Автор |
Повідомлення |
кокошнік Попереджень: 1
|
2019-03-22 16:56 |
Gin_ger написано: | Венесуела рівнялась не на Норвегію і Швецію. |
А на кого?
Напевно Венесуела має настільки розвинутий соціалізм та антилібералізм, що вже всі перекормлені капіталізмом та лібералізмом можуть рівнятися на неї.
Додано через 4 хвилини 20 секунд:
Python написано: | Говорячи про українську корупцію, всі чомусь говорять про хабарництво, хоча справжнє її ім'я — кумівщина. Хай би вже справді було хабарництво, щоб кожен малий підприємець міг якось відкупитися від податкової, але це так не працює: є ті, до кого ходять з поборами та зборами, і є ті, хто виграє державні тендери й отримує вливання з держбюджету. Прогресивне оподаткування, принаймні, обмежило б податковий тиск на перших до такого рівня, щоб вибивання хабарів з малого та середнього бізнесу втратило ґрунт під собою. |
Ви трохи не точно описали ситуацію.
У держ чиновників є дві стадії дії на посаді, кум та всі інші, Куму все, всім іншим закон, а так як всі інші не можуть стати кумами, але чогось да хочуть, ті дають хабар... |
|
|
|
|
Python VIP
|
2019-03-22 17:08 |
don pedro написано: | Богопротивні американські імперіалісти зору позбавляють!!! Боже, покарай Піндостан!!! Так це вони змусили венесуельців красти все, що не приварене аргоном, посратись з усіма і керувати за допомогою радників з Куби та ПуSSії... |
Я про те, що розмови про бідність Куби та Венесуели так само погано ілюструють переваги та недоліки соціалізму, як ситуація в Україні в умовах війни з Росією погано ілюструє переваги й недоліки ринкової економіки. Бо на фактор економічної моделі накладається фактор зовнішньополітичних відносин.
Додано через 3 хвилини 35 секунд:
кокошнік написано: | У держ чиновників є дві стадії дії на посаді, кум та всі інші, Куму все, всім іншим закон, а так як всі інші не можуть стати кумами, але чогось да хочуть, ті дають хабар... |
Якщо закон такий, що краще вже хабар, то це поганий закон — хіба ні?
Ну і, як бачимо, ті, хто не в кумах, на самих хабарях у цій моделі далеко не проїдуть. |
|
|
|
|
Gin_ger Забанено
|
2019-03-22 17:19 |
Нардеп Лещенко написав на "порохобота-шовініста" Палія заяву в СБУ за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.
https://censor.net.ua/ua/photo_news/3118085/
Цитата: | Народний депутат (БПП) Сергій Лещенко написав заяву в СБУ на політолога, який активно підтримує президента Петра Порошенка, Олександра Палія за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.
"З профілактичною метою направив заяву в СБУ на порохобота-шовініста за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Зрозуміло, що це не бізнесменів доїти на гроші, але дати правову оцінку все ж під силу спецслужбі", - повідомив нардеп.
|
|
|
|
|
|
Tarasyk Відео Гуртом - фільмокрай
|
2019-03-22 17:31 |
Python написано: | Говорячи про українську корупцію, всі чомусь говорять про хабарництво, хоча справжнє її ім'я — кумівщина. Хай би вже справді було хабарництво, щоб кожен малий підприємець міг якось відкупитися від податкової, але це так не працює: є ті, до кого ходять з поборами та зборами, і є ті, хто виграє державні тендери й отримує вливання з держбюджету. Прогресивне оподаткування, принаймні, обмежило б податковий тиск на перших до такого рівня, щоб вибивання хабарів з малого та середнього бізнесу втратило ґрунт під собою. |
Це не має ніякого значення. Єдиний варіант боротьби з будь-якими проявами корупції - чи то хабарництва, чи то кумівства, є повне усунення держави від втручання в економіку, і в розподіл будь-яких грошових потоків, "бюджетних" коштів і т.п. Потрібно просто звести роль держави до мінімуму, оскільки це найбільш неефективна і непрозора ланка, обмежити її роль лише правоохоронною і оборонною функцією. Не буде державних чиновників - не буде корупції. Усюди приватна власність, вільний ринок, конкуренція приватних компаній - у сфері освіти, у сфері медицини, у сфері пенсійного забезбечення і т.д. Хочеш заробляти більше - вчися краще, працюй більше, будь усе життя конкурентноспроможним, накопичуй сам собі на пенсію.
Python написано: | Бідних як масового явища у нормальній країні бути не повинно |
Чому? Якщо людина нічого не робить для того, щоб сама себе запезпечити, то чому хтось інший примусово має її забезпечувати? Нехай залишається бідною і живе в бідності до кінця життя. Врешті-решт це природний добір. Якщо людина прогулювала в школі уроки, не має фаху, не хоче знайти хорошу роботу, щоб самому себе забезпечувати, то навіщо їй за рахунок інших людей із "бюджетних" коштів виплачувати якусь соціальну допомогу? Це ж заохочення дармоїдства і ледарства. Ви хочете жити в суспільстві, де ледарі можуть нічого не робити і жити за рахунок тих, хто працює? |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2019-03-22 17:34 |
Tarasyk написано: | навіщо їй за рахунок інших людей із "бюджетних" коштів виплачувати якусь соціальну допомогу |
здається ви з одної утопії кидаєтесь в іншу. Забуваєте про такі явища, як сирітство, та багато подібного.
Загалом я дивлюсь, каша в головах як і ліваків, так і ярих лібералів. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2019-03-22 17:38 |
Cleaf 1.1.1.4 написано: |
У Швеції і Норвегії справжнісінький капіталізм, просто там поширеними є заклади та підприємства державної форми власності.
|
Про держвласність у скандинавській моделі мені важко щось сказати, але прогресивне оподаткування, про яке я писав вище — саме звідти. |
|
|
|
|
|
2019-03-22 17:43 |
Robar III написано: | здається ви з одної утопії кидаєтесь в іншу. Забуваєте про такі явища, як сирітство, та багато подібного. |
Ні, не забуваю, я в курсі про все це, і це все також має вирішуватися, тільки не на рівні держави. Усі соціально-незахищені верстви населення також можуть нормально жити і розвиватися без державної допомоги. Для цього можуть бути різні приватні фонди, стипендіальні програми і т.п., які набагато ефективніші за державні. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2019-03-22 17:47 |
Tarasyk написано: | Якщо людина нічого не робить для того, щоб сама себе запезпечити, то чому хтось інший примусово має її забезпечувати? |
Де я казав «забезпечувати»? Просто дерти менше, щоб людина, що має лише прямі руки, могла сама себе забезпечити і, можливо, використати свої невеликі доходи як стартовий капітал для власного бізнесу.
Tarasyk написано: | Єдиний варіант боротьби з будь-якими проявами корупції - чи то хабарництва, чи то кумівства, є повне усунення держави від втручання в економіку, і в розподіл будь-яких грошових потоків, "бюджетних" коштів і т.п. |
Звучить надто утопічно. Маючи великий капітал і не маючи контролю над собою, можна взяти під контроль державу й змусити її регулювати економіку таким чином, щоб це було вигідно великому власнику. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2019-03-22 17:55 |
Tarasyk написано: | які набагато ефективніші за державні. |
хабарництво не тільки в державних структурах є. Проте загалом згоден.
Додано через 5 хвилин 7 секунд:
Хоча знову ж, ви буквально виступаєте, за те, що призведе до "смерті" держав як таких, а їх функції візьмуть на себе корпорації. От тільки ви чомусь усі впевнені, що корпорації не матимуть хабарництва, кумівства, неефективних планів й тп. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2019-03-22 17:56 |
Tarasyk написано: | Ні, не забуваю, я в курсі про все це, і це все також має вирішуватися, тільки не на рівні держави. Усі соціально-незахищені верстви населення також можуть нормально жити і розвиватися без державної допомоги. Для цього можуть бути різні приватні фонди, стипендіальні програми і т.п., які набагато ефективніші за державні. |
Добре, а як у країні без податків фінансуватиметься армія — теж приватними фондами та волонтерами? Зразу можу сказати, це працюватиме лише безпосередньо на початку воєнних конфліктів, але підтримувати обороноздатну армію в мирний час таким способом нереально. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2019-03-22 17:59 |
Парадайсу не побудуєш. пам'ятайте це
Додано через 3 хвилини 28 секунд:
Tarasyk написано: | тільки не на рівні держави. Усі соціально-незахищені верстви населення також можуть нормально жити і розвиватися без державної допомоги. Для цього можуть бути різні приватні фонди, стипендіальні програми і т.п., які набагато ефективніші за державні. |
|
|
|
|
|
|
2019-03-22 18:07 |
Python написано: | Просто дерти менше |
Чекайте, ви точно за соціалізм? Здається, ви самі собі суперечите. Якщо одна людина зробляє дуже багато, а інша - дуже мало або взагалі нічого не заробляє, то з кого треба менше дерти? І чому, людина, яка заробляє багато, має примусово віддавати частину зароблених грошей на утримання тих, хто з якихось причин заробляє мало?
Грубо кажучи, чому підприємець, який, наприклад, володіє і керує великою компанією, працює по 16 годин і заробляє багато грошей, має за посередництва держави виплачувати субсидії якомусь касиру в магазині чи водію маршрутки, якого викинули з університету і який тупо не хоче знайти кращу роботу, бо його і так все влаштовує? Де ж тут соціальна справедливість?
Python написано: | Маючи великий капітал і не маючи контролю над собою, можна взяти під контроль державу й змусити її регулювати економіку таким чином, щоб це було вигідно великому власнику. |
Ще раз - роль держави обмежується лише охороною правопорядку і обороною. Більше у держави немає ніяких обов’язків і повноважень. Немає величезного апарату чиновників, немає величезного "бюджетного" корита, немає що захоплювати. За високого рівня освіченості суспільства захоплення влади і зміна законодавчої бази просто неможлива. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2019-03-22 18:08 |
Tarasyk написано: | За високого рівня освіченості суспільства захоплення влади і зміна законодавчої бази просто неможлива. |
наївно.
Була купа прикладів в історії коли "тупе необразоване бидло" знищувало розвинені держави. |
|
|
|
|
|
2019-03-22 18:28 |
Robar III написано: | Хоча знову ж, ви буквально виступаєте, за те, що призведе до "смерті" держав як таких, а їх функції візьмуть на себе корпорації. |
Конкуренція. Держава є монополією. А компаній/корпорацій багато. Якщо вам не подобається якась одна школа, то ви підете в іншу і шукатимете ту, яка підійде для вашої дитини найкраще. Якщо вам не подобається обслуговування в одній лікарні, ви знайдете в іншу. Якщо вам не подобається обслуговування в одному банку... І так далі.
І оскільки ви платите за це гроші, то ви маєте право вимагати відповідне обслуговування і належний рівень послуг. Що ви можете пред’явити сучасній українській державній школі? Нічого. Бо формально ви за це нічого не платите, і користуєтеся цією державною "послугою" безкоштовно. І звісно ми чудово знаємо наскільки "безкоштовно" ми цим користуємося. Натомість якщо уявити, що всі школи приватні і конкурують між собою (педагогічним складом, матеріальним забезпеченням, якимись унікальними напрямками і методиками) - одразу вимальовується інша картинка. Звісно, найкраща школа буде коштувати найбільше, але якщо там візьмуть якогось вчителя лише за те, що він кум директора, то ви ж самі розумієте, що це позначиться на якості освіти, а значить клієнти будть незадоволені і вимагатимуть звільнити такого вчителя, або віддадуть дитину в іншу школу. Школа втратить гроші і авторитет. Тому кумівство і хабарництво - смертний вирок для компаній і корпорації, що знаходяться в умоваї жорсткої конкуренції. Те ж саме стосується будь-яких інших галузей.
Python написано: | Добре, а як у країні без податків фінансуватиметься армія — теж приватними фондами та волонтерами? Зразу можу сказати, це працюватиме лише безпосередньо на початку воєнних конфліктів, але підтримувати обороноздатну армію в мирний час таким способом нереально. |
Податки на правоохоронні органи та армію є. Просто їх не треба так багато, як утримується зараз.
Наприклад, зараз на армію витрачається 4% від усіх бюджетних коштів. На поліцію, прокуратуру та суди - ще 6%. Разом близько 10% на силовий блок. Нехай з урахуванням недофінансування цю цифру потрібно збільшити в 2-3 рази. Але це все одно лише 20-30% від усіх бюджетних коштів. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2019-03-22 18:36 |
Tarasyk написано: | Тому кумівство і хабарництво - смертний вирок для компаній і корпорації, що знаходяться в умоваї жорсткої конкуренції. Те ж саме стосується будь-яких інших галузей. |
Те ж і з державами. Будуть просто компанії, як сучасні країни 3-го світу і все.
Tarasyk написано: | Натомість якщо уявити, що всі школи приватні і конкурують між собою (педагогічним складом, матеріальним забезпеченням, якимись унікальними напрямками і методиками) |
ну в Україні купа сучасних "приватних" універів. щось толку з цього я мало бачу.
Додано через 1 хвилину 21 секунду:
Tarasyk
проблема не у податках, а у використанні цих коштів, таке ж використання у компаній є. Я вже кидав тут новину про китайського "ілона маска". |
|
|
|
|
|
2019-03-22 18:41 |
Robar III написано: | Була купа прикладів в історії коли "тупе необразоване бидло" знищувало розвинені держави.
|
Так, згоден. Тому суть у тому, щоб фактично не було що захоплювати. За що зараз йде політична боротьба? За владу. Що дає влада? Ресурси і важелі впливу. Якщо позбавити державу і одного, і іншого, то уся ця політична боротьба одразу втрачає весь сенс. Навіть якщо хтось прийде до "влади", то в нього не буде що вкрасти, бо бюджет мінімальний і прозорий. Важелів впливу також немає. Бо ти не можеш просто таки прийти з перевіркою чи обшуками до якоїсь компанії. Немає міністерств, немає дармоїдів депутатів, які лобіюють чиїсь інтереси і т.д. Увесь державний апарат - це кілька сотень менеджерів, які мають мінімальні повноваження і просто займаються адміністративною роботою. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2019-03-22 18:49 |
Tarasyk
з цим згоден, але про "кілька сотень чиновників" - це не можливо, не для 35 мільйонної, рідкозаселеної країни розкиданої на просторах.
Додано через 3 хвилини 32 секунди:
Просто в теорії ж той комунізм та планова економіка виглядає в рази краще, ніж демократія та ринкова економіка. А по факту, досягти 100% ні того ні того не можна.
Додано через 39 секунд:
Також я мовчу вже про, протидію зовнішніх сил. |
|
|
|
|
|
2019-03-22 18:53 |
Robar III написано: | Те ж і з державами. Будуть просто компанії, як сучасні країни 3-го світу і все. |
Звісно, але змінити школу в одному й тому ж місті простіше, ніж переїхати до іншої держави, вірно?
Тобто зараз є певна конкуренція на рівні різних держав, а так буде конкуренція в середині однієї держави на рівні різних компаній. Це зовсім інше.
Robar III написано: | ну в Україні купа сучасних "приватних" універів. щось толку з цього я мало бачу. |
Толку небагато, але хороші університети знайти можна. Наприклад, той же УКУ.
Robar III написано: | проблема не у податках, а у використанні цих коштів, таке ж використання у компаній є. |
Правильно, я ж не проти. Але яка мені різниця, яке використання коштів буде у компаній, якими я користуватимуся? Я плачу за сервіс, і якщо я вважаю, що рівень ціна/якість мене влаштовує, то яка мені різниця, як вони їх використовують всередині? Якщо мене ціна/якість перестане влаштовувати, я перестану користуватися послугами однієї компанії і почну користуватися послугами іншої. Але я не можу зробити так само зараз із державними послугами, бо провайдер один і той же. Ось і вся різниця. Люди платять податки, ціна/якість нікого не влаштовує, але без переїзду в іншу країну ти не можеш почати платити податки комусь іншому, у кого якість послуг буде краща. Розумієш? |
|
|
|
|
Анонім004
|
2019-03-22 19:00 |
концертінником написано: | Нардеп Лещенко написав на "порохобота-шовініста" Палія заяву в СБУ за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. |
Сєруня Лєщ все не згадає, за які кошти придбав квартиру. Але про таке Бутус не напише на зареєстрованому у Литві "Цензорі", правда, концертіннику?
Python написано: | Бідних як масового явища у нормальній країні бути не повинно |
Бідні були, є й будуть скрізь (інша справа, що звати бідністю). Навіть у нафтових монархіях не всі мають однакову кількість грошей. |
|
|
|
|
|
2019-03-22 19:04 |
Robar III написано: | з цим згоден, але про "кілька сотень чиновників" - це не можливо, не для 35 мільйонної, рідкозаселеної країни розкиданої на просторах. |
Навіщо для 35 мільйонної, рідкозаселеної країни розкиданої на просторах, десятки тисяч чиновників за умови того, що більше не буде державного бюджету, міністерств і ради, не буде державних компаній і фондів, не буде державних послуг, не буде ніяких державних котролюючих чи регулюючих органів, усіх цих жеків та іншого непотребу? Чим вони будуть займатися, якщо у них просто заберуть будь-які обов’язки і повноваження?
Врешті-решт, є місцеве самоуправління, яке зараз вже навіть в Україні намагаються впроваджувати. Починаючи від ОСББ, закінчуючи якимись місцевими радами та виборними посадами. |
|
|
|
|
|
2019-03-22 19:45 |
Python написано: | Якщо закон такий, що краще вже хабар, то це поганий закон — хіба ні? |
Для кого поганий закон?
Для влади, яка прийняла такий закон, щоб давали їй хабарі,
чи для людей, які вибрали таку владу яка прийняла такий закон???
Python написано: | Ну і, як бачимо, ті, хто не в кумах, на самих хабарях у цій моделі далеко не проїдуть. |
а вони раби, хотять вічно стоять в черзі та не платять хабаря, не хотять стояти в вічній черзі, платять хабаря та отримають якусь цяцянку...
Додано через 7 хвилин 31 секунду:
Tarasyk написано: | Це не має ніякого значення. Єдиний варіант боротьби з будь-якими проявами корупції - чи то хабарництва, чи то кумівства, є повне усунення держави від втручання в економіку, і в розподіл будь-яких грошових потоків, "бюджетних" коштів і т.п. Потрібно просто звести роль держави до мінімуму, оскільки це найбільш неефективна і непрозора ланка, обмежити її роль лише правоохоронною і оборонною функцією. Не буде державних чиновників - не буде корупції. Усюди приватна власність, вільний ринок, конкуренція приватних компаній - у сфері освіти, у сфері медицини, у сфері пенсійного забезбечення і т.д. Хочеш заробляти більше - вчися краще, працюй більше, будь усе життя конкурентноспроможним, накопичуй сам собі на пенсію. |
це також інша крайність, яка є неправильно,
як забезпечити в цій крацній, протилежній соціал-комунізму моделі, захист приватної власності, як що держава зведена до мінімуму?
Правоорона діяльність тільки у власності держави? Прийшов олігарх і купив собі всю правохорону систему...
Якшо ви залишаєте державі правоохоронні функції та обороні, усунувши від виконавчих та законодавчих, приватні власники у яких у власності буде законодавчі приватні органи просто приватизують і ці галузі, шоб і там не було чиновників,
це якась нова мода, на нову утопію...(((
Додано через 5 хвилин 38 секунд:
Tarasyk написано: | Чому? Якщо людина нічого не робить для того, щоб сама себе запезпечити, то чому хтось інший примусово має її забезпечувати? |
Абалденне запитання,
Хто забезпечив людині її людську подобу та конструкцію, автономну конструкцію, яка працює без думок про те як все працює, все що треба , повітря, вода, попоїсти, поспати та сходити в туалет, і все, все діє автономно, і людина в цьому як би і не приймає участі, але хтось ПРИМУСОВО все робить, організовує та забезпечує. Хто міг би це бути?)))
Додано через 5 хвилин 14 секунд:
Robar III написано: | Хоча знову ж, ви буквально виступаєте, за те, що призведе до "смерті" держав як таких, а їх функції візьмуть на себе корпорації. От тільки ви чомусь усі впевнені, що корпорації не матимуть хабарництва, кумівства, неефективних планів й тп. |
Що заважає Державу перейменувати в Корпорацію, та перебудувати її устрій, та форму управління на зразок корпорації???
А хто дасть впевненість, що з часом корпорація не переросте знов в... державу... |
|
|
|
|
|
2019-03-22 20:03 |
кокошнік написано: | Правоорона діяльність тільки у власності держави? Прийшов олігарх і купив собі всю правохорону систему... |
Що заважає зробити це комусь прямо тут і зараз? Що заважає це зробити в будь-якій іншій країні? Ви багато знаєте країн, де уся поліція, всі прокурори чи всі суди куплені одним олігархом?
Можете подивитися на Грузію як приклад вдалої реформи правоохоронних органів. Країна на порядок поступається Україні як територіально, так і за населенням. Але там чомусь ніхто не прийшов і всіх не купив. Хоча там на цілу країну всього 2,5 тисячі поліцейських.
кокошнік написано: |
Що заважає Державу перейменувати в Корпорацію, та перебудувати її устрій, та форму управління на зразок корпорації???
А хто дасть впевненість, що з часом корпорація не переросте знов в... державу...
|
Ще раз, не держава-корпорація, а держава, де усі колишні державні послуги надаватимуть різні компанії, що конкурують між собою. Не буде монополії - ні державної, ні якоїсь окремої корпорації. |
|
|
|
|
|
2019-03-22 20:38 |
Python написано: | Добре, а як у країні без податків фінансуватиметься армія — теж приватними фондами та волонтерами? Зразу можу сказати, це працюватиме лише безпосередньо на початку воєнних конфліктів, але підтримувати обороноздатну армію в мирний час таким способом нереально. |
Нереально, це коли бракує фантазії, коли фантазія безмежна і нереальне стане реальним та безмежним)))
Що керує "волонтерами"???
Візьміть це "щось", поставте його на державний чи суспільний конвеєр, платіть "волонтерам" за нього гроші, навчайте їх якісніше волонтерити і тд. І нереальне стане реальним)))
Tarasyk написано: | Чекайте, ви точно за соціалізм? Здається, ви самі собі суперечите. Якщо одна людина зробляє дуже багато, а інша - дуже мало або взагалі нічого не заробляє, то з кого треба менше дерти? І чому, людина, яка заробляє багато, має примусово віддавати частину зароблених грошей на утримання тих, хто з якихось причин заробляє мало? |
На толоці є відео де проф Сандерс розповідає чому потрібно а чому не потрібно платити чи примусово забирати гроші...
Согоднішні моделі капіталізму як раз не є солідарними, а оподаткування є фіксованим, а от з фіксованої оподаткованої частки, яка стягується примусово і оплачується допомога незаробляючим та нужденим, модель є діюча і така яка приносить реальні результати...
Tarasyk написано: | Грубо кажучи, чому підприємець, який, наприклад, володіє і керує великою компанією, працює по 16 годин і заробляє багато грошей, має за посередництва держави виплачувати субсидії якомусь касиру в магазині чи водію маршрутки, якого викинули з університету і який тупо не хоче знайти кращу роботу, бо його і так все влаштовує? Де ж тут соціальна справедливість? |
Він і не зобов'язаний він і це і не робить, з нього стягують до загальної копилки казни, яка і розпреділить кому і скільки треба надати коштів. Що саме прикольне, сплативши сьогодні податок, збанкрутувавши, можеш сам скористатися частиною "цих" сплачених коштів, дивина тай годі...
Tarasyk написано: | Ще раз - роль держави обмежується лише охороною правопорядку і обороною. Більше у держави немає ніяких обов’язків і повноважень. Немає величезного апарату чиновників, немає величезного "бюджетного" корита, немає що захоплювати. За високого рівня освіченості суспільства захоплення влади і зміна законодавчої бази просто неможлива. |
Що заважає приватній законодавчій палаті також приватизувати собі ще і правоохороно-оборону сферу? Нічого)))
Що заважає приватному сектору купити освітну галузь, а потім знизити рівень освіти, та переїхати до іншої корпорації???? занапастивши цю?
Чому корпоріція евреїв має мати інтерес у розвитку корпорації українців чи іранців??? одних грабує з іншими воює?
Додано через 11 хвилин 10 секунд:
Tarasyk написано: | Конкуренція. Держава є монополією. А компаній/корпорацій багато. Якщо вам не подобається якась одна школа, то ви підете в іншу і шукатимете ту, яка підійде для вашої дитини найкраще. Якщо вам не подобається обслуговування в одній лікарні, ви знайдете в іншу. Якщо вам не подобається обслуговування в одному банку... І так далі. |
У цій утопії опущено ще дешо, а саме як формується "бажання" змінити школу, та терпимість до існуючих порядків неміняючи школу...
Одним відсутність підручників та секс молодої вчительки з старшокласників є нормою та показником найкращості в шкільних показниках, навіть незвазаючи на 45 градусний мороз в туалетах поза шкільним приміщенням, навчили пити горілку, говорити-базарити, сяк так писати та рахувати і те є супер, всерівно все життя буде сніг по порозі перевозити з місця на місце...
А іншим і шкільна форма, і підручники, і секас з вчителями це страшні гріхи ітд.
А що формує те коли люди з одним погоджуються а інше не терплять незважаючи ні нащо?
Як з такими в корпорації беде відбуватися?
Правильно, колонія (корпорація) суворого режиму інакших робить такими, як всі... І в такій колонії (корпорації) всі будуть конкурувати щоби вийти з неї та стати як всі)))
Додано через 3 хвилини 13 секунд:
Tarasyk написано: | Так, згоден. Тому суть у тому, щоб фактично не було що захоплювати. За що зараз йде політична боротьба? За владу. Що дає влада? Ресурси і важелі впливу. Якщо позбавити державу і одного, і іншого, то уся ця політична боротьба одразу втрачає весь сенс. Навіть якщо хтось прийде до "влади", то в нього не буде що вкрасти, бо бюджет мінімальний і прозорий. Важелів впливу також немає. Бо ти не можеш просто таки прийти з перевіркою чи обшуками до якоїсь компанії. Немає міністерств, немає дармоїдів депутатів, які лобіюють чиїсь інтереси і т.д. Увесь державний апарат - це кілька сотень менеджерів, які мають мінімальні повноваження і просто займаються адміністративною роботою. |
Незрозуміло, які типи види власності є в цій утопії, ідея недофантазована, але цікава...(((
Додано через 4 хвилини 31 секунду:
Tarasyk написано: | Навіщо для 35 мільйонної, рідкозаселеної країни розкиданої на просторах, десятки тисяч чиновників за умови того, що більше не буде державного бюджету, міністерств і ради, не буде державних компаній і фондів, не буде державних послуг, не буде ніяких державних котролюючих чи регулюючих органів, усіх цих жеків та іншого непотребу? Чим вони будуть займатися, якщо у них просто заберуть будь-які обов’язки і повноваження? |
Незавершена думка, одного не буде, а що в цій утопії буде?
Додано через 9 хвилин 19 секунд:
Tarasyk написано: | Що заважає зробити це комусь прямо тут і зараз? Що заважає це зробити в будь-якій іншій країні? Ви багато знаєте країн, де уся поліція, всі прокурори чи всі суди куплені одним олігархом? |
В україні фактично всі державні органи вже є приватними... Куплені тут і зараз, і давно це сталося, до Петра...
В інших країнах класичний капіталізм, де не має олігархів...
В соціалізмі виникають олігархи...
Tarasyk написано: | Можете подивитися на Грузію як приклад вдалої реформи правоохоронних органів. Країна на порядок поступається Україні як територіально, так і за населенням. Але там чомусь ніхто не прийшов і всіх не купив. Хоча там на цілу країну всього 2,5 тисячі поліцейських. |
Практично той самий керманич який зробив чудо в Грузії не зміг зробити чудо в Одеській області...
Ті самі люди, народжені в срср, і такі різні результати...
Може тому, що не прийшли люди до влади, які хочуть реформ? Просто Грузії пощастило, а в Україні куми да куми скрізь(((
Додано через 3 хвилини 28 секунд:
Tarasyk написано: | Ще раз, не держава-корпорація, а держава, де усі колишні державні послуги надаватимуть різні компанії, що конкурують між собою. Не буде монополії - ні державної, ні якоїсь окремої корпорації. |
Нерозумію, ще раз на пальцях,
Я хочу друкувати гроші, як мені вберигтися від конкурентів?
Скористатися послугами тих приватних компаній, які ліквідують конкурентів???
))) |
|
|
|
|
armogun Попереджень: 1
|
2019-03-22 20:47 |
|
|
|
|
|
Python VIP
|
2019-03-22 21:29 |
Tarasyk написано: | Чекайте, ви точно за соціалізм? |
«Соціалізмом» називають надто широкий спектр суспільних моделей — від скандинавської до маоїстської. Як я писав вище, оптимальна з моєї точки зору модель має поєднувати в собі елементи вільного ринку та соціалізму.
Tarasyk написано: | Якщо одна людина зробляє дуже багато, а інша - дуже мало або взагалі нічого не заробляє, то з кого треба менше дерти? І чому, людина, яка заробляє багато, має примусово віддавати частину зароблених грошей на утримання тих, хто з якихось причин заробляє мало? |
Якщо не заробляє, то й дерти неможливо (максимум, можливо змусити людину працювати примусово, а тоді вже дерти — не знаю, як ви ставитесь до таких методів). Якщо заробляє хоч трохи, то нехай матиме змогу з тією крихтою щось зробити, а не віддавати все до копійки і так і стояти на місці.
Далі, коли доходи людини помітно перевищують споживчий мінімум, в неї вже є якийсь простір для маневру — вона може віддавати частину своїх прибутків на благо суспільства, не опиняючись при цьому на дні.
Просте збільшення прибутку шляхом об'єднання й укрупнення підприємств — саме по собі не таке вже й благо для суспільства, це просто монополізація ринку. Тому в великих власників має бути додатковий стимул вкладатися ще й в модернізацію виробництва, щоб отримувати більший прибуток з кожної вкладеної копійки. Підвищені податки для великих власників мають стати позитивним стимулом для цього.
Нарешті, на якомусь етапі зростання слід просто обмежувати податковим тиском, аби запобігти монополізації ринку корпораціями-гігантами й перетворення держапарату (який, в нормі, має бути нейтральним арбітром) на персональний клуб лоббістів головного мільярдера.
Tarasyk написано: | За високого рівня освіченості суспільства захоплення влади і зміна законодавчої бази просто неможлива. |
Як забезпечити масову освіченість у країні, де нормою є масова бідність, а вся соціальна інфраструктура, включаючи освіту для бідних, фінансується шляхом випрошування милостині?
Додано через 6 хвилин 10 секунд:
кокошнік написано: |
Що керує "волонтерами"???
Візьміть це "щось", поставте його на державний чи суспільний конвеєр, платіть "волонтерам" за нього гроші, навчайте їх якісніше волонтерити і тд. І нереальне стане реальним)))
|
Волонтерами керує хайп. Щоб цей хайп тривав постійно, мабуть, треба кожні 5-10 років залітати літаками з найближчої недружньої країни й бомбити Київ — інших варіантів я не бачу. |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2019-03-22 21:35 |
Python написано: | Волонтерами керує хайп |
хах. цікава теорія... |
|
|
|
|
Python VIP
|
2019-03-22 21:45 |
Tarasyk написано: | Ще раз, не держава-корпорація, а держава, де усі колишні державні послуги надаватимуть різні компанії, що конкурують між собою. Не буде монополії - ні державної, ні якоїсь окремої корпорації. |
Як уникнути монополізації, коли одна велика корпорація поглине решту дрібніших? |
|
|
|
|
virtus8hur Попереджень: 2
|
2019-03-22 22:10 |
hetzendorf написано: | Spiegel не розуміє суті? Чому Ви досі не запропонували їм свої послуги? |
Шпігель не звертався до мене за порадою.
hetzendorf написано: | Це поняття з царини містики. Вона добре підходить художнім творам. Але даруйте, я гадав, ми тут поточну реальність обговорюємо. |
Я - містик і бачу містику в поточній реальності. От наприклад останню добу я думаю про кінець світу. |
|
|
|
|
|
2019-03-22 22:42 |
Python написано: | Як уникнути монополізації, коли одна велика корпорація поглине решту дрібніших? |
Ну подивіться, наприклад, на ресторанний бізнес в Україні. Ви хочете сказати, що умовний макдональдс поглинув усі інші дрібні кафе та ресторани і став монополістом? Ні. І такого ніколи не станеться. Буде певна кількість великих гравців і ще більша кількість дрібніших. Комусь важлива швидкість сервісу, комусь якість, комусь ціна і т.д.
Якщо більш серйозний приклад, то візьміть сучасні приватні школи, університети чи клініки. Ви десь бачите монополіста, який захопив увесь ринок і поглинув конкурентів? |
|
|
|
|
hetzendorf Забанено
|
2019-03-22 22:57 |
virtus8hur написано: | останню добу я думаю про кінець світу. |
Най це буде остання доба, коли Ви про це думали. А надалі краще Свєта думатиме про кінець.
virtus8hur написано: | Я - містик і бачу містику в поточній реальності. |
Це дуже цікаво! Вас переслідують видіння? Ви чуєте голоси? Поділіться з нами, будь ласка! |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|