Автор |
Повідомлення |
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 09:33 |
Для кого? Рейтинг самопомочі влітку на виборах - 1%.Рейтинг Голосу зараз, через 5 міс "роботи" - 2,5 %...Політ. коментарі дає СлавкО - а соромно мені..Якби вибори були завтра - я б за ЄС голосував...До речі, в Свободи і ЄС зростають рейтинги) |
|
|
|
|
Arsenfpu Відео Гуртом - фільмокрай
|
2020-02-11 09:45 |
|
|
|
|
|
madagaskar1 VIP
|
2020-02-11 09:48 |
Arsenfpu написано: | Володимир Бородянський: заборону російських соцмереж і медіа потрібно продовжувати |
цікаво в яку копійку влітає це блокуання сайтів, яке нічого не дає люди використовують vpn - що саме собою блокування є дурнею. |
|
|
|
|
sergiyko.5 Забанено
|
2020-02-11 09:57 |
Нормально блокує. Всі знайомі тепер у фейсбук, а не вк та однк. |
|
|
|
|
|
2020-02-11 10:05 |
madagaskar1
Не дурнею. Хто використовує, а хто й поняття не має.
Це як з наркотою: зрозуміло, що навіть за наявності заборони її колють/нюхають/їдять, але зняття обмежень кратно б збільшило споживання. Це очевидно. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 11:25 |
qwasasqw написано: | Я не розумію, що поганого у сільському походженні... |
Погане тільки те, що «село» й «культурне домінування» — речі, в уяві багатьох, взаємовиключні. Село не має своїх радіостанцій і телеканалів, свого книгодруку й кінематогрфу, своїх університетів, де навчаються люди з інших міст — воно не може транслювати свою культуру й нав'язати її решті країни. Село не дає людям престижної роботи та побутових зручностей, заради яких вони могли б пожертвувати рідною мовою й заговорити по-сільському. Те «село», яке нам можуть показати в зомбоящику — вже викривлене відображення крізь призму його бачення міською цивілізацією — бо саме від свого імені село нездатне говорити.
Добре, зараз неважливо, де ти фізично мешкаєш — можна фрілансити з дому, навчатися в інтернеті, знімати відеоблог на свій телефон, живучи при цьому де-завгодно — проте, старі звички лишаються. Як і зберігається різниця між «культурною індустрією» міста, у яку вливались і продовжують вливатися великі гроші, та любительською творчістю анонімусів з інтернету. Тому інтернет для села ризикує стати тим же, чим і міжміський автобус, де провінціали російщаться, ледве в нього сівши.
Хоч українська культура початково піднімалась як сільська-простонародна, зараз у наш час уже й від цього відхрещуються. Тому вся надія на те місто, де українська мова займає сильну позицію. Львів, якщо він справді є містом, а не туристичним селом, має транслювати цю культуру за межі себе — бути тим, чим є Москва або Пітер для російської мови, де ця мова не просто збереглася й обросла місцевим колоритом, а й звідки береться зразок для наслідування в Росії та за її межами. Назвалися культурною столицею? А це не лише почесть така, а й відповідальність — з вас беруть приклад інші українці. Питається, який приклад українцям ви подаєте, звертаючись до них російською? Звісно, навіть якщо мегакруті львів'яни визнають свою високу культуру недостатньо високою, щоб змусити решту українців рівнятися на них, то чого ви хочете від культурно упослідженого села?
qwasasqw написано: | Дуже важливо розібратись чи є Львів янином така людина) Бо тут навчаються десятки тисяч студентів, зрозуміло, що є приїзджі з сільської місцевосці з інших областей ... | Ну, звикайте) Київ теж населений далеко не нащадками стародавніх киян, що живуть тут з часів Кия — тут усі колись були приїжджими з сільської місцевості та з інших областей, міська культура переробила їх.
Додано через 27 хвилин 44 секунди:
Krest0 написано: | По-перше, вищеназвані російськомовні канали ніяк не заважають створювати україномовні відео про котиків, наукові лекції і т.д. У них різні цілі. |
І ті, й інші канали працюють у комплексі. Хтось не дивиться політику заради політики, але якщо російські котики рекомендують подивитися про тисячі донецьких котиків, закатованих солдатами хунти — то запросто.
Krest0 написано: | По-друге, справа у тому, що більшість українців по інерції перебувають в російськомовному контентному середовищі навіть попри те, що кількість україномовного контенту на ютуб в рази зросла за останні роки. |
Якісно та тематично україномовний ютюб усе ще програє перед російськомовним. Навіть якщо стало більше, це лише порівняння з попередніми показниками. Якщо відкинути політоту, там зовсім копійки залишаться. Забагато тематичних дірок — скажімо, російською я вже бачив декілька годинних лекцій про походження евкаріотів, а українською на цю ж тему — хіба що п'ятихвилинні мультики, перекладені «Цікавою наукою».
Проте, ключову проблему я вже назвав вище: необхідність грати з російською культурою на одному полі, за рахунок чого раптом стає вигідніше працювати не на свою культуру, а на російську. Так само було і з книжками, і з телебаченням, і з музикою: вигідніше орієнтуватися на великий російськомовний ринок, ніж на свій-місцевий. Ютюб — абсолютно те ж саме. Це не тому, що невдячні українці не хочуть читати/дивитися рідною, а тому, що а що взагалі дивитись, коли писати/знімати українською — це завідомо дати фору своєму російськомовному конкурентові, тому ніхто не хоче займатися цим, крім наївних ідеалістів? |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 11:49 |
Python написано: | Хоч українська культура початково піднімалась як сільська-простонародна, зараз у наш час уже й від цього відхрещуються |
Та хто від цього може відхрещуватись..Хіба що жлоб і рагуль, який сам має комплекси...Але і не треба забувати, що у нас була своя "міська' культура, модерн, залитий кров ю розстріляного відродження і потрясьнь визвольних змагать і тд...
Леся Українка - аристократка з міста, суч - Новоград-Волинський..Пізня її предмодерна творчість - класика для мене, яку всім рекомендую..
Коцюбинський - Вінничанин, батько укр літератури, імпресіоніст..."Цвіт Яблуні" та "Інтермеццо' - постійно перечитую, які і імпресіоністичні уривки з "Фата Моргани"..
Винниченко - нар у місті, суч - Кропивницький..Не зважаючи на ліві погляди, на той час - першокласний міський письменник...
Домонтович - нар у суч Дніпрі...Інтелектуал, засновник української інтелектуальної прози..Три його романи "Дівчина з ведмедиком", "Доктор Серафікус" та "Без грунту" - повинен прочитати кожен...
З 90-х - Андрухович, Жадан, Іздрик, Забужко - також далако вже не селянська література....
І багато інших....
Потрібно всього якихось 50 років і можна повністю вивести село з людини...Якщо бабуся з дідусем в 50-60-хх рр переїхали в місто, в них вже народилися діти в 60-70-хх в місті, але ще у вихідців з села з сільською менталькістю...А ось внуки вже народженні у 90-00-хх - будуть повністю міськими...А правнуки народжені у 2010-20хх- взагалі не розумітимуть що таке село....
У нас ще біда в тому, що у містах формують навчальну програму у школах і донедавна в університетах - "старі просвітяни", яким ще у 90-х було по 60-70 років...І акцент робиться саме на найбільш архаїчних, соціально-побутових творах, у яких описується страждання і гніт наріду)) Мене це дуже дратувало завжди...
У нас акцент робиться не на таких, модернових на той час витворах, укр. л-ри, за які, навіть сьогондні не сормно, через 100 років, типу:
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=5915
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=17012
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=2344
А на ось такому жестяку сидять місяцями-роками((:
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=752
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=907
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=1007
Не дивно потім, що в етнічних росіян чи малоросів, після того, як їх мучать таким роками в школі, асоціюють все Українське з селом... |
|
|
|
|
Tarasyk Відео Гуртом - фільмокрай
|
2020-02-11 12:04 |
qwasasqw написано: | Для кого? Рейтинг самопомочі влітку на виборах - 1%.Рейтинг Голосу зараз, через 5 міс "роботи" - 2,5 %...Політ. коментарі дає СлавкО - а соромно мені..Якби вибори були завтра - я б за ЄС голосував...До речі, в Свободи і ЄС зростають рейтинги) |
Для України.
Свобода - це тупа і деструктивна організація, яка діє в інтересах Кремля. Вони постійно не вилазять з каналів Медведчука. Думаєте, це просто так? Вони активно виступають проти ринку землі, який так само найбільше блокується саме партією Медведчука. Думаєте, це все збіги?
Свобода з право-консервативної партії давно перетворилася на нових продажних більшовиків. Їх гасла і дії тільки це підтверджують. А на темі націоналізму вони просто спекулюють і паразитують.
Ну а ЄС недалеко від них пішли. У минулому скликанні Парубій ставив на голосування якийсь проект 17 разів, а зараз розповідає про необхідність дотримування процедур і регламенту, хоча попередні 3 роки на процедури і регламент йому було плювати. І той же ринок землі за 5 років могли прийняти в тому вигляді, яким вони його бачать, але ж вони ці 5 років просрали, а зараз розповідають, як це треба робити.
Додано через 6 хвилин 59 секунд:
А що може зробити Голос, маючи 20 людей? Вакарчук не політик і в мене не було від нього жодних очікувань, але люди, яких він привів до Ради, в мене за весь цей час не викликали жодного сумніву, що я віддав свій голос даремно. У Самопомочі в Раді було в півтора рази більше людей.
Я голосував не за Вакарчука, а саме за його партію і людей, яких він збирався привести. Якби їх було 40 або 50, то ефект був би іншим, а так вони роблять, що можуть, в межах своєї чисельності. Критикують, те що варто критикувати, і підтримують ті ініціативи, які варто просувати. В той же ринок землі вони внести лише 5 чи 6 правок, і якщо їх ухвалять, то сподіваюся, що вони за нього проголосують.
Коли монобільшість розвалиться, то з ними домовлятися почнуть в першу чергу, ось тоді і подивимось.
Додано через 4 хвилини 48 секунд:
qwasasqw написано: | До речі, в Свободи і ЄС зростають рейтинги) |
Це їх вологі фантазії. А от у кого рейтинг зростає - так це в Медведчука. Велику частину ватного або латентно-ватного електорату Зеленський відтягнув на себе. Але на наступних виборах вони знову підуть голосувати за ригів. І їх буде вже не 13%, а десь так під 25, якщо не більше. Краще цього бійтесь. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 12:09 |
Tarasyk написано: | Вони активно виступають проти ринку землі, який так само найбільше блокується саме партією Медведчука. Думаєте, це все збіги? |
А чому, власне, «ринок землі» — це добре? Як тільки земля почне купуватися й продаватися, значна частина її опиниться в руках тих, у кого більше грошей — а хто, скажіть, у списку найбагатших українців є українцем у повному сенсі (щоб і діти казали «тато», і портрет Шевченка на стіні)? Добре, тут нам ще обіцяють, що якщо українську землю почнуть скуповувати не лише наші олігархи, а й іноземні інвестори, то ми їх туди-сюди обкрутимо й усі іноземні інвестиції з них вичавимо — і тоді село заживе... Але серйозно, які іноземці попруться в цей гадючник? Тільки ті, які в ньому почуватимуться своїми — решта потікає, переконавшись, що за цими правилами гри грати неможливо. А отже, «іноземний інвестор» буде переважно російським... Відтак, в обох випадках отримуємо українську землю в руках кого-завгодно, тільки не українців. |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 12:22 |
Tarasyk написано: | Свобода - це тупа і деструктивна організація, яка діє в інтересах Кремля. |
Я за них не проголосував би, навіть за гроші, бо вони "скидали" "баригу" Порошенка разом з медведчуком, скобеєвою, шарієм і тд....Хоча до Іллєнка я ставлюсь дуже добре, не дивлячись на всі зашквари партії..Але якби замість імпотентного "голосу" з нульовим рейтингом у раді на противагу Регіоналам і Слугам, була б "Свобода", я б не сильно засмутився)
Tarasyk написано: | А от у кого рейтинг зростає - так це в Медведчука. Велику частину ватного або латентно-ватного електорату Зеленський відтягнув на себе. Але на наступних виборах вони знову підуть голосувати за ригів. І їх буде вже не 13%, а десь так під 25, якщо не більше. Краще цього бійтесь. |
))) А чого боятися?? Це неминуче...Після приходу медведчука, (що буде гарантовано, на це працюють 5-6 каналів в Україні, Шарії, Кремль і їх спецслужби і тд) - буде громадянська війна, яка закінчиться тим, що знову в Україні буде про-укр. влада на декілька років...Але питання тільки в тому, на якій території буде Україна...Доки нарід знову, не втомиться, бо буде важко...І знову обере популізм...Медведчук розповідає, що вони прийдуть - і буде мір, дружба, жвачка, дішовенький газок, нормалізація відносин, торгівля з СНД, дозволять ВК, однокласники і "Іронію Долі", впустять Аллу Пугачьову, Колю Баскавва, Алєшку Газманава і інші "ніштячкі" і як "вішенку на тортє", вони обіцяють посадити всіх, майданутих, Парубійов-Парашенак, які "братні' народи розсварили.....Що ми можемо протиставити їхньому популізму??) Війну між свободою і самопоміччю?)) Чи війну між самопоміччю і порошенківцями?)) Риторично це все... |
|
|
|
|
|
2020-02-11 12:38 |
Тому що земля - це товар, вона має вільно купуватися і продаватися. От ви ж живете у власному будинку чи власній квартирі, яку ви можете вільно продати, або купити. Вам і на думку не спадає, що колись в СРСР так було не можна, і купити або продати квартиру було дуже складно, переважно їх лише якось отримували чи обмінювали. Уявіть, що зараз у 2020 році ви не можете ані купити, ані продати свій дім. Дуже зручно і сучасно, правда?
З землею зараз відбувається те ж саме. По-перше, ринок землі і так є, але він тіньовий і схемний. У кого є можливості, той і так купує землю через різні схеми (оренда на 49 років, обмін, виведення землі з-під с/г призначення через хабарі і т.п. - у нас дуже багато дірок і всі цим користуються).
З іншого боку є величезна кількість людей, у яких у селах є паї, але вони їх обробляти не можуть, тому здають в оренду за безцінь. Продати вони їх також не можуть, бо діє мараторій. Тисячі людей, які в свій час отримали цю землю, вже давно померли, і цю землю в них просто віджали різні агрохолдинги та великі фермери. Тобто фактично зараз люди просто прив’язані до цієї землі, але нічого з неї зробити не можуть. Земля або стоїть пусткою, або здається за копійки.
З третього боку, є дрібні та середні фермери, у яких є гроші або які можуть взяти кредит, і які хочуть займатися землею - вирощувати там щось, продавати. Але через мараторій вони не можуть її придбати. Наприклад, я теж хотів собі купити 4-5 га і посадити там сад, але я просто фізично не можу законно придбати цю землю. Це нормально? Це правильно по-вашому?
З четвертого боку, багато холдингів і фермерів зацікавлені у відсутності ринку - вони можуть за безцінь орендувати цю землю в селян, псувати її і забруднювати різними добривами, а потім за кілька років, повернути її назад і взяти в оренду нові паї.
Тому усі ці розповіді про те, що землю куплять олігархи, чи євреєї, чи китайці - це все повна маячня. Хай купують. Якщо буде ринок, то буде ринкова ціна. Нехай купують землю за ринковою ціною і обробляються тепер вже як власну. І який сенс заставляти звичайних людей тримати землю, якщо вона їм вже давно не потрібна??? Якщо хочуть продати - нехай продадуть, навіть олігархам. Вони будуть нею займатися вирощувати там щось, але тепер вони хоча б не будуть зацікавлені її псувати і спустошувати, бо це вже їх власна земля, а не просто орендована.
А ви як собака на сіні. І сам не гам, і чужому не дам. |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 12:46 |
Tarasyk написано: | земля - це товар, вона має вільно купуватися і продаватися. От ви ж живете у власному будинку чи власній квартирі, яку ви можете вільно продати, або купити. |
Земля - не має бути товаром...А має бути "обіг" землі...Тобто передача права користування землею...Будинок і квартиру можно побудувати за 3-5 місяців...А землю нову - ми не побудуємо і не виготовимо, якщо наприклад буде опустелення, знищення родючості і тд....А якщо її залиють пестицидами і хіхмікатами, китайські братія, наприклад - ми тут очманіємо від рівня різних страшних захворювань і якості води і тд...Ринок - це купи-продай, перепродай, спекулюй і тд...А обіг - із залученням держ земельного банку, після проведення кадастру - це прово передати землю іншим особам - для обробки і цільового використання... |
|
|
|
|
|
2020-02-11 12:56 |
|
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 12:59 |
Власне, питання ринку землі вказує більше на механіку партії. І «слуги», і ЄС — партії олігархічні, вони представляють той суспільний прошарок, який цю землю почне купувати, коли стане можна. Медведчук, імовірно, розраховує на державну владну вертикаль, що регулюватиме розподіл земельних ресурсів. Тут «Свобода», навіть якщо грає на Медведчука, навіть з проукраїнської точки зору в неї є вагомі причини не продавати землю.
«Свобода» — якщо чесно, важко сказати, що там у них на умі. Суб'єктивно, в мене склалося враження, що частина свободівців щирі в своїх переконаннях, а частина (ймовірно, в верхівці) грають під чиюсь дудку, часто не в інтересах партії та декларованої нею ідеології. Ідеологічно ця партія мені, мабуть, ближча, ніж усі ці «йдемо до Європи», але скільки за тими гаслами правди — питання. А так, не слід забувати, що майже увесь порошенківський період стосунки між владою та націоналістами (зокрема, «Свободою») не складалися — можна зрозуміти, чому Порошенкові не варто сподіватися на їхню дружбу, як і на союз з «Самопоміччю», наприклад. |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 13:08 |
Arsenfpu
Це дуже хріновенька новина...Єрмак повністю про-рос чувак...Богдан, хоча б Львів янином був...Тепер все стане більш очевидно...Позитив у тому, що майдан може відбутись ще при Зе, і буде знову 5 років про-укр влада..Якщо вони будуть продавлювати закон про амністію і особливий статус... |
|
|
|
|
|
2020-02-11 13:14 |
qwasasqw
Думаю, у найближчий місяць-два на нас очікує ще багато звільнень/призначень у владі. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 13:16 |
Tarasyk написано: | Наприклад, я теж хотів собі купити 4-5 га і посадити там сад, але я просто фізично не можу законно придбати цю землю. |
Добре, придбати ви не можете. А посадити сад на довгостроково орендованій землі що вам заважає — адже ж он скільки людей здають її в оренду за безцінь? Чи йдеться не про господарство з вирощування яблук, а про щось більш схоже на маєток з садком і садово-парковою архітектурою?..
Маючи намір придбати землю, ви, ймовірно, зацікавлені в тому, щоб вона вам обійшлася якомога дешевше. Але чекайте, хіба це не означає, що ви й самі хочете долучитися до скуповування землі за безцінь? |
|
|
|
|
|
2020-02-11 13:32 |
qwasasqw, Python, вам кажуть, що ринок де-факто і так вже, але тіньовий і корупційний. І коли його хочуть зробити легальним і прозорим - ви кажете "ні, не можна". Вам кажуть, що китайці і так нічого не куплять, бо ринок буде відкритий лише для громадян України, а ви кажете "китайці залиють пестицидами". Землю і так вже заливають пестицидами, але не китайці, а українці. І не власники, а орендарі. Ось свіжий приклад: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/dnipropetrovska-oblast-pesticidi-v-kahovskomu-vodoshovishchi-novini-ukrajini-50069188.html
Ви не розумієте, що якщо людина або компанія володіє землею, то це її власність, і вона ставиться до неї бережливо. Бо якщо вона цю власніть зіпсує, то цінність цієї власності стане 0. Її ніхто не купить і не продасть. Тому поточний стан справ, коли люди орендують землю і не несуть за неї жодної відповідальності - це катастрофічний стан.
Вам кажуть, що люди хочуть продати землю, бо вона їм не потрібна, а ви кажете "не можна". Вам кажуть, що люди хочуть купити землю, а ви кажете, що не можна.
От як людині, яка хоче стати фермером купити зараз землю, га? Ви просто повторюєте риторику Тимошенко і Медведчука, самі не розуміючи, що це шкодить країні.
Python, я хочу купити землю за ринковою ціною. 2-3к доларів за гектар, чи скільки там буде. Може навіть 5к, якщо місце гарне. Але я хочу, щоб це була моя власність. Навіщо мені орендувати землю, якщо я хочу її купити і спати спокійно, знаючи, що вона моя, і що на наступний день ніхто не прийде до мене з якимось папірцем з реєстру чи суду і не скаже, що це його земля, і сад тепер його. Закласти сад або виноградник - дуже дорого. Це ще мінімум 4-5 тисяч доларів на кожний гектар - потрібні саджанці, полив, добрива, догляд, охорона і безпека. Ви розумієте, що просто з точки зору бізнесу і безпеки це просто не нормально вкладати такі гроші не у власну землю? Тому поясніть, будь ласка, чому я просто не можу прийти і купити цю землю, якщо вона мені подобається і я просто планую її використовувати за цільовим призначенням? Без маєтків і парків.
Додано через 4 хвилини 52 секунди:
Python написано: | Маючи намір придбати землю, ви, ймовірно, зацікавлені в тому, щоб вона вам обійшлася якомога дешевше. |
Так а що в цьому поганого? Купуючи продукти в магазині чи на базарі - ви ж теж не підете купувати йогурт за 100 грн, якщо його вартість 20 грн? Або якщо стоїть 2 однакових йогурти, але один за 20, а інший за 30 - який ви оберете? Мінімізація витрат це нормальний принцип будь-якого бізнесу.
Я хочу купити землю прозоро, законно і за чесною ринковою ціною. І навіть не збираюся спекулювати і перепродавати її на наступний рік, якщо ціна виросте. Що в цьому поганого? Але проблема в тому, що у нас взагалі немає такої можливості, немає ринку і немає ринкової ціни. Це по-вашому нормально? |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 13:34 |
Tarasyk написано: | ви кажете "ні, не можна". |
Ага) В час екон спаду, кризи, війни, яка триває 6 років - саме час відкривати ринок) Да я за ринок...Але дуже обережний, в часи сталого зростання економіки(треба було його відкрити в період з 2003-2008, коли була вершина екон життя в країні)...І то я б був дуже обережний, бо земля - це таки сакральна річ для українця...Вони можуть перерізати горлянки один-одному за пів метра похибки у "лінії розмежумання" при нарізці паїв) А ви хочете базар) КОли в людей мільйони одиниць зброї на руках...Ех....
Додано через 2 хвилини 21 секунду:
Любов до землі
Запропонували французу, американцю й українцю: хто скільки об’їде на коні, тому стільки землі й дадуть.
Француз проїхав одного кілометра й зупинив коня, каже: — Мені доволі. Тут я поставлю садибу. Там — квітник. А там на шезлонгах відпочиватиму. А ось там — виноградник.
Американець проїхав три кілометри й зупинив коня: — Мені доволі. Тут буде моя вілла. Там — газон. А ось там — майданчик для вертольота. А ще далі — майданчик для гольфу.
Українець заскочив на коня й почвалував… Жене-жене коня, жене-жене… Загнав коня, кінь упав. А українець на ноги й бігти! Біжить-біжить… Зашпортнувся, впав. Уже чує: не може бігти. Повзе. Повзе-повзе — все, відчуває, вже більше й повзти не можу.
Знімає з голови шапку, з останніх сил жбурляє її перед себе й стогне: — А там іще бурячки посаджу! |
|
|
|
|
|
2020-02-11 13:37 |
qwasasqw, о "сакральна земля"... Давайте, почніть ще її їсти як ляшко. Скільки можна повторювати і вестися на цю мачню?
Ви ж не боїтеся, що олігархи скупують всі земельні ділянки в місті? А чому ви боїтеся, що олігархи скупують всю землю? Що їм заважає зробити це зараз? Вони можуть орендувати всю землю вже зараз і залити її пестицидами. Вам не страшно? А чого вам страшно, що замість оренди вони її куплять? Що в цьому поганого? Чим це гірше від орендування і засівання сотень тисяч гектарів соняшниками і ріпаком? Поясніть, будь ласка. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 13:39 |
Tarasyk написано: | Якщо буде ринок, то буде ринкова ціна. |
Пояснюю на пальцях, що таке ринкова ціна. Як тільки знімуть мораторій, ті, хто здавали в оренду за безцінь, почнуть землю так само продавати за безцінь — відповідно, ринкові ціни на землю впадуть, і ті, кому треба, її швиденько придбають. Після того, як ця гуляща земля закінчиться, ті, хто вклався в неї, почнуть збирати з неї прибуток — здавати в оренду чи продавати, і вже далеко не за копійки. І якщо, наприклад, українська земля матиме російського власника, а орендуватиме її (вже далеко не за безцінь) той же український фермер, то частина з цієї немаленької орендної платні поповнюватиме російський бюджет... Якщо вчасно не розживетесь на садок, поки земля буде копійчаною, то потім ви вже точно цього не зробите, якщо тільки казково не розбагатієте.
Що людей збираються зганяти з землі, стало очевидно ще за Порошенка: все це організоване згортання сільської соціальної інфраструктури ніби натякає нам, що від людей хочуть, щоб вони швиденько продали свої па за скільки їм дадуть і виїхали кудись. Тому всі ці казкові надприбутки від «землі за ринковою ціною» селян не зачеплять — тих грошей, що їм дадуть, вистачить, максимум, на тісну однокімнатку в багатоповерхівці (хоча, з незвички, це справді велика сума). |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 13:45 |
Tarasyk написано: | А чому ви боїтеся, що олігархи скупують всю землю? |
Я боюсь не того, що олігархи все скуплять (Якщо це зроблять укр. олігархи - це буде найкращий варіант), - а я боюсь того, що зроблять вони це за три-копійки, бо селяни все продадуть за найнижчу ціну, яка тільки може бути..Коли в європі ціни будуть по 10-20 тис євро за га, - у нас за 700-1000 дол все заберуть у селян...Ось що особисто мене турбує...В першу чергу...Що ті, хто захапають зараз по 1000 дол, через 5 років її розпродадуть в 10-15 разів дорожче...А простий нарід купить собі "мопеда, лісапету" і дах полагодить за ці гроші..А коли зрозуміють, що трапилось візьмуться за зброю... |
|
|
|
|
|
2020-02-11 13:49 |
Python написано: | ті, хто здавали в оренду за безцінь, почнуть землю так само продавати за безцінь |
Слухайте, ну ви самі розумієте, про що кажете? От уявіть, у вас є квартира і ви хочете її продати. Ви її продасте за безцінь? Чи все ж таки ви продасте її за нормальною ринковую ціною?
Ви багато знаєте випадків, коли хтось продати трикімнатну квартиру в центрі Києва за 5 тисяч доларів?
То чому ви вважаєте, що землю продаватимуть за безцінь? Є ринкові ціни, є ринки землі в сусідніх країнах і вартість землі в Україні буде не надто менше. Наприклад, в Польші 5-8к доларів. В Україні нехай буде 3-5к. Але ніхто не продаватиме землю за 100 доларів чи навіть за 1к, бо немає дурнів.
І все ж таки, поясніть мені, будь ласка, яким чином я маю придбати власну землю за відсутності ринку? Ви так і не відповіли.
Додано через 3 хвилини:
qwasasqw написано: | Коли в європі ціни будуть по 10-20 тис євро за га, - у нас за 700-1000 дол все заберуть у селян |
Ще раз, у селян ніхто нічого не забирає. Це ринок. Якщо ви хочете продати і вас ціна влаштовує - ви продаєте. Якщо не хочете, або вас не влаштовує ціна - ви не продаєте. Ніхто не буде у селян землю відбирати. Якщо людина хоче продати землю за 1к - ну нехай продає. Чому ви їй це заборонєєте?
Ну у нас же в країні немає заборони продавати трикімнатну квартиру в центрі Києва за 5 тисяч доларів? Немає. Але ж хтось може продати трикімнатну квартиру в центрі Києва за 5 тисяч доларів! Хтось її купить, а потім продасть її за 100к. Це погано? Це треба заборонити? |
|
|
|
|
starlost VIP
|
2020-02-11 13:54 |
Tarasyk написано: | я хочу купити землю за ринковою ціною. 2-3к доларів за гектар, чи скільки там буде |
якщо вже на те пішло, і все вийде як завше для олігархів, то дивимось не на сусідів де по 2-3 тис
а трошки далі, італія - приблизно 40 000 за гектар, гарна ціна)
Tarasyk написано: | Навіщо мені орендувати землю, якщо я хочу її купити і спати спокійно, знаючи, що вона моя, і що на наступний день ніхто не прийде до мене з якимось папірцем з реєстру чи суду і не скаже, що це його земля, і сад тепер його. |
в нашій ситуації це немає жодного значення чи орендуєш чи законно твоє, захочуть відберуть. написано: | Тому що земля - це товар, вона має вільно купуватися і продаватися. |
легше з такими твердженнями, якщо вже так пішло - все є товаром, навіть Tarasyk може бути товаром. Tarasyk написано: | Або якщо стоїть 2 однакових йогурти, але один за 20, а інший за 30 - який ви оберете? | два однакових - не може такого бути! отже щось домішали. звертатиму увагу на склад і обиратиму кращий навіть за 30. а "понти" сюди не вписуються, для них ціна і так неважлива. |
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 13:58 |
Tarasyk написано: | Слухайте, ну ви самі розумієте, про що кажете? От уявіть, у вас є квартира і ви хочете її продати. Ви її продасте за безцінь? Чи все ж таки ви продасте її за нормальною ринковую ціною? |
Це виглядатиме приблизно так: роботи в селі нема, лікарні нема, школи нема, пошти нема — треба кудись перебиратися (чи в місто, де є робота, чи аж у безвізію...). Терміново потрібні гроші на переїзд, житло, діточок на навчання прилаштувати — все це більше, ніж тобі платять за орендований пай, а інших джерел прибутку особливо й нема. Але тут приходить інвестор і пропонує дати в 10 разів більше, ніж ти маєш з цього паю за рік, якщо продаси йому цю землю. Ну а що робити — більш вигідних пропозицій нема. Не сидіти ж як собака на сіні. |
|
|
|
|
starlost VIP
|
2020-02-11 13:58 |
Tarasyk
трохи пригальмуйте, а то вже несе, зараз ще повилазить "собака елітної породи".. |
|
|
|
|
|
2020-02-11 14:00 |
starlost написано: | легше з такими твердженнями, якщо вже так пішло - все є товаром, навіть Tarasyk може бути товаром. |
А ви не знали? Ви теж товар. Ми всі працюємо, продаємо свій час, свій інтелект або свою фізичну силу і отримуємо за це платню. Хтось 20 грн за годину, а хтось $100. Але суті це не змінює. |
|
|
|
|
starlost VIP
|
2020-02-11 14:01 |
Tarasyk
я ж кажу starlost написано: | трохи пригальмуйте, а то вже несе, зараз ще повилазить "собака елітної породи".. |
|
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 14:01 |
Tarasyk написано: | Але ж хтось може продати трикімнатну квартиру в центрі Києва за 5 тисяч доларів! |
)) А ви не знаєте, що за такою схемою розселяють людей з неблагополучних сімей, які зловживають алкоголем, мають борги і тд...Це ж класика)
qwasasqw написано: | Це ринок. Якщо ви хочете продати і вас ціна влаштовує - ви продаєте. |
А якщо створити такі умови, щоб ви захотіли продати?? Наприклад, коли низький рівень життя, висока вартість ЖКП, різні болячки у людей, дах, який протікає 6-7 років і немає бабла його зремонтувати, діти, яких треба відправити на навчання...Розумієте? Отак, вийде ринково, що почнуть продавати землю у скрутний час..Вони прогнозують ціни за 1 ГА - 800 дол - до 1500 дол, якщо це буде ідеальний варіант...А через 10 років, коли скрута мине і буде підйом - ціна буде 10 тис дол...Ось в чому фішка...Це закон простої логіки, що ціна землі в Україні де війна при започаткуванні ринку, не може коштувати навіть 5-ї частини вартості землі в сусідній Польщі, де сталий екон підйом, бази НАТО і немає війни і не планується...
Приклад - 3-х кімнатна квартира в центрі Донецька на вулиці Артема до війни у 2007 році - 100 тис дол...Влітку 2015 року - 9 тис дол... |
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 14:03 |
Tarasyk написано: | А ви не знали? Ви теж товар. Ми всі працюємо, продаємо свій час, свій інтелект або свою фізичну силу і отримуємо за це платню. Хтось 20 грн за годину, а хтось $100. Але суті це не змінює. |
Інтелект і фізична сила — це, скоріш, здача себе в оренду. А от якщо продати нирку чи шмат печінки — вже товар. |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|