Автор |
Повідомлення |
gnommak Модератор літератури
|
2010-04-13 10:46 |
cizarion написано: | може, конкретизувати, що мається на увазі під визначенням "винятково україномовна продукція", бо може скластися враження, що словники та книги, де використовується ще й інша мова, крім української, не проходять "відбір" |
Е ні, було вже уточнено раніше, я витер то нафіг. І всі як дауни чомусь читають тільки то уточненя, а не правило і роблять різнобічні висновки, мені вже остогидло сперечатись на рахунок тлумачення того правила, майже кожен другий в хапався за уточнення як привід на створення іншомовних роздач. Нехай воно лишається таким і тільки таким. Крім того че вже 2 рази обговорювалось, на рівні юзерів, а потім ще й в кімнаті модераторів. В цьому розділі буде винятково україномовна продукція і крапка.
cizarion написано: | поправ форму створення нового релізу, бо замість "Назва" є "Навза" |
До Конфуціуса в приват!
Зробіть нарешті щось самі. Візміть і напишіть адміну, а то кожен лише тут списує сторінки, а толку мінус 1. |
|
|
|
|
cizarion Оцифрування книг Гуртом
|
2010-12-15 02:34 |
Додати ще б пункт, обов'язковий для виконання релізерами, наприклад, такого формулювання:
"Забороняється заповнювати форму опису релізу аби-як (з хаотичним розставленням розділових знаків тощо). Схвалюється дотримання правил винятково української літературної мови". |
|
|
|
|
|
2010-12-15 18:56 |
cizarion написано: | Додати ще б пункт |
Навіть незнаю, посуті якщо написано дуже погано тоді я просто переношу в смітник. Та й саме правило щось не дуже чітко вказує на те що потрібно робити. Тимбільше треба спочатку пошукати тих людей які знають "дотримання правил винятково української літературної мови"
Подумаю. Завтра вирішу. |
|
|
|
|
|
2010-12-15 19:30 |
Намагався сформулювати якогомога лаконічніше наступне: "На сайті "підтримки всього українського" поважайте себе і всіма силами намагайтеся дотримуватися правил орфографії та синтаксису української літературної мови. Безграмотні релізи аж ніяк не схвалюються". |
|
|
|
|
ssTAss Загальний модератор Толоки
|
2010-12-26 22:26 |
gnommak написано: |
4. Мова
Вкажіть мову написання чи озвучення релізу.
|
для чого?
написано ж
gnommak написано: | III. У розділі Книги, статті, література допускається винятково україномовна продукція. |
?? |
|
|
|
|
|
2010-12-26 22:47 |
ssTAss написано: | для чого? |
Це для тих хто нечитає правила
Всетаки умудряються час від часу запихати сюди іншомовні релізи, якби не було цього рядка то визначити це було б дуже важко бо як правило люди які тут в перше ні обкладинки ні нормального опису непишуть. Ну я думаю зрозуміло, що це підстава Доречі ефективна (провірено). |
|
|
|
|
iro4ka_skin Оцифрування книг Гуртом
|
2010-12-28 22:45 |
А є якісь обмеження до розміру релізу? Бо я так зрозумів,що всім дуже важливий малий розмір книги - от і зробив "Всесвіт" з обкладинками максимально стиснутими, але мені не подобаються,бо трохи попливли... Чи може на майбутнє не жаліти розмір і залити самі обкладинки книги по кілька Мв- щоб гарно дивились? |
|
|
|
|
|
2010-12-28 22:54 |
може, не розмір релізу, а розмір постеру?
ну, мені здається, що обкладинки по кілька Мб - то щось задуже
на цілий екран... навіщо? |
|
|
|
|
|
2010-12-29 23:41 |
якось з'явилася продуктивна (на мою думку) ідея:
файли у форматі PDF можуть бути двох типів - розпізнані (pdf, ocr) i нерозпізнані (pdf).
може, у квадратних дужках у назві релізу запровадити такий поділ, щоб той, хто завантажуватиме, одразу знав, з чим буде мати справу? |
|
|
|
|
golem Оцифрування книг Гуртом
|
2011-01-19 00:57 |
jinotot написано: | ОпенОфіс його спокійно читає |
Читати то читає але досить часто злітає форматування.
jinotot написано: | За ДСТУ має бути так |
Дякую, тепер буду знати.
jinotot написано: | на Толоці заборонені |
Бажаєте RAR, прошу ISO, є і зайві файли
jinotot написано: | А хто і яким чином порівнюватиме? |
Мав на увазі що треба обєднати для прикладу журнал по нумізматиці, серію люко дашвар і т.п. А нові надходження з часом довключати у ті релізи. Хто порівнюватиме? Самі ж релізери в більшості випадків я вважаю дійтуть згоди - всі ми люди.
На рахунок розмірів постерів для прикладу цей /jinotot / сама веб сторінка "важить" 2,1Мb з них постер-фото 1,9 Mb вже згадуваний - 4,4Mb.
jinotot написано: | Здається, вже ні. Якщо мені не наснилося, то десь адмін писав, що вирішив цю проблему. |
Здається ні. |
|
|
|
|
jinotot Почесний оцифрувальник літератури
|
2011-01-19 18:28 |
cizarion написано: | може бути й навіть довше: | Та я в курсі. Просто наразі ми говорили саме про авторів, а не про решту полів бібліографічного опису.
cizarion написано: | хіба є в цьому така нагальна потреба? | Нє, то я так — просто як варіант запропонував.
golem написано: | Читати то читає але досить часто злітає форматування. | Ну, у текстових редакторах типу Ворду від цього ніхто не застрахований
golem написано: | Бажаєте RAR, прошу ISO, є і зайві файли | Ключовим було не слово заборонені, а оце уточнення: jinotot написано: | без урахування вкрай рідкісних винятків |
Але при цьому ПРАВИЛ все ж ніхто не скасовував: Цитата: | 3. Правила оформлення та обмеження трекера
...
3.5 Заборонено створювати роздачу, використовуючи кумулятивний формат (zip, rar, bzip, тощо). Використання подібних форматів збереження файлів дозволено лише з метою сортування, коли архів виконує роль папки і є лише частиною, а не цілим публікованої роздачі. | Тож наполягаю на тому, що повинна бути можливість бачити, що ти завантажуєш. А то є в нас тут генії, які скаржаться що в них віруси з фалів в МР3 або в .jpg знесли операційну систему... Питання — що ж буде, якщо ми ще й архіви тут розведемо і таки справді виникне загроза роздавання вірусів?))
golem написано: | На рахунок розмірів постерів для прикладу цей /jinotot | Ой, ну так то ж було давно
Нині я виправився і картинки намагаюся стискати. Правда, виникає дилема — як передати на скрінах якість, але при цьому не переобтяжувати сторінку?
golem написано: | Здається ні. | З цим питанням — до адміна. |
|
|
|
|
vodomanuch2505 Свій
|
2011-01-19 20:14 |
jinotot написано: | як передати на скрінах якість, але при цьому не переобтяжувати сторінку? | Відповідь
Код: | [url=посилання на картинку повного розміру][img]посилання на картинку меншого розміру[/img][/url] | |
|
|
|
|
|
2011-01-19 21:30 |
jinotot написано: | без урахування вкрай рідких винятків |
в прикладах що я навів вище не було потреби: вкладати pdf файли у архів rar, аудіокниги у *.iso, а роздача exe файла разом з autoran.ini теж не має сенсу. Тобто вони не відносяться до таких випадків, а які відносяться має вирішувати модератор.
*.iso формат доцільний як на мене лише для таких роздачЛеся Українка: енциклопедія життя і творчості (мультимедійне видання) 2008 р. [HTML] |
|
|
|
|
|
2011-01-19 22:55 |
golem написано: | в прикладах що я навів вище не було потреби: вкладати pdf файли у архів rar, аудіокниги у *.iso, а роздача exe файла разом з autoran.ini теж не має сенсу. | Я цього й не казав (що наведені приклади підпадають під правила). Я просто процитував правила. А під "вкрай рідкісними випадками" мав на увазі не те, що ці формати іноді є доцільними, а те, що не всі модери знають всі правила, а також те, що правила були не завжди. І принаймні один із тих релізів, думаю, точно старіший за правила на Гуртом. |
|
|
|
|
|
2011-01-19 23:26 |
Я вважаю, що коли вводяться нові правила то оформлення ВСІХ релізів повинно бути відкориговано /в розумний термін/.
Кумулятивні формати заборонені загальними правилами трекеру, ці правила мали бути з самого початку. Правила по книгах на скільки бачу стосуються лиш оформлення. |
|
|
|
|
BMK12 Відео Гуртом - підтримка та поширення
|
2011-01-19 23:30 |
golem
5 копійок
Архіви часто використовуються якщо, наприклад, в реліз іде 1-2 тисячі дрібних файлів, тоді торрент виходить на мегабайти, і для його зменшення вводяться кумулятивні формати. |
|
|
|
|
|
2011-01-20 00:01 |
golem написано: | Класно мене процитували | Тепер краще?
golem написано: | Кумулятивні формати заборонені загальними правилами трекеру, ці правила мали бути з самого початку. | Не факт.
golem написано: | Правила по книгах на скільки бачу стосуються лиш оформлення. | І це дуже прикро, бо Правила мають бути такими, щоби в них, по можливості, було передбачено все, що може бути актуальним.
BMK12 написано: | в реліз іде 1-2 тисячі дрібних файлів, тоді торрент виходить на мегабайти, і для його зменшення вводяться кумулятивні формати. | Угу, завантажив, розпакував, архів викинув, з роздачі втік. Хороша схема і головне — прозора Всіх виправдовує: і того, хто створює подібну роздачу, і того, хто її завантажує, а потім не роздає. |
|
|
|
|
|
2011-01-20 00:13 |
jinotot написано: | Угу, завантажив, розпакував, архів викинув, з роздачі втік. Хороша схема і головне — прозора Happy Всіх виправдовує: і того, хто створює подібну роздачу, і того, хто її завантажує, а потім не роздає. |
Я не можу збагнути, що Ви вклали в цей допис: дорікання чи що... (я ж не бачу з якою мімікою Ви це висказали)
Додано через 1 хвилину 28 секунд:
Я так написав, тому що десь таке чув від адміна.
Додано через 1 хвилину:
якщо на те вже пішло з інсталяторами теж так є: поставив, сховав/видалив а отже і втік. |
|
|
|
|
|
2011-01-20 00:21 |
BMK12, а що — варто хвалити за подібне і нагороджувати бонусами? Давайте, я не проти. Тим більше, що до цього і так все йде.
Я вважаю, що роздач у кумулятивних форматах на трекері бути не повинно. Також, на мою думку, на трекері не місце роздачам-файлопомийкам, де скинуто все гамузом і BMK12 написано: | в реліз іде 1-2 тисячі дрібних файлів | При чому, дрібних — це ще півбіди, але останнім часом у нас мода на релізи, де файлів безліч і вони при цьому ще й далеко не дрібні, названі і підібрані абияк.
Навіщо все це? Чесно, я настільки обмежений, що ніяк цього не збагну, даруйте.
BMK12 написано: | якщо на те вже пішло з інсталяторами теж так є: поставив, сховав/видалив а отже і втік. | Проблема в тому, що я говорю не про ПЗ, а про інші розділи — музику, музичне відео, тепер от книги... |
|
|
|
|
|
2011-01-20 00:34 |
jinotot написано: | роздач у кумулятивних форматах на трекері бути не повинно. |
BMK12 написано: | Архіви часто використовуються якщо, наприклад, в реліз іде 1-2 тисячі дрібних файлів, тоді торрент виходить на мегабайти |
Не забувайте що двигун трекера не сприймає торренти більше 2-х мегабайт, тож використання архіву в релізах де є більше 1000 файлів є абсолютно виправданим. |
|
|
|
|
|
2011-01-20 01:34 |
Я не проти таких форматів, але лише з дозволу і вагомих підстав
golem написано: | *.iso формат доцільний як на мене лише для таких роздачЛеся Українка: енциклопедія життя і творчості (мультимедійне видання) 2008 р. [HTML] |
тут 2,5 тисячі файлів |
|
|
|
|
|
2011-01-20 16:24 |
jinotot
jinotot написано: | а що — варто хвалити за подібне і нагороджувати бонусами? |
Взагалі-то я мав на увазі питання щодо себе, тобто чи це Ви мені особисто з доріканням пишете?.. Ось.
BMK12 написано: | Архіви часто використовуються якщо, наприклад, в реліз іде 1-2 тисячі дрібних файлів, тоді торрент виходить на мегабайти, і для його зменшення вводяться кумулятивні формати. |
Це я навів як приклад, зовсім не вказуючи що це добре (хоча напевне з мого допису Ви так і зрозуміли). Далі gnommak підтвердив про торрент.
Особисто я теж проти кумулятивних форматів в які запхано дуже багато абичого. Як на мене кумулятивні формати для музики, книг, відео потрібно взагалі заборонити. Якщо реліз не влазиться - то нехай розділяють на декілька змістовних релізів, або ж звертаються до модераторів за допомогою чи схваленням пропозиції такого великого релізу в кумулятивному форматі. Як на мене вони (формати) виправдані лише для програм (якщо ті так зроблені), та тоді коли джерело іде саме в такому вигляді (це всякі там образи дисків програм, музики, коли робиться повна копія носія саме в такий формат). |
|
|
|
|
|
2011-01-20 18:23 |
BMK12 написано: | Взагалі-то я мав на увазі питання щодо себе, тобто чи це Ви мені особисто з доріканням пишете?.. Ось. | Ні, вам особисто я у жодному разі не дорікаю. Тим більше, що повністю згоден із висловленою вами думкою: BMK12 написано: | Як на мене кумулятивні формати для музики, книг, відео потрібно взагалі заборонити. |
А дорікати варто тим, хто такі релізи робить і тим, хто їх залишає на Толоці. |
|
|
|
|
|
2011-02-17 23:17 |
Певно пора:
- поміняти назву на "Правила оформлення у розділі Література"
- перенести правила до решти правил /в такій кількості підрозділів їх певно мало хто найде/
- забрати "Зміна структури розділу" та "Правила оформлення назв ..." до обговорень а самі правила підкоригувати в частині оформлення назв. |
|
|
|
|
|
2011-03-11 02:36 |
варто б було дати пояснення до розділів
"Художня" - все зрозуміло (зарубіжних авторів; до 1991 року і після.. хоча який рік рахувати, написання чи друку конкретної книги?)
"Наукова (Гуманітарні)" - до гуманітарних наук відносяться
Цитата: | Філософія
Мови
Література
Релігія
Теологія
Релігієзнавство
Мистецтво
Музика
Танці
Образотворче мистецтво
Живопис
Мистецтвознавство
Історія
Історія гуманітарних наук
Археологія
Етнографія
Краєзнавство
Культурологія
Міфологія |
"Наукова (Природничі)" - до природничих
Цитата: | астрономія
фізика
хімія
біологія
наука про Землю — географія, геофізика й геологія
медицина |
сюди ж чомусь помістили юридичні (хоча можливо краще їх у "довідкову") і варто додавати "точні науки та прикладні" (в назві підрозділу вказати)
"Навчальна і довідкова" - тут на мою думку мають бути підручники, довідники, словники, збірники законів, каталоги і т.п.
"Періодика" - зрозуміло... газети, журнали, періодичні видання
"Батькам та малятам" - більш-менш зрозуміло... на дитячу тематику
"Графіка" - комікси, фотоальбоми і все того типу
також б не завадив підрозділ "інше" |
|
|
|
|
|
2011-03-11 17:29 |
ssTAss написано: | хоча який рік рахувати, написання чи друку конкретної книги?) | Для художньої літератури — рік написання твору має бути визначальним у даному випадку. ssTAss написано: | "Наукова (Гуманітарні)" - до гуманітарних наук відносяться |
ssTAss написано: | "Наукова (Природничі)" - до природничих | А звідки класифікації?
За УДК, наприклад, юриспруденція належить до суспілних наук, а вони, певно, все ж ближче до гуманітарних. Математика — разом із природничими науками. А от медицина відокремлена від природничих, а приєднана до прикладних і технічних, яких у нашій структурі і справді бракує. |
|
|
|
|
|
2011-03-11 18:10 |
jinotot написано: | А звідки класифікації? |
та хотів від вас почути
на свій розсуд написав, бо взагалі ніяких пояснень не було
юридичні кидали в "природничі").. переніс в "довідкову"
тому це не як вказівка, а як пояснення, готове до виправлення) |
|
|
|
|
|
2011-12-02 22:39 |
пропоную заборонити викладати книги в джіпегу і тому подібному
це ж сирий матеріал
зробити це ж дежавю не займе багато часу (можна без обробки в БР чи СТ)
також маю сумніви щодо доцільності доківських (чи текстових) книжок.. не в комплексі з іншими форматами, а виключно в ньому |
|
|
|
|
pyatachok Координатор літератури
|
2012-02-29 21:01 |
Було б добре зазначити, що обкладинка має мати розмір до 400кб і розширення до 1000х1000 пікселів, бо наразі це все є тільки на словах. |
|
|
|
|
Kulja Частий відвідувач
|
2012-03-08 08:15 |
На жаль, не зрозумів, чи можна кілька томів одного твору завантажувати в архіві. |
|
|
|
|