Автор |
Повідомлення |
Robar III Забанено
|
2016-04-03 18:55 |
Ярпен
Видно Лелька не знає наших законів... Ну що ж, Ваша черга доводити їй |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-04-03 19:29 |
Леля22 написано: | Думаю, хай відповідає, якою хоче, якою зручніше.. |
Так завжди було. але ж чому ж у європейських вузах іншою мовою студенти не відповідають?( я так думаю принаймні)
Леля22 написано: | Кому вона повинна? Ясно, що якщо вона сама російськомовна, то і дитина буде російськомовною, і навчати вона її буде російської. Так же? |
Все правильно. Це у нас норма. Але шанс на те, що вона виросте "проукраїнською" невеликий. Чомусь в Німеччині батьки переселенців навчають дітей і німецької. Навіщо?
Леля22 написано: | Якщо людина не хамить, нормально реагує на українську, але відповідає російською - хай. |
Це погано. Так продавець може відповідати, якщо запитали російською. А яу українською то... Чи він не знає? Та й взагалі, щоб вести бізнес в Україні треба знати одну російську. А це погано, так як україномовні спеціалісти не потрібні.
Леля22 написано: | Тут, де я живу, українською розмовляє десь 0,5, ну може, 1% людей і то.. |
Вам це не здається кричущим?
Леля22 написано: | нема з ким... |
В сім'ї не пробували?
Леля22 написано: | Говорити російською для мене - як дихати, а українською - незвично, не так якось, дискомфортно... |
Була в мене дівчина з Криму. Точно так і говорила.
Леля22 написано: | Хоча писати українською завдяки Гуртом - стало звично. |
Ось так би і всі. А то засилля російськомовних коментів в українському інтернеті дратує.
Леля22 написано: | Що мене тепер, може, вбити через це? га? |
Ох,Лелю, Лелю... |
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-04-03 19:45 |
gunnarukr написано: | Але шанс на те, що вона виросте "проукраїнською" невеликий |
А я думала, у нас багато російськомовних проукраїнських людей.
Я просто не звикла балакати українською у побуті. Я розмовляла українською тільки під час навчання.
Але можна ж звикнути. Я читаю україномовну літературу, купую тільки україномовні книжки, щоб підтримати україномовного книговидавця, дуже люблю україномовну музику і постійно слухаю, пишу всюди українською, всюди в неті. Ваша дівчина з Криму це все робила?
Ви казали, я люблю багато говорити. Насправді, не так - я люблю багато писати, люблю переписки, обожнюю листи читати і писати, хоч паперові, хоч електронні. Просто люблю цей вид спілкування.
Як Марина Цвєтаєва...
gunnarukr, Думала, я вже вас розчарувала зовсім, ви мене розлюбили)) і пішли...
А можливо, у мене дві рідні мови... Але коли б було опитування, я б вказала українську, бо це соц.опитування, для статистики.
Додано через 3 хвилини 18 секунд:
Вірейку, хочу вам подякувати, що ви більше до мене не звертаєтеся. Вибачте, але я не хочу з вами розмовляти і, по-моєму, маю таке право. |
|
|
|
|
Ярпен Оцифрування книг Гуртом
|
2016-04-03 19:50 |
Robar III написано: | Ну що ж, Ваша черга доводити їй |
Друже Робар, підтирать шмарклі здоровій, дорослій дівулі, у якої в авторитетах суто "співаки ротом"? Та ні, спасибі. |
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-04-03 19:57 |
Людяності багатьом людям бракує - от у чому біда найбільша... Кузьмі її не бракувало...
Я б із задоволенням балакала з ним українською, а от з деякими україномовними - взагалі нема бажання, ані українською, ані якоюсь іншою.
У Львові російськомовного переселенця із особливими потребами вигнали із кафе... Тепер ця людина жити не хоче, каже "я знаю, що я бридкий", ні на кого зла не тримаю, жити не хоче людина через якихось виродків. Певно, вони україномовні.
звідки вам знати, суто чи, може, маю ще й інших авторитетів. Насправді - одного. І це не людина. |
|
|
|
|
|
2016-04-03 20:04 |
Леля22 написано: | І це не людина |
Ми усі створенні по його образу.
Леля22 написано: | Певно, вони україномовні. |
Певно вони сволота, а це від мови спілкування не залежить. |
|
|
|
|
piznajko Відео Гуртом - субтитрування
|
2016-04-03 20:05 |
Леля22 написано: | У Львові російськомовного переселенця із особливими потребами вигнали із кафе... Тепер ця людина жити не хоче, каже "я знаю, що я бридкий", ні на кого зла не тримаю, жити не хоче людина через якихось виродків. Певно, вони україномовні. |
Не перекручуйте інформацію - там працівники кафе вигнали ту людину, що має дитячий церебральний параліч (ДЦП), бо в Україні (усій) упереджено ставляться до інвалідів, а не через те що (як ви сказали) він був російськомовним переселенцем. Не займайтеся дезінформацією. |
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-04-03 20:12 |
rkononenko
Тобто не через мову? Я просто читала коментар, там, під цією новиною. І я знаю, що він з особливими потребами.
Ну гаразд. Я ніколи не бувала ще у ЗУ. |
|
|
|
|
|
2016-04-03 20:22 |
Леля22 написано: | Я ніколи не бувала ще у ЗУ. |
Ги, чарівна пано, для Вас
|
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-04-03 20:23 |
Якщо чесно, то так - російськомовні люди мені ближче, бо серед російськомовних є люди, які мене по-справжньому люблять, близькі. Серед україномовних таких, на жаль, немає. |
|
|
|
|
|
2016-04-03 20:25 |
Леля22 написано: | мене по-справжньому люблять |
Любов то складна річ, потрібно щось і віддати, щоб отримать навзаєм. |
|
|
|
|
tribus VIP
|
2016-04-03 20:26 |
Леля22 написано: | Кузьмі її не бракувало | Ви нічого не знаєте, і апріорі не в змозі зрозуміти, і гатки не маєте яким він був.
Я львів'янин, але був період коли я проживав в його рідному місці, воно за якихось 30 км. Я дихав цим повітрям, ходив по цих вулицях, жив у тих чотирьох стінах і скажу я вам так - це діра, нічого не варте місце, загальний рівень інтелекту нижче середнього; біля міської ради генделик де алка**** випиває, і при потребі з боку відкривається міська вбиральня "опен ейр"; це пустка. Про українство можна забути, містечко яке нічим не відрізняється від аналогічного з сходу ще до війни, лише мова українська.. в загальному, і тому він так вчинив 2004. І я бачив який він ваш Скрябін, копія того містечка, бо він в ньому виріс, це його базові знання, життєвий досвід, і він ні краплі не змінився.
Не говоріть того, чого ви самі не пробували на смак!
Його не варто брати в приклад!
P.S. Як я не хотів цього робити, але Леля22 ви дістанете будь-кого! |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-04-03 20:28 |
Леля22 написано: | А я думала, у нас багато російськомовних проукраїнських людей. |
Ні, їх не так вже багато, на мою думку.
Леля22 написано: | Ваша дівчина з Криму це все робила? |
Вона багато чого робила) І українською могла спілкуватися вільно, була призером різних конкурсів з української мови. Та в сеж вона була "русской"... Сама себе так позиціонувала. І то було давно, ще до анексії. Тож добре, що
gunnarukr написано: | Була в мене | А то це точно призвело б до попередньої цитати))
Леля22 написано: | Як Марина Цвєтаєва... |
Пишете вірші?
Леля22 написано: | ви мене розлюбили)) |
Я не Стастьо -)
Леля22 написано: | я б вказала українську, бо це соц.опитування, для статистики. |
Тобто навмисне? Не по любові? |
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-04-03 20:35 |
Тому я й слухаю таких співаків, як Кузьма, як Карпа, як Сашко Положинський, бо знаю, що ці люди люблять не тільки україномовних українців, а й російськомовних українців (тобто й мене), що вони не ділять українців на сорти.
І тільки завдяки таким людям українська мова стає мене ріднішою і ближчою.
І аж ніяк не завдяки таким, як Фаріон і ко, яка українською мовою називає російськомовних дегенератами...
Додано через 4 хвилини 50 секунд:
gunnarukr написано: | Стастьо |
Стасьо... )
gunnarukr написано: | Пишете вірші? |
Малою була зовсім, то писала, але вони такі страшно дитячі та наївні були, погані, мені здається.
А тепер не пишу. Але, може, колись. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2016-04-03 20:36 |
гаразд, з мене вже годі місіонерства. принаймні на деякий час. до того ж, ми торкнулися іншої цікавої теми: як переходити на українську мову?
якось я знав одну дівчину, зовсім російськомовну, але яка вміла українською писати (та й говорити, але тільки, як хтось просив, їй це було не зручно). за рік навчання в Києво-Могилянській академії вона повністю перейшла на українську. тож, дійсно, присутність авторитетного прикладу - в даному разі викладачів - вельми потужне заохочення. я це пережив і на собі, тільки раніше і не в універі. але мушу сказати, що само собою це не відбудеться, хоч би й тисяча людей заохочували. підтримка може показати, що є такий шлях - але стати на нього і по дорозі приносисти жертви доведеться самому.
жертви можуть бути різні. мені, наприклад, довелося покинути російськомовний форум cs-mapping.com.ua, на якому я робив модифікації для Half-Life 2, і навіть написав свої перші художні твори. це місце для мене мало особливе значення. але воно тягнуло мене в російський бік, тож довелося розпрощатися. так само довелося забути про Alkar - сервер для Warcraft III, на якому я проводив багато часу. навіть допомагав одному росіянину-карторобу, і деякий час був модератором на його форумі. послав під три чорти VK, хоча там були всі мої тогочасні друзі та знайомі (втім, студенти могилянки теж там сидять - зважайте на це перед вступом - тож довелося повернутися, щоб не пропускати оголошень старости). довелося відмовитися від тисяч фільмів та серіалів, не перекладених українською, а також від російської музики і телебачення (що я компенсував виченням англійської).
але тепер, коли я дивлюся на всі ці речі здалеку, мені стає зрозуміло, що вони самі по собі не мають жодної цінності. їхню цінність я вирішував сам для себе. тож не такі вже це були й жертви.
щодо прийняття у соціальній групі. думаю, тут пояснень особливих не потрібно. можуть не прийняти, можуть висміяти. ставлення до україномовних в Україні - як до громадян другого сорту. для таких меншин і створено сайт Hurtom.com.
але воно того варте, бо Україна і українська мова - це частина того, ким є я та безліч інших людей, які перейшли на українську мову. |
|
|
|
|
володимирко2 Оцифрування книг Гуртом
|
2016-04-03 20:38 |
Товчете воду в ступі. |
|
|
|
|
tribus VIP
|
2016-04-03 20:42 |
Леля22
Ви як мала дитина, котра вперлася; не хоче йти, а чому не хоче? бо не хоче!
Додано через 1 хвилину 49 секунд:
володимирко2 написано: | Товчете воду в ступі. |
В надії, за теорією ймовірності та кота Шредінгера, що вийде динамо-машина |
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-04-03 20:52 |
Virake
Я вас прочитала)... Отакі коментарі, як ваш від 21:36, мені подобаються, прості, відверті, від себе і про себе)...
Додано через 4 хвилини 40 секунд:
Robar III написано: | Лелька |
)) |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-04-03 20:55 |
Virake написано: | жертви можуть бути різні. |
Теж закинув російський форум на якому добряче сидів 2 роки після анексії. Не жалкую. Та й чого?
Проте перестати повністю заходити на російські сайти це вже лишнє. Інколи є достойний (в моєму випадку ігровий)контент/моди створені росіянами.
Та й потролити росіян приємно. Особливо в питанні перекладу компютерних ігор. Їхні виски на тему "а почєму нєт на русском" чи "нє хачу іграть на бурговском" як бальзам на рану)) |
|
|
|
|
|
2016-04-03 20:59 |
_______________ |
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-04-03 21:12 |
gunnarukr
Знаєте, мені вже всі кажуть, що мені треба дорослішати, а я не хочу, не хочу, що там приємного у цьому дорослому житті, не знаю, не бачу там нічого приємного... Мабуть, я на завжди лишуся дитиною і люди крутитимуть пальцем у скроні, о дурепа)) Але дитина нікому не бажає зла, нікому нічого поганого не робить..
У дитинстві я почувалася щасливою, зараз - не дуже. Хоча вчора мій 2-річний двоюрідний племінник сказав, що любить мене і все повторював моє ім'я, і серед інших людей найбільше тулився до мене, ну і до своєї мами ще... Так приємно)
Оце тільки від спілкування з дітьми та тваринами й отримую задоволення, і від музики ще.
Додано через 3 хвилини 56 секунд:
і від написання листів ще.. |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-04-03 21:14 |
Леля22 написано: | Але дитина нікому не бажає зла, нікому нічого поганого не робить.. |
Кінематограф проти цього твердження -)
Леля22 написано: | Хоча вчора мій 2-річний двоюрідний племінник сказав, що любить мене і все повторював моє ім'я, і серед інших людей найбільше тулився до мене, ну і до своєї мами ще... |
Ну і це вас ні до чого не підштовхнуло?
Леля22 написано: | й отримую задоволення, і від музики. |
Щоб повернутися до теми розмови, що вас підштовхнуло до української мови та музики в такому зросійщеному середовищі(0,5-1% україномовних за вашими словами) ? |
|
|
|
|
Woland61 VIP
|
2016-04-03 21:19 |
Ярпен написано: | повинна бути комфортною на кшталт ірландизації в Ірландії, але у нас, на жаль, немає на це часу. |
Це така, коли на ґелську мову і того, хто її використовує дивляться як на ворога народу? |
|
|
|
|
virtus8hur Попереджень: 2
|
2016-04-03 21:22 |
Virake написано: | а мовна шизофренія і нав'язана нам росією. це один із їхніх найдієвіших винаходів зі знищення ідентичності - здається, до такого ніхто з інших імперських народів ще не додумався. |
Ви пишете одне й теж, але ні разу не вказали конкретно чим змішана двомовність краща, ніж розділена двомовність.
Virake написано: | зате частка дійсно українського інформаційного продукту (а не псевдоукраїнської солянки) була б значно більшою, |
Часта чисто російськомовного продукту також була б більшою. Що вам більше подобається: двомовний чи виключно російськомовний продукт ? Я обираю перше, а він якраз можливий завдяки мовній шизі.
Леля22 написано: |
Тут, де я живу, українською розмовляє десь 0,5, ну може, 1% людей і то..
gunnarukr написано:
небажанням нею спілкуватись.
нема з ким...
|
От якраз у вашому випадку дуже корисною буде МШ, бо дозволяє вам відповідати українською, змішуючи мови. А якби мови були розділені, то це б вас тільки русифікувало. |
|
|
|
|
Леля22 Забанено
|
2016-04-03 21:24 |
Ну, до музики... Я завжди любила пісні, з самого дитинства, і співати завжди любила і люблю, хоча не дав Бог такого таланту, голосу не маю...
Але я найбільше слухаю україномовної музики не тому, що так треба чи там: будь патріотом - слухай україномовне... а просто, бо мені це подобається. А так вже вийшло, що серед російськомовної музики майже нічого пристойного нема, дуже мало. А мені важливий текст у пісні, і щоб я його розуміла.. |
|
|
|
|
Woland61 VIP
|
2016-04-03 21:24 |
gunnarukr написано: | Так завжди було. але ж чому ж у європейських вузах іншою мовою студенти не відповідають?( я так думаю принаймні) |
Польща: для іноземців є дві форми навчання - польською та англійською (роздільно)
В Швеції/Норвегії - іноземці навчаються англійською мовою
Тому шизофренії там немає |
|
|
|
|
|
2016-04-03 21:25 |
Woland61 написано: | Це така, коли на ґелську мову і того, хто її використовує дивляться як на ворога народу? |
Є результат -більше людей нею володіють. Років через сто із чимось Ірландія розмовлятиме суто ґелською. |
|
|
|
|
Woland61 VIP
|
2016-04-03 21:29 |
virtus8hur написано: | двомовний чи виключно російськомовний продукт ? Я обираю перше, а він якраз можливий завдяки мовній шизі. |
двомовний легко стає одноязиким.. і ні разу не ставав одномовним.. Тим більше, що в таких програмах частка мови мізерна і не сягає навіть 40%, не те що половини
Додано через 1 хвилину 23 секунди:
Ярпен написано: | Є результат -більше людей нею володіють. |
на жаль насправді ні. Недавно була стаття чудова на цю тему. Англомовні в Ірландії займають таку ж негативно-агресивну позицію щодо гельської, як і російськомовні в Україні |
|
|
|
|
gunnarukr VIP
|
2016-04-03 21:29 |
Woland61 написано: | для іноземців |
Темношкірі в наших універах теж як хочуть так і розмовляють. Вони платять доляри і не вчаться за держзамовлення. Я ж мав на увазі російськомовних українців, що вчаться на українському держзамовленні. Та й контрактники туди ж.
От ви згадали Польщу. От багато моїх знаомих поїхало на навчання в Польщу. Але... Вони спочатку вивчили польську. Англійська не пройде. Польща приймає -- знай польську мову. |
|
|
|
|
Woland61 VIP
|
2016-04-03 21:32 |
gunnarukr написано: | Англійська не пройде. Польща приймає -- знай польську мову. |
я спеціяльно зазначив щодо Польщі дві мови ). Там є виші, які проводять навчання і англійською.В окремих групах.
В Скандинавії англійською можуть навчатися і місцеві натомість |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|