Автор |
Повідомлення |
don pedro Попереджень: 1
|
2020-02-08 14:15 |
Політклуб | Земельна реформа Зеленського. Що далі? (в трьох частинах):
|
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2020-02-08 16:19 |
https://twitter.com/K_Loukerenko/status/1226050190513180672
Підполковник Александр Віндман, колишній киянин, свідчив проти Трампа під час слухань про імпічмент у листопаді 2019 року. Через день після виправдання Трамп усунув Віндмана з посади в Раді Нацбезпки, разом з його братом, перевівши на інше місце служби. На цьому відео Віндман запевняє свого батька, аби той не хвилювався, що все буде добре після того, як він скаже правду. Не так як в інших країнах. Віндман послався на Росію і сказав, що там би подібна заява вилилась би у переслідування на службі, і навіть коштувала б йому життя. |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-08 17:50 |
|
|
|
|
|
drymbaUA VIP
|
2020-02-08 18:51 |
don pedro написано: | Політклуб | Земельна реформа Зеленського. Що далі? |
Шо там тезисно? Шкода часу на ті мультики... |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2020-02-08 19:43 |
|
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-08 21:24 |
|
|
|
|
|
ssTAss Загальний модератор Толоки
|
2020-02-08 21:28 |
qwasasqw
чи не могли б Ви вставляти відео з ютубу через код?
отак
Код: | [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yOf_bv4e3o4[/youtube] |
дякую |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-08 21:44 |
ssTAss
Ок) Мені без різниці..Давав пряме посилання, щоб комент не був простирадлом) Лаконічне посилання) Бо в одному коменті давав посилання на 3-4 відео вище... |
|
|
|
|
|
2020-02-08 21:49 |
qwasasqw написано: | Ок) Мені без різниці.. |
наприклад, мені є різниця, бо коли бачу відео кацапською, то навіть не вмикаю
та й "переходити" кудись ліньки)
qwasasqw написано: | Бо в одному коменті давав посилання на 3-4 відео вище... |
якщо хочете скоротити комент, то беріть відео (чи якусь частину коментаря) під спойлер |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-08 22:03 |
ssTAss написано: | мені є різниця |
Добре) Я ж не для себе скидую, а тим кому буде цікаво...
ssTAss написано: | відео кацапською |
Є український, по всім параметрам, контент російською мовою, спрямований на рос. мовну аудиторію як, України(в т ч окупованих територій), так і просування нашої ідеології в Казахстан, Грузію, Білорусь, поодиноко(хоча це безнадійно в Росію, не для русаків, а саме для наших сумнівающіхся хіхляток, яких там мільйонами живуть в т ч з зх України)) ...Це є, зокрема, блоги Пояркова, Вечір з Яніною Соколовою, Антизомбі, Громадянська оборона і ще багато наших блогерів, які тролять росіян типу Полтави, Луганського і тд.. Тому тут можу подискутувати...Приємно ж потім, коли під відео з нашим контентом є сотні коментарів типу - "Слава Україні! з Казахтану", "Привіт від Грузинобандерівця" і тд... |
|
|
|
|
|
2020-02-08 22:26 |
qwasasqw написано: | Тому тут можу подискутувати |
я намагаюсь не дискутувати з людьми, котрі не розуміють причинно-наслідковий зв'язок
хоч відео у Вас деколи бувають нормальні на відміну від роздумів... одні емоції
ось і тут - приємно, тролять, хіхляток... але це Ваш "стиль" і Ваша справа, пишіть як хочете, це лиш моє бачення (і побажання) |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-08 23:06 |
ssTAss написано: | причинно-наслідковий зв'язок |
Я просто жив і на заході і на сході..І, так би мовити, бачив картину повністю...Тому кажу, що якщо від'єднати все "кацапське" - то залишиться Галичина і Волинь(хоча і тут важко буде, бо там величезний вплив РПЦ чи як кажуть в народі "московського патріархату"..Ще можливо спірною буде Хмельницька область...Хоча всі знайомі звідти, їдучи з сіл на навчання і роботу до Києва, там вже розмовляють російською... Чим східніше -тим більше суржа і "рос. мови"..Якщо ми хочемо від "Сяну до Дону", а не "Від Сяну до Збруча" - то треба тверезо оцінювати ситуацію і розуміти де ми живемо..І які у нас виклики....Щодо тролінгу хіхляток - суть не в тролінгу, а у про-укр. інформаційній війні...В тому числі на території ворога...АЛе розписувати не буду...Це не для дискусії, а відповідь на коментар...Ніби я щось не розумію...
Хіхлами я називаю тих українців, хто соромиться своєї мови, історії, свого роду, в кінці-кінців...І має комплекс меншовартості у порівнянні з росіянами..Я вже казав вище... |
|
|
|
|
Krest0 VIP
|
2020-02-08 23:40 |
qwasasqw написано: | Є український, по всім параметрам, контент російською мовою, спрямований на рос. мовну аудиторію як, України(в т ч окупованих територій), так і просування нашої ідеології в Казахстан, Грузію, Білорусь, поодиноко(хоча це безнадійно в Росію, не для русаків, а саме для наших сумнівающіхся хіхляток, яких там мільйонами живуть в т ч з зх України)) ...Це є, зокрема, блоги Пояркова, Вечір з Яніною Соколовою, Антизомбі, Громадянська оборона і ще багато наших блогерів, які тролять росіян типу Полтави, Луганського і тд.. Тому тут можу подискутувати...Приємно ж потім, коли під відео з нашим контентом є сотні коментарів типу - "Слава Україні! з Казахтану", "Привіт від Грузинобандерівця" і тд... |
Тут маю погодитися. Інколи доводиться битися проти ворога його ж зброєю, а інакше можна програти інформаційну війну. Заходить людина, яка ще не визначилася, і проглядає відео, звичною для неї, російською мовою. А там тільки й розмов про те, яка Україна гівно і що туди треба поскоріше ввєсті вайска. І ось уже маємо ще одного свідка Путіна. Тому без проукраїнського російськомовного контенту не обійтися. |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-09 00:20 |
Krest0 написано: | не обійтися |
Взагалі-то це має бути не тільки для ворога...А - це звичайна інформаційна політика держави..Так треба і з Польщею працювати і з Угорщиною..Наприклад польською мовою висміювати польську ура-поцреотню і розвінчувати мемами і вірусними жартами міфи і брехню про Бандеру...Я мовчу про те, що у побуті 70 % - ну нехай, не хіхлят, а українців розмовляють в повсякденному житті російською, або суржем наближеним до російської, при тому, що у них батьки і дідусі-басусі говорили українською...Тому відсікаючи себе від усього не українського ми маргіналізуємо себе автоматично на 5 обастях...А враховуючи те, що Івано-фраківська і Тернопільська області обрали зелебобіків, не кажучи про Волинь і Рівне, де також переміг ЗЕ, (я б ще розповів про Почаївську Лавру, і які впливи у РПЦ на Волині і в тому куску Тернопільської області, який входить у волинь) - то все ще складніше) Хтось заходить в інтернет і думає, що мемчик сам по собі створився...А над створенням таких мемчиків цілі групи людей працюють...Є як наші мемаси, які розвінчують рос. пропаганду - типу розіп ятий хлопчик, візитка яроша, зливні бачки і тд...Так і ті, які направлені проти України - про кастрюлі і майдан, заробітчан і полуниці, миття задків і сортирів за кордоном і багато-багато іншого...
Щоб зрозуміти, що собою являє сучасна Україна - я рекомендую глянути в тренди українського ютуба...Там не те, що рос. мовний контент - там російський контент...І малоросійський...Якщо ми відсікаємось від цих заблукавших і навіть не пробуємо працювати з ними - ми себе скоро віднайдемо обнесеними жовто-блакитним парканом - маргіналізованим острівком, в якійсь ОТГ, серед Галичини...Де навколо у Львові нарід пляше на концертах Полякової, у якої немає жодної укр. мовної пісні, монатіків, винників і іншої "нечисті") І будемо всіх кацами називати і буде нас 1 %) |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-09 21:14 |
Ось і якісне відео лекції під'їхало....
|
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-10 14:56 |
Зразок свіжого ролику про-українського рос. мовного контенту для іноземців...З країн того самого колишнього совка(Білорусі, Казахстану), кавказьких країн, а також народів, які є у складі росії типу - Чечня,Татарстан і т д А також нашої "ватки", яка сумнівається, не знає історії, або за компанію з рос. пропагандою...
P.S. - а також рекомендую звернути увагу ще і на англ субтитри...Для кого це і з якою метою..
|
|
|
|
|
don pedro Попереджень: 1
|
2020-02-10 19:00 |
Рідне місто привітало мене у всій своїй красі: якесь мурло на своїй особистій сраковозці обдристало мене брудною водою з калюжі з ніг до голови. Навіть у пащу трохи потрапило. Зразу згадалось, як покійний батенько вчив мене: пацан, закрий морду!
Мораль: слухайте батьків! |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-10 20:13 |
Поярков про сьогоднішню ситуацію з обранням запобіжного заходу Марусі Звіробій
|
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 00:33 |
qwasasqw написано: | Я просто жив і на заході і на сході..І, так би мовити, бачив картину повністю...Тому кажу, що якщо від'єднати все "кацапське" - то залишиться Галичина і Волинь(хоча і тут важко буде, бо там величезний вплив РПЦ чи як кажуть в народі "московського патріархату"..Ще можливо спірною буде Хмельницька область...Хоча всі знайомі звідти, їдучи з сіл на навчання і роботу до Києва, там вже розмовляють російською... Чим східніше -тим більше суржа і "рос. мови".. |
Мислите як вузьколобий галичанин, що далі Збруча та, може, пари великих міст за Збручем України не бачив. Ви просто не розумієте ситуації Центру, де справжня мовна поляризація — не між східними та західними географічними координатами, а між мегаполісом та провінцією. Та й то, хто такі всі ті російськомовні кияни, наприклад? В основному, діти й онуки цілком україномовних людей з різних куточків України. З активним володінням українською в них, може, й не все так добре, але щоб не розуміли її — такого просто не буває. Тож спеціально для них робити укрпропаганду на «панятном язикє» — нонсенс. Тим більше, в наш час — бо щоб зберегти ТАКУ російськомовність, російськомовному треба було б і в школі не вчитись, і в кіно не ходити, і рекламу не дивитись, і у власний паспорт не заглядати. Російською, живучи в Києві, я розмовляв востаннє вже не пам'ятаю коли — якось не помітив, щоб навіть явні неукраїнці тут мене з моєю мовою не розуміли. Тому, перепрошую, ставати рачком і переходити на «апщєпанятну», щоб російськомовні тебе почули — як мінімум, дурість, якщо не прихована робота на ворога.
Щодо РПЦ та інши церков. Справді, є така проблема. ІМНО, українцеві за межами Галичини найкраще бути атеїстом — ворожа ідеологічна обробка від імені Бога автоматично цим унеможливлюється. Дехто з тих, кому потрібна і Україна, і віра, переходить у католицизм (греко- чи римо-) — проте, загалом, для наших країв це маргінальщина.
qwasasqw написано: | Ще можливо спірною буде Хмельницька область...Хоча всі знайомі звідти, їдучи з сіл на навчання і роботу до Києва, там вже розмовляють російською... |
Власне, й галичани тут поводяться так само — їдуть сюди з переконанням, що це мало не Паадмаскофьє, тож так пнуться-стараються «не вирізнятися», що й самі поповнюють собою когорти російськомовних. Тоді як принципово-україномовний киянин з першою-рідною українською може бути родом з Черкащини чи з Сумщини, а то й бути корінним киянином у якомусь-там поколінні.
Додано через 19 хвилин 51 секунду:
qwasasqw написано: | Щоб зрозуміти, що собою являє сучасна Україна - я рекомендую глянути в тренди українського ютуба...Там не те, що рос. мовний контент - там російський контент... |
Ну а чого ви, власне, хочете від «міжнародних ресурсів»? Бовтаючись у спільному котлі з рештою різномовної публіки, українець помічає, що йому легше піднятися в топ, створюючи «міжнародний» контент (звичайно ж, не англійською, яку він знає поганенько, а більш доступною російською). А оскільки українською або не знімають, або в топи пошуку не піднімаються, та й в «рекомендоване» українська мова так без дозволу не лізе, то український ютюбоглядач бачить більше російського відеоконтенту (як закордонного, так і місцевого), ніж свого — відтак, навіть не намагається шукати його свій (бо це вбити день, вимотати собі всі нерви, а знайти тільки якісь сліди якісного україномовного). Загалом, ті ж тенденції, що ми спостерігали на українському ТБ, в українських книгарнях і т.п. — кинута на поталу «законам ринку», українська мова та її носії опиняються в невигідному положенні, коли українською хтось щось намагається робити хіба що з великого патріотизму. |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 00:58 |
Python
Python написано: | українцеві за межами Галичини найкраще бути атеїстом |
Є ПЦУ і УГКЦ) Інших не знаю, якщо когось образив би, не назвавши...А на рахунок РПЦ - погоджусь...Я навіть не брався казати за те, що за Збручем...Там катастрофа...Я пишу саме на вплив РПЦ на Волині...Це Волинська область, Рівненська і шматок Тернопільської, який є історичною Волинню, а не Галичиною(де Почаїська Лавра - одна зі скрєп русского міра), де батюшки розповідають про братів росіян, за кого треба голосувати і тд....
Python написано: | що далі Збруча та, може, пари великих міст за Збручем України не бачив |
Я маю багаторічний досвід проживання, на сході і півдні...Так в найбільших урбанізованих і про-російських містах...І в повсякденному житті перетинався і спілкувався з сотнями людей, багато з яких було саме україномовними вихідцями з довколишніх сіл в області, проте всі вони навіть з україномовними батьками розмовляли російською..Що тут про бабусь і дідусів казати))...У мене так трапилось, що більшість друзів саме з надніпрянщини...Тому я чудово знаю ситуацію..Бо постійно спілкуюсь з ними..Бачу їхнє коло спілкування, родичів і тд...Дякувати Богу, технології і соцмережі дозволяють навіть з Америкою бути на зв язку сьогодні щоденно...
Я не ідеалізую галичан...Віталік Козловський, Ольга Сумська, які зі Львова чудовий приклад того про що ви кажете..Львів вже давно не є містом націоналістів...Там з 2014 року пішов тренд на лібералів-космополітів...Самопоміч, ГОлос - беззубі партії, без яскравовираженої політ позиції за все хороше і проти всього поганого мають популярність, в той час, як свобода тут на 4-5 місцях...+ туризм розвивається, левова частка якого російськомовні, російське бабло тут рулить, Альфа-джаз-фести і тд....
Python написано: | поляризація — не між східними та західними географічними координатами, а між мегаполісом та провінцією |
Так..Я знаю...Навіть на Хмельниччині україномовна дівчинка 12-15 років, яка живе в селі і все життя спілкується тільки українською мовою, (як і її батьки і діди), створюючи сторінку в соц мережах назве себе не "Вікторія Вітренко", наприклад, а "Виктория Витренко"...В чому цей феномен, я ще повністю дотепер не розібрався...Мабуть це таки грає роль те, що 80 % України були колонією Росії століттями...Тому справді інша ментальність...Бо я наводив приклад Львова 50-х рр, коли там тільки Росіян було більше 50 %...Маса русскоязичного населення центра, сходу і півдня України завезеного після війни...Був шовінізм і тд...Але жителі навколишніх сіл не стали рос. мовними...А витіснили русаків за поребкик Збруча, як мінімум)) А на донбасі чи інших містах сходу - всі селяни перейшли на мову приїзджих... |
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 00:59 |
Krest0 написано: | Тут маю погодитися. Інколи доводиться битися проти ворога його ж зброєю, а інакше можна програти інформаційну війну. Заходить людина, яка ще не визначилася, і проглядає відео, звичною для неї, російською мовою. А там тільки й розмов про те, яка Україна гівно і що туди треба поскоріше ввєсті вайска. І ось уже маємо ще одного свідка Путіна. Тому без проукраїнського російськомовного контенту не обійтися. |
Ви не розумієте справжніх причин. Українською тупо нема чого дивитись (не про політику, а взагалі. Наукові лекції, котики, відеоінструкція, як розібрати ноут, щоб почистити, псевдонаукова хрінь про НЛО і т.п. — цього всього українською якщо й є, то зовсім крихти). Закономірно, що з російських відео про котиків українці перескакують на російські ток-шоу для домогосподарок, і далі на Шарія й Квартал (які, формально, вже українські і, що цікаво, їх існування можна виправдати тим же псевдопатріотичним аргументом про толерантність до російськомовної України, аби тільки вона не пішла від нас до ворога. Так піде ж, піде — бо кому він треба, той безрукий безмовний «український» «патріотизм»). |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 01:04 |
Хто в темі сьогоднішнього судового засідання щодо Марусі Звіробій рекомендую її інтерв'ю прямому, не пожалієте)
|
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 01:12 |
qwasasqw написано: | Є ПЦУ і УГКЦ) |
Позиції в них тут слабенькі. І потім, якщо греко-католики ще намагаються чітко протиставляти себе православ'ю РПЦ (але й УГКЦ сприймається як вже незовсім місцева), то між православними патріархатами межа доволі розмита — тут і переходи цілими приходами, і маскування однієї церкви під іншу — часом православні й самі не знають, у якій з ПЦ вони хрестяться-моляться. Тому, щоб не наковтатися поганого опіуму, краще й зовсім не виробляти в себе цієї звички. |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 01:15 |
Python написано: | кому він треба, той безрукий безмовний «український» «патріотизм» |
Більшість людей, які відстояли Україну на півдні і сході, були рос. мовними...Не можна цього забувати...І не можна їх відсікати...Той хто планує назвати кацапами і москалями та відсікти добровольців, ультрас, волонтерів, активістів, які в 2014-15 помножили на нуль проект "Новоросія" (ціною життів тисяч найкращих) - є не партіотом, а промовчу ким, у моїх очах...Ті хто в 2014-15 рр не могли двох слів сказати українською, бо вони її не знали просто, в 2018-19 вже розмовляють українською...І є набагато більшими патріотами, ніж ті, хто приїзджаючи до себе в село з "города" до україномовних батьків ломаною російською "балакає"..Я за мову, за квоти, за українізацію, за закриття рос. шкіл...Але я проти відсікання тих, кого можна перевести на сторону добра) |
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 02:35 |
qwasasqw написано: | Більшість людей, які відстояли Україну на півдні і сході, були рос. мовними...Не можна цього забувати...І не можна їх відсікати... |
Проте, не слід ставитись до їхньої російськомовності як до перманентного й бажаного стану, бо вона, не в останню чергу, й сама стала причиною проекту «Новоросія». Діди й прадіди цих російськомовних говорили російською? Далеко не кожен. Старше покоління досі пам'ятає, як Донбас розмовляв українською ще якихось півстоліття тому (чому, власне, він увійшов до складу України, а не Росії) — російська мова прийшла згодом і остаточно там укоренилася вже, мабуть, за Незалежності. Тобто, російськомовність — не перманентний стан Сходу, а набутий, і набутий майже на наших очах. А наслідком цієї мовної ситуації стає те, що в когось із російськомовних українців стається криза ідентичності, він перестає бачити зв'язок між собою та оцим селом у вишиванках — відтак, кожне покоління російськомовних даватиме врожай людей з російською ідентичністю і, можливо, врожай життів, марно відданих за цей клаптик землі.
Об'єктивно, російська мова тут присутня. Повторювати мантру «чемодан-вокзал-Росія» у зв'язку з цим — безглуздо. Але й ставитись до цього як до норми не слід. Бо це хвороба, що потребує обережного й методичного лікування. Допоможіть цим людям заговорити українською — цим ви захистите їх і їхніх нащадків.
Додано через 33 хвилини 48 секунд:
І вже тим більше не можна — НЕ МОЖНА — звертатися російською мовою до українця, для якого українська незовсім чужа. Кожного разу, коли львів'янин говорить «прівєт, кієвлянє», Путін радісно потирає рученята — просто тому, що «український п'ємонт» робить його роботу за нього. Назвалися культурною столицею — то робіть її, цю культуру, і несіть решті України. Від вас чогось очікують — і зовсім не того, що ви з нами мєкатимете як кацапи, а що таки очолите українське відродження, коли вже визвались на це. А інакше — «скрєпи» так і робляться: два українці не можуть між собою говорити українською, бо треба ж нащось на «общєпанятном», бо інакше, мабуть, «нє паймут»... |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 02:58 |
Python написано: | сама стала причиною проекту «Новоросія» |
Python написано: | російськомовність — не перманентний стан Сходу, а набутий, і набутий майже на наших очах |
Тут дуже важливо сказати, що ДОБРОВІЛЬНО набутий стан...І в цьому феномен...Я це називаю феноменом хохлізма...Чи то пак - меншовартості і місцечковості...Нам з дитинства розповідають історії про гніт, поневолення і стаждання українського народу, (через що зараз є наше політичне невігластво і державотвотворче відставання у розвитку), забувши додати, що це все було з бажання самого народу..73 % у 1919 році втомились і хотіли влади більшовиків, що завершилось тим, що ми втралили десятки мільйонів населення...У нас в ті часи в сім ях, по 8-12 дітей було...а у них ще по 5-8-10..Якби не геноциди під час 3-х штучних голодів, переселення, репресії, розстріли, війни, де українці були м ясом - нас було б точно більше 70 млн саме україномовних українців в Україні зараз....А по факту на 1991 рік з тих 52 млн було 36 млн українців......Точно так само і в 2019 році) 73 % втомились і захотіли "Зє" ...
Python написано: | заговорити українською |
Я скажу непопулярну річ зараз...В Україні швидше африканці заговорять Українською, аніж так звані українці центру, сходу чи півдня, про яких я казав вище...Я жив на сході - всі зі мною говорили українською...Без мене - всі вони знову "балакали па-руске'..Всі знайомі(здебільшого по роботі), які родом з сільської місцевості центральної України(Хмельницька обл, Вінницька, Житомирська) - у Львові - говорять рідною укр. мовою, а переїхали в Київ, зідзвонились привітати з ДН чи НР - вже навіть зі мною починає ломаною російською "балакать")) Тьфу!!)))
Додано через 14 хвилин 42 секунди:
Python написано: | львів'янин говорить «прівєт, кієвлянє» |
Дуже важливо розібратись чи є Львів янином така людина) Бо тут навчаються десятки тисяч студентів, зрозуміло, що є приїзджі з сільської місцевосці з інших областей ...Особисто знаю бичів з вінницьких, хмельницьких, житомирських та ін сіл(тут без образ селянам, яких я люблю і поважаю, які добре вчаться і отримують потім високооплачувану роботу), у яких культури - нуль...Рівень - жлоб...Відригнути на людях, відлити в центрі міста, матюкатись в громадських містах, напиватися, як свиня, розмовляти неграмотно з дивним акцентом, і завжди на питання - "ти звідки?" Відповідати - "Зі Львова"...Мене один раз це заїло, що чувак серед рос. мовних киян такою брехнею дискредитує львів ян, своєю поведінкою і манерами..Коли я почув, що його називають "Львовский бычок"..А у самих досвід буття Львів янином - 4 роки в гуртожитку в одній кімнаті на 4 чол) Є різні "Львів яни'...Треба зразу таким Львів янам "допит" влаштувати) |
|
|
|
|
Python VIP
|
2020-02-11 03:08 |
qwasasqw написано: | Тут дуже важливо сказати, що ДОБРОВІЛЬНО набутий стан... |
Тим краще. Зробіть так, щоб цим добровільно набутим станом була україномовність. Бачите, якщо українці раз за разом вибирають найгірший варіант, то кращого їм, схоже, навіть не пропонують.
qwasasqw написано: | В Україні швидше африканці заговорять Українською, аніж так звані українці центру, сходу чи півдня, про яких я казав вище... |
А я, по-вашому, хто?! Місце народження — село в Черкаській області, майже все життя живу в Києві, тому, за вашою логікою, взагалі дивно, що я при своїй україномовності, досі не африканець. Говоріть свої непопулярні речі далі, але, по-моєму, ви не розумієте якихось важливих деталей.
qwasasqw написано: | Всі знайомі(здебільшого по роботі), які родом з сільської місцевості центральної України(Хмельницька обл, Вінницька, Житомирська) - у Львові - говорять рідною укр. мовою, а переїхали в Київ, зідзвонились привітати з ДН чи НР - вже навіть зі мною починає ломаною російською "балакать")) Тьфу!!))) |
Натякніть їм, що не розумієте російської (особливо з їхнім акцентом). Після кількох «перепрошую, що?» у людини з зашкалюючими провінційними комплексами увімкнеться розуміння, що та її набута кацапуватість може бути таким же ґанджем, як і сільське походження. |
|
|
|
|
qwasasqw VIP
|
2020-02-11 03:29 |
Python написано: | Натякніть їм, що не розумієте російської |
)) Та я їм відкрито кажу - "Ти як зі мною розмовлєш, малоросятина?) Зі мною таке не пройде" - і вони тут же переходять на солов їну...А ввечері їм у фейсбуці "Виктория Лесык" з села на Хмельниччины пише - "Крутая фотка" і відповідь - "Спасибо"... Тьфу!!! Занавіс....
Python написано: | сільське походження |
Я не розумію, що поганого у сільському походженні...Це як соромитись батьків своїх...Грати мають зовсім інші почуття..Коли ти хазяїн своєї землі, а якась гнида приїхавша в часи совка в хрущовку з тараканами ще тобі диктує, як жити і нав язує свої порядки...Якби я народився в селі - я б тим пишався...І не соромився би цього...Зараз інтернет є джерелом знань...Можна в селі отримати освіту і бути в курсі всіх основних трендів..Нам же не треба в США їхати, щоб подивитися царемонії вручення "Оскара"...
Python написано: | село в Черкаській області, майже все життя живу в Києві, |
От і респект вам..Я б пишався, якби народився десь поряд з Холодноярщиною...Це навпаки круто, що україномовні люди "захоплюють" міста...Злить більше те, коли в русифіковані міста приїзджають україномовні селяни і намагаються там бути більшими "городськими", аніж самі Кияни чи Одесити, чи Харків яни) В Одесі, наприклад, живе величезна діаспора з Вінницької області...Це найближче велике місто до них...І вони там всі па-руске гутарят((( Навіть пересікаючись один з одним, не підозрюють, що у них всіх рідна українська мова.... |
|
|
|
|
Krest0 VIP
|
2020-02-11 04:43 |
Python написано: | Ви не розумієте справжніх причин. Українською тупо нема чого дивитись (не про політику, а взагалі. Наукові лекції, котики, відеоінструкція, як розібрати ноут, щоб почистити, псевдонаукова хрінь про НЛО і т.п. — цього всього українською якщо й є, то зовсім крихти) |
По-перше, вищеназвані російськомовні канали ніяк не заважають створювати україномовні відео про котиків, наукові лекції і т.д. У них різні цілі.
По-друге, справа у тому, що більшість українців по інерції перебувають в російськомовному контентному середовищі навіть попри те, що кількість україномовного контенту на ютуб в рази зросла за останні роки. Навіть більш-менш проукраїнські люди. І навіть на Заході. Цю тенденцію не скоро буде зламано. Якщо хочете вину за це скинути на недостатню кількість контентучи може на якість, то помиляєтеся. Для прикладу можна навести дубльовані фільми. За кілька останніх років офіційний український дубляж досяг дійсно високого професійного рівня. А тепер скажіть, коли пересічний українець хоче подивитися фільм, то де він його шукати буде з більшою вірогідністю? На толоці? Чи на якому-небудь рутрекері? Саме для таких людей і створюються вищеназвані канали. Щоб не залишити їх наодинці з ворогами, які будуть безупинно заливати у вуха прокремлівську пропаганду. За відсутності альтернативної точки зору є ризик остаточно втратити таких людей для нашого суспільства і отримати потенційного кацапського колаборанта.
По-третє, багато україномовних каналів різноманітної тематики вже було створено на ютубі. Проблема у тому, що попит на них низький. Дивитися то є що, але немає кому. І це головна проблема, яка зараз зупиняє розвиток цього напрямку. Я періодично натикаюся на цікаві канали, але кількість переглядів вганяє в депресію. Є багато ентузіастів, яких це не зупиняє і вони роками створюють контент в надії зробити свій вклад у розвиток українського ютубу, але у багатьох ентузіазм швидко згасає, коли вкладуєш купу часу і зусиль у створення відео, а воно набирає кілька сотень переглядів або ледве до тисячі доповзає. |
|
|
|
|
Tarasyk Відео Гуртом - фільмокрай
|
2020-02-11 09:05 |
qwasasqw написано: | Самопоміч, ГОлос - беззубі партії, без яскравовираженої політ позиції за все хороше і проти всього поганого мають популярність, в той час, як свобода тут на 4-5 місцях |
І це добре. |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|