Автор |
Повідомлення |
virtus8hur Попереджень: 2
|
2015-10-06 18:55 |
don pedro написано: | З'явився перший український роман про геїв. |
Таке взагалі треба спалювати... Деградація моралі та культури в наш час мають тотальний масштаб, але це зовсім не означає що треба скласти руки і плисти за течією. |
|
|
|
|
яфіук56н VIP
|
2015-10-06 19:18 |
virtus8hur спалимо книги а потім палити будемо людей!Най час страт і терору настане!ех, люба серцю мізантропія... |
|
|
|
|
Sehrg-Gut Оцифрування книг Гуртом
|
2015-10-06 19:40 |
virtus8hur написано: | Таке взагалі треба спалювати |
Щоб спалити, треба спочатку придбати. Тож краще проіґнорувати, бо увага до таких речей - найкраща їм реклама. |
|
|
|
|
маленький хлопчик VIP
|
2015-10-06 22:17 |
virtus8hur написано: | Деградація моралі та культури в наш час мають тотальний масштаб |
Тут питання не тільки в моралі чи культурі, а в генетиці, психіці (це не мораль).
virtus8hur написано: | але це зовсім не означає що треба скласти руки і плисти за течією. |
Гітлера на них треба Гітлера взагалі б не рекомендував для читання. Економіст дуже слабкий, художник - нижче середнього, мораліст (тут я б вжив антимораліст) і расист, ще й до того дибілоїдний шизофренік, який страждав манією величі і замордував мільйони людей завдяки своїм дурнуватим поглядам.
Колись шульгів страчували, як різних сатанистів, переучували, бо вважалися дефективними, білявок палили під час чуми, бо думали відьми, шести-пальцьовим людям рубали руки........ ітд. А ви кажете деградація моралі, культури.
virtus8hur написано: | Таке взагалі треба спалювати... | викупіть весь тираж і спаліть
п.с. Пам'ятаю якось в місті збирали підписи, думаю перед виборами щось хімічать, підійшов спитатись в хлопаки, на вигляд років так 24-27, вигляд зачуханий, з писка смердить, видно зубною пастою не користувався ніколи, кітель засмальцьований, волосся жирнюче.
Питаю, що за мітинг, відповідає з явним піднесенням: збираємо підписи (точно не пам'ятаю, але щось проти ґеїв). Кажу ти б краще вмився, а не вирішував за когось, як і що їм робити і жити.
Маю одну знайому лесбіянку, вже старша, живе з подругою ( не заміжні) вже років 15, а може і більше. Працює замісником директора в крутій фірмі. Одна дівчина своя, закінчила інститут, другу вдочерила (на себе як мати-одиначка), вчиться у економічному коледжі. І нічого і їх дві жінки забезпечують двох дітей від "а" до "я". І ставлення до них у сусідів цілком адекватне.
І питається, хто мені ближчий вони, чи той засмальцьований хлопака, який сьогодні вирішує долю ґеїв, завтра чорних, жовтих..., потім ще шульгів ітд.!? |
|
|
|
|
TroSer VIP
|
2015-10-06 22:39 |
Здалась вам та книга про геїв. Геї були сотні років тому і будуть в майбутньому, з цим або треба жити, або як могли сказати в Одесі "нашо така жизнь?" (жартую).
Оскара Вайлда також принципово читати не будете? |
|
|
|
|
|
2015-10-06 22:50 |
маленький хлопчик написано: | Гітлера взагалі б не рекомендував для читання. Економіст дуже слабкий, художник - нижче середнього, |
Я б радив кожному його читати і вчитися... Сам на днях закінчив читати "Мою боротьбу". Враження неймовірні !
І цей "слабкий економіст" за короткий час зумів вивести Німеччину із глибокої економічної кризи і зробити її світовою державою... Ви багато іще знаєте державних діячів яким би це вдавалося ?
Я бачив картини, які малював Гітлер - як на мене вони дуже гарні. Я сам у школі був одним з найкращих художників, але навіть мені до Гітлера як до неба рачки. Мені дивно, що його не взяли до художньої школи у Відні, і тим паче дивно, що ви характеризуєте його мистецькі здібності як "нижче середнього".
P. S. А чому ви взагалі згадали тут про Гітлера ? Ця тема ж немає до нього прямого відношення. |
|
|
|
|
don pedro Попереджень: 1
|
2015-10-07 02:19 |
virtus8hur написано: | P. S. А чому ви взагалі згадали тут про Гітлера ? Ця тема ж немає до нього прямого відношення. |
Ви ж так його любите - всі це знають |
|
|
|
|
|
2015-10-07 17:59 |
ПРО СМІШНЕ:
Іран хоче бойкотувати Франкфуртський ярмарок через Рушді.
Іран погрожує бойкотувати Франкфуртський книжковий ярмарок через те, що організатори запросили Салмана Рушді виступити з промовою на відкритті.
У лютому 1989 року “Сатанинські вірші” Рушді спричинили міжнародний скандал, адже їх сприйняли як богохульство проти ісламу. Духовний лідер Ірану аятолла Хомейні видав релігійний едикт — фетву, в якій назвав вбивство Рушді богоугодною справою. За голову письменника різні радикальні ісламські організації призначали нагороди, їхня величина доходила до 2,8 мільйонів доларів. Більш того, переслідували всіх, хто брався видавати або продавати роман. Через це Великобританія з Іраном розірвали дипломатичні відносини на багато років.
Минулого року у ярмарку взяло участь 282 іранських видавця. Бойкот може стати для них ударом.
В іранському уряді заявили, що вважають запрошення Рушді анти-культурним кроком і перетином “червоної лінії”.
Організатори книжкового ярмарку прокоментували запрошення Рушді так: “Біографія і літературна робота дали цьому письменнику впливовий голос у світовій дискусії про свободу висловлювання думок в публікаціях”.
“Публікація літератури, щодо якої виникне полеміка, та її наслідки зачіпають не тільки авторів, але і всю видавничу індустрію. Ось чому свобода вираження і межі є ключовими темами цього року на книжковому ярмарку”, – додали вони.
Цікаво, що до публікації скандальних творів переклад на фарсі роману “Опівнічні діти” Рушді було названо іранським урядом книгою року.
Джерело: The Guardian
Джерело: <a href="http://litakcent.com/2015/10/07/iran-hoche-bojkotuvaty-frankfurtskyj-jarmarok-cherez-rushdi/">ЛітАкцент</a>
Додано через 41 хвилину 27 секунд:
Видавництво Фоліо повідомляє. Уважно шахрайство!
Будьте уважні! Інформація про наявність роботи з набору текстів у видавництві "Фоліо", яку розміщує у соціальних мережах користувач Олександр Трофименко (ВКонтакте) телефон 0931806486 немає жодного відношення до Фоліо. На цей час у видавництві немає відкритих вакансій для такої роботи. Звертаємо вашу увагу, що данний користувач вимагає негайного перерахування коштів у розмірі 100 гривень для отримання завдань. Це шахрайство. Будьте пильними!
Додано через 8 хвилин 17 секунд:
Amazon назвав найпопулярніші книги 2015 року
Рейтинг, до якого потрапила 21 книга, очолив роман Харпера Лі "Іди, вартового постав"
Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Styler.
Інтернет-портал Amazon опублікував список найпопулярніших книг серед читачів з усього світу. Рейтинг було складено на підставі продажів паперових версій, а також інтернет-запитів.
Незаперечним лідером продажів став новий роман лауреата Пулітцерівської премії Харпера Лі "Іди, вартового постав". Це продовження роману "Вбити пересмішника", яке насправді було написано раніше за нього, а опубліковане лише через 56 років. Сам "Пересмішник" виявився четвертим у списку.
Друге місце посів психологічний трилер британської письменниці Поли Хокінс "Дівчина в потязі". "Роман поєднує в собі антураж фільму нуар і вишукану літературу. Тримайтеся міцніше... Вас вразять жахи, що ховаються за кожним поворотом", - прокоментувало вихід книги видання USA Today.
Третій рядок рейтингу посідає історичний роман американського письменника Ентоні Дорра "Все невидиме нам світло". Це історія про те, як рухаються за бажанням долі назустріч один одному сліпа французька дівчинка і боязкий німецький хлопчик, які намагаються, кожен на свій манер, вижити, поки довкола лютує війна. Це книга про любов і смерть, про те, що з нами робить війна, про те, що невидиме світло переможе навіть суцільну безнадійну темряву.
Усього до рейтингу потрапила 21 книга. Розташувалися вони наступним чином:
1. Харпер Лі "Іди, вартового постав"
2. Пола Хакінс "Дівчина в потязі"
3. Ентоні Дорр "Все невидиме нам світло"
4. Харпер Лі "Вбити пересмішника"
5. Еріка Леонард Джеймс "Грей: П'ятдесят відтінків сірого очима Крістіана"
6. Енді Вір "Марсіанин"
7. Френсіс Скотт Фіцджеральд "Великий Гетсбі"
8. Джон Грін "Паперові міста"
9. Рей Бредбері "451 градус за Фаренгейтом"
10. Крістін Ханна "Соловей"
11. Джордж Оруелл "1984"
12. С.Е. Хінтон "Вигнанці"
13. Вільям Голдінг "Володар мух"
14. Пауло Коельйо "Алхімік"
15. Джордж Мартін "Пісня льоду і полум'я"
16. Джон Стейнбек "Про мишей і людей"
17. Лоїс Лоурі "Той, хто дає"
18. Лінда Сью Парк "Довга дорога до води"
19. Маркус Зузак "Книжковий злодій"
20. Джером Девід Селінджер "Над прірвою у житі"
21. Крістіна Бейкер Клайн "Потяг сиріт"
На жаль, не всі ці книги перекладені українською.
Додано через 4 хвилини 56 секунд:
Рейтинг, до якого потрапила 21 книга, очолив роман Харпера Лі "Іди, вартового постав"
Інтернет-портал Amazon опублікував список найпопулярніших книг серед читачів з усього світу. Рейтинг було складено на підставі продажів паперових версій, а також інтернет-запитів.
Незаперечним лідером продажів став новий роман лауреата Пулітцерівської премії Харпера Лі "Іди, вартового постав". Це продовження роману "Вбити пересмішника", яке насправді було написано раніше за нього, а опубліковане лише через 56 років. Сам "Пересмішник" виявився четвертим у списку.
Друге місце посів психологічний трилер британської письменниці Поли Хокінс "Дівчина в потязі". "Роман поєднує в собі антураж фільму нуар і вишукану літературу. Тримайтеся міцніше... Вас вразять жахи, що ховаються за кожним поворотом", - прокоментувало вихід книги видання USA Today.
Третій рядок рейтингу посідає історичний роман американського письменника Ентоні Дорра "Все невидиме нам світло". Це історія про те, як рухаються за бажанням долі назустріч один одному сліпа французька дівчинка і боязкий німецький хлопчик, які намагаються, кожен на свій манер, вижити, поки довкола лютує війна. Це книга про любов і смерть, про те, що з нами робить війна, про те, що невидиме світло переможе навіть суцільну безнадійну темряву.
6. Енді Вір "Марсіанин"
11. Джордж Оруелл "1984"
21. Крістіна Бейкер Клайн "Потяг сиріт"
Додано через 14 хвилин 25 секунд:
6. Енді Вір "Марсіанин"
11. Джордж Оруелл "1984"
21. Крістіна Бейкер Клайн "Потяг сиріт" |
|
|
|
|
|
2015-10-07 21:32 |
6. Енді Вір "Марсіанин"
11. Джордж Оруелл "1984"
21. Крістіна Бейкер Клайн "Потяг сиріт" |
|
|
|
|
|
2015-10-07 22:44 |
don pedro написано: | Духовний лідер Ірану аятолла Хомейні видав релігійний едикт — фетву, в якій назвав вбивство Рушді богоугодною справою. |
Із того часу минуло вже 26 років, а Рушді досі живий, що свідчить про недостатню дієвість або недостатнє бажання в іранців. Можливість така була, я сумніваюся, що Рушді просидів весь цей час у підземному бункері, боючись кіллера.
Зате з іншої сторони іранці вразили мене своєю принциповістю та непоступливістю своїми ідеалами. don pedro написано: | Через це Великобританія з Іраном розірвали дипломатичні відносини на багато років. |
Це треба буди дуже ідейним, щоб розірвати відносини з великою державою лише через одного богохульника. І щоб не забути і не пробачити цього аж за 26 років. Я глибоко вражений ! Обожнюю Іран ! "Присвячується don pedro" У мене закрадається підозра що ти написав цей пост для того, щоб подрочитися з мене, бо знаєш що я іранофіл.
Думаю, цей бойкот для Франкфуртського ярмарка не буде сильно відчутним, бо захоплені сильно сучасною західною літературою, тим більше тією літературою, що наповнена богохульством та іншою бридотою.
Іранці влаштовують у себе не менш цікаві зібрання, де обговорюються злободенні світові проблеми, і куди не запрошують ніяких покидьків-ліберастів. Наприклад ось це зібрання - https://www.facebook.com/www.Khamenei.ir/posts/934361893303412 |
|
|
|
|
|
2015-10-08 01:44 |
Джон Фаулз "Колекціонер" від КСД:
https://www.facebook.com/1082143921811610/photos/pcb.1257698974256103/1257698894256111/?type=3&theater
Додано через 55 хвилин 39 секунд:
Сьогодні, в обід, буде названо цьогорічного Нобелівського лавреата з літератури. Серед фаворитів: видатні письменники - білоруска Свєтлана Алєксієвічь та кенієць Нгугі Ва Тхіонґо. На жаль, є певна можливість, що премію може отримати і японець Харукі Муракамі (я б краще вже б дав цю премію іншому Муракамі - Рю). Особисто я тримаю пальці схрещеними за Алєксієвічь. Свого часу її документальна книга "У вайни нє женскає ліцо" про участь радянських жінок у війні 1941-1945 рр. справила на мене незабутнє враження своєю відвертістю, правдивістю і письменницьким умінням. |
|
|
|
|
TroSer VIP
|
2015-10-08 13:44 |
don pedro написано: | Особисто я тримаю пальці схрещеними за Алєксієвічь. |
Ну що ж, можемо привітати письменницю з отриманням премії! |
|
|
|
|
|
2015-10-08 14:28 |
TroSer
Цілком заслужено. |
|
|
|
|
TroSer VIP
|
2015-10-08 20:42 |
Завтра, 9 жовтня, в книгарні "Є" у Харкові пройде презентація книги Андрія Цаплієнка “Книга змін”. Початок о 18:30. Вхід вільний.
Якщо ви раптом опинилися в Харкові, чи вам не пощастило там жити - Willkommen! |
|
|
|
|
|
2015-10-08 20:51 |
TroSer
Неоднозначно ставлюсь до Цаплієнка після його антигрузинських висерів на "Інтері" у 2008 році. |
|
|
|
|
|
2015-10-09 02:41 |
|
|
|
|
|
|
2015-10-09 09:43 |
virtus8hur написано: | Ще й закликає до бойкоту весь ісламський світ. |
Трагедія, трагедія! Бідний Франкфурт Звісно, особливо думка персів-шиїтів цікава суннітським країнам, які воюють зараз з Іраном на всьому Близькому Сході. |
|
|
|
|
|
2015-10-09 14:01 |
|
|
|
|
|
|
2015-10-09 23:57 |
|
|
|
|
|
володимирко2 Оцифрування книг Гуртом
|
2015-10-10 00:03 |
Щодо Світлани Алексієвич. Радує, що вона отримала Нобелівську премію. Книги її дивовижні. Так як вона пише російською, то великі шанси на видання їх і українською мовою, не треба витрачати багато зусиль і час на переклад.
Вам чомусь смішно Цитата: | ПРО СМІШНЕ:
Іран хоче бойкотувати Франкфуртський ярмарок через Рушді.
Іран погрожує бойкотувати Франкфуртський книжковий ярмарок через те, що організатори запросили Салмана Рушді виступити з промовою на відкритті.
| Чомусь ми думаєм, що Іран це відстала дика країна. Багата культурно і також ресурсами понад 70-ти мільйонна країна такою не є. Читайте тут http://www.prlib.ru/news/Pages/Item.aspx?itemid=9313. Переклад Цитата: | З 30 квітня по 10 травня 2014 проходить Тегеранська міжнародна книжкова виставка - найважливіша книжкова подія в Ірані, що проходить в 2014 році вже в 27-й раз.
Ця виставка, що має багаторічний досвід успішної роботи, є однією з найвідоміших у світі, щорічно її відвідують кілька мільйонів читачів. Міжнародний розділ книжкової виставки Тегерана щорічно налічує близько 1600 видавців, які експонують близько 220 тисяч найменувань книг. Цього року у виставці планують взяти участь делегації Німеччини, Китаю, Японії, Оману, Південної Кореї, Азербайджану, Венесуели, Росії, Мексики, Туреччини, Кувейту, Казахстану, Бельгії, Туркменії, США, Канади, Афганістану, Іспанії, Польщі та Індії. | От причина для альтернативного сміху: Цитата: | Україна хоче бойкотувати Франкфуртський ярмарок через Бузину.
Україна погрожує бойкотувати Франкфуртський книжковий ярмарок через те, що організатори запросили Олеся Бузину, автора книги "Вурдалак Тарас Шевченко" виступити з промовою на відкритті. | Правда Україна це нікчемна книговидавнича держава порівняно з Іраном. Навіть не може презентувати себе у Франкфурті. Хоча Бузина писав про Шевченка правду, хоч дуже різку і сильно на цьому наголошував. Тарас Григорович любив собі добре випити і борделі любив. І ще старим дідом захотів женитися на малолітці. Дівчина його послала і правильно зробила. Жив би Бузина і відвідав Франкфурт, то як би наша держава на це реагувала?
Для сміху ще оце http://life.pravda.com.ua/culture/2015/08/27/199286/ Участь України у найбільшому книжковому ярмарку у Франкфурті - на межі зриву. На додачу http://www.bbc.com/ukrainian/society/2015/09/150929_frankfurt_book_forum_ko Книжковий ярмарок №1: чи поїде Україна до Франкфурта |
|
|
|
|
|
2015-10-10 00:33 |
володимирко2 написано: | Так як вона пише російською, то великі шанси на видання їх і українською мовою, не треба витрачати багато зусиль і час на переклад. |
Її останню книжку видано українською.
володимирко2 написано: | Вам чомусь смішно |
Мені справді смішно, бо іранці, чомусь, думають, що для Франкфурту їх неучасть буде великою бідою. Принципи свободи слова і секулярності для європейців є набагато важливішими, і нехай собі у персів голова болить, що це у них не так. Що ж до майбутнього Ірану, то є й інші думки щодо його сучасного і майбутнього, не такі вже й райдужні. Але тут не час і не місце це обговорювати.
володимирко2 написано: | Правда Україна це нікчемна книговидавнича держава порівняно з Іраном. |
Всі й так це знають. Що ж до ситуації з "невинно убієнним" Бузиною, то те, що він писав правду про Шевченка не змінює того, що Україну він щиро ненавидів і хотів її поглинання "руSSкім мірам". І писав він свої висери саме з цією метою (і заради грошиків від кацапів). Шевченка він обсирав не в пошуках якоїсь "правди" (?), а саме для знеславлення Кобзаря і через нього українства загалом. "Він ворог був, мені його не шкода" (Лесь Подеревлянський (с). Звісно, ця нікчемна постать зовсім не є приводом для неучасті України у Франкфуртському книжковому ярмаркові і подібні заяви лише зайвий раз нагадують про існування Лесика Бузини. Забути Герострата і все. |
|
|
|
|
|
2015-10-10 00:55 |
володимирко2 написано: | Радує, що вона отримала Нобелівську премію. Книги її дивовижні. |
Я читав її "У войны не женское лицо". Мене цей твір не вразив... Хоча головна ідея цієї книжки - це жінки-воїни, але вона не є правдивою з точки зору подання війни як історичної події, це радянське пропагандистське подання війни.
володимирко2 написано: | Чомусь ми думаєм, що Іран це відстала дика країна. |
Невігласи так думають, а для мене це ледь не найкраща країна в світі, у певному значенні. Мірю там побувати. Хотів би вивчити фарсі, та мені мабуть бракує мовних здібностей...
Добре що ви згадали про культурне багатство. А давайте згадаємо старовинні держави, які ми знаємо із 6 класу, з курсу історії стародавнього світу - Іран уже тоді був серед них під назвою Персія. Але суть в тому, що більшість тих стародавніх держав давно зникли, вони мертві, а живих можна полічити на пальцях однією руки.
володимирко2 написано: | Правда Україна це нікчемна книговидавнича держава порівняно з Іраном. |
Дуже сумно, що наша батьківщина сьогодні є цілковитою невдахою на світовій арені. І я кажу не лише про книгодавництво. В Україні їздять на іранських автомобілях, а в Ірані українських авто немає. Іран має найкращий в регіоні ВПК, його балістичні ракети середньої дальності власного виробництва за дальність польоту покривають весь Близько- та Середньосхідний регіон, що викликає занепокоєння його ворогів. А Україна розбазарила весь радянський спадок і не спромоглася побудувати нічого власного... Можна продовжувати, але думаю і цього достатньо щоб задуматись.
володимирко2 написано: | Бузина писав про Шевченка правду, хоч дуже різку і сильно на цьому наголошував. |
Випити любив, жінок любив, та це не головне. Головним є те, що Шевченко був великим мислителем і пророком. Мій улюблений шевченківський твір має довгу назву - "І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє" - але саме ця довга назва містить у собі визначення нації, що дає підстави вважати Шевченка основоположником націоналізму. Шевченко визначив націю близько 170 років тому, а деякі "політологи" навіть сьогодні не можуть зрозуміти що ж таке є нація, намагаючись звести її до банального поняття населення.
І саме це дегенерат Бузина був нездатний зрозуміти через свій русофільський світогляд.
Додано через 6 хвилин 30 секунд:
don pedro написано: | Але тут не час і не місце це обговорювати. |
Може поділишся зі мною цими песимістичними думками в ПП, бо тут тема стосується літератуного процесу. |
|
|
|
|
володимирко2 Оцифрування книг Гуртом
|
2015-10-10 00:58 |
don pedro
Дайте посилання на Алексієвич.
Я порівняв Іран і Бузину тому, що ваша критика не є правильною. Іран і ще Туреччина є найбільшим видавцем мусульманського світу від Атлантичного океану аж до кордонів Індії. Тому його участь на ярмарці є важливою як сильного регіонального гравця. Є купа арабських країн, але арабською мовою нема що читати. Іран зовсім інший випадок.
Цитата: | для мене це ледь не найкраща країна в світі, у певному значенні. Мрію там побувати | Я теж хочу помандрувати країнами, про які читав і здавав екзамен. Хочу подивитися на Вавилон (ох, мрії!). |
|
|
|
|
|
2015-10-10 01:14 |
don pedro написано: | Що ж до майбутнього Ірану, то є й інші думки щодо його сучасного і майбутнього, не такі вже й райдужні. Але тут не час і не місце це обговорювати. |
Може поділишся цими сумними думками зі мною в ПП ? щоб не розводити флуд у цій темі
don pedro написано: | іранці, чомусь, думають, |
Повір мені - іранці так не думають, вони чудово знаю що у Франкфурті на них насрати, але вони ображені богохульством Рушді, тому мусять якось виразити своє ставлення.
І це проблема не лише шиїтського Ірану, я сьогодні читав у новинах що Саудівська Аравія також стурбована тим, що Рушді виступить на Франкфуртському фестивалі.
don pedro написано: | Принципи свободи слова і секулярності для європейців є набагато важливішими |
Ці принцими є хибними, що призводить до поширення всіляких дегенеративних аморальних цінностей цінностей. Європейські країни не мають стежня, якоїсь ідеології, яка б об'єднувала людей. Якщо жити без Бога то зайдеш в глухий кут і європейська криза, культура споживацтва, яскраво це доводять. Середньовічна Європа була християнскою, нинішня - світсько-бозбожницька, і цей вакуум повільно, але впевнено заповнює іслам.
Раджу всім статтю литовського інтелектуала Летаса Палмайтіса про все це. |
|
|
|
|
|
2015-10-10 01:32 |
володимирко2 написано: | Дайте посилання на Алексієвич. |
https://uk-ua.facebook.com/events/1402353553419912/
та рецензія на "Час секонд-хенд":
http://litakcent.com/2014/06/05/chervona-ljudyna-na-zlami-epoh/
Додано через 12 хвилин 23 секунди:
володимирко2 написано: | Іран і ще Туреччина є найбільшим видавцем мусульманського світу від Атлантичного океану аж до кордонів Індії. Тому його участь на ярмарці є важливою як сильного регіонального гравця. |
Все це так, але цього разу європейці вирішили, що принципи важливіші, аніж гроші.
virtus8hur написано: | Повір мені - іранці так не думають, вони чудово знаю що у Франкфурті на них насрати, але вони ображені богохульством Рушді, тому мусять якось виразити своє ставлення. |
Що таке "богохульство"?
virtus8hur написано: | І це проблема не лише шиїтського Ірану, я сьогодні читав у новинах що Саудівська Аравія також стурбована тим, що Рушді виступить на Франкфуртському фестивалі. |
Ніхто ж не сумнівається в тому, що ісламісти ненавидять свободу слова однаково.
virtus8hur написано: | Ці принцими є хибними, |
На цих принципах збудовано Європу. Інших у мене для вас немає.
virtus8hur написано: | Європейські країни не мають стежня |
Мають. Вони називаються "право", "свобода" і "демократія".
virtus8hur написано: | Якщо жити без Бога то зайдеш в глухий |
"Віруни" зараз у значно глибшій кризі, аніж "розтлінна Європа".
virtus8hur написано: | культура споживацтва |
Більш споживацьких країн, аніж мусульманські, важко собі уявити. Про такі речі як економія ресурсів чи бережливе ставлення до довкілля там навіть і не чули. Повчання про "духовність" від мусульман - це якийсь прикол.
virtus8hur написано: | вакуум повільно, але впевнено заповнює іслам. |
То прийміть його нарешті, і заспокойтесь.
virtus8hur написано: | Середньовічна Європа була християнскою, нинішня - світсько-бозбожницька |
Зате у цій "занепалій" Європі мен6і не загрожує бути забитим камінням, повішеним прилюдно чи страченим у оранжевому комбінезоні, як у "високодуховних" мусульманських країнах. |
|
|
|
|
|
2015-10-10 02:27 |
don pedro написано: | Що таке "богохульство"? |
http://sum.in.ua/s/boghokhuljstvo
don pedro написано: | Мають. Вони називаються "право", "свобода" і "демократія". |
Ніякі це не стержні. Це доволі слизькі поняття, їх кожен може розуміти по-своєму. Як можна щось побудувати на таких слизьких та ефимерних поняттях.
"право" пишуть і переписують парламентські демагоги, їхня творчість не може бути життєвим принципом
"свобода" сьогодні трактується у ліберастичному розумінні, і це означає що можна робити що заманеться
"демократіє" також є слизьким поняттям, бо демократія Платона і сучасна європейська/американська демократія - це зовсім різне, а демократія у Корейській Народно-Демократичній Республіці - це взагалі третє, яке з цих трьох понять ви сповідуєте ?
Зате мусульманські країни живуть за тими принципами, які були їм дані з небес. Небеса давали мудрість і Заходу теж, але там більшість відкинули ці принципи і стали "секулярними"
don pedro написано: | То прийміть його нарешті, і заспокойтесь. |
Я православний і я ще не дійшов до того, щоб змінювати віру. Але маю симпатії до мусульман, бачу в них духовних братів. У нас є багато спільних світоглядних цінностей. Це не дивно, адже наші релігії мають спільні корені, наприклад Ісус Христос є водночас ісламським пророком Ісою. Діва Марія теж шанується в мусульман.
Я не бачу ніякої війни між християнським та ісламським світом, зате бачу війну між ісламістами та "релігією макдональдс". |
|
|
|
|
|
2015-10-10 02:45 |
virtus8hur написано: | Це доволі слизькі поняття, їх кожен може розуміти по-своєму. Як можна щось побудувати на таких слизьких та ефимерних поняттях. |
Світову цивілізацію ж якось збудували.
virtus8hur написано: | яке з цих трьох понять ви сповідуєте |
Сучасну західну. Іншої немає.
virtus8hur написано: | які були їм дані з небес |
Які записали у книгу зі слів третіх осіб задовго після смерті одного неписьменного самозваного пророка, схибленого на "війнах за віру" та владі. І не більше.
virtus8hur написано: | Але маю симпатії до мусульман, бачу в них духовних братів. |
Головне, що б і вони сприймали вас так само, а не як "невірного", якого треба вбити.
virtus8hur написано: | У нас є багато спільних світоглядних цінностей. |
Це відчувається.
virtus8hur написано: | Я не бачу ніякої війни між християнським та ісламським світо |
Розкажіть це християнам, яких зараз убивають ісламісти.
virtus8hur написано: | "релігією макдональдс". |
Що це? Годі спілкуватись лівацько-кацапськими загальниками. |
|
|
|
|
|
2015-10-10 03:27 |
don pedro написано: | Світову цивілізацію ж якось збудували. |
Цю цивілізацію збудували предки, у яких була Традиція. Нині немає цієї Традиції і поступово знищується усе старе, в тому числі через "свободу" та "демократію".
don pedro написано: | Які записали у книгу зі слів третіх осіб задовго після смерті одного неписьменного самозваного пророка, схибленого на "війнах за віру" та владі. І не більше. |
Ти вже двічі питав мене що таке богохульство, а сам якраз цим і займаєшся. Що тут казати, приклад Салмана Рушді або сатанинського журналу charlie abdo тебе нічого не навчив.
don pedro написано: | Сучасну західну. Іншої немає. |
А демократія Платона чим гірша за її сучасне спотворене розуміння ? |
|
|
|
|
|
2015-10-10 09:25 |
virtus8hur написано: | Нині немає цієї Традиції |
Прпедки знищили іншу "традицію", і створили нову. Тепер знищують цю, і роблять ще новішу. Нічого дивовижного у цьому немає, історія не закінчилась.
virtus8hur написано: | а сам якраз цим і займаєшся |
Це погроза?
virtus8hur написано: | демократія Платона чим гірша |
Бо вона передбачала рабство і та "демократія" стосувалась тільки вільних чоловіків. |
|
|
|
|
|
2015-10-10 13:29 |
don pedro написано: | Тепер знищують цю, і роблять ще новішу. |
Сучасники знищили Традицію і нічого натомість не створили. А жити без неї - це як мала дитина без батьків.
don pedro написано: | стосувалась тільки вільних чоловіків. |
Правильно, і це є Традиція. Управління державою чи містом не можна довіряти натовпу (як тепер) а лише вищій касті. У стародавній Греції вищою кастою були аристократи - вільні чоловіки. Тоді було традиційне ієрархічне суспільство. А зараз ієрархія знищена і ми живемо в хаосі. Перманентна політична криза, бо відсутня каста аристократів, знищена армія, бо відсутня каста воїнів. Сучасна масова культура є швидше антикультурою, бо орієнтована на низькі емоції. Це стосується у тому числі й сучасного літературного процесу.
don pedro написано: | Бо вона передбачала рабство |
А нині хіба немає рабства ? Я особисто знаю людей, що змушені працювати по 10 год в день і ще й на вихідних, отримуючи зарплатню, якої ледве вистачає для підтримки життєдіяльності. Жили б вони за часів Платона, гірше б їм не було, а можливо й краще. |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|