Автор |
Повідомлення |
patriot__85
|
2018-04-24 15:37 |
Я скромний, думав він буде зайвий.
Я б не порівнював людину з твариною, у нас спільне тільки одне - плоть. |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2018-04-24 16:31 |
dgsmash
Ці приколи читають новонавернені у перші місяці після приходу в церкву. Принаймні для мене це дуже бородатий із сивиною прикол. Не маю зараз часу відповідати по пунктах, пропоную погуглити )) Буде час і натхнення - прокоментую по пунктах. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2018-04-24 16:57 |
patriot__85 написано: | Причім тут Бог? | а де він взагалі причетний? якщо припустити, що духовні вірування насправді таки описують дійсність, а не просто дають моральні вказівки. |
|
|
|
|
hetzendorf Забанено
|
2018-04-24 17:10 |
patriot__85 написано: | Якщо говориш про віру, то і на підсвідомому рівні визнаєш все інше. |
Віра — це коли людина вважає щось «істинним» (тут це термін з логіки) без перевірки цього. А «підсвідомість» взагалі антинаукова. Чи може я щось пропустив і вже доведено відповідність цього поняття критерію Поппера?
patriot__85 написано: | Я б не порівнював людину з твариною, у нас спільне тільки одне - плоть. |
На іспиті з біології ти теж так казав чи поки що це не вивчав?
Додано через 1 хвилину 42 секунди:
Цитата: | Отже, дійшли до висновку, що Бог жорстока та кровожерлива істота, бо створила людину за своїм образом та подобою, і людство проливає кров бо Бог спраглий до крові.
…
(примітка (авторське право Happy), ідея жорстокості і.. була запозичена з попередніх постів, здається автор Virake, якщо ні то вибачайте, виправлю)
|
Взагалі-то до Virake це писав Клінтон Річард Докінз. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2018-04-24 17:29 |
hetzendorf написано: | це писав Клінтон Річард Докінз. | з якої речі такий ярий атеїст став би давати характеристику того, чиє існування категорично заперечує? щось тут не так… |
|
|
|
|
Python VIP
|
2018-04-24 17:46 |
Virake написано: | мені от цікаво, чому чорт/диявол/лихі сили мають монополію на купівлю людської душі. якщо її взагалі можна продати, то і купити її може хто завгодно. |
Диявол — узагалі колекція нелогічностей та неузгодженостей, «поганий, тому що поганий» персонаж. Викликає питання його антибожествена позиція: очевидно, що, як одна з найдавніших істот, Диявол знає більше, ніж може знати рядовий християнин — а отже, знаючи про всемогутність Бога, Диявол розумів би всю марність своїх зусиль протистояти Богу — проте, він усе одно чинить опір (що має сенс лише в тому випадку, якщо Бог не всемогутній, і Диявол може його здолати). Таким чином, з існування Диявола випливає, що Бог не може бути всемогутнім. |
|
|
|
|
hetzendorf Забанено
|
2018-04-24 17:47 |
Virake написано: | з якої речі такий ярий атеїст став би давати характеристику того, чиє існування категорично заперечує? |
З писанини про ту річ. Ви хоч читали «Бог як ілюзія», як розмірковуєте, що там так, а що не так? |
|
|
|
|
-_-В_E_N_D_E_R-_- Забанено
|
2018-04-24 17:48 |
Мені завжди було цікаво, як продати свою "душу" дияволу? |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2018-04-24 17:52 |
starlost написано: | як будильник щоранку..? |
Сподіваюся, що хоча би в такий спосіб.
Цитата: | не розчаровуйте так. |
По милості Божій заробляю на утримання родини з 8 чоловік, серед них двоє похилого віку, троє дітей і один неповносправний. Ця робота - справжній подарунок від Господа, однак вимагає багато часу. Коли дружина з дітьми гостювала в родичів у селі, мав трохи більше часу, зараз ні. Прошу вибачити за те, що розчарував. Буде більше часу на осмислення купи дописів на цьому форумі - дам більш ґрунтовні коментарі. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2018-04-24 17:53 |
Virake написано: | з якої речі такий ярий атеїст став би давати характеристику того, чиє існування категорично заперечує? щось тут не так… |
Ну чому ж, от дивитесь ви, наприклад, «Гру престолів», не сприймаючи зображену там реальність як власне реальність — проте, можете сказати, що ось цей персонаж — кровожерний покидьок, а цей увесь такий благородний, а цей просто дурний. Тобто, дати характеристику персонажам ви можете — з чого ніяк не випливає, що ви вірите в існування драконів, визнаєте Седмицю чи морально готуєтесь до приходу білих блукачів. |
|
|
|
|
patriot__85
|
2018-04-24 17:53 |
Ну ось щось пішло... Терміни, поняття. А то скільки того всього було. Слава!!! |
|
|
|
|
dgsmash Забанено
|
2018-04-24 18:00 |
marchelloUA написано: | Ці приколи читають новонавернені у перші місяці після приходу в церкву. Принаймні для мене це дуже бородатий із сивиною прикол. |
Прикольно.
"новонавернені" у перші місяці після приходу в церкву читають приколи
А як Вам такі "приколи"? :
Ісус (Лука 6:43-44) - Нема доброго дерева, що родило б злий плід, ані дерева злого, що родило б плід добрий.
Кожне ж дерево з плоду свого пізнається. Не збирають бо фіґ із тернини, винограду ж на глоду не рвуть.
єгова (Iсая 45:7) - Я, що світло формую та темність творю, чиню мир і недолю творю, Я Господь, Який робить це все!
|
|
|
|
|
Gin_ger Забанено
|
2018-04-24 18:04 |
267 |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2018-04-24 18:34 |
dgsmash написано: | читають приколи |
Так, бо підлітки є і у церквах теж. Першим ділом знайомляться і питають, яка програмка в тебе встановлена на телефоні для читання Біблії. Далі додають в групу в соц.мережах, де діляться навколохристиянськими мемами, анекдотами, історіями і т.д. Це те що я чув краєм вуха. Бо в мої перші роки в церкві такого ще не було, я читав меми і т.д. на християнських форумах, адреси яких передавали з вуст в уста серед молоді в церкві. Відмінність від традиційних церков тут в тому, що в протестантських церквах незрівнянно більше молоді. Тож є своє неформальне спілкування.
Upd: В традиційних церквах, те що я пам'ятаю в роки дитинства, дітей приводили за руку і особливого спілкування з іншими дітьми/підлітками свого віку особливо не було.
Додано через 7 хвилин 36 секунд:
dgsmash написано: | А як Вам такі "приколи" |
Я не те щоб "з висоти свого поважного віку" схвалюю чи ні неформальне спілкування молоді в протестантських церквах, та воно є - подобається це чи ні. Якщо хтось вважає, що в церкві лише моляться і слухають настанови, то це не так. Якраз вважаю лише участь у загальній літургії неповним християнським життям, тобто таким що не зачіпає моє життя поза межами церковної споруди.
Додано через 5 хвилин 51 секунду:
Upd: Є винятки і серед традиційних церков, де молодь має свої зустрічі. Декілька таких церков знаю, однак це все ж винятки. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2018-04-24 19:13 |
Python написано: | Диявол — узагалі колекція нелогічностей та неузгодженостей, «поганий, тому що поганий» персонаж. Викликає питання його антибожествена позиція: очевидно, що, як одна з найдавніших істот, Диявол знає більше, ніж може знати рядовий християнин — а отже, знаючи про всемогутність Бога, Диявол розумів би всю марність своїх зусиль протистояти Богу — проте, він усе одно чинить опір (що має сенс лише в тому випадку, якщо Бог не всемогутній, і Диявол може його здолати). Таким чином, з існування Диявола випливає, що Бог не може бути всемогутнім. | якраз у цьому немає нічого дивного. як я вже писав раніше, людській свідомості зручніше розглядати моральні концепції у вигляді уособлень. безнадійна боротьба проти бога — це як боротьба проти природного порядку речей, або боротьба уявного проти дійсного. втім, це тільки моральна інтерпретація — буквальна ж не лізе в жодні ворота. hetzendorf написано: | З писанини про ту річ. Ви хоч читали «Бог як ілюзія», як розмірковуєте, що там так, а що не так? | не читав і ніяких суджень про цей твір не робив. -_-В_E_N_D_E_R-_- написано: | Мені завжди було цікаво, як продати свою "душу" дияволу? | а чому, власне, це має бути обов'язково диявол? американець Рос Скот (Ross Scott) у минулому скуповував людські душі. зараз він живе у Польщі (м. Ґданськ, якщо не помиляюся). безвіз є — можете з'їздити й спробувати продати душу. процедуру розпитаєте вже на місці (нехай це буде несподіванкою ). тільки не згадуйте при ньому, хто вас прислав. Python написано: | Ну чому ж, от дивитесь ви, наприклад, «Гру престолів», не сприймаючи зображену там реальність як власне реальність — проте, можете сказати, що ось цей персонаж — кровожерний покидьок, а цей увесь такий благородний, а цей просто дурний. Тобто, дати характеристику персонажам ви можете — з чого ніяк не випливає, що ви вірите в існування драконів, визнаєте Седмицю чи морально готуєтесь до приходу білих блукачів. | «Гра престолів» — це серіал, а не релігія. ніхто не сприймає його за дійсність, ніхто дійсністю не проголошує, відповідно, і заперечувати його нема потреби. до слова, якраз у цьому серіалі майже немає таких однозначних персонажів. |
|
|
|
|
dgsmash Забанено
|
2018-04-24 19:26 |
marchelloUA
Ви тут себе позиціонуєте, як великого знавця Біблії
Вважаєте, що ваших знань достатньо, шоб пропагандувати толочанам протестантську віру вашої церкви, яку Ви називаєте "християнством".
Я Вам навів цитати з Біблії, у яких сказано, що єгова сам робить темність та недолю (Iсая 45:7) та ще спонукає віруючих робити "приколи", а саме:
- продавати своїх дітей у рабство (Вихід, розділ 21, вірш 7)
- купувати чужих дітей у рабство (Левіт, розділ 25, вірш 44)
- цуратися жінок/дівчат на конях (Левіт, розділ 18, вірш 19)
- цуратися людей із вадами (Левіт, розділ 21, вірш 18)
- забивати камінням або спалювати всіх, хто порушує закони єгови (Левіт, 24 розділ, вірш 14, Левіт, розділ 20, вірш 14)
- і т.д. і т.п.
Ісус же казав: "Нема доброго дерева, що родило б злий плід, ані дерева злого, що родило б плід добрий"
і ще: "Яблуко від яблуньки - не далеко котиться"
Отже питання до Вас просте і риторичне - з якої Ви впали яблуньки?
заступіться за диявола, пане адвокате
а то тікаєте у кущі, як "новонавернений"
|
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2018-04-24 19:36 |
dgsmash написано: | позиціонуєте, як великого знавця Біблії |
Ні. В мене нема закінченої теологічної освіти.
Додано через 1 хвилину 2 секунди:
dgsmash написано: | толочанам протестантську віру |
Ні. Я навів деякі особливості саме моєї церкви, з чого не випливає що я вважаю її єдино істинною. Поза протестантизмом є Спасіння.
Додано через 1 хвилину 33 секунди:
dgsmash написано: | питання до Вас просте і риторичне |
Риторичне - це таке, що не вимагає відповіді. Якщо я вірно розумію. І якщо ви вірно вжили слово. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2018-04-24 19:37 |
Virake написано: | «Гра престолів» — це серіал, а не релігія. |
Добре, візьмімо тоді давньогрецьку міфологію, яка для когось була частиною релігії, а для нас із вами — просто чудернацькі казочки (які ми навіть потенційно не розглядаємо як щось, у що могли б повірити). А тепер уявіть, що вас на кожному кроці намагаються переконати, що Зевс — істиний бог, що править нами з вершини Олімпу… |
|
|
|
|
dgsmash Забанено
|
2018-04-24 19:39 |
marchelloUA написано: | Риторичне - це таке, що не вимагає відповіді. Якщо я вірно розумію. І якщо ви вірно вжили слово. |
а Ви і не заперечуєте тих тез, які я навів
а тікаєте у кущі
тому і риторичне |
|
|
|
|
Python VIP
|
2018-04-24 19:40 |
Virake написано: | як я вже писав раніше, людській свідомості зручніше розглядати моральні концепції у вигляді уособлень. |
Тобто, Диявол — завідомо вигаданий персонаж, уявна персоніфікація гріха, а в дійсності такої істоти нема? |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2018-04-24 19:42 |
|
|
|
|
|
Python VIP
|
2018-04-24 19:49 |
Python написано: | Тобто, Диявол — завідомо вигаданий персонаж, уявна персоніфікація гріха, а в дійсності такої істоти нема? |
Продовжуючи думку, а чи не може бути й Бог такою ж уявною персоніфікацією всього хорошого? |
|
|
|
|
dgsmash Забанено
|
2018-04-24 19:59 |
marchelloUA
тобто, погоджуєтесь із моєю тезою, шо Ви несете у світ слово єгови?
(Івана 8: 42-47)
42 А Ісус їм сказав: Якби Бог був Отець ваш, ви б любили Мене, бо від Бога Я вийшов і прийшов, не від Себе ж Самого прийшов Я, а Мене Він послав.
43 Чому мови Моєї ви не розумієте? Бо не можете чути ви слова Мого.
44 Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете. Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді.
45 А Мені ви не вірите, бо Я правду кажу.
46 Хто з вас може Мені докорити за гріх? Коли ж правду кажу, чом Мені ви не вірите?
47 Хто від Бога, той слухає Божі слова; через те ви не слухаєте, що ви не від Бога.
|
|
|
|
|
Gin_ger Забанено
|
2018-04-24 19:59 |
268 |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2018-04-24 20:02 |
Python написано: | Тобто, Диявол — завідомо вигаданий персонаж, уявна персоніфікація гріха, а в дійсності такої істоти нема? | так, але не «завідомо». первісні люди не мислили такими категоріями. до речі, якщо в такому ж ключі інтерпретувати й решту біблії, то багато що набуває логічного сенсу. |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2018-04-24 20:07 |
dgsmash
Згадане вами є одним з Імен Бога - тож так, Він є Бог мій, Отець Ісуса Христа.
Підкреслення ваші у цитатах зайві, все одно без ваших коментарів курсивом до них незрозуміло, нащо ви їх підкреслюєте. |
|
|
|
|
dgsmash Забанено
|
2018-04-24 20:25 |
marchelloUA написано: | Згадане вами є одним з Імен Бога - тож так, Він є Бог мій, Отець Ісуса Христа. |
(Матвія 11:27)
Передав Мені все Мій Отець. І Сина не знає ніхто, крім Отця, і Отця не знає ніхто, окрім Сина, та кому Син захоче відкрити.
бог Ваш, не є Отець Ісуса
Отця Ісуса не знав світ, доки Ісус не відкрив його
бог тори має багато імен, і одне з них - диявол
я так і не дочекався доки його адвокат визирне з кущів і почне нести єресь із тори
добраніч
клон, видано Tarasyk |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2018-04-24 20:30 |
marchelloUA, подивіться на дату реєстрації вашого співрозмовника. |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2018-04-24 20:33 |
Virake
Дякую. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2018-04-24 21:36 |
Virake написано: | до речі, якщо в такому ж ключі інтерпретувати й решту біблії, то багато що набуває логічного сенсу. |
Я взагалі схиляюсь до думки, що релігія євреїв виникла як результат розвитку одного з єгипетських культів (на що вказують певні паралелі між Єговою та Хнумом, Йосипом та Імхотепом), який набув ознак монотеїстичної релігії й після втечі з єгипетського рабства втратив зв'язок зі своїм язичницьким прототипом. Зрозуміло, що носії іудаїзму та похідного від нього християнства продовжували домальовувати божество до своїх власних ідеалів, які змінювались від епохи до епохи і від культури до культури. Власне, й сучасні християни продовжують замальовувати темні місця Біблії, які колись мали значення, але насьогодні втратили актуальність — зрозуміло, не цензуруючи священні тексти, а переносячи акценти й даючи те тлумачення, яке сучасні віряни готові прийняти. |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|