Флудильня №2

Нові коментарі

Нова тема   Цю тему закрито
Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 352, 353, 354  наступна
Автор Повідомлення
Virake 
Localize Team
Localize Team

Востаннє: 02.02.25

2018-06-10 23:42  
don pedro написано:
Від якої відповіді? про "безпідставні істини"? А що це?
вже писав: те, що прийняли на віру, не ставлячи під сумнів.
marchelloUA написано:
навіть? не претендую на статус знавця, щоб мою думку якось особливо виділяти.
ні, вони думають, що ми заодно, бо ми в білих рясах.
marchelloUA написано:
який там з мене пан.
а мої предки були шляхтою (гербу Сас), так що я вимагаю відповідного звертання: ясновельможний пане. гарним доповнення до цього буде також вказувати в дужках уклін або реверанс.
don pedro написано:
А Леля-22?
а в неї це радше захоплення.
don pedro написано:
Нещодавно з радістю і душевним трепетом дізнався, що, виявляється, полум'яний революціонер та борець з олігархатом, Олександр Мороз ще живий і навіть створив партію "За правду і справедливість. Соціалістична партія Олександра Мороза". У партії, як і годиться, є сайт, де серед інших феєричних матеріалів є місце і обговоренню діяльності світового уряду (тм):
http://zapravduis.com.ua/
І радістю сповнилось моє згорьоване серце, і заспокоївся я, і восславив Господа, взявши до рук зачитану до дір збірочку віршів товариша Мороза.
ви письменник?
leicheman написано:
А що так можна? Чи соціалізм не підпадає до закону, що засуджує і забороняє те тоталітарне- комуністичне (соціалістичне) лайно ?
певно, що на соціалізм заборона не розповсюджується. власне, і на комунізм теж, якщо його назвати іншим іменем і прибрати серп із молотом.
don pedro 
Попереджень: 1

Востаннє: 15.09.21

2018-06-10 23:48  
Virake написано:
ви письменник?

Тільки скромний психопат.
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-06-10 23:52  
don pedro написано:
Тільки скромний психопат.
то ви спробуйте пописати. творча іскра у вас є, а самовираження корисне для психіки (кажу це з власного досвіду).
don pedro 

Востаннє: 15.09.21

2018-06-11 00:00  
Virake написано:
творча іскра у вас є

Спасибі на доброму слові.
Virake написано:
то ви спробуйте пописати.

Думав про це. Але моя писанина буде в дусі Паланіка, Брета Істона Елліса, де Сада, Мазоха, Сержа Брюссоло, Рю Муракамі чи нашого Ульяненка. А тому не прийнятною в країні безпробудної духовності. Згадати б тільки як Ульяненка цькували за безневинний палець у сраці на сторінках "Жінки його мрії". Не хочу померти самотнім у 48 років від безнадійної депресії та алкоголізму.
marchelloUA 
VIP

Востаннє: 12.08.19

2018-06-11 11:17  
Virake написано:
мої предки були шляхтою (гербу Сас)

Просто цікаво, крім лише повсміхатися, ви вспадкували тамтой герб якимось чином, чи це залишилося лише у вигляді усних передань від старших родичів?
Щодо моєї родини, то це були заможні селяни. В Австро-Угорщині, до якої належали тоді тутешні землі, кожному можна було вільно торгувати збіжжям із будь-якою країною. Тож цим користувалися, трохи підтягнувши знання іноземних мов. Отримані кошти вкладали у купівлю додаткових земель. Показовим прикладом заможності, що дійшов до моїх вух, була поїздка брата бабусі із його колекцією рідкісних голубів на виставку, що проходила під Віднем, прямим потягом - без жодних віз, звісно. Доки не прийшли окупанти. Нащо я це пишу? Бо приємно згадати про свою родину. Жодних бонусів це мені не дає. Живучи зараз у звичайній хрущовці, котру, як пишуть в новинах, будуть невдовзі зносити через закінчення терміну експлуатації, дещо приємно згадати про моїх рідних, котрі колись чогось добилися в житті. Хотів би жити в країні, де не було різких змін політичних режимів, війн абощо, ну але маємо те що маємо.
gunnarukr 
VIP

Востаннє: 09.01.25

2018-06-11 11:18  
Virake написано:
а мої предки були шляхтою (гербу Сас), так що я вимагаю відповідного звертання: ясновельможний пане. гарним доповнення до цього буде також вказувати в дужках уклін або реверанс.

От воно що, Михайлович...
Голуба ляська кров значить...
Відчувається гонор Happy
Virake написано:
ні, вони думають, що ми заодно, бо ми в білих рясах.

Ніхто на вас ті ряси не надягав. Розслабтесь.

Virake написано:
а самовираження корисне для психіки (кажу це з власного досвіду).

Не завжди. Багатьох піпчить ще більше, коли з їх думкою потім не погоджуються або ігнорують.
Хіба що писати ообисто для себе. Тут дійсно погоджуся. Інколи допомагає позбутися набутого негативу.
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-06-11 11:49  
don pedro, ну, як хочете. хоча, писати — не означає публікувати, тим більше під власним іменем.

Додано через 28 хвилин 9 секунд:

marchelloUA написано:
Просто цікаво, крім лише повсміхатися, ви вспадкували тамтой герб якимось чином, чи це залишилося лише у вигляді усних передань від старших родичів?
мій дід по батьковій лінії міг цей герб намалювати з пам'яті, а також до нього та його родини було відповідне ставлення. наприклад, в церкві вони були у спеціально відділеному для шляхти місці, окремо від простолюду. коли хтось не той туди ліз — то такий отримував добрячих стусанів, хоча священик просив цього не робити (нам це звучить смішно, але тоді до цього ставилися серйозно). звісно ж, до нашого часу ніяких маєтків чи реліквій не залишилося — бо пережили країну совітів. хоча хто зна, я цим питанням не дуже цікавився. треба буде детальніше розпитати батька.
marchelloUA написано:
Хотів би жити в країні, де не було різких змін політичних режимів, війн абощо, ну але маємо те що маємо.
в одній нашій сусідній країні режим не міняється вже мабуть 20 років.
gunnarukr написано:
От воно що, Михайлович...
Голуба ляська кров значить...
Відчувається гонор
а чому це ви вирішили, що як шляхтич, то обов'язково польський?
gunnarukr написано:
Не завжди. Багатьох піпчить ще більше, коли з їх думкою потім не погоджуються або ігнорують.
одного разу я брав участь літературному конкурсі. я не виграв (що зрозуміло, бо подав тільки пів твору — решта не влізла в конкурсні обмеження за об'ємом) і конструктивної критики не отримав (єдине, на що спромоглися читачі — це помітити неправильно пораховані роки в одному місці). зате я отримав нагоду почитати твори інших аматорів. прочитавши, зрозумів, що я вже давно ніякий не аматор.
marchelloUA 
VIP

2018-06-11 14:43  
Virake написано:
20 років

То є ніц, он візьміть Швейцарію, де внук може при бажанні жити у тому ж будинку, який побудував ще його прапрадід..

Додано через 4 хвилини 44 секунди:

Virake написано:
в церкві вони були у спеціально відділеному для шляхти місці, окремо від простолюду

Це якраз те, що критикується у Новому Заповіті.

Додано через 18 хвилин 10 секунд:

Цитата:
Брати мої, не зважаючи на обличчя, майте віру в нашого Господа слави, Ісуса Христа.
Бо коли до вашого зібрання ввійде чоловік із золотим перснем, у шаті блискучій, увійде й бідар у вбогім вбранні,
і ви поглянете на того, хто в шаті блискучій, і скажете йому: Ти сідай вигідно отут, а бідареві прокажете: Ти стань там, чи сідай собі тут на підніжку моїм,
то чи не стало між вами поділення, і не стали ви злодумними суддями?
(Якова 2:1-4)
patriot__85 

2018-06-11 15:07  
цей пан marchelloUA знову за своє
marchelloUA 
VIP

2018-06-11 15:12  
patriot__85 написано:
знову за своє

Авжеж, а ви очікували чогось іншого? Ги.
gunnarukr 
VIP

2018-06-11 15:57  
Virake
Визнаю, що поспішив із твердженням, що ви належите до польської шляхти(трішки почитав Вікі про Сасів). Проте ляхами ще називають католиків. Ваші предки були ними?

Маєте якійсь публікації на теренах павутини? В якому стилі й напрямі пишете?
Так розумію, що не лірика...
Gin_ger 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.08.19

2018-06-11 16:35  
358
patriot__85 

2018-06-11 17:19  
marchelloUA написано:
Ги.

Як не ввічливо.
marchelloUA 
VIP

2018-06-11 17:23  
patriot__85 написано:
не ввічливо

Я ніде не казав, що отримав аристократичне виховання.
patriot__85 

2018-06-11 17:30  
Християнин бере прикладом, а не цитатами. Чесноти. Скромність.

Додано через 2 хвилини 4 секунди:

Що за невихована, нерозумна молодь пішла.
marchelloUA 
VIP

2018-06-11 17:50  
При великому бажанні можна приколупатися до будь-якого християнина на тему "ти несправжній християнин, бо не поводиш себе так, як я собі уявляю".
patriot__85 

2018-06-11 17:59  
marchelloUA
)
marchelloUA 
VIP

2018-06-11 18:25  
patriot__85
Так отож)
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-06-11 19:47  
marchelloUA написано:
То є ніц, он візьміть Швейцарію, де внук може при бажанні жити у тому ж будинку, який побудував ще його прапрадід.
я не про це.
gunnarukr написано:
Визнаю, що поспішив із твердженням, що ви належите до польської шляхти(трішки почитав Вікі про Сасів). Проте ляхами ще називають католиків. Ваші предки були ними?
гм, ніколи цим не цікавився. проте, більшість української шляхти, яка прийняла католицтво, дуже скоро втратила будь-які ознаки свого українського походження. так що мої — максимум уніати, але не більше (і то це просто припущення). могли бути і православними.
marchelloUA написано:
Я ніде не казав, що отримав аристократичне виховання.
цікаво, якою б була Україна, якби шляхту не винищили…
gunnarukr 
VIP

2018-06-11 20:14  
Virake
Для вас шляхта = інтелігенція?
Gin_ger 
Забанено
Забанено

2018-06-11 20:32  
359
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-06-11 21:07  
gunnarukr написано:
Для вас шляхта = інтелігенція?
шляхта це шляхта, а інтелігенція це інтелігенція.
Gin_ger написано:
Шляхта просто перестала бути українською. Якщо відвертіше – вона зрадила, кинула нас, простолюдинів, не шляхтичів. Тому, можливо, ми так довго і здобували свою незалежність. Цікаво, звичайно, щось почитати чи послухати про ту ніби нашу шляхту… Але, моє відношення до неї негативне.
національна ідентичність українців не була остаточно сформована аж до кінця XIX століття. питання: звідки вона мала взятися в шляхти, яка вже багато сотень років не мала досвіду власної державності?

Додано через 12 хвилин 9 секунд:

Gin_ger написано:
Прошу ясновельможного пана уточнити коли відбулося це винищення?
про асиміляцію ви самі знаєте. а соціальне знищення відбулося після завоювання України більшовиками. знищено було не тільки шляхту, а взагалі всіх, хто посмів у чомусь бути успішнішим за інших (розкуркулення). а далі були концтабори, сексоти, Голодомор, Друга світова… те, що ми маємо зараз українську державу, хай і дуже недосконалу — це чудо. росіяни вважають цей факт «історичним непорозумінням», і в дечому вони праві: наша ситуація була настільки погана, що відродження просто не могло відбутися. але воно відбулося. на відміну від деяких наших сусідів, яким пощастило менше. те, що нами зараз керують, м'яко кажучи, не дуже моральні люди — це наслідок винищення еліти в минулі роки. так що не святкуйте смерть шляхти.
Gin_ger 
Забанено
Забанено

2018-06-11 21:29  
360
hetzendorf 
Забанено
Забанено

Востаннє: 05.01.21

2018-06-11 21:30  
Virake написано:
в шляхти, яка вже багато сотень років не мала досвіду власної державності?

Українська держава (козацька) існувала де-факто до кінця 17-го століття (де-юре мабуть не до самого, не знаю, але гадаю, що цього достеменно й не відомо, бо наприклад оригіналу сумнозвісної переяславської угоди 1654 р. починаючи з 18-го століття ніхто в очі не бачив, тож не відомо, чи зберігся він узагалі). Отже якихось 2 сотні років (8 поколінь) Ви вважаєте так багато у масштабах світової історії?
Virake написано:
національна ідентичність українців не була остаточно сформована аж до кінця XIX століття

Національна ідентичність — це передусім мова та культура (передовсім візуальна, аудіальна (в т. ч. музична), оповідальна, гастрономічна). Усе це зберігалося попри всі заборони й гено-, лінгво-, етно- та інші -циди, навіть найстрашніші — совіцькі. Отже шляхті ніякої ідентичності добувати не було потреби — вона фактично безпосередньо як то кажуть «під ногами валялася». Єдине, що для збереження ідентичності потрібно було — це не поглинатися чужинцями-завойовниками ні за які ніштячки!

Цікаво інше — от в нас, євреїв, держави не було десь близько 2 000 років. Шляхти до речі також не було й немає, більше того — її паростки (кагали) доволі успішно й м'яко придушив, поки вони ще малі були, цадик Баал Шем-тов aka Бешт і його послідовники — хасиди. І при цьому при всьому ідентичність нікуди не зникла ^__^
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-06-11 21:51  
Gin_ger написано:
Але ці пани (дворяни) були нам чужі.
ці чужі вам пани воювали в УПА.
Gin_ger написано:
Це не історичне непорозуміння. Це результат багаторічної боротьби українського народу на свою незалежність.
я теж так думав. але правда набагато прозаїчніша.
hetzendorf написано:
Українська держава (козацька) існувала де-факто до кінця 17-го століття (де-юре мабуть не до самого, не знаю, але гадаю, що цього достеменно й не відомо, бо наприклад оригіналу сумнозвісної переяславської угоди 1654 р. починаючи з 18-го століття ніхто в очі не бачив, тож не відомо, чи зберігся він узагалі). Отже якихось 2 сотні років (8 поколінь) Ви вважаєте так багато у масштабах світової історії?
та не було ніякої держави. була автономія, що становила собою всього-на-всього інакшу адміністративну систему всередині більшої імперії.
hetzendorf написано:
Національна ідентичність — це передусім мова та культура (передовсім візуальна, аудіальна (в т. ч. музична), оповідальна, гастрономічна). Усе це зберігалося попри всі заборони й гено-, лінгво-, етно- та інші -циди, навіть найстрашніші — совіцькі. Отже шляхті ніякої ідентичності добувати не було потреби — вона фактично безпосередньо як то кажуть «під ногами валялася». Єдине, що для збереження ідентичності потрібно було — це не поглинатися чужинцями-завойовниками ні за які ніштячки!
як же у вас все просто.

Додано через 2 хвилини 36 секунд:

чесно, в мене немає ні часу, ні кваліфікації, щоб давати вам лекцію першого курсу з історії. можете почитати ось це:
http://resource.history.org.ua/cgi-bin/eiu/history.exe?Z21ID=&I21DBN=EIU&P21DBN=EIU&S21STN=1&S21REF=10&S21FMT=eiu_all&C21COM=S&S21CNR=20&S21P01=0&S21P02=0&S21P03=TRN=&S21STR=Identychnist_nacionalna
hetzendorf 
Забанено
Забанено

Востаннє: 05.01.21

2018-06-11 22:10  
Virake написано:
в мене немає ні часу, ні кваліфікації, щоб давати вам лекцію першого курсу з історії. можете почитати ось це:

Та там також не надто складно, просто дещо розширеніше, ніж я казав:
Цитата:
Як поняття "національна ідентичність" означає широкий комплекс індивідуалізованих і неіндивідуалізованих міжособистісних зв'язків та істор. уявлень, який становить основу самоідентифікації окремих осіб та груп людей з певною нацією як самобутною спільнотою, що має свою істор. тер., мову, істор. пам'ять, к-ру, міфи, традиції, об'єкти поклоніння, національну ідею.

Лише останнє (національна ідея) там зайве й притягнуте за вуха, оскільки в багатьох нині великих або просто успішних націй тривалий час не існувало і не існує зараз отих національних ідей. В американців іхня націдея почала визрівати лише після 1-ї світової війни й остаточно сформувалася після 2-ї світової. А німці своїми націдейками в результаті вищезгаданих світових війн взагалі конкретно обпеклися. В більшості націй їхні націдеї зводяться до здобуття своєї незалежної держави (як от в ейрів (ірлядців), наприклад), ну й потім можуть трансформуватися у розбудову набутої держави, хоча це радше інтегрований результат природного потягу посполитих до добробуту. А які по-Вашому національні ідеї в іслядців чи люксембурців?
Virake написано:
була автономія

… яка вела цілком самостійну міжнародну політику? Не смішіть!
Gin_ger 
Забанено
Забанено

2018-06-11 22:49  
361
-_-B_Е_N_D_Е_R-_- 
Забанено
Забанено

Востаннє: 23.06.18

2018-06-11 23:05  
Virake написано:

чесно, в мене немає ні часу, ні кваліфікації, щоб давати вам лекцію першого курсу з історії. можете почитати ось це:
http://resource.history.org.ua/cgi-bin/eiu/history.exe?Z21ID=&I21DBN=EIU&P21DBN=EIU&S21STN=1&S21REF=10&S21FMT=eiu_all&C21COM=S&S21CNR=20&S21P01=0&S21P02=0&S21P03=TRN=&S21STR=Identychnist_nacionalna

Посилання скороти
marchelloUA 
VIP

2018-06-11 23:14  
В мене після апгрейду до наступної версії API почала з'являтися помилка "405: Method Not Allowed", чекаю зранку конструктивних порад від шановної громади, а я пішов спати.
Virake 
Localize Team
Localize Team

2018-06-11 23:49  
hetzendorf написано:
Лише останнє (національна ідея) там зайве й притягнуте за вуха, оскільки в багатьох нині великих або просто успішних націй тривалий час не існувало і не існує зараз отих національних ідей. В американців іхня націдея почала визрівати лише після 1-ї світової війни й остаточно сформувалася після 2-ї світової. А німці своїми націдейками в результаті вищезгаданих світових війн взагалі конкретно обпеклися. В більшості націй їхні націдеї зводяться до здобуття своєї незалежної держави (як от в ейрів (ірлядців), наприклад), ну й потім можуть трансформуватися у розбудову набутої держави, хоча це радше інтегрований результат природного потягу посполитих до добробуту. А які по-Вашому національні ідеї в іслядців чи люксембурців?
сучасна нація не може існувати без національної ідеї, бо саме вона визначає націю як спільність і проголошує національну державність як найкращий спосіб організації суспільства. і ви плутаєте класичне поняття нації (громадянство) із його сучасним розумінням.

щодо пізньої появи національної ідеї в Америці — не бачу жодних підстав так вважати.

«результат природного потягу посполитих до добробуту» — ось це і є ключ до нашого питання. в абсолютно всіх випадках створення самостійної держави продиктоване прагматичними мотивами, і в нашому теж. щоправда, це не завжди очевидно і не завжди усвідомлено.

щодо німців, то треба дивитися не тільки на наслідки, але і на причини. Європа, м'яко кажучи, познущалася з Німеччини після першої світової і довела цю країну до крайнього відчаю. тому вони і вхопилися за ідею власної вищості.

щодо іслядців чи люксембурців — про перших не чув (і про ірлядців теж), а других не досліджував.
hetzendorf написано:
… яка вела цілком самостійну міжнародну політику? Не смішіть!
не смішу. ніякої самостійної міжнародної політики не було.
Gin_ger написано:
От з цього і треба було починати. Ні часу, ні кваліфікації, але впевнені в собі.

В такому випадку знайдіть собі фахівця і морочте йому с-ку. Але йому, фахівцю, боюсь, буде не цікаво з вами. Бо не колеги ви з ним…
повернемося до цієї розмови пізніше, коли ви навчитеся цивілізованим правилам дискутування і перестанете переходити на особистості.

а поки здобуватимете це вміння, ось вам для натхнення такий факт: я два з половиною роки провчився на кафедрі історії, так що у мене кваліфікація точно більша за вашу, і справжньому історику зі мною було б про що розмовляти. інакше кажучи: заспокойтеся.
marchelloUA написано:
В мене після апгрейду до наступної версії API почала з'являтися помилка "405: Method Not Allowed", чекаю зранку конструктивних порад від шановної громади, а я пішов спати.
вам сюди: https://toloka.to/t1059
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Цю тему закрито Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 352, 353, 354  наступна