Флудильня №3

Нові коментарі

Нова тема   Цю тему закрито
Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 128, 129, 130 ... 531, 532, 533  наступна
Автор Повідомлення
Qualcuno 
VIP

Востаннє: 18.09.24

2019-07-14 04:01  
///
Gin_ger 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.08.19

2019-07-14 11:08  
Цитата:
...Коли Україна проголосила свою незалежність у 1991-му, я там був. Як зараз пам'ятаю колосальне натхнення народу. Тоді в Україні було сконцентровано 37% економічного потенціалу СРСР, 42% потенціалу ВПК. Вважалося, що за основними економічними показниками Україна близька до Франції. Народ мріяв: зараз перестанемо годувати москалів, 4-5 років піднапряжемося і заживемо як у Франції. Минуло 28 років, і Україна впала від рівня найрозвиненішої республіки СРСР до найбіднішої країни Європи. Я не пам'ятаю нічого подібного в новітній історії людства.

Згадайте, після 1945 року Японія і Німеччина повстають буквально з попелу і перетворюються в провідні економіки світу. За такий же час СРСР відновився після розрухи і почав ракети в космос запускати. А в Україні з часів незалежності відбулася катастрофа в мирний час.

Є така аксіома, що кожна країна така, яка у неї еліта. Так ось: те, що трапилося з Україною за останні 28 років, це зробила з неї її так звана "еліта". Це ж яке IQ треба мати, щоб таке вчинити з власною країною! Ця компрадорська, тобто продажна, "еліта" – головний ворог українського народу після Путіна. Її відрізняють дві характерні риси: патологічна жадібність і кричуща некомпетентність.

Україну чекає велике розчарування – однокурсник Путіна
https://www.obozrevatel.com/ukr/politics/ukraina-chekae-velike-rozcharuvannya-odnokursnik-putina-yurij-shvets.htm

Цитата:
…хто такий Медведчук. Це агент КДБ зі студентських часів під оперативним псевдонімом "Соколовський" і людина, яка придбала нові можливості й нове дихання відтоді, як стала кумом Путіна. На території України він підміняє собою всі резидентури спецслужб РФ – ФСБ, СЗР, ГРУ. Вони Кремлю не потрібні, поки в Україні є Медведчук. Він виконує колосальний обсяг агентурної роботи. Це джерело найважливішої політичної інформації про ситуацію в країні. Причому, з огляду на коло його зв'язків, це найцінніша інформація.

Цитата:
…це агент-вербувальник. Він вербує людей які агентів Кремля. Судячи з його майже тріумфального повернення в Україну, в цій справі він домігся великих успіхів. Ось як він за останні декілька років проник на ринок нафтопродуктів України? Хто його туди пустив і на яких умовах? Хто йому дав можливість захопити розкручені телеканали? Як це сталося, якщо в Україні йде війна проти агресора, агентом якого він є?! Дайте відповідь на ці питання, і ви дізнаєтеся про завербованих Медведчуком агентів.

Цитата:
…якщо Медведчук безперешкодно веде бурхливу політичну й економічну діяльність в Україні, це означає, що в країні компрадорська влада, яка за спиною народу тихо веде закулісні торги з Кремлем. Тому команді Зеленського необхідно в терміновому порядку ухвалити закон про іноземних агентів. Для цього можна використовувати досвід США, де такий закон був ухвалений ще в 1938 році для боротьби з прогітлерівського п'ятою колоною, яка набирала силу. Такий закон необхідний Україні як повітря. Якщо російська агентура, що сидить на самому верху нинішньої "еліти", не буде відсторонена від влади, майбутнє країни абсолютно безнадійне.

Кров лилася рікою. Для Путіна це було круто – однокурсник президента Росії
https://www.obozrevatel.com/ukr/russia/krov-lilasya-rikoyu-dlya-putina-tse-bulo-kruto-odnokursnik-prezidenta-rosii.htm?obozrevatellang=uk
don pedro 
Попереджень: 1

Востаннє: 15.09.21

2019-07-14 11:40  
Співають всі!

dexterboy11 
Поважний учасник

Востаннє: 07.09.24

2019-07-14 11:43  
hetzendorf написано:
Та коли ми вже нарешті почуємо, що ж ті чемпійони лишають після себе, як оті Фолкнери з іншими Хайнріхами Бьоллями?

Після чемпіонів залишається приблизно те ж саме що й після акторів, співаків чи письменників. А їх виступи та поєдинки переглядають і вивчають роками, а то й десятиліттями. Але якби тобі треба було довести що Фолкнер то є непотріб то ти б бігом нагуглив собі якоїсь лобуди про те що ця маячня алкоголіка не несе ніякої цінності для людства, що вигадані історії про те як брат мріє трахнути сестру можуть бути цікавими лише хворим на голову і бла-бла-бла та три анімешні гівки. Але то таке. То що ти дурник доводити не потрібно. Сиди собі і уявляй як я надрочую.
Python 
VIP

Востаннє: 18.10.24

2019-07-14 14:27  
hetzendorf написано:
А чому нікому з можновладців чи хоча б лідерів суспільних думок досі не прийшла така ідея. Проводити змагання з речей хоч якось практичних та корисних. Наприклад чемпіонат асфальтовкладальників. На реальних роздовбаних дорогах. Щоби змагалися, в кого на ділянці після відновлення покриття яйце далі прокотиться. Але в кого дорога не протримається гарантійний термін — нагород позбавляти й ремонт власним коштом. Або змагання з видобутку корисних копалин. Вугілля в шахті, вапняка, граніту в кар'єрах. Олімпіади з вирощування та збору врожаю рослинництва. Олімпіади з тваринництва. Чемпіонати з будування мостів.

Колись щось подібне називалось «соціалістичне змагання». Готуйтесь до лінчування місцевими лібералами Wink (1)
kryk-v.ya. 

Востаннє: 17.11.24

2019-07-14 19:31  
Krest0 написано:
Наддніпрянщина не така вже й Малоросія

ого...

Krest0 написано:
А тих, хто глузує з української мови та культури всюди знайти можна. Навіть на Західній Україні.

жодного...

Додано через 1 хвилину 53 секунди:

Gin_ger написано:
Україну чекає велике розчарування – однокурсник Путіна

ну це вже давно не новина, навіть і без сповіді однокурсника...

Додано через 1 хвилину 58 секунд:

Python написано:
Колись щось подібне називалось «соціалістичне змагання»

непогана була справа...є одно але...в той час все працювало, а зараз-ноль.
Robar III 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.05.20

2019-07-14 20:25  
kryk-v.ya. написано:
ого...

А, що не так?
Panther2214 

Востаннє: 16.09.24

2019-07-14 20:33  
На заході не глузують з української мови, швидше навпаки кепкують з кацапської...
starlost 
VIP

Востаннє: 22.03.22

2019-07-14 20:59  
Panther2214 написано:
На заході не глузують з української мови, швидше навпаки кепкують з кацапської...

може не глузують але не шанують так точно як і решта по країні. слабкий суржик панує ледь не на кожній вулиці. а ще можна зустріти людей які спокійно переходять на московську аби вдати з себе велике цабе, хоча потреби жодної немає, особисто знаю таких овець та баранів.
kryk-v.ya. 

2019-07-14 21:23  
Robar III написано:
А, що не так?

якось не віриться...ну не віриться і все...

Додано через 1 хвилину 18 секунд:

starlost написано:
особисто знаю таких овець та баранів.

ви самі і спростували...тут вже ні відняти ні додати...
Krest0 
VIP

Востаннє: 07.12.23

2019-07-14 21:31  
kryk-v.ya. написано:
жодного...

Ну ось одну львів'янку я назвав. А отже, як мінімум одну знайшов. При тому що я її навіть не шукав спеціально. Хоча правда є, на Західній Україні таких значно менше, ніж на Східній. Конкретно в Херсонській області я рідко зустрічав випадки, щоб хтось глузував з української мови, тож не все так погано. Але такі індивідууми, на жаль, трапляються.
Gin_ger 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.08.19

2019-07-14 21:33  
А чому центр, північ, схід, південь не можуть мати свої варіанти української мови? Свої діалекти. Чому обов'язково суржик або російська мова? Скажете, що то впливи російської мови?.. А впливи німецької, польської, угорської, румунської ?.. А ідиш? Може, варто уважніше прислухатись до того, як люди розмовляють?
Robar III 
Забанено
Забанено

2019-07-14 21:37  
kryk-v.ya. написано:
якось не віриться...ну не віриться і все.

Скажи це 3му полку спецназу.
kryk-v.ya. 

2019-07-14 21:48  
Robar III
і не збираюсь комусь та щось доказувати...якби було по вашому то ми б зараз не
мали ні війни ні тих жертв яких наш народ зазнав, якраз в результаті отієї позиції меншовартості...ясно що це не зараз появилося...
Krest0 написано:
Ну ось одну львів'янку я назвав.

а мені жодна людина не траплялась...а якщо і було колись давно, то я і не пам'ятаю такого.
Krest0 
VIP

2019-07-14 21:49  
starlost написано:
а ще можна зустріти людей які спокійно переходять на московську аби вдати з себе велике цабе, хоча потреби жодної немає, особисто знаю таких овець та баранів.

А ось таких у моїй області багато. По суті у нас тут більшість у родині суржиком розмовляють. У наших краях він десь так на 60-80% у лексичному та фонетичному аспектах подібний до української мови. А як вийдуть на вулицю, то всі неначе з Москви поприїжджали, а не місцеві. Часами спостерігав дивовижні метаморфози, як люди, що весь час до мене суржиком говорили, переходять різко на російську, коли з'являється якась нова людина.
Особливо люди, які працюють в обслуговуванні цим часто грішать. Незалежно від мови, якою до них звертаєшся, вони автоматом відповідають російською. А потім через кілька секунд чуєш, як дзвонять своїм дітям наприклад і кажуть щось типу "Ну шо ви там? Поїли вже чи нє?"
don pedro 

2019-07-14 21:50  
Питання декомунізації мають вирішуватися на місцевих референдумах, - Разумков
https://censor.net.ua/ua/news/3137446/pytannya_dekomunizatsiyi_mayut_vyrishuvatysya_na_mistsevyh_referendumah_razumkov
kryk-v.ya. 

2019-07-14 22:03  
don pedro написано:
Питання декомунізації мають вирішуватися на місцевих референдумах

серьозно?

Додано через 1 хвилину 15 секунд:

Krest0 написано:
А ось таких у моїй області багато.

а ви звідки?
Krest0 
VIP

2019-07-14 22:08  
kryk-v.ya.
Край кавунів, помідорів і двох морів. Херсонщина.

Додано через 3 хвилини 49 секунд:

До речі, про моря. Сьогодні цілий день витратив на пошук готеля на Арабатській стрілці. Майже все, що було мені цікаво забито. Номери порозбирали, як гарячі пиріжки на багато днів вперед. Зазвичай пошук був значно швидшим. А кажуть, що в українців грошей немає.
kryk-v.ya. 

2019-07-14 22:19  
Krest0
я там був, в Херсоні, Цюрупінську, Абрикосовці, Великі Копані...красота...але там все на 100% по рускі. навіть в селах...точніше в селах суржик більш переважаючий до російської...для мене це не має вже великої різниці-це москалі...хоча там багато наших переселенців, які ті радгосп-заводи заселяли...вони вже зросійщені, наша біда в русифікації народу.

Додано через 7 хвилин 20 секунд:

Krest0 написано:
А кажуть, що в українців грошей немає.

це держава в нас пограбована, а народ наш ощадливий, проїдтеся у нас тут по самих глухих селах і порівняєте.
Krest0 
VIP

2019-07-14 23:59  
kryk-v.ya. написано:
я там був, в Херсоні, Цюрупінську, Абрикосовці, Великі Копані...красота...але там все на 100% по рускі. навіть в селах...точніше в селах суржик більш переважаючий до російської...для мене це не має вже великої різниці-це москалі...хоча там багато наших переселенців, які ті радгосп-заводи заселяли...вони вже зросійщені, наша біда в русифікації народу.

Цюрупинськ тепер Олешками називається. Про Олешківський район не можу сказати, бо я його тільки у вікно автівки по суті бачив. Мені там нічого було робити. Якось чув, що туди свого часу багато росіян завезли при Хрущі, тож можливо це якось вплинуло на мовний стан у тому районі. А так у мене багато родичів по Північній Херсонщині розкидано, то там я частенько бував у багатьох районах і там якраз суржик український з вкрапленнями російських слів частенько перероблених під українську фонетику. І трішечки російської фонетики. Типу єкання в словах кабінєт, мінєт. Ну і закінчення неозначених дієслів на -ть, а не на -ти. Власне я й сам з дитинства таким самим суржиком розмовляв, бо мої батьки таким розмовляли, а тому можу добре оцінити його подібність до літературної української. Подібність висока і через це мені з самого дитинства було дуже легко переходити на літературну українську мову, якщо виникала потреба. А на російську досі не люблю переходити і роблю це тільки якщо іншого вибору немає. Переважно це стосується спілкування з іноземцями із інших країн колишнього совка, а це буває нечасто.
У Новій Каховці ситуація схожа, хоча немало людей російською розмовляє. Серед них не розбереш для кого вона рідна, а хто так розмовляє, щоб підтримувати статус "гарадскова" на людях. У Херсоні там чимало народу зі всієї області тусується, а тому там мішано і не розбереш, хто звідки. Хтось літературними мовами розмовляє, хтось російсько-українським суржиком, хтось українсько-російським, але загалом на слух російська переважає, проте там ще накладається підтримка статусу "гарадскова", що ускладнює розуміння, хто дійсно російськомовний, а хто косить під нього. Я знаю дуже багатьох, хто косить.
От де російська мова дійсно серйозно переважає, то це в приморських селах і містечках, бо туди туристи часто їздять, які майже завжди звертаються до місцевих російською мовою, а тому місцеві під російську мову асимілювалися вже.
virtus8hur 
Попереджень: 2

Востаннє: 20.09.24

2019-07-15 00:26  
Krest0 написано:
закінчення неозначених дієслів на -ть, а не на -ти

До-речі, це не є "російською" рисою.
Krest0 
VIP

2019-07-15 00:37  
virtus8hur написано:
До-речі, це не є "російською" рисою.

Українською я б цю рису теж не назвав. А взагалі так, у більшості слов'янських народів праслов'янське закінчення -ti зникло. Його зберегли тільки українці, словенці, серби і хорвати.
virtus8hur 

Востаннє: 20.09.24

2019-07-15 00:46  
Krest0 написано:
Українською я б цю рису теж не назвав.

Типу, в слові робить (а не робити)
Цю рису інколи можна зустріти в художній літературі, причому в старій. Не забувайте, що літературна мова, якою ми її знаємо, - це штучний конструкт. А люди самі по собі завжди говорили розмовною мовою, яка має свої риси. Я б міг назвати цю рису українською.
Qualcuno 
VIP

2019-07-15 01:34  
///
Krest0 
VIP

2019-07-15 02:13  
Qualcuno написано:
Це 100% українська риса, тому що так говорить уся Центральна Україна (ну і південь теж), багато де ще треба пошукать, щоб говорили -ти. Нормативна вимова ніби на -ти, в принципі, я згоден з нею з того погляду, що вона грає на мелодику мови, адже закінчується на голосний. Хоча форми на -ть також мають свій колорит.

Тут спірно, оскільки це може бути рисою, запозиченою давно з російської мови. Проте у мене немає бажання шукати підтвердження або спростування цього. Та й не впевнений, що знайдеться точна відповідь навіть якби й шукав. Тому сперечатися не буду. Можливо, ваша правда.

kryk-v.ya. написано:
наша біда в русифікації народу.

Погоджуюся, але спостерігаю і позитивну тенденцію в своїй області. Наприклад, у наших містах раніше так було прийнято, що при звертанні для отримання послуги (в крамницях, перукарнях, державних установах, на ринку тощо) треба користуватися російською. При чому робили це часто навіть ті, хто російськомовним не був, бо так же прийнято. Зараз же ця традиція ламається і хоча деякі по інерції продовжують так робити, але тепер вже багато хто вважає непотрібним переходити з суржика (з українською основою) на російську для отримання послуги. А це вже дещо похитнуло вплив російської мови на повсякденне життя. Вона втрачає монополію у сфері послуг. Більше того, деякі люди, що розмовляють суржиком у побуті, при отриманні послуг почали переходити тепер на літературну українську, що вже є значним кроком уперед.
У самому місцевому суржику з українською основою теж відбулися позитивні зміни. Він почав поступово очищуватися від росіянізмів завдяки заміні на українську лексику, яка раніше не використовувалася при розмовах в наших краях. Відповідно йде природне наближення до літературної української мови і одночасне віддалення від російської. А отже перехід на літературну українську ставатиме тільки легшим у майбутньому. І навпаки важчим на російську.
Qualcuno 
VIP

2019-07-15 02:43  
///
Krest0 
VIP

2019-07-15 02:59  
Qualcuno написано:
Це правда. Років три тому проїхався над морем від Мелітополя до Ізмаїла через Херсон, Миколаїв та Одесу. В усіх більш-менш курортних місцях російська, навіть сільських. А так по селах нічого собі українська, суржик не суржик. Щоправда, отам, де Ізмаїл, там по селах своя окрема мішанина.

Цікаві у вас туристичні маршрути. Я якось про такий і не задумувався. Треба буде не забути, якщо колись надумаю податися у мандри.
Щодо Ізмаїльських сіл, то не здивований. Там на Бесарабії багато народів відмітилося (турки, болгари, молдовани) і видно встигли залишити свій слід у лексиці.
Python 
VIP

Востаннє: 18.10.24

2019-07-15 05:53  
virtus8hur написано:

Типу, в слові робить (а не робити)
Цю рису інколи можна зустріти в художній літературі, причому в старій. Не забувайте, що літературна мова, якою ми її знаємо, - це штучний конструкт. А люди самі по собі завжди говорили розмовною мовою, яка має свої риси. Я б міг назвати цю рису українською.

Коротка форма інфінітиву в українській мові не є ненормативною, хоча й має стилістичні обмеження:
Цитата:
§ 118. Неозначена форма дієслова (інфінітив)

Неозначена форма дієслова закінчується на -ти: гли́ бшати, годува́ ти,
годува́ тися (годува́ тись), жи́ ти, ки́ нути, лі́зти, мандрува́ ти, нести́ , пекти́ ,
пекти́ ся (пекти́ сь), ревти́ , розумі́ти, стоя́ти, ходи́ ти, хоті́ти.

Примітка 1. В усному мовленні, а часом і в художньому стилі вживають також і
форму інфінітива на -ть
, коли основа дієслова закінчується на голосний: брать, каза́ть,
ки́ нуть, терпі́ть, ходи́ ть.

Взагалі, це ще від діалекту залежить — десь переважає форма на -ти, десь — на -ть (і носії діалектів з -ть схильні комплексувати через це, вважаючи це «суржиком» — по собі знаю. «От на Полтавщині мова гарна — казати, писати, а в нас на Черкащині — казать, писать»). Ще не так давно довідався про існування західних діалектів з інфінітивом на -чи (лечи, мочи замість лягти, могти — можна провести паралелі з російськими лечь, мочь, але російський вплив там був присутній в останню чергу).

Додано через 39 хвилин 2 секунди:

Krest0 написано:
Тут спірно, оскільки це може бути рисою, запозиченою давно з російської мови.

Або з білоруської, тісний контакт з якою почався раніше. Або з польської (ну а справді, як пояснити, що -ть на Черкащині більш поширене, ніж на Полтавщині — при тому, що Правобережжя перейшло під владу Росії пізніше?). Зрештою, обидва варіанти могли паралельно існувати і у власне протоукраїнських діалектах...
Robar III 
Забанено
Забанено

2019-07-15 07:28  
kryk-v.ya. написано:

якби було по вашому то ми б зараз не
мали ні війни ні тих жертв яких наш народ зазнав, якраз в результаті отієї позиції меншовартості...ясно що це не зараз появилося...

Ахахахха, більш тупої речі не чув...
don pedro 

2019-07-15 10:39  
Трошки про урядову боротьбу з матюччям:
Добрий день, це дематюкаційний патруль!
- Хто, бля?
(лунають постріли)

* * *
- Добрий день, це дематюкаційний патруль! Чи вживали ви сьогодні обсценну лексику?
- Та я взагалі нічого обосцяного не вживаю!
- Не обосцяну, а обсценну.
- А шо не похуй?
(лунають постріли)

* * *
- Добрий день, це дематюкаційний патруль! Книжки Подерев'янського вдома зберігаєте?
- Ні!
- І "Гамлета" не читали?
- Тільки Шекспірівського.
- А яким словом ви б характеризували поточну політичну ситуацію?
- Та пиздець якісь!
(лунають постріли)

* * *
- Добрий день, це дематюкаційний патруль! Якої статі ваша собачка?
- Не кобель.
- Дякуємо вам за економію набоїв, гарного дня!
- Вам також!

* * *
- Добрий день, це дематюкаційний патруль! Якої статі ваша собачка?
- А добрий день, це мовний патруль! Слово "собака" в українській мові чоловічого роду, навіть якщо це сука!
(з обох боків лунають постріли)

* * *
- Добрый день, це демацю... Демакю... Демакцюта... Та бля!
(лунають пострiли)

Підбірку чесно спиздив з просторів інтернету
(лунають пострiли)
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Цю тему закрито Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 128, 129, 130 ... 531, 532, 533  наступна