Флудильня №2

Нові коментарі

Нова тема   Цю тему закрито
Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 352, 353, 354  наступна
Автор Повідомлення
patriot__85 

2018-04-24 15:37  
Я скромний, думав він буде зайвий.

Я б не порівнював людину з твариною, у нас спільне тільки одне - плоть.
marchelloUA 
VIP

Востаннє: 12.08.19

2018-04-24 16:31  
dgsmash
Ці приколи читають новонавернені у перші місяці після приходу в церкву. Принаймні для мене це дуже бородатий із сивиною прикол. Не маю зараз часу відповідати по пунктах, пропоную погуглити )) Буде час і натхнення - прокоментую по пунктах.
Virake 
Localize Team
Localize Team

Востаннє: 18.11.24

2018-04-24 16:57  
patriot__85 написано:
Причім тут Бог?
а де він взагалі причетний? якщо припустити, що духовні вірування насправді таки описують дійсність, а не просто дають моральні вказівки.
hetzendorf 
Забанено
Забанено

Востаннє: 05.01.21

2018-04-24 17:10  
patriot__85 написано:
Якщо говориш про віру, то і на підсвідомому рівні визнаєш все інше.

Віра — це коли людина вважає щось «істинним» (тут це термін з логіки) без перевірки цього. А «підсвідомість» взагалі антинаукова. Чи може я щось пропустив і вже доведено відповідність цього поняття критерію Поппера?
patriot__85 написано:
Я б не порівнював людину з твариною, у нас спільне тільки одне - плоть.

На іспиті з біології ти теж так казав чи поки що це не вивчав?

Додано через 1 хвилину 42 секунди:

Цитата:
Отже, дійшли до висновку, що Бог жорстока та кровожерлива істота, бо створила людину за своїм образом та подобою, і людство проливає кров бо Бог спраглий до крові.

(примітка (авторське право Happy), ідея жорстокості і.. була запозичена з попередніх постів, здається автор Virake, якщо ні то вибачайте, виправлю)

Взагалі-то до Virake це писав Клінтон Річард Докінз.
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-04-24 17:29  
hetzendorf написано:
це писав Клінтон Річард Докінз.
з якої речі такий ярий атеїст став би давати характеристику того, чиє існування категорично заперечує? щось тут не так…
Python 
VIP

Востаннє: 18.10.24

2018-04-24 17:46  
Virake написано:
мені от цікаво, чому чорт/диявол/лихі сили мають монополію на купівлю людської душі. якщо її взагалі можна продати, то і купити її може хто завгодно.

Диявол — узагалі колекція нелогічностей та неузгодженостей, «поганий, тому що поганий» персонаж. Викликає питання його антибожествена позиція: очевидно, що, як одна з найдавніших істот, Диявол знає більше, ніж може знати рядовий християнин — а отже, знаючи про всемогутність Бога, Диявол розумів би всю марність своїх зусиль протистояти Богу — проте, він усе одно чинить опір (що має сенс лише в тому випадку, якщо Бог не всемогутній, і Диявол може його здолати). Таким чином, з існування Диявола випливає, що Бог не може бути всемогутнім.
hetzendorf 
Забанено
Забанено

Востаннє: 05.01.21

2018-04-24 17:47  
Virake написано:
з якої речі такий ярий атеїст став би давати характеристику того, чиє існування категорично заперечує?

З писанини про ту річ. Ви хоч читали «Бог як ілюзія», як розмірковуєте, що там так, а що не так?
-_-В_E_N_D_E_R-_- 
Забанено
Забанено

Востаннє: 24.06.18

2018-04-24 17:48  
Мені завжди було цікаво, як продати свою "душу" дияволу?
marchelloUA 
VIP

2018-04-24 17:52  
starlost написано:
як будильник щоранку..?

Сподіваюся, що хоча би в такий спосіб.
Цитата:
не розчаровуйте так.

По милості Божій заробляю на утримання родини з 8 чоловік, серед них двоє похилого віку, троє дітей і один неповносправний. Ця робота - справжній подарунок від Господа, однак вимагає багато часу. Коли дружина з дітьми гостювала в родичів у селі, мав трохи більше часу, зараз ні. Прошу вибачити за те, що розчарував. Буде більше часу на осмислення купи дописів на цьому форумі - дам більш ґрунтовні коментарі.
Python 
VIP

2018-04-24 17:53  
Virake написано:
з якої речі такий ярий атеїст став би давати характеристику того, чиє існування категорично заперечує? щось тут не так…

Ну чому ж, от дивитесь ви, наприклад, «Гру престолів», не сприймаючи зображену там реальність як власне реальність — проте, можете сказати, що ось цей персонаж — кровожерний покидьок, а цей увесь такий благородний, а цей просто дурний. Тобто, дати характеристику персонажам ви можете — з чого ніяк не випливає, що ви вірите в існування драконів, визнаєте Седмицю чи морально готуєтесь до приходу білих блукачів.
patriot__85 

2018-04-24 17:53  
Ну ось щось пішло... Терміни, поняття. А то скільки того всього було. Слава!!!
dgsmash 
Забанено
Забанено

Востаннє: 24.04.18

2018-04-24 18:00  
marchelloUA написано:
Ці приколи читають новонавернені у перші місяці після приходу в церкву. Принаймні для мене це дуже бородатий із сивиною прикол.

Прикольно.
"новонавернені" у перші місяці після приходу в церкву читають приколи Wide grin

А як Вам такі "приколи"? :

Ісус (Лука 6:43-44) - Нема доброго дерева, що родило б злий плід, ані дерева злого, що родило б плід добрий.
Кожне ж дерево з плоду свого пізнається. Не збирають бо фіґ із тернини, винограду ж на глоду не рвуть.

єгова (Iсая 45:7) - Я, що світло формую та темність творю, чиню мир і недолю творю, Я Господь, Який робить це все!

Gin_ger 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.08.19

2018-04-24 18:04  
267
marchelloUA 
VIP

2018-04-24 18:34  
dgsmash написано:
читають приколи

Так, бо підлітки є і у церквах теж. Першим ділом знайомляться і питають, яка програмка в тебе встановлена на телефоні для читання Біблії. Далі додають в групу в соц.мережах, де діляться навколохристиянськими мемами, анекдотами, історіями і т.д. Це те що я чув краєм вуха. Бо в мої перші роки в церкві такого ще не було, я читав меми і т.д. на християнських форумах, адреси яких передавали з вуст в уста серед молоді в церкві. Відмінність від традиційних церков тут в тому, що в протестантських церквах незрівнянно більше молоді. Тож є своє неформальне спілкування.

Upd: В традиційних церквах, те що я пам'ятаю в роки дитинства, дітей приводили за руку і особливого спілкування з іншими дітьми/підлітками свого віку особливо не було.

Додано через 7 хвилин 36 секунд:

dgsmash написано:
А як Вам такі "приколи"

Я не те щоб "з висоти свого поважного віку" схвалюю чи ні неформальне спілкування молоді в протестантських церквах, та воно є - подобається це чи ні. Якщо хтось вважає, що в церкві лише моляться і слухають настанови, то це не так. Якраз вважаю лише участь у загальній літургії неповним християнським життям, тобто таким що не зачіпає моє життя поза межами церковної споруди.

Додано через 5 хвилин 51 секунду:

Upd: Є винятки і серед традиційних церков, де молодь має свої зустрічі. Декілька таких церков знаю, однак це все ж винятки.
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-04-24 19:13  
Python написано:
Диявол — узагалі колекція нелогічностей та неузгодженостей, «поганий, тому що поганий» персонаж. Викликає питання його антибожествена позиція: очевидно, що, як одна з найдавніших істот, Диявол знає більше, ніж може знати рядовий християнин — а отже, знаючи про всемогутність Бога, Диявол розумів би всю марність своїх зусиль протистояти Богу — проте, він усе одно чинить опір (що має сенс лише в тому випадку, якщо Бог не всемогутній, і Диявол може його здолати). Таким чином, з існування Диявола випливає, що Бог не може бути всемогутнім.
якраз у цьому немає нічого дивного. як я вже писав раніше, людській свідомості зручніше розглядати моральні концепції у вигляді уособлень. безнадійна боротьба проти бога — це як боротьба проти природного порядку речей, або боротьба уявного проти дійсного. втім, це тільки моральна інтерпретація — буквальна ж не лізе в жодні ворота.
hetzendorf написано:
З писанини про ту річ. Ви хоч читали «Бог як ілюзія», як розмірковуєте, що там так, а що не так?
не читав і ніяких суджень про цей твір не робив.
-_-В_E_N_D_E_R-_- написано:
Мені завжди було цікаво, як продати свою "душу" дияволу?
а чому, власне, це має бути обов'язково диявол? американець Рос Скот (Ross Scott) у минулому скуповував людські душі. зараз він живе у Польщі (м. Ґданськ, якщо не помиляюся). безвіз є — можете з'їздити й спробувати продати душу. процедуру розпитаєте вже на місці (нехай це буде несподіванкою Wink (1) ). тільки не згадуйте при ньому, хто вас прислав.
Python написано:
Ну чому ж, от дивитесь ви, наприклад, «Гру престолів», не сприймаючи зображену там реальність як власне реальність — проте, можете сказати, що ось цей персонаж — кровожерний покидьок, а цей увесь такий благородний, а цей просто дурний. Тобто, дати характеристику персонажам ви можете — з чого ніяк не випливає, що ви вірите в існування драконів, визнаєте Седмицю чи морально готуєтесь до приходу білих блукачів.
«Гра престолів» — це серіал, а не релігія. ніхто не сприймає його за дійсність, ніхто дійсністю не проголошує, відповідно, і заперечувати його нема потреби. до слова, якраз у цьому серіалі майже немає таких однозначних персонажів.
dgsmash 
Забанено
Забанено

2018-04-24 19:26  
marchelloUA
Ви тут себе позиціонуєте, як великого знавця Біблії
Вважаєте, що ваших знань достатньо, шоб пропагандувати толочанам протестантську віру вашої церкви, яку Ви називаєте "християнством".

Я Вам навів цитати з Біблії, у яких сказано, що єгова сам робить темність та недолю (Iсая 45:7) та ще спонукає віруючих робити "приколи", а саме:
- продавати своїх дітей у рабство (Вихід, розділ 21, вірш 7)
- купувати чужих дітей у рабство (Левіт, розділ 25, вірш 44)
- цуратися жінок/дівчат на конях (Левіт, розділ 18, вірш 19)
- цуратися людей із вадами (Левіт, розділ 21, вірш 18)
- забивати камінням або спалювати всіх, хто порушує закони єгови (Левіт, 24 розділ, вірш 14, Левіт, розділ 20, вірш 14)
- і т.д. і т.п.

Ісус же казав: "Нема доброго дерева, що родило б злий плід, ані дерева злого, що родило б плід добрий"
і ще: "Яблуко від яблуньки - не далеко котиться"

Отже питання до Вас просте і риторичне - з якої Ви впали яблуньки?
заступіться за диявола, пане адвокате
а то тікаєте у кущі, як "новонавернений"

marchelloUA 
VIP

2018-04-24 19:36  
dgsmash написано:
позиціонуєте, як великого знавця Біблії

Ні. В мене нема закінченої теологічної освіти.

Додано через 1 хвилину 2 секунди:

dgsmash написано:
толочанам протестантську віру

Ні. Я навів деякі особливості саме моєї церкви, з чого не випливає що я вважаю її єдино істинною. Поза протестантизмом є Спасіння.

Додано через 1 хвилину 33 секунди:

dgsmash написано:
питання до Вас просте і риторичне

Риторичне - це таке, що не вимагає відповіді. Якщо я вірно розумію. І якщо ви вірно вжили слово.
Python 
VIP

2018-04-24 19:37  
Virake написано:
«Гра престолів» — це серіал, а не релігія.

Добре, візьмімо тоді давньогрецьку міфологію, яка для когось була частиною релігії, а для нас із вами — просто чудернацькі казочки (які ми навіть потенційно не розглядаємо як щось, у що могли б повірити). А тепер уявіть, що вас на кожному кроці намагаються переконати, що Зевс — істиний бог, що править нами з вершини Олімпу…
dgsmash 
Забанено
Забанено

2018-04-24 19:39  
marchelloUA написано:
Риторичне - це таке, що не вимагає відповіді. Якщо я вірно розумію. І якщо ви вірно вжили слово.

а Ви і не заперечуєте тих тез, які я навів
а тікаєте у кущі
тому і риторичне
Python 
VIP

2018-04-24 19:40  
Virake написано:
як я вже писав раніше, людській свідомості зручніше розглядати моральні концепції у вигляді уособлень.

Тобто, Диявол — завідомо вигаданий персонаж, уявна персоніфікація гріха, а в дійсності такої істоти нема?
marchelloUA 
VIP

2018-04-24 19:42  
Python 
VIP

2018-04-24 19:49  
Python написано:
Тобто, Диявол — завідомо вигаданий персонаж, уявна персоніфікація гріха, а в дійсності такої істоти нема?

Продовжуючи думку, а чи не може бути й Бог такою ж уявною персоніфікацією всього хорошого?
dgsmash 
Забанено
Забанено

2018-04-24 19:59  
marchelloUA
тобто, погоджуєтесь із моєю тезою, шо Ви несете у світ слово єгови?

(Івана 8: 42-47)
42 А Ісус їм сказав: Якби Бог був Отець ваш, ви б любили Мене, бо від Бога Я вийшов і прийшов, не від Себе ж Самого прийшов Я, а Мене Він послав.
43 Чому мови Моєї ви не розумієте? Бо не можете чути ви слова Мого.
44 Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете. Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді.
45 А Мені ви не вірите, бо Я правду кажу.
46 Хто з вас може Мені докорити за гріх? Коли ж правду кажу, чом Мені ви не вірите?
47 Хто від Бога, той слухає Божі слова; через те ви не слухаєте, що ви не від Бога.

Gin_ger 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.08.19

2018-04-24 19:59  
268
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-04-24 20:02  
Python написано:
так, але не «завідомо». первісні люди не мислили такими категоріями. до речі, якщо в такому ж ключі інтерпретувати й решту біблії, то багато що набуває логічного сенсу.
marchelloUA 
VIP

2018-04-24 20:07  
dgsmash
Згадане вами є одним з Імен Бога - тож так, Він є Бог мій, Отець Ісуса Христа.

Підкреслення ваші у цитатах зайві, все одно без ваших коментарів курсивом до них незрозуміло, нащо ви їх підкреслюєте.
dgsmash 
Забанено
Забанено

2018-04-24 20:25  
marchelloUA написано:
Згадане вами є одним з Імен Бога - тож так, Він є Бог мій, Отець Ісуса Христа.

(Матвія 11:27)
Передав Мені все Мій Отець. І Сина не знає ніхто, крім Отця, і Отця не знає ніхто, окрім Сина, та кому Син захоче відкрити.

бог Ваш, не є Отець Ісуса
Отця Ісуса не знав світ, доки Ісус не відкрив його

бог тори має багато імен, і одне з них - диявол
я так і не дочекався доки його адвокат визирне з кущів і почне нести єресь із тори

добраніч

клон, видано Tarasyk
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-04-24 20:30  
marchelloUA, подивіться на дату реєстрації вашого співрозмовника.
marchelloUA 
VIP

2018-04-24 20:33  
Virake
Дякую.
Python 
VIP

2018-04-24 21:36  
Virake написано:
до речі, якщо в такому ж ключі інтерпретувати й решту біблії, то багато що набуває логічного сенсу.

Я взагалі схиляюсь до думки, що релігія євреїв виникла як результат розвитку одного з єгипетських культів (на що вказують певні паралелі між Єговою та Хнумом, Йосипом та Імхотепом), який набув ознак монотеїстичної релігії й після втечі з єгипетського рабства втратив зв'язок зі своїм язичницьким прототипом. Зрозуміло, що носії іудаїзму та похідного від нього християнства продовжували домальовувати божество до своїх власних ідеалів, які змінювались від епохи до епохи і від культури до культури. Власне, й сучасні християни продовжують замальовувати темні місця Біблії, які колись мали значення, але насьогодні втратили актуальність — зрозуміло, не цензуруючи священні тексти, а переносячи акценти й даючи те тлумачення, яке сучасні віряни готові прийняти.
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Цю тему закрито Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 352, 353, 354  наступна