Мовна шизофренія

Нові коментарі

Нова тема   Відповісти
Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 16, 17, 18  наступна
Автор Повідомлення
virtus8hur 
Попереджень: 2

Востаннє: 20.09.24

2016-05-29 15:13  
DDBj написано:
У "великих містах" живу 14 років, до того жив 16 у селі на заході. Ніколи не бачив, щоб у селі сцяли у себе у хаті, як у містах по під'їздах і бухали мами на прогулянках з немовлятами. Навідуюся до батьків. Досі так не роблять і село досі україномовне. Чого воно не є "опорою української культури" для вас, а міфічні націоналісти у містах - загадка.

Дивно, бо я у своєму житті бачу зовсім інше.
Woland61 
VIP

Востаннє: 14.11.24

2016-05-29 15:41  
virtus8hur написано:

де??? Бо в селах також і справді майже немає.
gunnarukr 
VIP

Востаннє: 18.10.24

2016-05-29 15:44  
Woland61 написано:
де???

Та невже багатостраждальна Жмеринка)
Robar III 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.05.20

2016-05-29 20:39  
virtus8hur написано:

ніде в селах не сцять по своїх будинках. А от засрані під'їзди у містах я бачив.
virtus8hur 

2016-05-29 21:46  
DDBj написано:
до того жив 16 у селі на заході

Захід не постраждав від Голодоморів, тому там усе не так депресивно. Я в селах на Західній Україні теж був, тому можу порівнювати.

Я маю ровер і маю звичку їздити по околицях у вільний час. Буваю в багатьох селах. На превеликий жаль, ситуація там депресивна - розбиті дороги, напівзруйновані хати і паркани, живуть в селах переважно пенсіонери, молодь намагається виїхати в місто, а ті що залишаються, то про них дуже доречно одину характеристику застосувати. Якось по радіо я слухав передачу про остербайтерів, яких у ДСВ вивозили на примусові роботи. І ведучий по радіо сказав одну дуже цікаву фразу, яку з зрозумів лише згодом. Сказав, що коли німцям показали українських селян, то лише з одного зовнішнього вигляду було зрозуміло, що це унтерменші - навіть не люди, а худоба, і що до них треба відповідно ставитися. Я був вражений, коли це слухав, але згодом, коли я багато їздив по різних селах, то почав трохи розуміти, що там малося на увазі. Словами це не передати... зрозуміє лише той, хто село бачив.

gunnarukr написано:
Та невже багатостраждальна Жмеринка)

Жмеринка - це місто, хоча й маленьке. А те, про що я розповідав вище, те стосується сіл в радіусі 50 км навколо Жмеринки.

Robar III написано:
ніде в селах не сцять по своїх будинках. А от засрані під'їзди у містах я бачив.

В тому й особливість села, що кожен має свою хату. На свою хату сцяти не будеш, і до сусіда не підеш. Але це не показник культурного рівня. Не знаю як це можна словами пояснити, але жителі великих міст відрізняються від селян навіть за зовнішнім виглядом.
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-05-29 22:39  
virtus8hur написано:
зрозуміє лише той, хто село бачив.

Видно я як людина яка за свій вік прожила у селі майже 18 років, села так і не побачив....
virtus8hur написано:
жителі великих міст відрізняються від селян навіть за зовнішнім виглядом.

Як і будь де. Тому що це різні соц. стани й багато інших змінних.
virtus8hur написано:
молодь намагається виїхати в місто, а ті що залишаються, то про них дуже доречно одину характеристику застосувати

Безперечно, у містах живе вся еліта, там немає алкашні, нариків, й тп... усі біди від сіл.

virtus8hur написано:
Захід не постраждав від Голодоморів, тому там усе не так депресивно. Я в селах на Західній Україні теж був, тому можу порівнювати.

Останні 4 роки подорожую по Україні, й можу сказати, що є села на ЗУ набагато убитіші ніж в ЦУ чи ПДУ. "Середня" убитість приблизно однакова.
IvXynta 
Попереджень: 1

Востаннє: 27.10.17

2016-05-29 23:02  
Працівник від Українського слова праця. Работник від слова... Дуже важко вибрати - ким бути.
don pedro 

Востаннє: 15.09.21

2016-05-29 23:16  
О, перейшли на обговорення сцяння!
virtus8hur 

2016-05-30 01:10  
Robar III написано:
Як і будь де. Тому що це різні соц. стани й багато інших змінних.

А соціальні стани і відрізняються культурним рівнем.

Robar III написано:
там немає алкашні, нариків, й тп... усі біди від сіл.

Я такого не казав.

Robar III написано:
Останні 4 роки подорожую по Україні, й можу сказати, що є села на ЗУ набагато убитіші ніж в ЦУ чи ПДУ.

Знову дивно, бо я теж подорожую, але бачу зовсім іншу картину, ніж Ви.
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-05-30 09:38  
virtus8hur написано:
А соціальні стани і відрізняються культурним рівнем.

То сенс порівнювати різні соц стани, у різних частинах країни?

Про патріотів, та націоналістів які "вінець" культури, та останній рубіж -- маячня.
Про краще налаштоване населення на ЗУ та її проукраїнськість... тільки частково. 28-го травня, у Львові, їхав на таксі о 22-30 з Угорської 15, до Залізничного вокзалу. Так от під час розмови коли таксист дізнався що я з ЦУ Мені довелось йому хв 7 пояснювати. що я розмовляю українською, я не боюсь у Львові говорити російською, й що йому теж не потрібно переходити на російську.

Він корінний львів'янин.
virtus8hur 

2016-05-30 13:46  
Robar III написано:
То сенс порівнювати різні соц стани, у різних частинах країни?

Сену у тому, що культурний рівень у столиці та великих містах вищий, ніж у селі, про що ми починали цю дискусію.

Robar III написано:
Про патріотів, та націоналістів які "вінець" культури, та останній рубіж -- маячня.

Не розумію, чому ж маячня, саме на таких і тримається наша культура. І вони - основа нашого майбутнього.

Robar III
Випадок з таксистом, тільки зайвий раз доводить, що не можна покладати великі надії на ЗУ як на оплот українства. Українська мова там краще збереглася тільки тому, що вони далеко від Росії, і менше часу були під російською окупацією. Але якогось особливого "імунітету" проти русифікації вони не мають. Ось і все...
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-05-30 14:39  
virtus8hur написано:
столиці та великих містах вищий, ніж у селі

І все ж у селі люди не сруть в себе в хатах, на відміну від жителів міста.
Те що було описано вище про село, просто чергове підтвердження напряму про те, куди ми взагалі рухаємось. І ситутація у містах аналогічна. Просто все замилено вивісками та рекламою.

Вибачай, але ні... наше майбутнє не за сучасними "патріотами та націоналістами". Так як в своїй масі саме патріоти та націоналісти, зараз витискуються з усього, а їх місце займають ті люди, які ведуть себе як той мужик з "весілля в малинівці", який змінював шапку, при зміні влади.

virtus8hur написано:
ЗУ як на оплот українства

А ніхто і не покладає, але вони також підпадали агресії інших держав, нас не тільки росія нас завойовувала. І вони зберегли свою культурну ідентичність. А проблеми іншої частини України, що вона пережила кілька голодоморів й тп. тільки через власну тупість, адже спочатку самі кричали нащо нам армія, у нас буде поліція, ми не хочемо незалежності, тільки автономії, і лиш в 4 універсалі такі герої націоналістів як Махно, Петлюра, Грушевський, та казнокрад усія України Винниченко згадали про незалежність. І за місяць привели на нашу територію Німецьку армію ІІ рейху.

Тому кричати, що ЗУ не оплот Українства не просто тупо, а взагалі маячня. Так як на даний момент саме ЗУ і є оплотом. І як я сказа вище, проблеми "УНР" в тому, що ця територія пережила голодомори тільки проблеми "УНР".

Ну й люди які називають петлюрика і ко героями України я апріорі не можу вважати патріотами та націоналістами. Так якк саме він і ко зробили для падіння укр незалежності початку 20 століття найбільше сил.
Greskiv 
Частий відвідувач

Востаннє: 15.11.24

2016-06-01 11:20  
Мушу внести свою лепту в обговорення. Дуже не подобається ненависть до російської мови, на толоці теж. Я сам з Івано-Франківська, російську знаю доволі добре, хоча й не розмовляю, тому латентним москалем мене навряд чи можна назвати. Доволі сумно сопостерігати, як в оформленні тем пишуть "Московія" і стібуться с з росйських імен (хоча, я посміявся). Ні, я звісно розумію, що хтось російську мову пов'язує виключно з агресором, проте це також мова Блока, Єсєніна, Пушкіна Достоєвського, багатьох українських та проукраїнськи налаштованих діячів теж і російська мова як така нікому нічого злого не зробила, це лише інструмент, яким вдало сіють розбрат. Це як ніж - ним можна різати хліб, а можна й під ребра запхати, але наші любі українці чомусь хочуть ненавидіти сам ніж. Не розумію, це такий юнацький максималізм (якому в свій час піддавався і я) чи що це таке. Впевнений я точно в одному - ненавидіти країну Росію та російську мову (не путати з російською державою та владою) - розписатись у власній неповноцінності. Якось так.
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-06-01 11:59  
тому потрібно Ґвалтівнику ще й заплатити, за те що він зґвалтував твою жінку. Виставляючи її шльондрою, а не ґвалтівника не повноцінним.Greskiv
Greskiv 
Частий відвідувач

2016-06-01 14:15  
Robar III
Взагалі не зрозумів, що ти мав на увазі.

Російська мова типу ґвалтівник? Не Путін, не Сталін, не Ленін, не всі інші, а саме мова?
Cleaf 
Забанено
Забанено

Востаннє: 23.03.18

2016-06-01 14:22  
Greskiv написано:
Доволі сумно сопостерігати, як в оформленні тем пишуть "Московія"

Не бачимо жодного приводу сумувати. Московія є Московія. Русь є Русь.
Greskiv написано:
Ні, я звісно розумію, що хтось російську мову пов'язує виключно з агресором, проте це також мова Блока, Єсєніна, Пушкіна Достоєвського, багатьох українських та проукраїнськи налаштованих діячів теж і російська мова як така нікому нічого злого не зробила, це лише інструмент, яким вдало сіють розбрат.

На сьому сайті отой інструмент навряд чи когось зацікавить.
Greskiv написано:
Впевнений я точно в одному - ненавидіти країну Росію та російську мову (не путати з російською державою та владою)

Країна "Росія" й є "російською державою", так само як країна Україна є українською державою. Будь-яка держава існує не сама по собі, є людська потуга, що дозволяє їй існувати та мати певний вигляд. Московія - не виняток.
Greskiv написано:
Не розумію, це такий юнацький максималізм (якому в свій час піддавався і я) чи що це таке.

То здоровий інстинкт самозбереження, що підказує людям ненавидіти агресора та те, що несе з собою агресор.
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-06-01 14:38  
Cleaf написано:
Не бачимо жодного приводу сумувати. Московія є Московія. Русь є Русь

+1
Greskiv написано:
Російська мова типу ґвалтівник? Не Путін, не Сталін, не Ленін, не всі інші, а саме мова?

безперечно, гвалтівник може зґвалтувати вашу дружину не тільки членом, а й іншими предметами. Ви пропонуєте їх обожествити?
Woland61 
VIP

2016-06-01 16:00  
Greskiv написано:
Доволі сумно сопостерігати, як в оформленні тем пишуть "Московія" і стібуться с з росйських імен (хоча, я посміявся).

А це в яких оформленнях стібалися з московських імен?

Додано через 22 секунди:

До речі, а московською ви пишете в Україну чи на Україну?
Greskiv 
Частий відвідувач

2016-06-01 16:18  
Cleaf написано:
Московія є Московія. Русь є Русь.

Взагалі-то, немає ні того, ні того.
Cleaf написано:
Країна "Росія" й є "російською державою", так само як країна Україна є українською державою

То Ви теж асоціюєте Україну виключно з Порошенком, Яуенюком та іншими політиканами? У російської групи LUMEN є пісня, в якій співається "я люблю свою страну, но ненавижу государство". Feel the difference.
Robar III написано:
Ви пропонуєте їх обожествити?

Я десь пропонував їх обожествити? Ні, звісно можна предмет ненавидіти, з котрим поруч міг прожити 15 років) Винні люди, а не неодухотворені предмети.
Woland61 написано:
А це в яких оформленнях стібалися з московських імен?

Хардкор. Не стібалися, та написали так як вимовляється. Що таки стьоб.
Woland61 написано:
До речі, а московською ви пишете в Україну чи на Україну?

Московською навіть такого не писав. Але якби прийшлось, то написав би "в Україну".
TroSer 
VIP

Востаннє: 06.10.24

2016-06-01 16:42  
Greskiv написано:

Ну не зовсім так. Якщо це John, то це Джон, якщо це Ondřej то це Онжей, або Анжей, а не Андрєй чи Ендрі. Але якщо це Пётр, то це має бути Пьотр, хіба не так?
Cleaf 
Забанено
Забанено

2016-06-01 16:46  
Greskiv написано:
Взагалі-то, немає ні того, ні того.

Взагалі-то є й те, й інше.
Greskiv написано:
То Ви теж асоціюєте Україну виключно з Порошенком, Яуенюком та іншими політиканами? У російської групи LUMEN є пісня, в якій співається "я люблю свою страну, но ненавижу государство". Feel the difference.

Ми асоціюємо Україну з українським народом та українською владою. Порошенко, Яценюк та інші "політикани" обрані народом України. Марення кацапських співунів нам не цікаві. Try to understand this.
virtus8hur 

2016-06-01 18:27  
Greskiv написано:
Дуже не подобається ненависть до російської мови, на толоці теж.

В мене це з дитинства.

Greskiv написано:
проте це також мова Блока, Єсєніна, Пушкіна Достоєвського, багатьох українських та проукраїнськи налаштованих діячів

І що з того ?

Greskiv написано:
Російська мова типу ґвалтівник?

А Ви хіба цього не розумієте ?
Greskiv 
Частий відвідувач

2016-06-01 19:54  
TroSer написано:
Але якщо це Пётр, то це має бути Пьотр, хіба не так?

Двояко. Ніхто з нас не буде казати Надєжда, наприклад. Я тому на цьому й не сильно акцентував.
Cleaf написано:
Взагалі-то є й те, й інше.

Вам, мабуть, варто карти обновити)
Cleaf написано:
Ми асоціюємо

Хто як. Стараюсь, щоб при спілкуванні з іноземцями у них не стояли перед очима наші політичні бидлани і вони не думали "він відповідає своїй владі".
virtus8hur написано:
І що з того ?

Ніц.
virtus8hur написано:
А Ви хіба цього не розумієте ?

Nope :с

Просто порушення правил оформлення релізу, а ще якась "срачка" при слові "Росія" мене дивують, бо Росія це не лишень її влада. А культура, в тому числі і фільми не повинні викликати у людей піну з рота, а навпаки - єднати. Ну, ні так ні. Це була цікава дискусія, всім дякую)
Cleaf 
Забанено
Забанено

2016-06-01 22:13  
Greskiv написано:
Вам, мабуть, варто карти обновити)

За такої динаміки цін на нафту скоро буде варто. Бо востаннє 1991 року оновлювали, досі пам'ятаємо, як було приємно))).
Greskiv написано:
Це була цікава дискусія, всім дякую)

На здоров'я).
Woland61 
VIP

2016-06-01 22:51  
Greskiv написано:

угум..вже бачив.. ну і фік з ним
MqM 
Свій

Востаннє: 16.11.24

2016-06-02 02:11  
Не робіть кардинальною різниці між селами і містами) ніби ви не знаєте звідки взяласб більшість населення в містах) Багато міщан мають сільску культуру, переважна більшість. І те, що сільська культура більша ніж міська, просто смішно. В принципі середовища форумує людину, от людина яка весь час працює в бруді, і важко працює фізично, невже вона буде так сильно перейматися гігієною як міщани? чи буде звертати уваги на газони, по яким звикла випасати худобу, чи перестане гадити як звикла в селі?

Додано через 5 хвилин 30 секунд:

Greskiv написано:
Мушу внести свою лепту в обговорення. Дуже не подобається ненависть до російської мови, на толоці теж. Я сам з Івано-Франківська, російську знаю доволі добре, хоча й не розмовляю, тому латентним москалем мене навряд чи можна назвати. Доволі сумно сопостерігати, як в оформленні тем пишуть "Московія" і стібуться с з росйських імен (хоча, я посміявся). Ні, я звісно розумію, що хтось російську мову пов'язує виключно з агресором, проте це також мова Блока, Єсєніна, Пушкіна Достоєвського, багатьох українських та проукраїнськи налаштованих діячів теж і російська мова як така нікому нічого злого не зробила, це лише інструмент, яким вдало сіють розбрат. Це як ніж - ним можна різати хліб, а можна й під ребра запхати, але наші любі українці чомусь хочуть ненавидіти сам ніж. Не розумію, це такий юнацький максималізм (якому в свій час піддавався і я) чи що це таке. Впевнений я точно в одному - ненавидіти країну Росію та російську мову (не путати з російською державою та владою) - розписатись у власній неповноцінності. Якось так.

Це природня відповідб на зневагу до української мови, в Україні не скрізь тебе адекватно сприйматимуть, якщо говроритимеш рідною українською. Часто, ще укр мова=націоналізм, я з таким особисто стикався. А те, що російська мова не в наших інтересах, вхагалі асиміляція не в наших інтересах напевно мало бути очевидно. Я рос мову не ненавиджу, але їх вживання в Україні відверто дратує.
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-06-02 08:28  
MqM написано:
В принципі середовища форумує людину, от людина яка весь час працює в бруді, і важко працює фізично, невже вона буде так сильно перейматися гігієною як міщани? чи буде звертати уваги на газони, по яким звикла випасати худобу, чи перестане гадити як звикла в селі?

знову за рибу гроші. Знову селяни брудні йолопи засрані по самі вуха. Ну ок, як я зрозумів міщан не переконати..... вони вища каста, обрані..
Cleaf 
Забанено
Забанено

2016-06-02 11:47  
Українські селяни й міщани є шановними громадянами Української держави, тому вважаємо, що протиставляти їх одне одному не варто. Змосковщеність виросла не з того, що один українець - селянин, а інший українець - міщанин.
gunnarukr 
VIP

Востаннє: 18.10.24

2016-06-02 12:06  
MqM написано:
чи буде звертати уваги на газони, по яким звикла випасати худобу, чи перестане гадити як звикла в селі?

Газони? Де? В місті? Та в селі трава чистіша ща ваші брудні запилючені газони.

MqM написано:
В принципі середовища форумує людину, от людина яка весь час працює в бруді, і важко працює фізично, невже вона буде так сильно перейматися гігієною як міщани?

Звісно ні. Манікюр, педикюр та епіляція нам ні до чого)
А так, не вздумайте таке в селі ляпнути. А то їй-бо цікаво буде)

Cleaf написано:
Змосковщеність виросла не з того, що один українець - селянин, а інший українець - міщанин.

А русифіковані міста це так - видумка, чи що?
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-06-02 12:10  
gunnarukr написано:
А русифіковані міста це так - видумка, чи що?

+1. але цим міщанам не докажеш це. Це як в приказці " В чужому оці і порошинку бачить, а в своєму і сучка не добачає"

Додано через 21 секунду:

чи "В чужому оці й соломинка здається верблюдом, а в своєму цілий лист не помітний"
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Відповісти Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 16, 17, 18  наступна