Автор |
Повідомлення |
AndrewFG VIP
|
2016-10-10 02:04 |
Gufijs
То в такому разі не бачиш жодних різниць між наприклад Вадимом Колесніченком і тією ж Забужко? Між іншими патріотами, які колись були комуняками і щиро покаялись та між тими, хто цього не зробив до сьогодні? Зараз не можу згадати всіх прізвищ, варто було б провести дослідження.
Досить песимізму і зрадофільства! Покажи власний приклад патріотизму який не буде лайна вартий! |
|
|
|
|
johnsmith666 Частий відвідувач
|
2016-10-10 22:56 |
Si vis pacem, para 9x19mm |
|
|
|
|
TroSer VIP
|
2016-10-12 17:04 |
|
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-10-12 19:28 |
AndrewFG
Радикально, але якщо бачу в біографії письменника (або ще якось про цей факт дізнаюся), що він був комуністом - навіть і не беруся читати його твори. Одразу ставлю на такому авторові хрест. Для мене це одразу означає, що той письменник не має внутрішньої свободи (раз став комуністом), а якщо не має зовсім такої внутрішньої свободи - значить він вже не справжній митець, а так пародія... Тому одразу - хрест на ньому.
Додано через 24 хвилини 55 секунд:
Gufijs
Загалом я вас підтримую. Про це ще є дуже хороший пост Андрія Кокотюхи: У недавній розмові на кухні кум Сергій Жадан заявив...
Уривок звідти:
Цитата: | Щойно націоналіст оголосить себе буржуазним - він стає ненависним ватнику, як усякий буржуй. Ватник - це люмпен, і не лише пролетар. Наприклад, Спілка письменників України при всій своїй публічній патріотичності - вата ватна. |
Додано через 1 годину 31 хвилину 21 секунду:
TroSer написано: | Лариси Ніцой |
Ватна Лариса Ніцой, палка "патріотка", дуже агресивна як для дитячої письменниці. Така нічому хорошому, доброму, світлому дітей навчити не може.
Боронь Боже наших дітей від таких Ларис, таких Ірин у дитячих садках... |
|
|
|
|
ssTAss Загальний модератор Толоки
|
2016-10-12 21:05 |
Леля22 написано: | Боронь Боже наших дітей від таких Ларис, таких Ірин у дитячих садках... |
боронь боже, щоб це вирішували дочки кацапомовних комсомольців |
|
|
|
|
|
2016-10-13 13:50 |
Леля22 написано: | Ватна Лариса Ніцой, палка "патріотка", |
Ви так "майстерно" навішуєте ярлики, що аж жах
може знайомі з пані Ларисою? чи щось більше знаєте? кажіть, не встидайтеся
Леля22 написано: | дуже агресивна як для дитячої письменниці |
може книжки її читали? бо я не знайомий з нею, але через Вашу реакцію, вона мені вже починає подобатись
Леля22 написано: | Така нічому хорошому, доброму, світлому дітей навчити не може. |
це Вас так батько навчив оцінювати людей? звідки він - з Варонєжа? чи Кастрами? просто цікаво
чи Ви всіх, хто захищає українську мову і не називає українців "салой*бами" називаєте ватою? |
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-10-13 14:03 |
ssTAss
Всіх, хто реально захищає українську мову, я безмежно поважаю, і вам це відомо! Але ці люди захищають українську мову ДІЛОМ.
Дістали ж псевдоборці за мову.
А загалом я вам вже відповіла у флудильні. Сподобалось?..
Додано через 4 хвилини 26 секунд:
ssTAss написано: | навішуєте ярлики |
Навішуєте ярлики якраз такі, як ви. Я ж констатую факти. |
|
|
|
|
|
2016-10-13 15:04 |
значить з Варонєжа... гени не обдуриш)
Додано через 53 хвилини 51 секунду:
а тим часом
це для дочок кацапомовних варонєжскіх комсомольців і для тих, хто кричить "какаяразніца"
хоча, якщо до сих пір не дійшло, то й не дійде) |
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-10-13 15:20 |
ssTAss
Не хочеться вас ображати...
І пояснювати вже нічого не хочеться, ви все одно не розумієте і не сприймаєте жодних адекватних аргументів.
тому ставлю крапку. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-10-13 15:24 |
Леля22 написано: |
не розумієте і не сприймаєте жодних адекватних аргументів.
тому ставлю крапку.
|
сказала та що сприймає аргументи і розуміє. |
|
|
|
|
|
2016-10-13 17:10 |
Леля22 написано: | І пояснювати вже нічого не хочеться, ви все одно не розумієте |
так Ви нічого не пояснюєте, а тільки кричите з заплющеними очима, як маю Вас розуміти?
Леля22 написано: | і не сприймаєте жодних адекватних аргументів |
так я їх і прошу!
Ви обізвали незнайому мені людину ватником і псевдопатріотом, попросив хоч якихось аргументів, натомість отримав "у нас в варонєже так всє щітают" (остання фраза це тролінг, але десь так воно і виглядає)
Лелю, кидайтеся тої політики (і мови), займіться самоосвітою, бізнесом (хоч Ви в цьому ніц не петраєте), рукоділлям.... полегшає, повірте
а поки Ви звичайний трутень, нічого не досягли і з таким світосприйняттям навряд чи досягнете
Додано через 43 хвилини 56 секунд:
Леля22 написано: | Захищайте собі й надалі свою улюблену брехливу комуністку |
о, то вже і Ніцой комуністка? реально? ніби ж зараз Ви про неї брехали говорили?
чи у Вас кожна тема до поважної пані Ірини Фаріон зводиться? це вже якимось комплексом попахує... дквк)
Додано через 1 хвилину 10 секунд:
і дописи видаляти це так по дорослому)) |
|
|
|
|
Cleaf Забанено
|
2017-07-03 16:21 |
З роками мовної шизофренії меншатиме (вже меншає), оскільки тенденція така: найбільше скорочення населення спостерігається там, де українську не дуже чути. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2017-07-03 18:35 |
якби ж все було так просто. населення там скорочується тому, що вони роз'їжджаються по інших областях і наводять там свої порядки. |
|
|
|
|
Cleaf Забанено
|
2017-07-03 19:28 |
Навести свої порядки в них не отримається, бо їх менше, ніж місцевих. |
|
|
|
|
Vadym_Vadym Свій
|
2017-11-24 00:17 |
Мовне питання - це насправді доволі слизька й болюча тема, яку зараз так швидко й не вирішиш, як на мене. Звичайно, особисто я за українізацію. Це чи не найбільше з того, чого я бажав би. Щоб усі українці узяли і заговорили українською. Якби на Донбасі говорили українського, то ДНР і ЛНР зараз би просто не могло існувати. Якщо Леля запитала б, чому, то я б сказав: тому, що вони б дивилися українські новини, а не російські про події на Майдані, читали б українські книжки, у яких написано, що робить їх українцями, а не росіянами. Тому тези вище про те, що Донбас би й так захопили, вважаю недієвими. Я сам з Чернігова, то у нас тут багацько російськомовний, але вистачає й україномовних, і саме вони свого часу (україномовні) гнали проплачених проросійських сєпарів по всьому Чернігову вздовж Десни. І коли, після реставрації підземного переходу, на виході з нього повісили табличку "вьіход", то саме україномовні патріоти здійняли таку бучу, що вже на наступний день та табличка зникла (не розбили, не вкрали, її забрали офіційно), а вже через декілька днів з'явилася "вихід". Ось тому Чернігів ще з Україною і, скоріше за все, з нею він і залишиться, а на Донбасі війна.
Але через знання мовної ситуації з Черніговом я не можу погодитися з найрадикальнішими тезами про примусову українізацію. Її важко буде зробити, бо люди не зможуть так просто перейти і вважатимуть це посяганням на свої права й свободи. Навіть в універі зустрічав викладачів, які говорять українською, а тоді, коли починають думати над чимось, то можуть перейти на російську - не тому, що вони сепаратисти, чи не поважають українську (хоча й такі унікуми траплялися), а банально тому, що оволодіти мовою, будь-якою, - це все ж складний процес, та ще й коли мови досить споріднені і постійно змішуються у медіа. Так, мене це страшенно бісить, але я розумію, чому вони так роблять.
Тому політика квот на радіо, тв і т. д. - заледве не найлогічніша, аби догодити обом мовним сторонам (хоча я б ті квоти збільшував, хоча знову ж, як тоді слухати класну західну музику з квотами - вона варта того, а лише русню забороняти - небезпечно, резонанс буде). Особисто я б профінансував і україномовний ютуб, маловідомих, але крутих блогерів, щоби молодь творила свій власний культурний простір, та ще б давав грошові надбавки україномовним особам (і одноразові анонімні невеличкі нагороди тим, хто спростує україномовність особи з тією, можливо, не чесно отриманою надбавкою (хе-хе).
Але так просто перейти всіх дійсно не змусиш, це повинен бути свідомий і добровільний вибір. У інакшому разі може з'явитися агресивна реакція (та вже в цій темі з'являлася) |
|
|
|
|
vkmobi Попереджень: 1
|
2021-10-13 09:41 |
Cleaf
Цитата: | З роками мовної шизофренії меншатиме (вже меншає), оскільки тенденція така: найбільше скорочення населення спостерігається там, де українську не дуже чути. | в нас спілкуються українською |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|