Мовна шизофренія

Нові коментарі

Нова тема   Відповісти
Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 16, 17, 18  наступна
Автор Повідомлення
Ярпен 
Оцифрування книг Гуртом
Оцифрування книг Гуртом

Востаннє: 25.12.23

2016-04-03 21:35  
Woland61 написано:
на жаль насправді ні. була стаття чудова на цю тему

Я опираюсь на цифри, а не на статті. У 1926-му ґельською володіло 18% відсотків населення у 2006-му понад 40. І це враховуючи, що ґельску складніше відродити чим українську. На початок 20-століття то була практично мертва мова.
Леля22 
Забанено
Забанено

Востаннє: 07.08.18

2016-04-03 21:36  
gunnarukr написано:
підштовхнуло до української мови

Ну а на цей сайт я прийшла після Майдану. Хоча до цього була на одному рос.сайті-форумі кіно, там всі знали, що я з України, ніхто мене не ображав, але я писала російською тоді ще, і тепер розумію, що то були взагалі дитячі такі коменти до кіно, ніхто мене не чіпав. Там були й українці. Там була й флудильня, але я там не писала, тільки кіно коментувала, про Гуртом ще тоді не знала, на флудильні не писала, не знаю, все одно мене чомусь не тягнуло на відверті розмови з тими людьми, підсвідомо щось заважало.
Ну а після Майдану я той сайт-форум покинула остаточно, звісно. Мене навіть просили залишитися, модератор з Маріуполя казав навіть, якщо хочеш - пиши українською, серйозно.

І там була одна жінка, яка сказала, що ніколи не зустрічала порядних українок, всі вони непорядні та хохлушки. Так їй зробили зауваження: фу такою бути.

Потім виявилося, що її перший чоловік був українцем і у неї не склалися стосунки з його сестрою, теж українкою, і тому вона так всіх узагальнила. Я там не брала участі у відвертих розмовах у флудильні, але дещо почитувала.
Woland61 
VIP

Востаннє: 14.11.24

2016-04-03 21:46  
Ярпен написано:
Я опираюсь на цифри, а не на статті. У 1926-му ґельською володіло 18% відсотків населення у 2006-му понад 40.

Хотів би побачити ту статистику, оскільки, насправді, цифри зараз звучать менше 10%

Додано через 7 хвилин 31 секунду:

Ось до речі стаття цікава на цю тему - http://linguapedia.info/uk/statti/irlandska-mova-mertva-chi-she-dihaye.html
gunnarukr 
VIP

Востаннє: 18.10.24

2016-04-03 21:51  
Woland61 написано:
В Скандинавії англійською можуть навчатися і місцеві натомість

Мудрі люди шведи. Думають про майбутнє уже змалку.
Он в Ізраїлі в школах взагалі три мови вчать: ідіш, англійська і ще одна( арабська).
Стоп. а 2016 випадково не рік англійської мови в Україні?
Woland61 
VIP

2016-04-03 21:55  
gunnarukr написано:
Стоп. а 2016 випадково не рік англійської мови в Україні?

ну не української то точно
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-03 21:58  
Леля22 написано:
все одно мене чомусь не тягнуло на відверті розмови з тими людьми, підсвідомо щось заважало.

Ну тільки тепер, ну а тепер стало ясно, чому мене не тягнуло до тих людей, росіян.
За Путіна вони... Але якщо з ними не говорити про політику, а там - про квіточки, про дітей, про пісеньки тощо - то вони такі милі люди, я ж почитувала..

Додано через 2 хвилини 40 секунд:

gunnarukr написано:
а 2016 випадково не рік англійської мови в Україні?

Так, рік.
Ярпен 
Оцифрування книг Гуртом
Оцифрування книг Гуртом

2016-04-03 22:02  
Woland61 написано:
Хотів би побачити ту статистику

Віднайду посилання -скину.
Woland61 написано:
Ось до речі стаття цікава на цю тему

Спасибі за статтю
із неї
Я стрімко наближався до відчаю, як ось поступив дзвінок від якихось дітей. Я з подивом виявив, що вони вільно розмовляють чистою ірландською мовою, використовуючи сучасний міський діалект. Вони розповіли мені, що говорять ірландською постійно, так само як і їхні друзі. Вони люблять ірландську мову і обурені тим, що я міг припустити, що ця мова мертва.
Woland61 
VIP

2016-04-03 22:04  
Ярпен написано:
Вони люблять ірландську мову і обурені тим, що я міг припустити, що ця мова мертва.

от в цьому місці мене постійно щось підбурює поставити замість ірландської - українську.
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-03 22:34  
Ви не переживайте, я вже думаю колись написати якусь книжку (може, й не одну) ))
Українською писатиму. Писати люблю.

Додано через 21 хвилину 57 секунд:

І на вибори я ходжу, і розбираюся, хто і що воно таке, перш ніж голосувати.
Просто завжди бути дорослим і серйозним - це так нецікаво...
Інколи хочеться побути й дитиною, бо всередині кожної людини живе дитина, внутрішня.
Не треба її вбивати в собі...

gunnarukr
От ви молодець)

Додано через 1 хвилину 27 секунд:

І Стасьо) Бо Стасьо я знаю тепер за іншим одним форумом...

Додано через 4 хвилини 44 секунди:

Леля22 написано:
Не треба її вбивати в собі...

У цієї внутрішньої дитини чудове чуття, інтуїція, вона відчуває людей... До неї треба прислухатися, хоча б час до часу.
Не дарма ж мене підсвідомо відштовхувало від тих росіян на кіно-форумі, не виходило з ними відвертих розмов - і все тут.
tribus 
VIP

Востаннє: 23.09.18

2016-04-03 22:49  
Леля22 написано:
Але дитина нікому не бажає зла, нікому нічого поганого не робить..
Невеличка ремарка
В дитини.. відразу після народження розвивається перше вміння, набуте не механічне, це - брехня!
І він не останній такий.

Я не намагаюсь вас дістати, просто, ви використовуєте у своїх твердження метафізичні явища, котрих не розумієте, на жаль.
Я сприймаю це... людини яка (пояснюю на свій лад) доводить оточуючим свою думку аж розпинається, про фізику високих енергій(фіз.елем.час.) при цьому не знаючи що таке молекула і яка її роль в структурі матерії.
Простіше:
Щоб зрозуміти це ─
Треба почати з цього ─ 2+2

Ви мабуть не пам'ятаєте, але коли я прийшов на толоку, півтора роки тому, то я з вами вже розмовляв на схожу тему, але розмова була коротка, я просто не бажав витрачати свій час. І за цей період ваша риторика не змінилась, ви говорите.. спираєте свої думки на те саме, тому мені аж припекло за весь той період. Ви спитаєте, а як же решта, їхні думки на щось та й спираються, на те що може зрозуміти інша людина, керуючись певним логічним ланцюжком, та й ви пишете найбільше.
Ну, мене попустить, і все повернеться до норми. А вам раджу чогось таки навчитись, і не хворіти
Happy
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-04 11:19  
Справді не пам'ятаю.

tribus написано:
за цей період ваша риторика не змінилась

Чесно, як же ви набридли - всі ті, що намагаються переробити інших під свій лад. Я така, ви такий... Все.

Додано через 4 хвилини 31 секунду:

Цитата:
Я так люблю не напрягатись, коли мені усе до сраки
Роблю свою справу, хай далі гавкають собаки
Караван іде вперед, мене влаштовує маршрут
Я не намагаюся відразу бути там і тут
Я насолоджуюсь тим місцем, де перебуваю
Я знаю, якщо мене щось не задовольняє
Я не б’ю верблюдів, не сварюся з тими, хто ними керує
Кожен з них так, як і я просто подорожує
Ніхто не винен в тому, що погана погода чи складна дорога
Чи ніби Бог надто строгий,
Питання не у чиїйсь вині, поганого просто немає
Коли за всім уважно спостерігаєш
Помічаєш, що сьогодні й завтра одні й ті самі речі
По-інакшому відображають плин життєвих течій
Сьогодні це добре, завтра це погано
Сьогодні не хочеш це їсти, завтра для тебе це як з неба манна

Приспів:
Я не напрягаюсь, я не нервуюсь,
Я насолоджуюсь, я тусуюсь
Я маю те, що люблю, бо люблю все, що маю
Усіх перепрошую і пробачаю (весь куплет – 2)

Так багато тих, хто хоче дізнатись, що буде далі
Аби знати наперед, які сьогодні вдягнути сандалі
Хочуть на старті знати, як фінішують на ралі,
Щоб зрозуміти, треба сильніше тиснути педалі
Так мало віри у свої сили і Божу ласку
Скептики не знають, що життя може бути як казка
Так багато тих, хто заплутався у власних масках
Замість впевненості в перемозі, бояться поразки
Так багато песимістів дефіс пропагандистів
Їх наміри не щирі, їх погляди не чисті
Я співчуваю їм і я за них молюсь
Та я продовжую свій шлях, вперед рухаюсь, вперед дивлюсь
Я не боюсь або принаймні не боятись вчусь
І я клянусь, я буду там, де хочу, я проб’юсь
Так, я веселюсь, я щасливий, я радію
Я назад не повернусь, бо я крокую до мрії

Приспів

Мене збивають з пантелику і до якихось бздурів агітують
Я себе на краще налаштовую, а мене провокують
Кайфую від процесу, а мене хочуть переконати,
Що варто не на це увагу звертати
А на результати: п’яте, десяте,
Стільки порожніх слів, розмов порожніх так багато,
Радять, консультують, підганяють, кіпішують, нав’язують
Такі думки, що навіть на них не працюють
Бояться всіх і всього: себе, людей і Бога
В них всюди небезпека, ризик, загроза, тривога
Хочуть і мене налякати, питається: якого?
Вам мало свого чи у вас нема нічого святого?
Я обираю не боятися, а знати
Я обираю не говорити, а працювати
Я обираю не плакати, а висновки робити,
Я обираю себе, усіх і все любити
Коли я перекладала фільми тут, я кайфовала від процесу, такий собі душевний оргазм, порив, політ душі... Однак потім ейфорія минула... Тепер треба шукати, певно, щось нове...
Так шкода тих, що взагалі не вміють літати душею...
tribus 
VIP

Востаннє: 23.09.18

2016-04-04 11:33  
Леля22 написано:
Чесно, як же ви набридли - всі ті, що намагаються переробити інших під свій лад. Я така, ви такий... Все.
Це зветься - неспроможність розвитку, коли відбуваються періодично-циклічні повторення на великому проміжку часу (невеличке часткове пояснення можна знайти у психології), а доведення протилежного ─ самоомана. невеличкий урок Happy
gunnarukr 
VIP

Востаннє: 18.10.24

2016-04-04 13:20  
Знайшов таку інфографіку

Додано через 2 хвилини 26 секунд:

Особливо сподобалось : російщення стабільне та російщення завершено. Таки так((
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-04 18:14  
Virake написано:
божевільна

))

Додано через 1 годину 11 хвилин 47 секунд:

Ярпен написано:
Ги, чарівна пано, для Вас

Дякую, але мені знааачно більше подобається така пісня про Львів:

А, до речі, дуже мило і гарно з вашого боку, Ярпене, писати Вінниччину з малої літери...
Даруйте, проте галицький снобізм деяких україномовних мене просто харить... Таку саму хворобу мали деякі донецькі.
Дві крайності. Взагалі вважаю, що найкращий регіон - це Центральна Україна, золота середина.
Однак і не цураюся своєї малої Батьківщини, і у нас є теж багато гарних місць (як і у всій Україні), а не "тільки у Львові"...
Ярпен 
Оцифрування книг Гуртом
Оцифрування книг Гуртом

2016-04-04 18:29  
Леля22 написано:
мені знааачно більше подобається така пісня про Львів

Раніш не чув. Текст прочитав -так собі. Може з музикою, то й інакше сприймається.

Спасибі за зауваження - помилку виправив.

Ги.
"значно" із одним "а" пишеться.
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-04 18:35  
Ярпен написано:

Ги.
"значно" із одним "а" пишеться.

)) ще я люблю писати деколи: дуууже сподобалося!

А от скажіть, користуючись моментом, хочу запитати: я десь читала, одна людина, мешканець Львова, якраз, по-моєму, писав, що він прожив у Львові 20 років, здається, але радий, що не народився там, ну тобто що це не такий вже й рай. Казав, мовляв, ти ніколи не станеш там Своїм, навіть якщо багато-багато років прожив, але не народився.
Чи це правда?
Ярпен 
Оцифрування книг Гуртом
Оцифрування книг Гуртом

2016-04-04 18:39  
Леля22 написано:
Чи це правда?

Не знаю. Я не львів'янин. У Львові бував тільки як турист. Стараюсь хоч раз у рік поїхати на день-два побродити.
wolesj 
VIP

Востаннє: 15.11.24

2016-04-05 18:30  
Ви може десь і здогадалися, що мова йтиме про голову президентської адміністрації Ложкіна і його книжку "Четверта республіка". Не буду торкатися його міркувань про побудову української держави, позаяк це банальні і тривалі словесні висери людини, яка за два роки зі своїм Президентом нічого українського (не кажу вже й про державу) не побудувала.

А щоб зрозуміти суть, достатньо однієї фрази, яку цитую довільно. В Україні мільйони носіїв російської мови, та що там мови – культури. І треба зробити так, щоб їм тут було комфортно. Цю думку я можу сміливо вкласти в уста Гіркіна, Плотніцького, Мотороли, Жиріновського і, зрештою, Путіна.

Мені дехто заперечить. Адже дійсно ми маємо справу з великою культурою Толстого і Пушкіна. Тому з цього приводу розповім ще один анекдот.

Повністю тут
Virake 
Localize Team
Localize Team

Востаннє: 08.11.24

2016-04-05 18:59  
прошу всіх присутніх не відхилятися від теми і не обговорювати політичних діячів.
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-05 19:00  
wolesj
Ложкін тип мерзенний, це теж з обличчя навіть видно...
Але:
wolesj написано:
культури

Яка на фіг культура у світі, де керує бабло? У кого більша бабла, той і сильніший, того й більше поважають. Подивіться на заможні США. Дивують люди, які наївно вірять, що США - така прекрасна чиста країна, де люди як дітки... Якби вони насправді були такими чистими, вони б не були такими заможними. Чесна порядна людина-ідеаліст людина мільярдером не стане, бо щоб ним стати - треба давити конкурентів, наступати на горло іншим людям, знищувати конкурентів фізично навіть.

А по-справжньому культура мало кого цікавить. І Путін напав на Україну теж з економічних причин.
В Криму - щоб розташувати свої воєнні бази. Щоб наші люди як раби працювали на економіку Росії, на їхній військово-промисловий комплекс. А ця ідея "рос.міра", носіїв рос.культури - це так, для прикриття.
wolesj написано:
В Україні мільйони носіїв російської мови, та що там мови – культури.

В Україні дуууже багато людей, які хоч і розмовляють російською (або російською, а при нагоді, наприклад, вибираючись у гості до ЗУ - українською), але при цьому є носіями української культури.
Вони можуть почитати Достоєвського чи там Пушкіна, однак вважають їх чужими, тобто письменником і поетом іноземної держави. А Шевченка - своїм.

А люди, що в Росію захотіли, що вони захотіли тому туди через культуру чи через мову, ну це просто смішно.. Ніби їм забороняв хтось розмовляти російською.

Знову ж таки вони захотіли в Росію через гроші, бо захотіли рос.пенсій і зарплат.
До Криму приїжджали туристи з Росії на відпочинок і все купували, кримчани бачили це, що ці люди мають гроші, от і захотіли в Росію теж. Заради грошей.

Тобто продажні. А такі якості як продажність, власне, як і чесність від мови спілкування не залежать. Он і пан Ярпен це визнав.

Була б Україна економічно успішною, то ці б люди не стали б кликати Росію, і пофігу їм було б яка там мова і на той "рос.мір" пофігу...
wolesj 
VIP

Востаннє: 15.11.24

2016-04-05 19:39  
Virake написано:
прошу всіх присутніх не відхилятися від теми і не обговорювати політичних діячів.

Тобто до мовної шизофренії політдіячі не мають стосунку? Happy Happy Happy
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-05 19:50  
До речі, про це теж є стаття - http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/26654/Hochete_vratuvaty_ukrajinsku_movu_Bagatijte

Хочете врятувати українську мову? Багатійте!

І на Гуртом вона колись публікувалася, Ніксоном.

Уривок:
Цитата:
Що б галичани та усі фанати української мови могли зробити, щоб "повернути Схід до рідної мови"? Розвивати торгівлю. Розвивати виробництво. Збагачуватися. Робити кар'єру. При цьому не поступатися мовою. Шухевич прославився тим, що керував УПА. На жаль, мало хто пригадує, що до війни він був успішним бізнесменом. Якщо вже брати приклад з ватажків УПА - то саме у цьому. Коли галичани створять хоч одну успішну україномовну компанію з філіями "від Сяну до Дону" - мова стане корисною для кар'єри.

Був би у нас інший світ, де б правили ідеалісти-романтики - можна було б казати про культуру, про пісні... А у світі - прагматиків, бабла...

Це для мене (та для яких інших, яких меншість) українська мова стає ріднішою і ближчою завдяки україномовним пісням та книжкам...
По суті, я вже зрозуміла, що роблю: я віддаю функцію своїх батьків (тобто любов) україномовним співакам та письменникам...

Чому для україномовних від народження українська мова - рідна? Мабуть, тому що цієї мовою мама колискові співала і любила... Тому ви їй так і любите.

А якби вас українською мовою називали дебілами (як деякі політики) у дитинстві, неповноцінними людьми - ви б любили цю мову? Які б у вас були з нею асоціації? Питання, по-моєму, риторичне.

Так-от, а для більшості людей - пісеньки-непісеньки... Люди виживають, намагаються з голоду не померти, їм нема, коли думати про мови.

Цитата:
Більшість людей хоче жити "нормально". Тобто, забезпечено, багато... А мови/шмови - питання другорядне.

Наприклад, я не тільки пісеньки слухаю, а ще й гривнею українську мову підтримую.
Взагалі не купую російськомовних книжок, тільки - україномовні.

Хоча у моєму маленькому місті, на жаль, всього один книжковий магазин - "Клуб сімейного дозвілля", але ще через Інет книжки замовляю. Так, і багато інших людей підтримують мову гривнею.
virtus8hur 
Попереджень: 2

Востаннє: 20.09.24

2016-04-05 19:58  
Леля22 написано:
А люди, що в Росію захотіли, що вони захотіли тому туди через культуру чи через мову, ну це просто смішно.. Ніби їм забороняв хтось розмовляти російською.

Ви їх недооцінюєте... Не варто усе зводити до бабла. В складі України Крим був як ложка дьогтю, тож вони захотіли жити серед собі подібних - кацап до кацапа тягнеться.

Звісно ж, вони усі зрадники України. І порівняно з ними я дуже поважаю вчинок А.Вассермана. Він хотів жити в Росії - взяв чемодани в руки і переїхав туди, вже й рос. паспорт отримав. От якби ж усі кримчани й донбасяни так зробили...
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-05 20:28  
virtus8hur написано:
ін хотів жити в Росії - взяв чемодани в руки і переїхав туди, вже й рос. паспорт отримав. От якби ж усі кримчани й донбасяни так зробили...

Цілком підтримую це! Знали б, Віртусе, як мене бісять ті люди у тому ж моєму місті, які розповідають, як у Росії добре, як вони там заможно живуть... Так і хочеться інколи сказати: сволото, ти що забув, як країна називається, в якій ти живеш?... не подобається Україна - ніхто силою не тримає, вали!

Бісить, що живуть в Україні, ходять отримують українські зарплати, а при цьому - розповідають, що Росія така чудова, а Україна - ... Тому я кажу - треба ставати економічними сильними, тоді заткнуться ці прихильники Росії, Україну навряд чи полюблять, але будуть боятися вякати і поважатимуть.

Маю таких сусідів деяких. Хоча є й проукраїнські, але ті, що активно за Росію - заздрісні, малоосвічені, безграмотні, а ті, що за Україну - виховані, освічені люди.

Ті, що мають великі та дуже великі гроші у моєму місті, теж за Україну, не тому що так прям її люблять, а бо розуміють, що якщо прийде Росія, бізнес їхній забере собі.

У селах люди теж проукраїнські. От коли буваю на морі можу почути український суржик навіть.
Проукраїнські, бо вони селяни і вони люблять свою землю, на якій тяжко працюють, потом і кров'ю, і нікому не бажають її віддавати.

Люди вільних професій, типу перекладачів, програмістів - теж переважно проукраїнські.

Люди, які працюють на заводах за копійки у тяжких умовах, як раби, як правило, проросійські.

Додано через 5 хвилин 20 секунд:

А не хочуть вони в Росію переїжджати, бо не такі вже й дурні - вони, може і погодилися в Росію, але якби у Москву там чи у Пітер, жити по-сусідству з Пугачьовою якби... а от у Сибір ніхто не бажає, не дурні. Тут, де я живу, тепло, сонячно, фрукти, черешня...

Тому вони й хотіли б, щоб Росія сюди прийшла... На тепленьке.

Я раніше взагалі соромилася писати тут, у якому місті я живу, бо тут і проросійський мітинг був, виходило бидло, а мені соромно, що позорять місто, в якому я народилася...
Але мер швиденько з ними розібрався.

Додано через 9 хвилин 42 секунди:

А ще дуууже багато просто байдужих. Оце найстрашніше. Байдужість вбиває душу.
Тут хтось казав без мене було б на Гуртом спокійно... Найбільший спокій - на цвинтарі. А поки людина жива, вона не має заспокоюватися і ставати байдужою.

Так-от, цим байдужим, яких дуже багато... по фігу їм Україна, Росія...

Але, можливо, їх ще можна перетягнути на свій бік. Ідеалістів - пісеньками та культурою.
Прагматиків - зарплатами.

Треба ставати економічно успішними. Бо ідеалістів - меншість. Вони не задають тон у суспільстві, на жаль.
У цьому світі перемагають прагматики. Але в іншому Світі, кращому і чистішому, перемогу здобудуть добрі ідеалісти.

))
Robar III 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.05.20

2016-04-05 20:32  
я промовчу....
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-05 20:36  
Robar III
Як хочете))

Додано через 3 хвилини 39 секунд:

Мені тільки цікаво, чи читає Стас... Бо для нього ж стараюся) Tongue out (1)
справді, але не тільки для нього, але...
virtus8hur 

2016-04-05 20:38  
Леля22 написано:
а от у Сибір ніхто не бажає, не дурні. Тут, де я живу, тепло, сонячно, фрукти, черешня...

РФ це не тільки Сибір (карту світу дивилася ? - рф займає 11% суходолу планети). Я думаю, у Ростовській області такі ж самі природні умови, як і у твоїх краях.

Леля22 написано:
Цілком підтримую це!

Так, але то й же Вассерман аж до 2015 мріяв про приєднання України до РФ, аж поки до нього дійшло що ці мрії залишаться лише мріями...

Леля22 написано:

Люди вільних професій, типу перекладачів, програмістів - теж переважно проукраїнські.

Люди, які працюють на заводах за копійки у тяжких умовах, як раби, як правило, проросійські.

Справді ? Ніколи про це не думав.

Леля22 написано:
Бо ідеалістів - меншість.

Їх завжди буде меншість, але треба зробити так, щоб вони правили пасивною більшістю.
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-05 20:46  
Леля22 написано:
мають великі та дуже великі гроші

хоча є й "бізнесмени" проросійські, бо бізнес зав'язаний на Росію, але вони не мають дуже великих грошей, як правило. А так, їх називають "железячники".

Деякі ж змогли переорієнтувати свій бізнес на Європу.

Додано через 4 хвилини 27 секунд:

virtus8hur
Ну вони не хочуть, мені так думається... У мене були сусіди, які дуууже пишалися тим, що працювали у Москві, побували там на заробітках пару разів - і вже стали називати себе "москвичами"...

З мене вони тихо, про себе сміються... Мені байдуже до них. Караван іде вперед - хай гавкають собаки.
virtus8hur 

2016-04-05 20:47  
Леля22 написано:
ті, що активно за Росію - заздрісні, малоосвічені, безграмотні, а ті, що за Україну - виховані, освічені

Невже ? Схоже, що ви нас дурите.
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-04-05 20:59  
virtus8hur
Дурю? Ви бачили тих людей, які виходили на проросійський мітинг?
Я вирішила для себе, що від таких краще триматися якомога далі, бо вони тупі та агресивні, ті, що активно за Росію.

Дівчину, яка була з маком на грудях, сильно штовхнув якийсь такий дебіл - і вона отримала серйозний струс мозку... Це можуть бути головні болі навіть на все життя, не дай Боже, звісно.

Однак, таких агресивних меншість-меншість-меншість у загальній масі.

Хоча там, певно, були й бабусі, якісь тітоньки... Соромлять місто.
Мені соромно за них.

І взагалі активно проросійських не так вже й багато тут.

Додано через 4 хвилини 31 секунду:

оце я настрочила знову) я відчуваю, що останнім часом стаю якоюсь добрішою... це завдяки тому ), з ким ви, Віртусе, чому посварилися, а раніше заступалися за нього... помиріться)

От моя двоюрідна сестра народила дитину і стала дуже доброю, хоча вона і так була доброю, але стала ще добрішою. Думаю, ця доброта від дитини передається їй, дитина її вчить добру та любові.
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Відповісти Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 16, 17, 18  наступна