Автор |
Повідомлення |
Patriot_ukr VIP
|
2017-03-22 19:20 |
ssTAss
Фільм не бачив, але чув, про нього не дуже гарні подробиці, але моє прохання таки не виконали.
Я, власною персоною написано: | Проти релізера нічого не маю, але прошу написати великими червоними літерами попередження, що це бачення "волинської різні" польської сторони. |
|
|
|
|
|
володимирко2 Оцифрування книг Гуртом
|
2017-03-22 21:06 |
ssTAss написано: | а від 3.14дарасів, котрі Волинь виклали як, нормально? не нудить? |
1. Я переклав фільм для того, щоб українці подивилися його швидше за москалів і склали свою думку самі. Там тільки й чекають на хоч якісь субтитри. Тоді на нас вилиють помиї у величезній кількості.
2. Поки не закрили обговорення фільму, то про мене написали всяке, а про сам фільм нічого. Ні про його недоліки, сюжет тощо. Кіно нікого не цікавить, хоч і качають, інакще вже давно б створили тему для його обговорення.
3. Мені поляки заплатили купу грошей за фільм, де українці вбивали поляків. А я ще думаю заробити трохи шекелів і буду перекладати фільм, де поляки вбивали евреїв (Poklosie). Отакий я хитрий і підступний.
Patriot_ukr написано: | Фільм не бачив, але чув, про нього не дуже гарні подробиці, але моє прохання таки не виконали. |
Це не спеціально, просто там заблоковано все, тому правки в опис вносити також не можна. |
|
|
|
|
ssTAss Загальний модератор Толоки
|
2017-06-06 16:28 |
щодо узкагаварящіх укрАінцев
Цитата: |
Сашко Лірник
Русскоє сало під українськими вишеньками
Прочитав пост відомого волонтера про "многонацианальноє гасударство УкрАина" і про ненависних йому "патриотов" з "хоругвямі Бандери і Шухевича".
Потім почитав коментарі і біснування в них прихильників "русского міра".
Там наручено все- і США і Швейцарія, і навіть посилання на "демократичні принципи" .
Але все то виключно для того, щоб обгрунтувати право "русскаязичних" на свою "руссказичную УкрАину", право не знати українську мову, і фактичне гетто для українців ,розміром в цілу країну( що до речі зараз і є).
Навіщо ускладнювати?
Навіщо стільки писати і маскувати свої бажання і принципи?
Напиши як є, і не "розтікайся мисію по древі".( не "мислію", як неправильно переклали русскіє перекладачі "Слово о полку Ігоревім", а саме "мисію"- білкою , мишкою, як в оригіналі) .
Все ж просто.
Не розказуй про "многанаціанальнасть", "дємакратію", і т. д., а напиши прямо і чесно :" Відіпіться від мене із своєю "бандьоравскаю Україною", вашою сільською українською мовою, і вами рагулями ! Ідітє нахрєн, когути і жлаби нєкультурниє! Нє мєшайте мнє наслаждаться "старими пєснямі о главном" і нашей вєлікой савецкой історієй!"
Волонтер хоче не Україну, а СССР-лайт,
Ну так щоб "многонаціанальний савєцкій народ(в його трактуванні "многанаціанальний укрАінскій народ") і ніяких там українських, татарських, чи інших домінуючих мов чи культур . А ,як і було при совку - мєжнаціанальний русскій "всюди і віздє".
А всім іншим- великодушно залишені, маленькі гетто на рівні кумедного фолькльору.
Ну там ,де залишки "вишиватників"-укрАінцев мовкають щось не зрозуміле, співають і танцюють в загородках і носять засцяні шаровари , щоб потішити "бєлих гаспод, які показуватимуть це чудо своїм русскаязичним дітям: "Сматрі Нікітка, какіє смєшниє сєлюкі на наших землях жили!".
Як в Америці чи Канаді, де школярі приїздять на урок народознавства в бутафорське індіанське поселення і ,жуючи бургер, споглядають за виставою ряжених акторів-індіанців. На сьогодні цей гаспадін став випадковим союзником українців, бо не хоче ,щоб сюди прийшла московська фуйловська жорстка роССія, яка буде його чморити і бити кийками за "вольнодумство".
Але він не проти м'якенької ,демократичної "малороссії", де бити кийками будуть виключно "інородцев" і "праклятих бандьоравцев", як було завжди в російській імперії.
Народжені в СССРі виховувались ватниками автоматично, якщо вони не були захищені своєю рідною мовою ( про це гарно написав Горькій Лук в своєму варіанті "Чужих").
Це була пряма політика і установка, яку ніхто не приховував.Створення "нової спільності -радянського народу"- головне завдання тодішньої держави.
При цьому знищувалась національна культура,мова, шельмувалися національні герої і цінності.
Того самого Бандеру чи Шухевича оббріхували і демонізували так само, як зараз оббріхують нас із вами, розповсюджуючи фейки про "распятих мальчікав", "епілєптичних бабусь із монтажною піною" і "проклятих укропов, які збили малазійський боїнг із тризубої рогатки"..
Це твориться просто у нас на очах.
Тільки в епоху інтернету цим фейкам можна протистояти, а раніше , в час домінування гебістської пропагандистської машини, виховувалось покоління тупих совків, які вважали катів і вбивць Сталіна і Жукова - героями, а своїх рідних захисників - "праклятимі убійцамі".
От і відомий волонтер так вихований.
Хоч і сучасний, і патріотичний і т.д.
Різниця , як і диявол ,ховається в дрібничках.
Очевидно, що русскаязичні всіх країв світу йому ближчі ніж українці, яких він називає "патріотами" в лапках.
І, якщо українці в Україні зникнуть, то такі "гаспада" зітхнуть з полегшенням, бо пропаде подразнювальний фактор, що заважає їм спокійно жити і насолоджуватися демократією в русском мірє, але із українським сальцем і молочком під вишнями з хрущами.
Отаке-то, Зіновію,
Олексіїв друже!
Ти все оддав приятелям,
А їм і байдуже.
Кажуть, бачиш, що все-то те
Таки й було наше,
Що вони тілько наймали
Татарам на пашу
Та полякам... Може, й справді!
Нехай і так буде!
Так сміються ж з України
Стороннії люди!
Не смійтеся, чужі люде!
Церков-домовина
Розвалиться... і з-під неї
Встане Україна.
Т.Г. Шевченко |
Додано через 28 секунд:
взято відси https://site.ua/lirnyksashko/7765-russkoe-salo-pid-ukrayinskimi-vishenkami/ |
|
|
|
|
AndrewFG VIP
|
2017-06-07 23:40 |
ssTAss
Двомовна Україна неможлива. Або це буде російськомовна Малоросія або україномовна Україна-Русь. Цей поділ важко визнати рускахаваряшьчім патріотам. Справді російськомовні патріоти вищою ціллю мають ставити перехід в довгостроковій перспективі на українську. Інакше неможливо. Інакше все в нас буде по колу повторюватися, поки не дійде до певного результату. |
|
|
|
|
Krest0 VIP
|
2017-06-08 00:31 |
AndrewFG
Додам іще, що під двомовною у них зазвичай розуміється, що можна користуватися російською або українською, а не українською і російською. Тобто одною користуйся, а про іншу можна забути. Комуся ліньки вчити мову і тому намагаються насаджувати "двомовність". |
|
|
|
|
Gin_ger Забанено
|
2017-06-08 00:40 |
012 |
|
|
|
|
Python VIP
|
2017-06-08 07:00 |
Gin_ger написано: | Давайте всіх заженемо в одну церкву. Як вам така ідея? |
Мені здається хибним шлях ідентифікувати українців через церкву. Добре, в часи Речі Посполитої це було способом не стати поляками, але це також стало причиною внутрішніх конфліктів між самими українцями (і не в останню чергу через спроби загнати всіх в одну церкву). Нині існує декілька українських церков, спільними в яких є православна обрядова традиція, але розбіжностей в ієрархіях достатньо, щоб жодна з них не могла об'єднати українську націю навколо себе. Плюс атеїзм — відмовивши невіруючим у праві бути українцями, ми тим самим відмовляємо українцям у праві бути освіченими (не забуваймо, сучасний науковий мейнстрім цілковито базується на матеріалістичному світогляді!). Єдиний об'єктивний критерій українця — українська мова, що є прямим проявом бажання бути українцем. Що ж стосується церков, їхню роль слід обмежити особистими духовними пошуками. І якщо якийсь українець замість християнства обере, наприклад, РУН-віру чи буддизм, це не повинно робити його менш українцем.
Ще одне: більшість релігій, які сповідують українці, в своїй основі міжнародні, націлені не на націю, а на загальнолюдську спільноту. З точки зору християнства, «нема ні юдея, ні елліна» — тобто, націй об'єктивно не існує. Чи може такий світогляд у принципі бути надійною опорою для нації? |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-06-08 08:00 |
Python
З точки зору християнства, «нема ні юдея, ні елліна» — тобто, націй об'єктивно не існує.
|
Вирвано з контексту, не робіть так надалі, будь ласка. Ось повне речення:
Цитата: | Нема юдея ані грека, нема невільника ні вільного, немає ні чоловіка ані жінки, бо всі ви одно у Христі Ісусі. (Послання до Галатів 3:28) |
Тут йдеться про старозаповітні обмеження на участь у спільному поклонінні через (не)приналежність до євреїв, статусу та (не)приналежність до чоловічої статі. Мовляв, з приходом Христа Ісуса ці обмеження не мають значення.
Що ж до народів, то говориться Цитата: | Всі народи, яких Ти створив, поприходять і попадають перед лицем Твоїм, Господи, та ім'я Твоє славити будуть ... (Псалом 86:9) |
Якщо це пророцтво про поклоніння Богу всіма народами після Його приходу якось заважає бути українцем... то я не знаю...
Інша річ, що такі милі серцю патріота слова на кшталт "....няку на гілляку" не відповідають Писанню, котре каже Цитата: | ...Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує… (Від Матвія 5:44) |
|
|
|
|
|
Hentaihunter VIP
|
2017-06-08 10:07 |
А ще ваше писання каже: Цитата: | Не думайте, що Я прийшов, щоб мир на землю принести, Я не мир принести прийшов, а меча. (Від Матвія 10:34) |
|
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-06-08 10:24 |
Hentaihunter
Ваше-наше...
Якщо вже цікавитесь цим віршем через одне слово, то поцікавтеся також, в якому контексті воно вживається..
Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця.
(До Євреїв 4:12)
|
Ніде Ісус не закликав до використання меча за його "людським" призначенням.
Хоча.. без бажання пізнати Бога особисто ви можете шукати і успішно знайти в Писанні те, що ви хочете знайти, вириваючи шматки з контексту... |
|
|
|
|
Gin_ger Забанено
|
2017-06-08 10:27 |
013 |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-06-08 10:34 |
Мої дописи теж, плз, не розглядайте як бажання розпочати холівар. Я до того, що українцем можна залишатися і віруючим. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2017-06-08 12:15 |
marchelloUA написано: | Якщо це пророцтво про поклоніння Богу всіма народами після Його приходу якось заважає бути українцем... то я не знаю... |
Та не заважає. Але й не допомагає. Просто цей матеріал не призначений для будівництва націй — так само, як теорія антропогенезу, наприклад. Як би Ви поставились до твердження, що кожен українець має вірити в походження всього людства від австралопітеків? А сказати, що кожен українець має вірити в Бога — вже ніби норма. Хоча ні те, ні інше вчення саме по собі не ідентифікує сучасного українця і не веде до усвідомлення себе українцем — скоріш, стоїть обабіч. З іншого боку, вивести з християнства чи теорії антропогенезу думку, що людство мусить бути єдиним, відносно просто (хоча й необов'язково). |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-06-08 12:42 |
Тут погоджуся, що є в українській національній ідеї дотична точка з християнською (скажімо, повалення комуністичного режиму припинило поклоніння перед ідолом з самого малку), а є й тези що йдуть собі збоку, десь навіть далеко розходяться. Бо пізнання Бога і Його Слова дає як результат певне відмежування від кривавої боротьби, так як наша боротьба є духовною:
Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби.
(До Ефесян 6:12)
|
|
|
|
|
|
Python VIP
|
2017-06-08 13:01 |
marchelloUA написано: | є в українській національній ідеї дотична точка з християнською (скажімо, повалення комуністичного режиму припинило поклоніння перед ідолом з самого малку) |
Проте, деякі ідеї християнства можна розглядати як протокомуністичні (див. про верблюда, голку й багатія), а також можна згадати український націонал-комунізм 20-х та загалом орієнтованість української інтелігенції кінця ХІХ—початку ХХ ст. на соціалістичні ідеї. Сучасне протиставлення українського націоналізму та комунізму (як і протиставлення комунізму та християнства) є значною мірою ситуативним — в теорії, цілком міг би виникнути й український християнський націонал-комунізм (просто не було сприятливих умов для його формування). |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-06-08 13:22 |
про верблюда, голку й багатія
|
Верблюдові легше пройти через голчине вушко, ніж багатому в Боже Царство ввійти!
(Від Матвія 19:24)
|
В Єрусалимі використовувалися задля безпеки брами, де в години нічної сторожі залишалася відкритою "хвіртка" для пішоходів. Там дійсно треба було щоб або зійти з верблюда, або щоб той верблюд був дуже дрібненьким аби пройти. При покаянні і подальшому освяченні задля життя з Богом в мирі людина справді свідомо позбувається неправедних джерел доходу, а також якщо серце прив'язане до багатства. При цьому пам'ятаємо, що в Писанні згадуються такі заможні праведники як Авраам, Йов, також і новозаповітний Йосип з Ариматеї - їм не було сказано позбутися багатства.
І яка ж тут аналогія з комуністами? Ми ж знаємо, що на практиці в комуністів існували (та й досі існують у тій же Північній Кореї) касти, які між собою в побуті не перетиналися, і яким були доступні зовсім різні набори товарів/послуг. Та й базове підґрунтя комуністів - це матеріалізм, заперечення існування Бога і спирання на власні сили. Якесь певне співжиття є реальним, взяти те ж пізнє совєтське православ'я, та це вже йдеться про компроміси з обох боків, котрі насправді не сумісні з власною ідеологією жодної зі сторін..
Та про що це ми взагалі? |
|
|
|
|
Python VIP
|
2017-06-08 13:49 |
marchelloUA написано: | Та й базове підґрунтя комуністів - це матеріалізм, заперечення існування Бога і спирання на власні сили. |
Комунізм стосується не Бога й матерії, а, в першу чергу, суспільних ієрархій, права власності і т.д. І якщо церква в цій ієрархії зрослася з державою експлуататорів і сама по собі стала ще одним експлуататором, то закономірним вибором комуністів була орієнтація на матеріалістичний світогляд та атеїзм. З іншого боку, якби духовенство на етапі формування комуністичної ідеології не було вивищеним суспільним класом, то в комуністів не було б і потреби з ним боротися — в такому випадку, цілком могло відбутися злиття комунізму не з атеїзмом, а з домінуючим релігійним ученням.
marchelloUA написано: | в Писанні згадуються такі заможні праведники як Авраам, Йов |
Тоді й Давида з Соломоном згадайте. Але до Христа діяли трохи інші правила.
marchelloUA написано: | також і новозаповітний Йосип з Ариматеї - їм не було сказано позбутися багатства. |
Хіба це не такий же відхід від власних декларованих принципів, як і
marchelloUA написано: | касти … яким були доступні зовсім різні набори товарів/послуг. |
?
Раннє християнство було релігією рабів — так само, як основною опорою комунізму був початково робітничий клас. Християнство декларує рівність перед Богом — як і комунізм декларує класову рівність. Але на практиці обидва вчення не змогли зберегти принципи соціальної рівності, коли справа дійшла до появи християнських/комуністичних держав. |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-06-08 14:14 |
якби духовенство на етапі формування комуністичної ідеології не було вивищеним суспільним класом, то в комуністів не було б і потреби з ним боротися
|
Гляньте на ту ж Північну Корею. За деякими свідченнями біженців, духовенство там таки теж є, та воно там якраз бідне (як і населення), а також весь час у смертельній небезпеці. З християнством боряться через те, що лідер там задекларований як "бог", а будь-які конкуренти їм не потрібні. Я не розглядаю тут офіційні храми-вітрини для туристів, звісно
Класове становище - так, та все ж глибинно йдеться про духовну конкуренцію..
Тоді й Давида з Соломоном згадайте.
|
Не згадаю. Давидові за його гріх було відмовлено у можливості здійснити його мрію - побудувати Храм. Соломон же добре почав, та на старості літ під впливом численних жінок-язичниць скотився у ідолопоклонство.
Цитата: | відхід від власних декларованих принципів |
Мабуть це знову виймання з контексту.. Ну нема ніде в Писанні заборони бути заможним. Дійсно, Ісус бачачи серце співрозмовника, і знаючи що потрібне саме йому для праведності, радив роздати все вбогим, а тоді йти за Ним, читаємо: Цитата: | Одного бракує тобі: іди, розпродай, що маєш, та вбогим роздай...
(Від Марка 10:21) |
також згадують цей вірш, наче заборону на заможність: Цитата: | Не беріть із собою ні гаманця, ні торби, ні сандалів. | та тут йдеться про місіонерську діяльність, де не повинно ніщо відволікати від завдання..
Ось що може нагадувати сучасний принцип "соціальної рівності", тобто потрібно допомагати нужденним:
Цитата: | Коли ж брат чи сестра будуть нагі, і позбавлені денного покорму,
а хтонебудь із вас до них скаже: Ідіть з миром, грійтесь та їжте, та не дасть їм потрібного тілу, що ж то поможе?
Так само й віра, коли діл не має, мертва в собі!
(Якова 2:15-17) |
Цитата: | Раннє християнство було релігією рабів |
незрозуміле твердження, чесно кажучи - поясните?
Цитата: | на практиці обидва вчення не змогли зберегти принципи соціальної рівності |
На практиці вже після розп'яття Христа, ще в самій Біблії спостерігаємо незгоди, розділення. Чому? Бо Біблія - це не передвиборча агітація, вона показує як є, а людина є недосконала. Та має можливість покаятися!
Мені цікаво спілкуватися, тільки не сприймайте мої дописи як якусь суперечку, будь ласка. І ще раз нагадаю, що ми вже дуже далеко від задекларованої теми |
|
|
|
|
Python VIP
|
2017-06-08 15:48 |
marchelloUA написано: | Гляньте на ту ж Північну Корею. За деякими свідченнями біженців, духовенство там таки теж є, та воно там якраз бідне (як і населення), а також весь час у смертельній небезпеці. З християнством боряться через те, що лідер там задекларований як "бог", а будь-які конкуренти їм не потрібні. |
Здається, для Кореї християнство не більш традиційне, ніж для нас крішнаїзм.
Але уявімо альтернативний комунохристиянський варіант держави, коли вождь оголошує себе не «богом», а «намісником божим» і веде країну до побудови «ідеального суспільства», побудованого за зразком ніби-то Царства Небесного — куди не увійдуть багатії, богохульники, невіруючі і т.д. Не бачу причин, чому подібний синтез марксизму та християнства не міг би виникнути. Зрозуміло, релігії, що вступають в суперечність із цим культом, піддавалися б гонінням — так само, як і атеїзм.
marchelloUA написано: | Ну нема ніде в Писанні заборони бути заможним. |
Нема. Лише заборона заможним увійти в Царство Небесне.
marchelloUA написано: | незрозуміле твердження, чесно кажучи - поясните? |
В Римській Імперії християнство початково розповсюджувалося не серед еліти, а серед бідноти й рабів — яким більше імпонували християнські принципи рівності перед Богом, аніж язичництво, що підтримувало існуючу суспільну ієрархію, аж до проголошення правителів богами чи напівбогами. Це вже потім, ставши масовим культом, християнство охопило й імператорів, які стали його насаджувати, будувати храми, чим і заслужили собі місце в переліку святих. |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-06-08 17:06 |
Цитата: | для Кореї християнство не більш традиційне, ніж для нас крішнаїзм |
Ок, може не в цифрах суть, та все ж наведу таке джерело:
Цитата: | Before World War II missionaries were active throughout the peninsula, then a Japanese colony, and more than a fifth of the population was believed to be Christian in 1948. | https://www.forbes.com/sites/dougbandow/2016/10/31/north-koreas-war-on-christianity-the-globes-number-one-religious-persecutor/#5d4af7b56e37
А про сучасну Південну Корею треба розповідати? Це друга після США країна за кількістю християнських місіонерів..
Та й що таке "традиційне"? Скажімо, в нас не треба людям пояснювати від самого початку, хто такий Ісус Христос. Та далі - люди переважно ж не мають базової християнської освіти. В традиційних церквах це катехизація, але туди дітей водять далеко не всі, а для дорослих це проводять ще рідше. Тому люди елементарно не знають основних речей і часто в своєму невіданні поєднують християнські традиції з іншими, котрі протирічать Біблії. На шкоду власній душі!
Хм, фантазувати можна, звісно. Та щоб побачити близьку картину, я би звернув увагу на Швейцарську Женеву часів Жана Кальвіна, де за його життя встановилася свого роду теократична диктатура. Як це вплинуло в цілому на цю країну - бачимо зараз за загальним станом суспільства (ну і в якомусь сенсі за добробутом теж). Звісно, не можна при цьому не згадати, що прості люди називали псів кличкою "Кальвін", щоб мати змогу його лаяти без наслідків
Цитата: | заборона заможним увійти в Царство Небесне |
Ну нема, нема такої заборони в Писанні. Є застереження, що це важко. Є професії, які об'єктивно дають більший праведний прибуток. Писання забороняє набувати багатство неправедне. Потрібно бути зрілим духовно, щоб серед можливих варіантів обрати спосіб заробляти без гріха.
Цитата: | християнство початково розповсюджувалося не серед еліти, а серед бідноти й рабів |
В цьому є сенс, та зважте що всюди по світі бідних є більше в церквах - об'єктивно через те, що заможних є менше у співвідношенні.
Взагалі не варто ставити на бідність наче якийсь стовп спасіння. Ось що каже Писання про дві крайнощі: Цитата: | ...убозтва й багатства мені не давай! Годуй мене хлібом, для мене призначеним,
щоб я не переситився та й не відрікся, і не сказав: Хто Господь? і щоб я не збіднів і не крав, і не зневажив Ім'я мого Бога.
(Приповісті 30:8,9) |
|
|
|
|
|
ssTAss Загальний модератор Толоки
|
2017-06-08 19:24 |
Python
marchelloUA
який стосунок вся ця ваша писанина має до питання мови?
атеїзм, релігія, окультизм з комунізмом... маячня |
|
|
|
|
tecumseh Свій
|
2017-06-08 20:45 |
marchelloUA написано: | Гляньте на ту ж Північну Корею. |
Прикидаю, як т. Кім Чен Ин на з"їзді Трудової партії Кореї з висоти діжки промовляє:
- А топірка шановні братове-пірати найголовніше питання сучасності: як нам туткай у КНДР зберегти корейську мову?
marchelloUA написано: | не можна при цьому не згадати, що прості люди називали псів кличкою "Кальвін", щоб мати змогу його лаяти без наслідків |
і шо так і називали цуциків? і нічого їм за це не було?
оце я розумію дємократія
у мене теж є два песика - Дружок та Мухтар
один маленький та лисий, а другий здоровезний та кучерявий
в обох чорне піднебіння
гарно доповнюють один одного - перший вартовий-дзвіночок, другий працює у службі підтримки - патлатий спецпризнач
marchelloUA, думаєте, що треба моїх песиків перехрестити?
однак я ніколи не назвав би песиків Бандерою та Шухєвічєм, бо дуже їх шаную. Це було б схоже на наругу |
|
|
|
|
patriot__85
|
2017-06-08 21:02 |
Перепрошую.
Hentaihunter
Любите цитувати Святе Письмо? А я страшно як не люблю це робити. Крім знання тексту, потрібні і знання де його казати, щоб не виглядати дурнем. |
|
|
|
|
Hentaihunter VIP
|
2017-06-08 21:15 |
patriot__85, то не виглядайте. |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-06-08 21:36 |
ssTAss
та десь п'ятою точкою відчував, що не туди понесло, але Остапа вже було годі спинити
tecumseh
поржав |
|
|
|
|
tecumseh Свій
|
2017-06-08 22:10 |
marchelloUA написано: | поржав |
а я плакав, коли про т. Кім Чен Ина писав
дивлюся я на цих "зберігачів" укр.мови і не можу стримати скупу сльозу
тут державу по запчастинах розтягують, а вони мову "зберігають"
корисним чимось зайнялись би
самі б розтягували, чи заважали б іншим розтягувати
а вони: мова-мова, мова-мова, мова-мова
тьху |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-06-08 22:12 |
Текумсеху, як казав знайомий священик, "не плюй в колодязь, звідки ще схочеш напитися".. |
|
|
|
|
tecumseh Свій
|
2017-06-08 22:16 |
marchelloUA написано: | "не плюй в колодязь, звідки ще схочеш напитися".. |
у сенсі? |
|
|
|