Автор |
Повідомлення |
gunnarukr VIP
|
2016-06-02 12:16 |
Cleaf написано: | Українські селяни й міщани є шановними громадянами Української держави, тому вважаємо, що протиставляти їх одне одному не варто. |
Та це протистояння вже давно існує. І наші виграють)
Robar III написано: | чи "В чужому оці й соломинка здається верблюдом, а в своєму цілий лист не помітний" |
Не чув такої) тре запам'ятати.
А тему сцяння і хто як і де пахне треба прикрити. Бо я вже заспокоївся, але... |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-06-02 12:31 |
Cleaf написано: | Українські селяни й міщани є шановними громадянами Української держави, тому вважаємо, що протиставляти їх одне одному не варто. |
До речі, на жаль таке державне утворення як "Українська Держава" існувало тільки впродовж 1918 року, з 29 квітня по 14 грудня. Зараз ми ми живемо в державному утворенню, нащадку УРСР - Парламентсько-президентська республіка Україна |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-06-02 12:37 |
Robar III написано: | До речі, на жаль таке державне утворення як "Українська Держава" існувало тільки впродовж 1918 року, з 29 квітня по 14 грудня. Зараз ми ми живемо в державному утворенню, нащадку УРСР - Парламентсько-президентська республіка Україна |
Не дуже в історії підкований, але, здається, термін "українська держава" відносять і до часів "України-Руси" та деяких періодів козаччини. |
|
|
|
|
Cleaf Забанено
|
2016-06-02 12:48 |
gunnarukr написано: | А русифіковані міста це так - видумка, чи що? |
Пане gunnarukr, се не вигадка, йшлося про те, що й міста, й села не самі себе покацапили. Просто міста були стратегічно важливішими для колонізаторів, тому першими трапили під удар покацаплення. Відповідно, коли окупанти створили в містах осередки окупаційної адміністрації, ті заходилися покацаплювати сільську місцевість (її виявилося складніше змосковщити, бо селянам простіше зберігати традиції - в містах важче влаштувати, скажімо, свято Купала). Якоїсь особливої вини міщан чи селян тут немає.
Пане Robar III, у серпні 1992 року останній президент УНР у вигнанні Микола Плав'юк на чолі делегації ДЦ УНР взяв участь в урочистому засіданні Верховної Ради України в Києві, де передав Грамоту ДЦ УНР Президентові України Леонідові Кравчуку із взаємоузгодженими формулюваннями, про те, що республіка Україна, яку проголошено незалежною 24 серпня 1991 року, є правонаступницею Української Народної Республіки. Тому не тільки (а починаючи з першого Майдану - й не стільки) нащадком УРСР є наша країна.
Термін "Українська держава" вжито для позначення саме сьогоднішньої нашої України. Тому слово "держава" написано з маленької літери.
gunnarukr написано: | Та це протистояння вже давно існує. І наші виграють) |
Тож припинімо чвари, і хай виграють усі українці). |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-06-02 13:30 |
Cleaf написано: | Просто міста були стратегічно важливішими для колонізаторів, тому першими трапили під удар покацаплення. |
Згоден. Селян просто замучили колгоспами та голодоморами.
Cleaf написано: | бо селянам простіше зберігати традиції - в містах важче влаштувати, скажімо, свято Купала) |
Та невже так важко. У нас в країні мало вільної території поза межею міст, мало всяких пустирів в міській зоні, де можна розвести багаття?. Немає ставочка, щоб пустити віночки? Просто мерам міст пофігу на традиції.
Cleaf написано: | Тож припинімо чвари, і хай виграють усі українці). |
Хай буде так!) |
|
|
|
|
virtus8hur Попереджень: 2
|
2016-06-02 14:08 |
Greskiv написано: | Росія це не лишень її влада. А культура, в тому числі і фільми |
Ми воюємо не з російською владою, а з російською цивілізацією. |
|
|
|
|
TroSer VIP
|
2016-06-02 15:59 |
Верховна Рада з чотирьох спроб не змогла ухвалити за основу жоден з двох представлених законопроектів про україномовні квоти для пісень на радіо.
Обидва документи — №3822 та альтернативний №3822-1 було повернуто у комітет свободи слова та інформаційної політики для доопрацювання за основу.
Законопроекти викликали жваві суперечки народних депутатів під час обговорення.
Доопрацьований законопроект № 3822д про запровадження квот для пісень українською мовою у ефірі музичних FM-радіостанцій було зареєстровано у Верховній Раді у травні.
Згідно з документом, квота для україномовних музичних творів в ефірі має становити 35%. Запроваджуватиметься вона поетапно: перший рік дії закону – квота 25%, другий – 30%, третій – 35%.
http://life.pravda.com.ua/culture/2016/06/2/213222/
http://www.unian.ua/politics/1363817-radi-ne-vistachilo-golosiv-na-zakon-pro-kvoti-na-ukrajinski-pisni-dlya-radiostantsiy.html |
|
|
|
|
johnsmith666 Частий відвідувач
|
2016-06-06 03:59 |
Російська цивілізація... круто. Тільки дуже багато помилок в двох словах: ватна фекалізація.
До одного місця вона! Проблема тут.
Українцям дуже бракує самоповаги.
Тому така незначна кількість московитів "нагинає" більшість фактично.
Це сумно. |
|
|
|
|
володимирко2 Оцифрування книг Гуртом
|
2016-06-06 19:39 |
Щодо квотувань, то раджу послухати, що каже Кондратюк. Цікаво і наштовхує на роздуми.
Де є українська пісня, там не може бути питань, чия це територія – Кондратюк
|
|
|
|
|
|
2016-06-07 03:21 |
А навіщо пісня якщо є московитські аудіо добрива?
Потворні аудіо добрива які так чудово споживаються більшістю населення без жодних проблем.
Дуже глибока проблема в населенні цієї країни. |
|
|
|
|
vitexdp Частий відвідувач
|
2016-06-10 05:50 |
"А по телевидению многие программы ведутся сразу на двух языках.. один ведущий на мове.. другой на языке.. И никаких проблем с пониманием.." чомусь це багато хто вважає за "+" і саме це за двомовність. При тому ті ж самі двомовні коли працюють з людьми, наприклад в сфері торгівлі, взагалі не хочуть чи не можуть перейти на мою мову спілкування. Я звісно розумію що це комерційний заклад і я туди добровільно приперся. Але виходе що я не можу отримати послугу в своєму місті згідно з їх договіром оферти якщо не мовлю по російські в Україні. Де логіка і де дво-мовність? Як на мене суто одномовність |
|
|
|
|
|
2016-06-11 14:26 |
ми українці слабаки і нас нагинають хто хочуть. ось і все. ні краплини самоповаги.
не хочуть бути українцем. краще вже канадійцем.
я один мільйони не зміню.
Додано через 44 секунди:
шматок московитомовного добрива залізає і починає на своєму зеленосмердючому булькати а хохли кляти на його жаргон переходять. ні дати в пику дебілу. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2016-06-15 15:31 |
|
|
|
|
|
Xshot VIP
|
2016-06-19 04:27 |
|
|
|
|
|
маленький хлопчик VIP
|
2016-06-19 12:23 |
хлопці (дівчата), та яка на.уй українська мова!? Вона закінчується на межі Хмельницької і Вінницької області. Вчора закінчив двотижневу подорож по деяких областях України (Вінницька, Кіровоградська, Черкаська - Вінниця, Гайсин, Теплик, Умань, Черкаси, Новомиргород) - гостював у друзів, знайомих, на вокзалах в парках. Всі (майже всі) друзі з тих країв патріоти, ходять на великі свята у вишиванках, проте більшість розмовляє російською, суржиком, хоча батьки усіх україномовні. В кантактє і аднакласніках всі сторінки на російській. Питаю чого так любите Україну - от в вишиванках ходите, вболіваєте за Укр. фут. збірну, а говорите російською. Так кажуть "все ведь на руссакам, книги, телевидение". На моє прохання хоча б пробувати розмовляти українською, отримав багато цікавих відповідей: від фашиста, до бандерівця., деякі жартами, деякі цілком серйозно. Як патріотизму там такого і немає (вишиванки можна назвати скоріше понтами ніж патріотизмом), таке відчуття прийшли б китайці, стали б китайцями. Так що так мені думається, ніц з тої Вкраїни не буде. Тут наведу таку сепаратистську думку про створення західними областями окремої країни, бо такі патріотичні регіони як центр, схід, південь - довго нас будуть тягнути в низ, хоча по правді сказати, захід України - також добре бидло, і того бидла чим раз, тим більше. |
|
|
|
|
shanjin VIP
|
2016-06-19 12:39 |
Середовище існування робе свою роботу,а бути білою вороною інколи дуже складнувато в таких умовах де інколи не розуміння та нетерпимість до носіїв протилежної думки чи речей не зрозумілих доходить до апофіозу.Можливо це завдяки порушеній самоіндефікації чи т.і нестабільним чинникам...В таких умовах напевно залишається сподіватись на адекватний компроміс на основі проаналізованого минулого гіркого досвіду та на адекватну реакцію інстинкту самозбереження...Бо диво дивує перекреслення та несприйняття етичних норм ,які у минулому дозволяли жити на відміну від так званого обмеженого роського світу...Історія,як завжди не вчить,бо напевно для нормального життя та буття держави вчити та сприймати українську мову та культуру немає часу... |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-06-19 12:49 |
маленький хлопчик написано: | Вона закінчується на межі Хмельницької і Вінницької області. |
Хлопче, я з Вінниччини. В Гайсині, Теплику не був, та у Вінниці російської не більше ніж у сучасному Львові. Українське телебачення є. Думаєш в Чернівцях чи Житомирі краща ситуація? Чи в Хмельниччині в містах молодь не така?
маленький хлопчик написано: | отримав багато цікавих відповідей: від фашиста, до бандерівця., деякі жартами, деякі цілком серйозно. |
І де це цікаво? На Вінниччині не зустрічав такого. На півдні вінницької обл.хоч і Молдлва близько, та українська майже всюди звучить. Поподорожуй по селах краще, а не по райцентрах. Бо в р-ц люде "городські". Тобто "па-рускі, іначе нє, сєло буду"
маленький хлопчик написано: | таке відчуття прийшли б китайці, стали б китайцями. |
Ні. впадлу було би вивчати)
маленький хлопчик написано: | Тут наведу таку сепаратистську думку про створення західними областями окремої країни, |
А хто володар буде? |
|
|
|
|
маленький хлопчик VIP
|
2016-06-19 13:12 |
gunnarukr написано: | А хто володар буде? | візьмемо собі "наказного" корінного вінничанина жидо-українця Парашенка
gunnarukr написано: | та у Вінниці російської не більше ніж у сучасному Львові. | та у Вінниці в центрі міста українську мову важкувато зустріти, Вінницькі Хутора - то одні мажори, значить москалі, На Вишенці також москальської побільше. Та на Чехова і інших закавулках ще трохи є української, але то така українська - суржик.
gunnarukr написано: | Ні. впадлу було би вивчати) | так напхають китайзького, так і будете, бо буде мнго, а нашого мало.
gunnarukr написано: | Думаєш в Чернівцях чи Житомирі краща ситуація? Чи в Хмельниччині в містах молодь не така? | така сама, похуї..тична! Вроді так само і на заході, люблю Україну її мову, але дивлюсь російською, бо общєдаступно, а за Гуртом нє, ніколи не чув.
gunnarukr написано: | Поподорожуй по селах краще, а не по райцентрах. Бо в р-ц люде "городські". Тобто "па-рускі, іначе нє, сєло буду" | а що по рай-центрах України немає? А що по селах робити - корови пасти? Так в мене і своїх вистачає.
gunnarukr написано: | та у Вінниці російської не більше ніж у сучасному Львові. |
то просто тепер Даунбаської голоти понаїхало, підкормлюємо. Але то все рівно не до порівняння скільки у Вінниці і Львові москальської.
gunnarukr написано: | І де це цікаво? | Вінниця 2 рази, Гайсин - 1, Умань 1. Декілька разів просто посилали. Один раз родич обізвав. |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-06-19 13:39 |
маленький хлопчик написано: | візьмемо собі "наказного" корінного вінничанина жидо-українця Парашенка |
А він родом з Одещини... Не підійде) Та йне любдять в нас його. В електричках навіть бабка, що продає цукерки проти. Кричить: "Нема в мене ніякого Рошена. Київ,Харків. Хто хоче "Онлі Ю". так і передайте своєму Порошену" )
маленький хлопчик написано: | та у Вінниці в центрі міста українську мову важкувато зустріти, Вінницькі Хутора - то одні мажори, значить москалі, На Вишенці також москальської побільше. Та на Чехова і інших закавулках ще трохи є української, але то така українська - суржик. |
Пенсіонери, дрібні чиновники, великі чиновники звісно дуже люблять російську. та в основному, якщо судити не по ринку(там взагалі одні цигани та в'єтнамці чомусь зараз), то українську чутно, і добре. І ніхто нікого фашистом чи бендерівцем не називає. Ну принаймні я не чув.
маленький хлопчик написано: | Вінниця 2 рази, Гайсин - 1, Умань 1. Декілька разів просто посилали. Один раз родич обізвав. |
Може бути... Люди зараз взагалі озлобились. Але всеодно, мовна ситуація в центальній Україні(не всій) ще терпима. Мені, наприклад, дуже подобаються люди, що їдуть на навчання в Суми чи Харків і повертаються до нас звідти україномовними. Видно, що не бидло. |
|
|
|
|
маленький хлопчик VIP
|
2016-06-19 13:58 |
gunnarukr написано: | А він родом з Одещини... | та і х.й з ним!
gunnarukr написано: | Мені, наприклад, дуже подобаються люди, що їдуть на навчання в Суми чи Харків і повертаються до нас звідти україномовними. | мені також такі подобаються. Їдуть в Голяндію чи Еспанію - потім дзвонять і чистенькою українською кажуть: братушка давай звалюй до нас, ми вже тут пару років, а круті роботи по-знаходили (по нашим міркам), машини покупили, в Україну повертатись не будемо. Ото курва-мать в нас патріоти на заході. |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-06-19 14:19 |
маленький хлопчик написано: | дуть в Голяндію чи Еспанію - потім дзвонять і чистенькою українською кажуть: братушка давай звалюй до нас, ми вже тут пару років, а круті роботи по-знаходили (по нашим міркам), машини покупили, в Україну повертатись не будемо. Ото курва-мать в нас патріоти на заході. |
Без діаспори нам взагалі гаплик. Так що най.
Хтось знає, де можна побачити статистику ЗНО з української мови та літератури по областях? |
|
|
|
|
|
2016-06-19 20:37 |
маленький хлопчик написано: | у Вінниці в центрі міста українську мову важкувато зустріти, |
Що ви кажете ?! Я сам жив кілька років у Вінниці, там українська на вулиці звучить масово. |
|
|
|
|
ssTAss Загальний модератор Толоки
|
2016-06-19 20:59 |
маленький хлопчик написано: | Тут наведу таку сепаратистську думку про створення західними областями окремої країни |
Цитата: | ДІСТАЛО!
Спочатку я думала, що може мені бракує толерантності, потім, що в мене паранойя, але зараз я чітко усвідомлюю, що мій український світ, що більше мій львівський Львів, під загрозою!
Вже другий день мене навколо ПОВНІСТЮ, за незначними вийнятками, переслідує московська мова і її супутні "товари". В магазині, на вулиці, в громадському транспорті, на пошті, коло університету, на зустрічах... В той час, як на Сході ми кров"ю і потом виборюємо незалежність від Москви і її виродків, у Львові спостерігається катастрофічна здача позицій... Московське окупує моє місто і мій світ не тільки мовою окупанта. Московське проявляється у вигляді засмальцьованих спортивних костюмів у неділю і свята на центральних вулицях міста, у формі дико невихованих людей, для яких немає стримку і якихось норм поведінки, у хамському відношенні до оточуючих, і суперголосних бесідах і відбірних матах, у масових святкуваннях заради таких же "туристів", яким насправді на наше місто начхати... І користають вони зі Львова поки не загадять,, як перед цим і свої терени. А потім плюнуть і підуть далі... Шукати нове місто для свого внутрішнього смітника...
І з цим би можна було боротися, якби наші, по своїй меншовартісній сутності, не намагалися прирівнятися до тих, хто понижує наше місто і наш український світ. На жаль, прагнення бути такими як всі інколи важкопереборне...
У нас є єдиний вихід рятувати і себе і український світ - викидати із себе московита - викидаючи московську мову не тільки із вжитку, але й з оточення, відстоюючи норми моралі і права, і намагаючись звеличити своє місто вишуканою поведінкою, пристойним вбранням, своїми досягненнями, а не продавати Львів, як низькопробний секонд-хенд для масового споживача... |
https://www.facebook.com/sofiya.fedyna/posts/10154135444000390?pnref=story |
|
|
|
|
фіцко Забанено
|
2016-06-19 21:41 |
маленький хлопчик написано: | Їдуть в Голяндію чи Еспанію - потім дзвонять і чистенькою українською кажуть: братушка давай звалюй до нас, ми вже тут пару років, а круті роботи по-знаходили (по нашим міркам), машини покупили, в Україну повертатись не будемо. |
та пожалійте тих хлопаків. Вони ж бо у екзилі.
А як вони будуть сумувати за Отчиною на старість років...
Думаєте не будуть?
Будуть друже. Перевірено електронікою
Людину на схилі життя завше тягне на Отчину, як казав мій дідо: "туди де закопаний твій пуп"
А якщо такі люди повертаються через десятиріччя, в них буде одна проблєма. В Україні вони будуть потрібні лише самі собі |
|
|
|
|
|
2016-06-19 22:25 |
ssTAss написано: | https://www.facebook.com |
2. Правила та обмеження форуму
Всім без винятку заборонено:
2.10 Публікувати відкриті і приховані посилання в дописі і підписі на:
- файлообмінники, варезники, фтп та сторонні торрент-трекери, онлайн-бібліотеки, соціальні мережі,
Це так, просто нагадати вирішив... |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2016-06-20 10:46 |
по-моєму, це правило застаріло. надто багато важливої інформації зараз поширюється через соц. мережі, включно з тією, що стосується нашої справи. |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-06-20 11:19 |
Virake написано: | надто багато важливої інформації зараз поширюється через соц. мережі, включно з тією, що стосується нашої справи. |
І надто багато популізму та вкидів...
От наприклад:
Цитата: | У нас є єдиний вихід рятувати і себе і український світ - викидати із себе московита - викидаючи московську мову не тільки із вжитку, але й з оточення, відстоюючи норми моралі і права, і намагаючись звеличити своє місто вишуканою поведінкою, пристойним вбранням, своїми досягненнями, а не продавати Львів, як низькопробний секонд-хенд для масового споживача...
|
То значить московит -- це вже людина,що матюкається чи погано одягнена чи що? Я розумію, що річ про культуру і вишуканість в манерах. Але ж Україна за рівнем життям невпинно котиться вниз і скоро ми всі можемо стати московитами за цією ознакою. Тож досягнення досягненнями, а такі "понти" недоречні. Звісно таке задіває, але допоки в країні не відбудуться справжні якісні зміни, сподіватися, що культурна ситуація у Львові чи іншому місті покращиться -- марно. |
|
|
|
|
|
2016-06-20 12:40 |
Virake написано: | по-моєму, це правило застаріло. |
тоді чому мені дали попередження на місяць за соцмережі, хоча я там попереджував, щоб їх видалили якщо це порушення правил |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2016-06-20 12:42 |
gunnarukr написано: | допоки в країні не відбудуться справжні якісні зміни | це справа ваша, а не когось іншого. це справа всіх нас. якщо ми прагнемо змін, то їх потрібно щонайменше вимагати, а також подавати особистий приклад. |
|
|
|
|
Zombie35 Поважний учасник
|
2016-06-21 05:47 |
|
|
|
|
|