Флудильня №2

Нові коментарі

Нова тема   Цю тему закрито
Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 352, 353, 354  наступна
Автор Повідомлення
patriot__85 

2018-04-18 21:59  
Ви самі створюєте, щось окрім людини. Хто заважає їй робити те, або інакше? Обирає не Бог, обирає людина.
кокошнік 
Попереджень: 1
Попереджень: 1 

Востаннє: 27.05.20

2018-04-18 22:05  
patriot__85 написано:
Обирає не Бог, обирає людина.

дайте приклад, як ви це розумієте...
starlost 
VIP

Востаннє: 22.03.22

2018-04-18 22:05  
Cherie
дозволю собі припустити що саме дає вам неабияку підтримку у непростий період життя
marchelloUA написано:
Цікаво, що пророкується в Писанні прихід антихриста, котрий відбудує зруйнований Храм у Єрусалимі, і там засяде називаючи себе спасителем. Маючи такі чіткі ознаки антихриста, диву даєшся як люди можуть в нього повірити. Бо зараз навіть у непрактикуючих християнську віру є вдома Писання. Очевидно, що Біблії мусять бути до того часу заборонені, а християни переслідувані, щоб не могли розповісти правду.
чи може
marchelloUA написано:
не приходять знищувати віруючих (а таке ще попереду)

пригадую ще місяць чи два тому була ціла фантастика про апокаліпсис

----
і тут таке питання: і як таке може надавати підтримку? гм..
можете невідповідати
marchelloUA 
VIP

Востаннє: 12.08.19

2018-04-18 22:06  
Virake написано:
останні 5 років життя він провів

Знали ж ви який факт згадати.. Бо моя мама власне була прикута до ліжка свій останній період життя тут на землі. Коли вже почалася неміч, мене не було поруч, а вона казала що часом просить сусідів зачинити двері на ключ, бо сама не може. Тоді я повернувся до рідного дому. Ніхто з рідних фізично мені не допомагав (ну ок, прийшла один раз одна родичка, але більше не приходила). Ну хіба що давали грошей часом трохи. А довелося брати гроші в друзів натомість. На медсестер, ліки, дорослі памперси. Можу тепер вже сказати, байдуже на будь-чиї заперечення, що важливо на Кого ти надієшся в такий період. Бо то можна було поїхати мозгами комусь без віри.
Власне потім я зрозумів, для чого саме так сталося. Бо то був період, коли мама була відкрита слухати. Перед тим як відійти у вічність, сказала, що буде рада зустрітися з її Богом.
Gin_ger 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.08.19

2018-04-18 22:08  
246
starlost 
VIP

2018-04-18 22:09  
кокошнік написано:
в експеременті коли "частинка" є одночасно хвилею і частинкою, людина робить вибір, що зараз, частинка, а зараз хвиля, чи вобору немає і це є частинко-хвиля??? просто з якої сторони подивитися???

ви так написали наче то невідомо що, тре було написати що то квантова механіка і стан невизначеності щоб негадати з якої стелі це здерто
patriot__85 

2018-04-18 23:07  
Цитата:
дописи marchelloUA особисто мені дуже допомагають. Для мене то неабияка підтримка у непростий період життя

Cherie, купіть Святе Письмо і не треба буде чекати наступної серії.
marchelloUA 
VIP

2018-04-18 23:14  
Нині (чи вже завтра, в кого як вийде) пропоную пороздумувати над чудовим місцем з Писання, яке мені свого часу дуже добре лягало на серце в скрутну мить:
Цитата:
Хіба ж ти не знаєш, або ти не чув: Бог відвічний Господь, що кінці землі Він створив? Він не змучується та не втомлюється, і не збагненний розум Його.
Він змученому дає силу, а безсилому міць.
І помучаться хлопці й потомляться, і юнаки спотикнутись спіткнуться,
а ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять, крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати і не потомляться, будуть ходити і не помучаться!
(Ісая 40:28-31)
Virake 
Localize Team
Localize Team

Востаннє: 18.11.24

2018-04-18 23:25  
marchelloUA написано:
Власне потім я зрозумів, для чого саме так сталося. Бо то був період, коли мама була відкрита слухати. Перед тим як відійти у вічність, сказала, що буде рада зустрітися з її Богом.
що слухати?
marchelloUA 
VIP

2018-04-18 23:36  
Virake
Євангеліє.
hetzendorf 
Забанено
Забанено

Востаннє: 05.01.21

2018-04-18 23:47  
patriot__85 написано:
- Бога нема. Докажи.

Ото цікаво, як можна довести відсутність того, що:

* не має якихось ознак існування. Усе т. зв. «надприродне» насправді просто явища, які поки що не пояснені наукою й рано чи пізно за набуттям людством певного науково-технічного рівня будуть розгадані й пояснені

* і взагалі навіть не конкретизовано, що ж то воно (бог) таке. Коли починаєш ставити навідні питання стосовно техописання об'єкту (чи суб'єкту) «б-г» одразу починаються різноманітні суперечні твердження, вихляння й у підсумку з'їзд з теми.

Окреме цікаве питання. Адепти стверджують, що нібито т. зв. бог раптово створив усе (що саме «усе»? Сонячну систему? Галактику Чумацький шлях? Всесвіт?) з нічого, то що (чи хто) створило його? З чого? Чи з нічого? Звідки цей бог взявся? Що було до нього? А звідки взялося те, що створило його? А що було до нього?

Ну, коротше кажучи, ви постановку задачі зрозуміли!

Отже, довести відсутність…
— Бачиш ховрашка?
— Ні!
— А він є!
— А докажи, що він є.
— А докажи, що його немає!

Додано через 6 хвилин 35 секунд:

marchelloUA
А Ви кілька сторінок тому повторили одну поширену оману, приписуючи своїм опонентам, що використовують підходи наукового пізнання, таку саму віру, якою керуєтеся ви. Це тому, що ви не можете собі уявити, що існує інше бачення світу, крім звичної для вас віри у догмати. Я маю багато чого Вам про це сказати, зокрема про критичне мислення й основи наукового підходу, але зараз на жаль не маю сил і часу на розширену відповідь, то з Вашого дозволу трошки її відкладу ^_^
marchelloUA 
VIP

2018-04-19 00:14  
hetzendorf написано:
не можете собі уявити, що існує інше бачення світу

До 23 років жив цілком інакшим життям (якщо що). Я теж зараз не те щоб дуже зосереджений для дискусії, бо попереду ще декілька годин роботи. Зате пізніше буде приємно продовжити спілкування, hetzendorf Happy

Додано через 9 хвилин 16 секунд:

Додам, поки є на думці:
я себе не позиціоную як апологет, тож цільовою аудиторією є згадані вище фразою "хто має вуха, хай слухає".
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-04-19 00:19  
marchelloUA написано:
Євангеліє.
і заради цього варто людину принижувати і катувати? в останні роки перед смертю?
hetzendorf написано:
про критичне мислення й основи наукового підходу
переважна більшість людей (зокрема і ви) не володіють знаннями і технічними можливостями, необхідними для вичерпного наукового обґрунтування своїх уявлень про світ.

Додано через 1 хвилину 19 секунд:

marchelloUA написано:
я себе не позиціоную як апологет, тож цільовою аудиторією є згадані вище фразою "хто має вуха, хай слухає".
апологета, більшого за вас, на Толоці немає.
patriot__85 

2018-04-19 00:24  
hetzendorf
Ти повітря також не бачиш, але всі знають що воно є.
Cherie 
Новенький

Востаннє: 25.02.24

2018-04-19 00:39  
patriot__85 , маю, регулярно читаю Happy. Бог діє по-різному, свідчення marchelloUA (про сім'ю особливо) не менш важливі для мене в цьому відрізку життя.

marchelloUA написано:

Хіба ж ти не знаєш, або ти не чув: Бог відвічний Господь, що кінці землі Він створив? Він не змучується та не втомлюється, і не збагненний розум Його.
Він змученому дає силу, а безсилому міць.
І помучаться хлопці й потомляться, і юнаки спотикнутись спіткнуться,
а ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять, крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати і не потомляться, будуть ходити і не помучаться!
(Ісая 40:28-31)

Дуже гарний уривок, занотую собі. Дуже дякую, marchelloUA!

О, вже і діагнози поперли... starlost , зі всього написаного Вам лише ці уривки запам'ятались? Ви ж не знаєте, які у мене проблеми і через що потребую підтримки, тож... Тема релігії та Бога чомусь дуже зачіпає багатьох форумлян. Настільки, що Бога і християн (не формальних) приплітають знічев'я до кожної поганої новини та звинувачують у всіх бідах світу.
Колись я би ночами сиділа в інтернетних баталіях, а зараз не збираюся витрачати на це нерви. І час. Бо вважаю, що кожен сам несе відповідальність за свої стосунки із Богом. Я працюю над своїми Happy

Тож краще розкажу, як мене тішать дерева у квітах Happy. don pedro підняв гарну тему. Народжена не весною, але весна - моя улюблена пора року. Аромати цвітіння - ммм, то така краса ^_^. Тиждень тому, коли гуляла з дитиною зранку, ще були пуп'янки, а після обіду ті самі дерева були вже у квітах Happy.
Це оті перші квіти

А ця - із Ботсаду. Світлин звідти маю більше, але всюди або я, або чоловік із дитиною, тож для форуму непридатні.

Пробігала нині (вже вчора) повз магнолію Happy
marchelloUA 
VIP

2018-04-19 00:41  
Virake написано:
заради цього варто людину

Ви виходите з того, що в людини є життя тут і все. Насправді це незначний період життя з точки зору тривалості у порівнянні з вічністю. І де провести цю вічність - визначається саме особистим рішенням людини тут, на землі.
З огляду на вищесказане, незважаючи на все пережите мамою і мною біля мами - так, варто.
patriot__85 

2018-04-19 00:42  
А взагалі, hetzendorf, про Бога свідчить сама наука.
marchelloUA 
VIP

2018-04-19 00:48  
Virake написано:
апологета

Ні. Поясню - я тут для Благовістя, котре передбачає наявність віри у слухача/читача. Апологетика ж у моєму розумінні більше визначає дебати з професорами-атеїстами десь в університетських актових залах. Якщо у цьому руслі воно виглядає, то це більше побічний ефект Happy

Додано через 1 хвилину 3 секунди:

Cherie
+1
Gin_ger 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.08.19

2018-04-19 01:01  
248
patriot__85 

2018-04-19 01:14  
З доброї, правильної людини сміються. Про що ще можна казати? Завдання людини не спортити себе повпістю, якнайстаранніше, а вистояти. Але хто це, зараз, може зрозуміти? Про що казати? Піднімати свій зір на те, що варте уваги, говорити тільки потрібні речі, поводитися пристойно. Скажете що не модно? А що є взагалі модно?

Додано через 6 хвилин 26 секунд:

Cherie, світлини варті флудильні.
starlost 
VIP

2018-04-19 10:03  
Cherie написано:
Ви ж не знаєте, які у мене проблеми і через що потребую підтримки,

мабуть ви теж дуже особлива з певними проблемами як і marchelloUA.. я вас розчарую горе є у всіх і навіть більше за ваше, ви не така вже особлива.

навіщо ви його заохочуєте? він проявляє фанатизм.
у релігії потрібно думати, залишатись дурнем(бути овочем) не вийде, з цього нічого не буде. пуста голова - це інертний овоч, приходить на все готове і він пластичний. фанатизм - це стійкий овоч, тримається лише однієї сторони і більше нічого його не цікавить, і в обох випадках інтелекту немає.

спробую пояснити *

бог біблії не писав і христос також, це були окремі писання окремих людей які один язичник в римі триста років по христі склав до купи. і її переписували вздовж і в поперек як тіко заманеться. тобто хтозна де там та правда, її може там взагалі не бути.
спробуйте відкинути біблію хоч на мить, забути про неї. роззирніться, що ви бачите? якщо бог існує, тоді ви дивитись на його творіння! від найменшої піщинки до країв всесвіту і все що в ньому є. людина не здатна це переписати, це першоджерело від самого творця. а тепер спробуйте це зрозуміти починаючи з малого, можливо з часом ви зрозумієте суть. це як читаєш якийсь твір і з кожною новою сторінкою починаєш розуміти задум письменника. якщо бог існує, тоді це розум, геній, мудрість це все в купі. якщо все це він створив, отже тут існує якийсь задум, усе не просто так.
не сприймайте біблію як постулат, це гарна книжка з гарним досвідом яка писалась тисячі років, але не більше.
намагайтесь розуміти, і не будьте овочем.

*але вам до лампочки, така особливість усіх людей, кожен тримається свого.

Додано через 4 хвилини 13 секунд:

Cherie написано:
підняв гарну тему

так, ви теж не помітили..
don pedro написано:
Тепер поговорімо про справді важливі речі
перед тим marchelloUA правив, намагався прокласти шлях до спасіння

Додано через 1 хвилину 38 секунд:

patriot__85 написано:
світлини варті флудильні.

навіщо ображати ?
як на мене вийшло дуже гарно, особливо перші дві.
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-04-19 10:29  
marchelloUA написано:
Ви виходите з того, що в людини є життя тут і все. Насправді це незначний період життя з точки зору тривалості у порівнянні з вічністю. І де провести цю вічність - визначається саме особистим рішенням людини тут, на землі.
З огляду на вищесказане, незважаючи на все пережите мамою і мною біля мами - так, варто.
як зручно… життя жахливе, але після смерті все буде добре — отже нічого робити не треба, тільки молитися. якщо існує філософія, здатна досконало змарнувати людське існування, то вона має саме такий вигляд.
marchelloUA написано:
Ні. Поясню - я тут для Благовістя, котре передбачає наявність віри у слухача/читача.
а самі-то ви відмовляєтеся слухати те, що вам кажуть. я представив вам деякі логічні знахідки, які ви зазвичай не почуєте від своїх опонентів, і що? а нічого. вам аби далі шарманку крутити.
patriot__85 написано:
З доброї, правильної людини сміються. Про що ще можна казати? Завдання людини не спортити себе повпістю, якнайстаранніше, а вистояти. Але хто це, зараз, може зрозуміти? Про що казати? Піднімати свій зір на те, що варте уваги, говорити тільки потрібні речі, поводитися пристойно. Скажете що не модно? А що є взагалі модно?
і ви, звичайно ж, краще за всіх знаєте, що є добрим, правильним і пристойним.
marchelloUA 
VIP

2018-04-19 10:36  
Virake написано:
і що? а нічого

Вибачте якщо не відповів на щось важливе для вас. Може виділите, що саме вкрай необхідно прокоментувати мною?

Додано через 27 секунд:

Virake написано:
життя

чудове насправді!
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-04-19 10:47  
marchelloUA написано:
Вибачте якщо не відповів на щось важливе для вас. Може виділите, що саме вкрай необхідно прокоментувати мною?
це були тези про походження релігійних вірувань, магії і так далі, та я не вимагаю ні від кого щось коментувати (і тим більше від вас мені нічого не треба). але коли хтось каже, що покладається на чужу здатність слухати, а сам навіть не намагається цього робити, то це… кхм, лицемріно?
marchelloUA написано:
чудове насправді!
це добре, що вам так хороше.
marchelloUA 
VIP

2018-04-19 11:07  
Virake
Розумію. Як тільки оголошуєш привселюдно себе практикуючим християнином, то тут же від такої людини очікують у всьому бути ідеальним. На жаль, я не є ідеальним - якщо це не було очевидним досі. Лише сподіваюся на милість Бога!
Цитата:
Свої очі я зводжу на гори, звідки прийде мені допомога,
мені допомога від Господа, що вчинив небо й землю!
(Псалми 120:1,2)
hetzendorf 
Забанено
Забанено

Востаннє: 05.01.21

2018-04-19 11:38  
patriot__85 написано:
Ти повітря також не бачиш, але всі знають що воно є.

Ти займаєшся демагогією.

Повітря має чіткий і конкретний опис, що містить властивості, фізичні та хімічні харктеристики і т. д. Має чіткі та конкретні ознаки існування. Т. зв. «бог» цього всього не має. А без таких вихідних даних навіть говорити про наявність дуже важко, а вже вимагати доведення відсутності — це взагалі нонсенс.
Virake написано:
як зручно… життя жахливе, але після смерті все буде добре — отже нічого робити не треба

Це одна з маніпуляцій, характерних для авраамічних релігій, покликана для виправдання пригноблення й визиску народних мас і збереження такого порядку речей.
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-04-19 12:21  
marchelloUA написано:
Розумію. Як тільки оголошуєш привселюдно себе практикуючим християнином, то тут же від такої людини очікують у всьому бути ідеальним. На жаль, я не є ідеальним - якщо це не було очевидним досі.
не приписуйте мені те, чого я не казав. йшлося не про ідеальність, а про золоте правило моралі (яке, до речі, є і в християнстві).
hetzendorf написано:
Це одна з маніпуляцій, характерних для авраамічних релігій, покликана для виправдання пригноблення й визиску народних мас і збереження такого порядку речей.
не можна сказати, що такого немає, чи не було. але багато що з релігійних вірувань може мати логічний корінь в еволюції людської свідомості — про що я і намагаюся говорити. але, схоже, така тема цікава тільки мені.
patriot__85 

2018-04-19 12:30  
Люди різні. Головне, щоб не було релігійного фанатизму. "Я вірю в Бога", - але твоє ставлення до навколишнього світу говорить зовсім протилежне. Не можливо вірити в Бога і не поважати Його творінь. Взагалі, Бог пізнається у творінні. Усе починається з малого. Усвідомлення усього приходить з найменшого, з його розуміння.
Cherie 
Новенький

Востаннє: 25.02.24

2018-04-19 13:58  
starlost , Ви просто не розумієте, що пише marchelloUA, бо не пережили подібного. Але "експертно" ярличків вже начіпляли...
І ще, я чудово бачила, що написано у дописі don pedro , але акценти кожен ставить сам Wink (1)

starlost написано:
горе є у всіх і навіть більше за ваше

4 роки тому подібні слова робили мені дуже боляче, а зараз маю на них імунітет. Але, на майбутнє, уникайте подібних фраз, бо після них із людиною говорити більше не хочеться. Особливо, якщо справді потрібна підтримка.
starlost , більше нічого Вам відписувати не буду. Навіть читати, що пишете, не маю наміру Happy.
Роман2211 
VIP

Востаннє: 01.10.24

2018-04-19 14:22  
Трішки відверну тему, та суть та сама, мої батьки релігійні фанатики, особливо мама. Тому-й написав, що я про це думаю, читайте, кому цікаво
В чому полягає основна причина жіночої дурості
В гуглі не вдалося знайти схожого матеріалу, або я погано шукав, тож напишу від себе
Шановні, чи часто у вашій сім'ї з жінками буває ситуація, коли вона примушує тебе робити те, що до неї не відноситься, а коли ви кажете "ок, зроблю тобі", вона відповідає "це ти для себе робиш, не для мене", а якщо ти відмовишся, вона образиться і скоріш за все, буде тобі погрожувати - знайома ситуація, чи не так? Іншими словами вона хоче, щоб ти робив щось жіноче, має тебе за жінку, і вважає, що правильно робить. У мене така суперечка виникає чи не кожен тиждень, не буду казати, про що саме, самі здогадайтесь. Так от, я часто пояснюю "якщо ти заставляєш мене робити щось для себе, це порушення моїх прав, це суперечить моїй волі" - після цих слів, вона ще сміє мені погрожувати, а якщо врешті-решт я погоджуся виконувати її вказівку, то вона на мене вішає додаткові умови, от наглість, жіноча логіка не знає меж, бо коли я погодився, ти маєш бути тихо задоволена... Невже ти не бачиш різницю, одна справа, коли ти примушуєш мне, зробити щось для тебе, і геть інша, коли ти примушуєш мене, зробити щось для мене, у першому випадку, нема запитань, а у другому, ну що за... я сам знаю, що для себе зроблю. Жінки не відрізняють цих ситуацій, якось важко мені доказати, що вони роблять неправильно, хоч я і все пояснюю, толкую, може до них дійде, та не надовго, через тиждень чи місяць знову тої-самої... Що-ж, шановні, якщо у вас не виникає таких суперечок, тоді у вашій сім'ї розумні жінки, таких не так вже й багато, вітаю
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Цю тему закрито Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 352, 353, 354  наступна