Автор |
Повідомлення |
virtus8hur Попереджень: 2
|
2016-05-29 15:13 |
DDBj написано: | У "великих містах" живу 14 років, до того жив 16 у селі на заході. Ніколи не бачив, щоб у селі сцяли у себе у хаті, як у містах по під'їздах і бухали мами на прогулянках з немовлятами. Навідуюся до батьків. Досі так не роблять і село досі україномовне. Чого воно не є "опорою української культури" для вас, а міфічні націоналісти у містах - загадка. |
Дивно, бо я у своєму житті бачу зовсім інше. |
|
|
|
|
Woland61 VIP
|
2016-05-29 15:41 |
virtus8hur написано: | Дивно, бо я у своєму житті бачу зовсім інше. |
де??? Бо в селах також і справді майже немає. |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-05-29 15:44 |
Та невже багатостраждальна Жмеринка) |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-05-29 20:39 |
virtus8hur написано: | Дивно, бо я у своєму житті бачу зовсім інше. |
ніде в селах не сцять по своїх будинках. А от засрані під'їзди у містах я бачив. |
|
|
|
|
|
2016-05-29 21:46 |
DDBj написано: | до того жив 16 у селі на заході |
Захід не постраждав від Голодоморів, тому там усе не так депресивно. Я в селах на Західній Україні теж був, тому можу порівнювати.
Я маю ровер і маю звичку їздити по околицях у вільний час. Буваю в багатьох селах. На превеликий жаль, ситуація там депресивна - розбиті дороги, напівзруйновані хати і паркани, живуть в селах переважно пенсіонери, молодь намагається виїхати в місто, а ті що залишаються, то про них дуже доречно одину характеристику застосувати. Якось по радіо я слухав передачу про остербайтерів, яких у ДСВ вивозили на примусові роботи. І ведучий по радіо сказав одну дуже цікаву фразу, яку з зрозумів лише згодом. Сказав, що коли німцям показали українських селян, то лише з одного зовнішнього вигляду було зрозуміло, що це унтерменші - навіть не люди, а худоба, і що до них треба відповідно ставитися. Я був вражений, коли це слухав, але згодом, коли я багато їздив по різних селах, то почав трохи розуміти, що там малося на увазі. Словами це не передати... зрозуміє лише той, хто село бачив.
gunnarukr написано: | Та невже багатостраждальна Жмеринка) |
Жмеринка - це місто, хоча й маленьке. А те, про що я розповідав вище, те стосується сіл в радіусі 50 км навколо Жмеринки.
Robar III написано: | ніде в селах не сцять по своїх будинках. А от засрані під'їзди у містах я бачив. |
В тому й особливість села, що кожен має свою хату. На свою хату сцяти не будеш, і до сусіда не підеш. Але це не показник культурного рівня. Не знаю як це можна словами пояснити, але жителі великих міст відрізняються від селян навіть за зовнішнім виглядом. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-05-29 22:39 |
virtus8hur написано: | зрозуміє лише той, хто село бачив. |
Видно я як людина яка за свій вік прожила у селі майже 18 років, села так і не побачив.... virtus8hur написано: | жителі великих міст відрізняються від селян навіть за зовнішнім виглядом. |
Як і будь де. Тому що це різні соц. стани й багато інших змінних. virtus8hur написано: | молодь намагається виїхати в місто, а ті що залишаються, то про них дуже доречно одину характеристику застосувати |
Безперечно, у містах живе вся еліта, там немає алкашні, нариків, й тп... усі біди від сіл.
virtus8hur написано: | Захід не постраждав від Голодоморів, тому там усе не так депресивно. Я в селах на Західній Україні теж був, тому можу порівнювати. |
Останні 4 роки подорожую по Україні, й можу сказати, що є села на ЗУ набагато убитіші ніж в ЦУ чи ПДУ. "Середня" убитість приблизно однакова. |
|
|
|
|
IvXynta Попереджень: 1
|
2016-05-29 23:02 |
Працівник від Українського слова праця. Работник від слова... Дуже важко вибрати - ким бути. |
|
|
|
|
don pedro Попереджень: 1
|
2016-05-29 23:16 |
О, перейшли на обговорення сцяння! |
|
|
|
|
|
2016-05-30 01:10 |
Robar III написано: | Як і будь де. Тому що це різні соц. стани й багато інших змінних. |
А соціальні стани і відрізняються культурним рівнем.
Robar III написано: | там немає алкашні, нариків, й тп... усі біди від сіл. |
Я такого не казав.
Robar III написано: | Останні 4 роки подорожую по Україні, й можу сказати, що є села на ЗУ набагато убитіші ніж в ЦУ чи ПДУ. |
Знову дивно, бо я теж подорожую, але бачу зовсім іншу картину, ніж Ви. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-05-30 09:38 |
virtus8hur написано: | А соціальні стани і відрізняються культурним рівнем. |
То сенс порівнювати різні соц стани, у різних частинах країни?
Про патріотів, та націоналістів які "вінець" культури, та останній рубіж -- маячня.
Про краще налаштоване населення на ЗУ та її проукраїнськість... тільки частково. 28-го травня, у Львові, їхав на таксі о 22-30 з Угорської 15, до Залізничного вокзалу. Так от під час розмови коли таксист дізнався що я з ЦУ Мені довелось йому хв 7 пояснювати. що я розмовляю українською, я не боюсь у Львові говорити російською, й що йому теж не потрібно переходити на російську.
Він корінний львів'янин. |
|
|
|
|
|
2016-05-30 13:46 |
Robar III написано: | То сенс порівнювати різні соц стани, у різних частинах країни? |
Сену у тому, що культурний рівень у столиці та великих містах вищий, ніж у селі, про що ми починали цю дискусію.
Robar III написано: | Про патріотів, та націоналістів які "вінець" культури, та останній рубіж -- маячня. |
Не розумію, чому ж маячня, саме на таких і тримається наша культура. І вони - основа нашого майбутнього.
Robar III
Випадок з таксистом, тільки зайвий раз доводить, що не можна покладати великі надії на ЗУ як на оплот українства. Українська мова там краще збереглася тільки тому, що вони далеко від Росії, і менше часу були під російською окупацією. Але якогось особливого "імунітету" проти русифікації вони не мають. Ось і все... |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-05-30 14:39 |
virtus8hur написано: | столиці та великих містах вищий, ніж у селі |
І все ж у селі люди не сруть в себе в хатах, на відміну від жителів міста.
Те що було описано вище про село, просто чергове підтвердження напряму про те, куди ми взагалі рухаємось. І ситутація у містах аналогічна. Просто все замилено вивісками та рекламою.
Вибачай, але ні... наше майбутнє не за сучасними "патріотами та націоналістами". Так як в своїй масі саме патріоти та націоналісти, зараз витискуються з усього, а їх місце займають ті люди, які ведуть себе як той мужик з "весілля в малинівці", який змінював шапку, при зміні влади.
virtus8hur написано: | ЗУ як на оплот українства |
А ніхто і не покладає, але вони також підпадали агресії інших держав, нас не тільки росія нас завойовувала. І вони зберегли свою культурну ідентичність. А проблеми іншої частини України, що вона пережила кілька голодоморів й тп. тільки через власну тупість, адже спочатку самі кричали нащо нам армія, у нас буде поліція, ми не хочемо незалежності, тільки автономії, і лиш в 4 універсалі такі герої націоналістів як Махно, Петлюра, Грушевський, та казнокрад усія України Винниченко згадали про незалежність. І за місяць привели на нашу територію Німецьку армію ІІ рейху.
Тому кричати, що ЗУ не оплот Українства не просто тупо, а взагалі маячня. Так як на даний момент саме ЗУ і є оплотом. І як я сказа вище, проблеми "УНР" в тому, що ця територія пережила голодомори тільки проблеми "УНР".
Ну й люди які називають петлюрика і ко героями України я апріорі не можу вважати патріотами та націоналістами. Так якк саме він і ко зробили для падіння укр незалежності початку 20 століття найбільше сил. |
|
|
|
|
Greskiv Частий відвідувач
|
2016-06-01 11:20 |
Мушу внести свою лепту в обговорення. Дуже не подобається ненависть до російської мови, на толоці теж. Я сам з Івано-Франківська, російську знаю доволі добре, хоча й не розмовляю, тому латентним москалем мене навряд чи можна назвати. Доволі сумно сопостерігати, як в оформленні тем пишуть "Московія" і стібуться с з росйських імен (хоча, я посміявся). Ні, я звісно розумію, що хтось російську мову пов'язує виключно з агресором, проте це також мова Блока, Єсєніна, Пушкіна Достоєвського, багатьох українських та проукраїнськи налаштованих діячів теж і російська мова як така нікому нічого злого не зробила, це лише інструмент, яким вдало сіють розбрат. Це як ніж - ним можна різати хліб, а можна й під ребра запхати, але наші любі українці чомусь хочуть ненавидіти сам ніж. Не розумію, це такий юнацький максималізм (якому в свій час піддавався і я) чи що це таке. Впевнений я точно в одному - ненавидіти країну Росію та російську мову (не путати з російською державою та владою) - розписатись у власній неповноцінності. Якось так. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-06-01 11:59 |
тому потрібно Ґвалтівнику ще й заплатити, за те що він зґвалтував твою жінку. Виставляючи її шльондрою, а не ґвалтівника не повноцінним.Greskiv |
|
|
|
|
|
2016-06-01 14:15 |
Robar III
Взагалі не зрозумів, що ти мав на увазі.
Російська мова типу ґвалтівник? Не Путін, не Сталін, не Ленін, не всі інші, а саме мова? |
|
|
|
|
Cleaf Забанено
|
2016-06-01 14:22 |
Greskiv написано: | Доволі сумно сопостерігати, як в оформленні тем пишуть "Московія" |
Не бачимо жодного приводу сумувати. Московія є Московія. Русь є Русь.
Greskiv написано: | Ні, я звісно розумію, що хтось російську мову пов'язує виключно з агресором, проте це також мова Блока, Єсєніна, Пушкіна Достоєвського, багатьох українських та проукраїнськи налаштованих діячів теж і російська мова як така нікому нічого злого не зробила, це лише інструмент, яким вдало сіють розбрат. |
На сьому сайті отой інструмент навряд чи когось зацікавить.
Greskiv написано: | Впевнений я точно в одному - ненавидіти країну Росію та російську мову (не путати з російською державою та владою) |
Країна "Росія" й є "російською державою", так само як країна Україна є українською державою. Будь-яка держава існує не сама по собі, є людська потуга, що дозволяє їй існувати та мати певний вигляд. Московія - не виняток.
Greskiv написано: | Не розумію, це такий юнацький максималізм (якому в свій час піддавався і я) чи що це таке. |
То здоровий інстинкт самозбереження, що підказує людям ненавидіти агресора та те, що несе з собою агресор. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-06-01 14:38 |
Cleaf написано: | Не бачимо жодного приводу сумувати. Московія є Московія. Русь є Русь |
+1 Greskiv написано: | Російська мова типу ґвалтівник? Не Путін, не Сталін, не Ленін, не всі інші, а саме мова? |
безперечно, гвалтівник може зґвалтувати вашу дружину не тільки членом, а й іншими предметами. Ви пропонуєте їх обожествити? |
|
|
|
|
Woland61 VIP
|
2016-06-01 16:00 |
Greskiv написано: | Доволі сумно сопостерігати, як в оформленні тем пишуть "Московія" і стібуться с з росйських імен (хоча, я посміявся). |
А це в яких оформленнях стібалися з московських імен?
Додано через 22 секунди:
До речі, а московською ви пишете в Україну чи на Україну? |
|
|
|
|
|
2016-06-01 16:18 |
Cleaf написано: | Московія є Московія. Русь є Русь. |
Взагалі-то, немає ні того, ні того.
Cleaf написано: | Країна "Росія" й є "російською державою", так само як країна Україна є українською державою |
То Ви теж асоціюєте Україну виключно з Порошенком, Яуенюком та іншими політиканами? У російської групи LUMEN є пісня, в якій співається "я люблю свою страну, но ненавижу государство". Feel the difference.
Robar III написано: | Ви пропонуєте їх обожествити? |
Я десь пропонував їх обожествити? Ні, звісно можна предмет ненавидіти, з котрим поруч міг прожити 15 років) Винні люди, а не неодухотворені предмети.
Woland61 написано: | А це в яких оформленнях стібалися з московських імен? |
Хардкор. Не стібалися, та написали так як вимовляється. Що таки стьоб.
Woland61 написано: | До речі, а московською ви пишете в Україну чи на Україну? |
Московською навіть такого не писав. Але якби прийшлось, то написав би "в Україну". |
|
|
|
|
TroSer VIP
|
2016-06-01 16:42 |
Greskiv написано: | Хардкор. Не стібалися, та написали так як вимовляється. Що таки стьоб. |
Ну не зовсім так. Якщо це John, то це Джон, якщо це Ondřej то це Онжей, або Анжей, а не Андрєй чи Ендрі. Але якщо це Пётр, то це має бути Пьотр, хіба не так? |
|
|
|
|
Cleaf Забанено
|
2016-06-01 16:46 |
Greskiv написано: | Взагалі-то, немає ні того, ні того. |
Взагалі-то є й те, й інше.
Greskiv написано: | То Ви теж асоціюєте Україну виключно з Порошенком, Яуенюком та іншими політиканами? У російської групи LUMEN є пісня, в якій співається "я люблю свою страну, но ненавижу государство". Feel the difference. |
Ми асоціюємо Україну з українським народом та українською владою. Порошенко, Яценюк та інші "політикани" обрані народом України. Марення кацапських співунів нам не цікаві. Try to understand this. |
|
|
|
|
|
2016-06-01 18:27 |
Greskiv написано: | Дуже не подобається ненависть до російської мови, на толоці теж. |
В мене це з дитинства.
Greskiv написано: | проте це також мова Блока, Єсєніна, Пушкіна Достоєвського, багатьох українських та проукраїнськи налаштованих діячів |
І що з того ?
Greskiv написано: | Російська мова типу ґвалтівник? |
А Ви хіба цього не розумієте ? |
|
|
|
|
|
2016-06-01 19:54 |
TroSer написано: | Але якщо це Пётр, то це має бути Пьотр, хіба не так? |
Двояко. Ніхто з нас не буде казати Надєжда, наприклад. Я тому на цьому й не сильно акцентував.
Cleaf написано: | Взагалі-то є й те, й інше. |
Вам, мабуть, варто карти обновити)
Cleaf написано: | Ми асоціюємо |
Хто як. Стараюсь, щоб при спілкуванні з іноземцями у них не стояли перед очима наші політичні бидлани і вони не думали "він відповідає своїй владі".
virtus8hur написано: | І що з того ? |
Ніц.
virtus8hur написано: | А Ви хіба цього не розумієте ? |
Nope :с
Просто порушення правил оформлення релізу, а ще якась "срачка" при слові "Росія" мене дивують, бо Росія це не лишень її влада. А культура, в тому числі і фільми не повинні викликати у людей піну з рота, а навпаки - єднати. Ну, ні так ні. Це була цікава дискусія, всім дякую) |
|
|
|
|
Cleaf Забанено
|
2016-06-01 22:13 |
Greskiv написано: | Вам, мабуть, варто карти обновити) |
За такої динаміки цін на нафту скоро буде варто. Бо востаннє 1991 року оновлювали, досі пам'ятаємо, як було приємно))).
Greskiv написано: | Це була цікава дискусія, всім дякую) |
На здоров'я). |
|
|
|
|
Woland61 VIP
|
2016-06-01 22:51 |
Greskiv написано: | Хардкор. Не стібалися, та написали так як вимовляється. Що таки стьоб. |
угум..вже бачив.. ну і фік з ним |
|
|
|
|
MqM Свій
|
2016-06-02 02:11 |
Не робіть кардинальною різниці між селами і містами) ніби ви не знаєте звідки взяласб більшість населення в містах) Багато міщан мають сільску культуру, переважна більшість. І те, що сільська культура більша ніж міська, просто смішно. В принципі середовища форумує людину, от людина яка весь час працює в бруді, і важко працює фізично, невже вона буде так сильно перейматися гігієною як міщани? чи буде звертати уваги на газони, по яким звикла випасати худобу, чи перестане гадити як звикла в селі?
Додано через 5 хвилин 30 секунд:
Greskiv написано: | Мушу внести свою лепту в обговорення. Дуже не подобається ненависть до російської мови, на толоці теж. Я сам з Івано-Франківська, російську знаю доволі добре, хоча й не розмовляю, тому латентним москалем мене навряд чи можна назвати. Доволі сумно сопостерігати, як в оформленні тем пишуть "Московія" і стібуться с з росйських імен (хоча, я посміявся). Ні, я звісно розумію, що хтось російську мову пов'язує виключно з агресором, проте це також мова Блока, Єсєніна, Пушкіна Достоєвського, багатьох українських та проукраїнськи налаштованих діячів теж і російська мова як така нікому нічого злого не зробила, це лише інструмент, яким вдало сіють розбрат. Це як ніж - ним можна різати хліб, а можна й під ребра запхати, але наші любі українці чомусь хочуть ненавидіти сам ніж. Не розумію, це такий юнацький максималізм (якому в свій час піддавався і я) чи що це таке. Впевнений я точно в одному - ненавидіти країну Росію та російську мову (не путати з російською державою та владою) - розписатись у власній неповноцінності. Якось так. |
Це природня відповідб на зневагу до української мови, в Україні не скрізь тебе адекватно сприйматимуть, якщо говроритимеш рідною українською. Часто, ще укр мова=націоналізм, я з таким особисто стикався. А те, що російська мова не в наших інтересах, вхагалі асиміляція не в наших інтересах напевно мало бути очевидно. Я рос мову не ненавиджу, але їх вживання в Україні відверто дратує. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-06-02 08:28 |
MqM написано: | В принципі середовища форумує людину, от людина яка весь час працює в бруді, і важко працює фізично, невже вона буде так сильно перейматися гігієною як міщани? чи буде звертати уваги на газони, по яким звикла випасати худобу, чи перестане гадити як звикла в селі? |
знову за рибу гроші. Знову селяни брудні йолопи засрані по самі вуха. Ну ок, як я зрозумів міщан не переконати..... вони вища каста, обрані.. |
|
|
|
|
Cleaf Забанено
|
2016-06-02 11:47 |
Українські селяни й міщани є шановними громадянами Української держави, тому вважаємо, що протиставляти їх одне одному не варто. Змосковщеність виросла не з того, що один українець - селянин, а інший українець - міщанин. |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-06-02 12:06 |
MqM написано: | чи буде звертати уваги на газони, по яким звикла випасати худобу, чи перестане гадити як звикла в селі? |
Газони? Де? В місті? Та в селі трава чистіша ща ваші брудні запилючені газони.
MqM написано: | В принципі середовища форумує людину, от людина яка весь час працює в бруді, і важко працює фізично, невже вона буде так сильно перейматися гігієною як міщани? |
Звісно ні. Манікюр, педикюр та епіляція нам ні до чого)
А так, не вздумайте таке в селі ляпнути. А то їй-бо цікаво буде)
Cleaf написано: | Змосковщеність виросла не з того, що один українець - селянин, а інший українець - міщанин. |
А русифіковані міста це так - видумка, чи що? |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-06-02 12:10 |
gunnarukr написано: | А русифіковані міста це так - видумка, чи що? |
+1. але цим міщанам не докажеш це. Це як в приказці " В чужому оці і порошинку бачить, а в своєму і сучка не добачає"
Додано через 21 секунду:
чи "В чужому оці й соломинка здається верблюдом, а в своєму цілий лист не помітний" |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|