Автор |
Повідомлення |
AnvilRage Свій

|
2024-08-30 18:24 |
nihilist
Оце щось цікаве! Дякую!
Напевно пошукові системи не хочуть індексувати подібні сайти.
Жодного разу не знаходило. |
|
|
|
 |
nihilist VIP

|
2024-08-30 19:17 |
AnvilRage написано: | Оце щось цікаве! Дякую! |
Будь ласка. Всі слова вдячності пану bgnt. |
|
|
|
 |
wolesj VIP

|
2024-08-31 22:52 |
nihilist написано: | Всі слова вдячності пану bgnt. |
Дякую! 10 хв. і книгу скачав. Може є щось таке по аудіокнигах? |
|
|
|
 |
nihilist VIP

|
2024-09-05 23:38 |
|
|
|
|
 |
wolesj VIP

|
2024-09-30 21:40 |
|
|
|
|
 |
Akio Furukawa Попереджень: 1

|
2024-10-01 22:56 |
Придбав і прочитав паперову книгу (хто б що не казав про ці ваші електронні, але мені саме паперові книги до вподоби і ніщо їх не замінить. Якщо ще чисто текст, ел. книга ще сяк-так, а коли вже там ілюстрації — не уявляю без твердої копії!)
Майк Новосад
Хіпстер
Видавництво Europe Liberal, 2021. — 152 с.
https://europeliberal.com/product/khipster/ (Pssst! Ruhe! У «Книгарні Є» дешевше, якщо що!)
Це автобіографічний роман про львівських хіппі і взагалі про життя в пізньому совку з 1970-х до початку 90-х. Багато оригінальних міркувань автора про життя, природу й сутність речей, які вважаю слушними й актуальними у сьогоденні (бо пише все він тут і зараз). Рекомендую.
І таки так, автор — той самий блогер, що його висловлювання про портнікова я був наводив тут нещодавно:
https://site.ua/mikefirewind/
https://site.ua/maykl.svetlov/
https://site.ua/admin.katzman/
https://site.ua/mykola.viter.bp47av/ |
|
|
|
 |
wolesj VIP

|
2025-01-06 21:39 |
|
|
|
|
 |
total Свій

|
2025-01-11 17:40 |
|
|
|
|
 |
total Свій

|
2025-01-16 22:16 |
І сміх і гріх
КСД надрукувало новий наклад "Присяжника" Брендона Сандерсона, в якому мали б виправити попередні помилки. Проте читачі які подивилися на нові фізичні примірники виявили, що виправлень у новому накладі немає.
Тож, КСД опублікувало офіційний коментар щодо ситуації.
У друк помилково відправили старий файл без виправлень, тому текст потрапив у продаж без змін. Зараз видавництво вже зупинило продаж, на сайті та у деяких фізичних книгарнях. У типографію відправили правильний файл.
 |
|
|
|
 |
jikol1 Новенький

|
2025-01-19 01:02 |
nihilist
Доброго дня! Можна посилання на сайт, будь ласка |
|
|
|
 |
nihilist VIP

|
2025-01-19 15:21 |
jikol1 написано: | Можна посилання на сайт |
Якщо мова про Архів Анни то натискаєте на "Ось тут" в моєму повідомленні на стор. 112 |
|
|
|
 |
urasuk0592 Новенький

|
2025-03-29 23:00 |
Можна десь КСД електронні книги скачати? |
|
|
|
 |

|
2025-04-16 23:33 |
Напевно найкраща книга сучукрліту, що я прочитав, це Антін Мухарський. I am not Russia (2020)
В книзі детально й доступно описано алгоритм упослідження й деконструкції традиційного академічного мистецтва й присування замість нього дегенеративного т. зв. сучасного/актуального/авангардного/незалежного «мистецтва», як складової частини спотворення реальності, що практикує секта хабад-комуністів у результаті багатолітніх напрацювань діячів франкфуртської школи неомарксистів.
За сюжетом книги спочатку молодому митцю-початківцю, яким би талановитим він не був, блокують соціальні ліфти й як то кажуть перекривають кисень — молода людина не може знайти роботу за фахом, усі творчі потуги йдуть прахом через ігнорування, замовчування або нищівній критиці робіт. Аж потім, коли така людина остаточно зубожіє й зневіриться їй раптом являється стильно вбраний спокусливий дядечко із пропозицією, від якої неможливо відмовитися. Суть пропозиції: омріяна творча робота, але є одне але — творити виключно те і так, як наказуватимуть куратори. Але за це — просто нереально шалені гроші і — що не менш важливо — слава й «пошана», забезпечені безперервним вихвалянням робіт і автора у численних проплачених медіа. Все на перший погляд зашибісь, проте все ж таки є одне але — куратори наказують творити не академічне мистецтво, якому вчили у виші і про яке все житті мріяв, а навпаки — повну нісенітницю, маячню й безглуздя, типу банана, приклеєного скотчем до стінки, або коров'ячого трупа, над яким літають хмарою мухи, чи примітивна мазанина на вуличних стінах… і тому подібну хрінотінь, яку секта хабад-комуністів шляхом масованої пропаганди та численних маніпуляцій настирливо присуває посполитим за «мистецтво».
В книзі описується протистояння головного героя спокусам, непросте прийняття рішення та посильну відсіч.
Якби я мав владу й повноваження, висунув би цю книгу на нобелівську премію з літератури. Звісно ж захоплений соросятами (хабад-комуністами) комітет обурено відкинув би такого кандидата, ще й скандал би обов'язково влаштував з лицемірними й брехливими звинуваченнями, проте з такої операції все одно була б користь. Ця книга, заздалегідь перекладена за бюджетний кошт максимальною кількістю мов була б додатково розкручена, нехай і від противного (в усіх значеннях ^__^), тож чимало б людей у світі просвітилися б стосовно діяльності людиноненависницької секти хабад-комуністів. |
|
|
|
 |

|
2025-04-18 23:54 |
Octopus26 написано: | Порадьте книги і ресурси які навчать писати літературні твори. |
То як, вже щось понаписував? Поділишся? |
|
|
|
 |
QuackingGoose Попереджень: 2

|
2025-05-21 22:12 |
GPT генерує галюцинації, "журналіст" подає статтю, газета її друкує. Інтернет сміється, газета вибачається.
https://www.theverge.com/ai-artificial-intelligence/670510/chicago-sun-times-ai-generated-reading-list Виправдання:
Цитата: | "I just kind of republished this list that [an AI program] spit out..."
"Usually, it's something I wouldn't do," he added. "I mean, even if I'm not writing something, I'm at least making sure that I correctly source it and vet it and make sure it's all legitimate. And I definitely failed in that task."
Я ж завжди перевіряю і ретельно вичитую, звіряю джерела, а от цього одного разу забув |
Майбутнє літератури і "онлайн контенту"? |
|
|
|
 |
krotyk Свій

|
2025-05-22 09:23 |
Читайте те що видане до 2022 року - тоді буде гарантія що ШІ в цьому участі не брала. |
|
|
|
 |
tech2010 Частий відвідувач

|
2025-06-07 21:02 |
QuackingGoose написано: | Майбутнє літератури і "онлайн контенту"? |
З новою ШІ від гугла? Вже не дуже то і майбутнє
Якщо раніше генерувався текстовий контент, то зараз маєм згенеровані 30с відео
Або склеєні набагато довші
І якщо візуальний контент наразі можна виокремити (АІ/Не АІ), то з текстами набагато важче, здається вже навіть не реально |
|
|
|
 |
Hötzendorf VIP

|
2025-06-28 22:44 |
Давно хотів поставити таке запитання щодо одного як зараз модно казати «знакового», проте фейкового письменника.
Про Вільяма Шекспіра, що йому приписується авторство відомих нам творів, загальновідомо ряд незаперечених фактів:
• Народився у неписемній незаможній родині рукавичника
• Сам був неписемний (хоча й умів читати, бо інакше не став би актором), дружина неписемна, обидві доньки неписемні
• Немає ніяких свідчень про навчання у школі, ані документів, ані відомостей про вчителів, однокласників
• Не існує жодного автографу «його» творів
• Твори, що йому приписуються, потребують ґрунтовної освіти в багатьох галузях та багатого життєвого досвіду, зокрема закордонних подорожей, чого Вільям Шекспір не мав
• У заповіті Вільяма Шекспіра нічого немає про його (чи радше «його») творчий спадок
• На надгробку спочатку він був зображений із лантухом у руках, лише набагато пізніше надгробне зображення було перероблене (із пером у руках)
Отже враховуючи такі факти, будь хто зі здоровим глуздом та звичкою мислити раціонально та критично не має заперечень і ясно розуміє, що той Вільям Шекспір не є автором літературних творів, що йому приписують.
Але на жаль чайосьорбомовне суспільство у своїй більшості має сталу звичку підтримувати цей міт, напевно боячись позбутися своєї «духовної скрєпи», тим самим фальсифікуючи світову культуру й вводячи людство в оману.
Тож питання — а чому досі ніхто публічно та/або офіційно не визнав, що про Шекспіра, який нібито понаписував все те, що досі під його іменем видається, то є міт, що нічого не має спільного з реальністю? Кому вигідна ця багатовікова брехня? Навіщо це триває? Щоби що? |
|
|
|
 |

|
2025-06-28 23:08 |
Hötzendorf написано: | загальновідомо ряд незаперечених фактів |
Задовго до того, як я про них дізнався, я щиро не доганяв, що в цьому Шекспірі такого особливого? Особливо чому всі так носяться з його трагедією про данського принца з чомусь вірменським іменем Гамлет. Як на мене про це набагато талановитіше, лаконічніше й доступніше написав наш живий Класик:
Мон шер Гамлєт! Ходімо в кабінєт. Канхвету дам тобі я посмоктати. Канхвета очєнь класна, «Тузік» вкусний.
…
Усюди смерть, розруха. Не буду більше пити я, хоч, правда, яка розумная цьому альтернатіва? Ех, бл*дська Данія! П*здєц всім сподіванням…
© Лесь Подерв'янський
Звісно оскільки я не є любителем поезії, тому можу чогось не знати й помилятися, тож на істину не претендую.
Ну а враховуючи фальшивість історії про Шекспіра, найбільше на мою думку до теми підходить цитата Класика з Короля Літра:
Ітак, замовкли струни сладкозвучні,
З п**ди стирчать всі грифи балалайок,
А в ж*пі жевріють жоржини та жар-птиці…
© Лесь Подерв'янський |
|
|
|
 |
ivanychkafomin Попереджень: 1

|
2025-06-28 23:21 |
Сам з собою розмовляє, думаючи що ніхто не помічає співзвучності профілів...Кумедно.  |
|
|
|
 |
nihilist VIP

|
2025-06-29 03:44 |
Hötzendorf написано: | Тож питання — а чому досі ніхто публічно та/або офіційно не визнав, що про Шекспіра, який нібито понаписував все те, що досі під його іменем видається, то є міт, що нічого не має спільного з реальністю? Кому вигідна ця багатовікова брехня? Навіщо це триває? Щоби що? |
Відповіді на ці та інші питання я знайшов у книзі Іллі Гілілова. Мені – досить. |
|
|
|
 |
aloin Новенький

|
2025-07-01 17:13 |
Допоможіть знайти книгу. Там дівчину спокусив пан, вона стала з ним жити. Місцеві парубки їй обрізали коси і закрутили у хустку, обмазали ворота дьогтем. Пан одружився на полячці. Дівчина-покритка була в нього за наймичку, побачила полячку і подумала, що вона дуже негарна, бо бліда і блондинка. |
|
|
|
 |
nihilist VIP

|
2025-07-02 00:50 |
aloin написано: | Допоможіть знайти книгу. |
en.app вам у поміч. |
|
|
|
 |
tin-tina Оцифрування книг Гуртом

|
2025-07-02 12:11 |
Ги, герой Бурлачки не одружився з тією панною, її родичі вчасно рознюхали, що він голий-босий. А от у Василини все склалося, хоча вона багато натерпілася.
Нечуй-Левицький, "Бурлачка". |
|
|
|
 |
aloin Новенький

|
2025-07-02 14:27 |
tin-tina
Дякую. |
|
|
|
 |
Hötzendorf VIP

|
2025-07-02 22:42 |
nihilist написано: | Відповіді на ці та інші питання я знайшов у книзі Іллі Гілілова. |
Дякую, я скачав його книгу, проте вона об'ємна й читати її всю я не планував. Чи не підкажеш хоча б у якому розділі можна знайти відповіді на мої питання? |
|
|
|
 |
nihilist VIP

|
2025-07-03 17:04 |
Hötzendorf написано: | Чи не підкажеш хоча б у якому розділі можна знайти відповіді на мої питання? |
В шекспірознавстві є дві основні гілки: «стретфордіанці» та «антистретфордіанці». Гілілов топить за Роджера Меннерса (аристократ з Ретлендширу). На користь цієї гіпотези він наводить кілька доказів та припущень. Напр. в першому виданні творів Шекспіра Гілілов побачив на сторінках книги кілька водяних знаків, серед них і герб родини Меннерсів. Сам пан Роджер входив в напівтаємну групу людей з вищого світу, поціновувачів літератури та театру. Дуже впливових та заможних людей з витонченим гумором ("це я натякаю на слово nothing"). Гілілов переповідає біографію пана Меннерса та тих хто був з ним пов'язаний. В тій ... гм-м ... групі були і інші англійські письменники та письменниці (принаймні це стосується дружини/подруги "Шекспіра").
Hötzendorf написано: | Кому вигідна ця багатовікова брехня? |
Це не брехня, це гра. Принаймні спочатку так все це бачилось. Про це Гілілов теж пише. |
|
|
|
 |
Hötzendorf VIP

|
2025-07-03 22:38 |
nihilist
Щось ти почав сам із собою розмовляти, я питав про інше. Почитай уважніше. Хоча ні, забудь.
nihilist написано: | Це не брехня, це гра. |
Ти часом десь на базарі наперстки не крутиш? Це не обман, не шахрайство, не грабунок, це гра. Геніально!
Дякую, nihilist, я тебе почув, на цьому й зупинимося. |
|
|
|
 |
nihilist VIP

|
2025-07-04 01:44 |
Hötzendorf написано: | Ти часом десь на базарі наперстки не крутиш? Це не обман, не шахрайство, не грабунок, це гра. Геніально! |
Наперстки кручу не я а Ілля Гілілов, бо, нагадую, книга яку ти скачав та не бажаєш читати має назву «Гра про Вільяма Шекспіра або Таємниця великого Фенікса», так що всі питання до автора книги. Якщо ти віриш в потойбічне життя.
Hötzendorf написано: | Дякую, nihilist, я тебе почув, на цьому й зупинимося. |
Радий допомогти. |
|
|
|
 |
wolesj VIP

|
2025-07-04 09:49 |
Andriy Kokotuha У 1990-тих я принципово передивився на великому екрані більшість із того, що дивився у відео салонах ("Грецьку смоковницю" ні, не показували в кіно 🙂 ). Тоді ж і до середини 2000-них я чинив те, що зараз є злочином: читав російською купу всього. Як у піратських, так і легальних перекладах. І не готовий повторити подвиг, як із фільмами. Тобто, не готовий перечитати все це українською. А давно прочитані мною книжки, які є знаковими в своїх жанрах і сегментах, включно з Кінгом, Лігейном, Еллроєм та Еллісом (це далеко не все) перечитувати не хочу навіть із величезної поваги до роботи видавців та перекладачів. Пояснення: кіно дивитися - дві години. Книжку читати - кількість сторінок помножити на дні, я читаю 100 сторінок на день. І, головне, дуже багато нового, перекладеного і ще не читаного. Так, чоловічого сегменту вже чомусь менше. Але поки єсть. Тож читати вже давно прочитане - це витрачання часу. Хіба це переклади книжок, які були перекладені російською і видані в піратський спосіб. Бо вони значно скорочені, загалом перекручені аж до спотворення сюжетів. Допис написано з нагоди виходу українською роману Стівена Кінга "Роза меддер" (1995 р.), який я читав 1997 року як "Роза марена".
https://www.facebook.com/andriy.kokotuha |
|
|
|
 |