Флудильня №3

Нові коментарі

Нова тема   Цю тему закрито
Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 125, 126, 127 ... 531, 532, 533  наступна
Автор Повідомлення
dexterboy11 
Поважний учасник

Востаннє: 07.09.24

2019-07-11 14:04  
Arsenfpu
Я теж за все хороше, проти всього поганого)
demitsuru 
Попереджень: 1

Востаннє: 02.11.24

2019-07-11 14:06  
Arsenfpu написано:
їй головне колбаса по 2,20 і яка разніца як балакать.

ці риси людини, що зверхньо відноситься до інших. Тому що їй пощастило народитися в сім'ї і бути вихованим і культурним.

Дуже часто помічаю це у тих, хто вперше працює в айті. Був бідним, став багатим. Жере суші і смузі. А всі хто менше заробляє, то це людини другого сорту. ЦЕ ВОНИ ВИНУВАТІ що в УКраїні БЕЗЛАД.
І так, зізнаюсь. Був період, коли я був таким.
Треба ставитися з порозумінням. Навіть до рагулів ))

Додано через 1 хвилину 26 секунд:

dexterboy11 написано:
Я теж за все хороше, проти всього поганого)

всі так думають) і козломордні.

Додано через 35 секунд:

ось відос. В всьмоу винен Порох! )))))))
Arsenfpu 
Відео Гуртом - фільмокрай

Востаннє: 17.11.24

2019-07-11 14:10  
demitsuru
З Вам можу поспілкуватися, коли пройдете очищення Законом про Дематюкацію.
hetzendorf 
Забанено
Забанено

Востаннє: 05.01.21

2019-07-11 15:51  
dexterboy11 написано:
А після того як ти фахово розклав по поличках екзистенційну проблему довжини чоловічих шортів

Овжеж! Із таким, як виявилося, нездорово підвищеним інтересом до моєї персони щось іще патякає про «не буду серйозно реагувати» @_@ І весь оцей цирк із конями лише задля того, аби не відповідати чесно на одне невеличке конкретне запитання. Балабол такий балабол.
dexterboy11 написано:
єврей ксенофоб

Ти напевне вважаєш усіх євреїв поголівно хабадниками? Ну гаразд, не відкриватиму тобі очі ^_^
demitsuru 

2019-07-11 16:26  
Arsenfpu написано:
З Вам можу поспілкуватися, коли пройдете очищення Законом про Дематюкацію.

Зовсім не дотепно. Де ти бачиш матюки? йоба це абревіатура. Видно що ти не геймер, жовторотий.

Додано через 27 хвилин 4 секунди:

hetzendorf написано:
Ти напевне вважаєш усіх євреїв поголівно хабадниками? Ну гаразд, не відкриватиму тобі очі ^_^

ви про що? Він антисеміт і расист? Чи це про тебе?

Не розумію чого тобі подобається так сильно аніме Suzumiya Haruhi. Дивився, дуже дивне було на той час. Те саме і з Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai яке було восени.
Чи ти підліток, чи дорослий якій бракує життєвого досвіду. Wide grin

В цьому сезоні Vinland Saga, мангу яку я читав дуже давно. О це цікаво.
Qualcuno 
VIP

Востаннє: 18.09.24

2019-07-11 16:34  
///
dexterboy11 
Поважний учасник

2019-07-11 16:46  
hetzendorf
Оце зараз сяду строчити реферат про феномен спорту і кидати посилання де завдяки нашим російськомовним спортсменам про Україну у світі дізнались більше ніж завдяки Франку та Шевченку разом узятим. І все тільки аби не бути "балаболом" у твоїх очах.

Давай краще відразу на чу-ва-чі розіграємо хто з нас лох.

Qualcuno
Колись читав десь на паркані:"Шо ви с етой мовой как дурак с пісаной торбой". Раніше обурювався таким речам. Тепер бачу шо реально шось не то Happy Я манав оце зігувати і з розуму сходити. Можна просто бути українцем без цієї маячні шовіністичної?
hetzendorf 
Забанено
Забанено

2019-07-11 17:04  
dexterboy11 написано:
Оце зараз сяду строчити реферат про феномен спорту

«Вчений, не здатний пояснити 9-річній дитині суть своєї роботи — не вчений, а шарлатан.» © Курт Воннеґут. В тебе питалося значно простіше, ніж робота вченого. Ти просто соромишся зізнатися, що чесна відповідь на моє запитання: «немає ніякого».
dexterboy11 написано:
завдяки нашим російськомовним спортсменам про Україну у світі дізнались більше

Ахахахахаххха, насмішив ^_^ Ти виявляється не в курсі, що про Україну в світі знають передовсім завдяки Чорнобилю? І вже як правило завдяки цьому маркеру спортодрочери й ідентифікують України, від якої виступають деякі спортсмени, на які звернута їхня увага. То за твоєю логікою напевне катастрофи дуже корисні, чи не так?
dexterboy11 
Поважний учасник

2019-07-11 17:16  
Ви справді думаєте що можна ось так от припрошуючи і обсираючи навернути когось до українськості? Людина 30 років жила в цій державі без знання державної мови, ба навіть більше це знання могло їй заважати жити у тому регіоні де вона проживала. І ось тепер вона ось так візьме і заговорить українською бо Путін куйло, а Гоголь яєць не мав? Було два майдани, після яких українська національна ідея гучно всерелась. І основна причина цього те що крім національного фасаду там нічого не було. Були тільки мова, бджоли, вишиванки, слава Україні і старий добрий совковий дєрєбан.

Може бляха, спробуємо якось по-іншому підійти до будівництва держави? Ні? Рука кремля?)

Додано через 7 хвилин 46 секунд:

hetzendorf
Ось на, штудіюй, нещастя.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&channel=crow&q=%D0%A4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%83

І не гавнєкай поки все не вивчиш і неосилиш хоча б 20 підтягувань чи 8Х100кг жиму лежачи Happy
hetzendorf 
Забанено
Забанено

2019-07-11 17:26  
dexterboy11 написано:
без знання державної мови, ба навіть більше це знання могло їй заважати жити у тому регіоні де вона проживала

Оце так поворот! Невже таке може бути? В чому це конкретно виявляється, хоча б теоретично?
dexterboy11 написано:
обсираючи навернути когось до українськості?

Ну до російськості ж навертали обсераючи, й досить масово й успішно! І навіть досі продовжують.
dexterboy11 написано:
І основна причина цього те що

що типові представники простий нарІду™ шукають будь-яке виправдання своєму ледарству, пасивності й інертності. Як влучно про це каже народна мудрість — поганому танцюристу яйця заважають.
dexterboy11 написано:
Може бляха, спробуємо якось по-іншому підійти до будівництва держави?

Ога, вже! Обравши преЗЕдентом клована-невігласа-українофоба-хама-сцикуна-клінічного ідіота!
Qualcuno 
VIP

2019-07-11 17:45  
///
demitsuru 

2019-07-11 18:44  
dexterboy11

Ну хоча б ти згоден з тим, що якщо жити в Україні при теперішньому становищі, то діти російськомовних повинні вільно володіти українською?
Розумію зайнятим батькам немає часу думати про це, чи в них ще совковий розум (ми ж адін народ)
Але те що діти вчаться на українській, а говорити в побуті не можуть це дуже дивне явище.
Я за вільне володіння обома мовами. Знання російської це вигідно, при умові що ти знаєш українську.

Ось Ломаченко каже про те, що немає часу вивчати англійську.

https://youtu.be/g0lo6UqHjBA?t=232
dexterboy11 
Поважний учасник

2019-07-11 19:32  
Qualcuno
Я щиро дивуюсь тому що ви вважаєте що краще розділити народ на таких і нетаких, на дебілів і високодостойних строго по областям, замість того щоб дати лад цьому срачу. Нічого крім розвалу нам не світить у такому випадку. Бо замість того щоб згладжувати гострі кути і шукати способи до цивілізованого взаємоіснування ви тримаєтесь за яйця Гоголя, відсутність яких вас ображає і не дає бути українцем в Україні. Здуріти мона. Та розмовляйте собі українською, пишіть, читайте, живіть. І дайте жити іншим. Нє пля, ти приїхав на волинь, чого українською не розмовляєш?! Ото він після цього покохає і вас і волинь і всеньку Україну.

Поїдьте до нього порозмовляйте українською там де він живе... Йобен-бобен. Якийсь мезозой.

Ви уявляєте взагалі як виглядає ця українізація для російськомовних? Ви розуміє одну загрозу, але не помічаєте іншої - загрози профанацію українського націоналізму як такого.

Та якщо це буде притомна країна де хочеться жити і треба буде знати мову то мовне питання само собою вирішиться. На разі ж у нас крім мовного питання нічого не вирішується. І мабуть я реально тупий раз ви цього не розумієте.

demitsuru
Я проти двомовності як такої. Мені байдуже якою мовою розмовляє людина в побуті і звичайно чим більше мов ти знаєш тим краще, але українське громадянство повинно включати володіння українською бо державна мова повинна лише українська . І головна причина цьому це Росія.

Тільки от українізація повинна бути притомна. Гвалтувати нікого не треба, бо це все діє навпаки. Це справа поколінь. Треба підтримувати і розвивати українське і щоб українське було якісним, а не просто українським на зло ворогам. І тут вся справа у керівництві, законах і державних структурах а не в "тупому народі" до якого належать всі, але не я! (Як прийнято вважати). Нацсрач потрібно припиняти і це реально має стати частиною державної політики. Реальний пошук консенсусу, реальні реформи, робочі державні структури і правова держава це єдине що нас врятує. Без цього ніяка мова нас не врятує.
Arsenfpu 

2019-07-11 20:11  
dexterboy11 написано:
Тільки от українізація повинна бути притомна. Гвалтувати нікого не треба, бо це все діє навпаки.

Так-так: повернемо, скажімо, у кінотеатри російську озвучку - ні, українську лишимо, десь там зранку до 11-ої ранку у графіку, але вона буде такою суперською, що люд просто валитиме на неї і ігноруватиме вечірні сеанси! Happy
Ще давайте таке: хоче людина заповнювати документи російською - прошу, для нациків - лишаємо можливість щось шкребти й українською. Всі задоволені! Рекламні вивіски: звісно російською - так ефективніше, але й українській залишимо місце - наприклад, хтось захоче і для екзотики напише Кав'ярня, ге? Все заради зручності і бізнесу!
dexterboy11 написано:
Треба підтримувати і розвивати українське і щоб українське було якісним

Ну, ця казка взагалі не нова! Спершу зрівняємо у правах українську і російську, а потім, коли остання поглине весь інформаційний простір - будемо сидіти і очікувати появи раз у 20 років нових Океан Ельз Happy
dexterboy11 написано:
Реальний пошук консенсусу

Є такий: повна свобода використання мов! Нагадую, що окрім російської у нас ще мається угорська, болгарська, румунська. Повний консенсус!

Маю питання: де Ви в Україні за ці 30 років бачили "насільствєнную украінізацію" (яка очевидно і призвела до нашого убого життя у бур'янах Happy )? Бажано конкретні приклади.
Python 
VIP

Востаннє: 18.10.24

2019-07-11 20:22  
dexterboy11 написано:
Для держави спорт це політика. І у випадку українського спорту це особливо абсурдно і навіть нахабно. Бо переважно підтримка спортсменів просто відсутня. Тренуйся там собі як хочеш, шукай спонсора якшо тобі треба, якщо на міжнародний рівень вийдеш то може дамо тобі прапора і на якийсь чемпіонат відправимо. Лише коли ти вже досягнув вершини то приходить держава і починає цілувати тебе в обидві щоки і казати: "Гордість ти наша!". І той спортсмен частіше за все не розуміє за що він має дякувати державі, бо все здобуто його працею і зусиллями батьків. Тож те що частина з них їде за кордон це абсолютно адекватна реакція. А ті хто в супереч такій державній підтримці не виїхали то мабуть є в рази більшими патріотами від тих кому просто свербить російськомовність Світоліних.

Так ні, все на своєму місці: держава недофінансовує спортсменів, які або взагалі їдуть звідси, або недостатньо добре виконують патріотичну місію. Вони б, може, і лишились, і солов'їною забалакали — так держава ж не платить. Держава, може, й платила б — так усе одно яка з них користь, як 90% дозрілих спорттушок за трохи більші гроші переїдуть до сусідів і в кожному інтерв'ю щебетатимуть, яка погана країна, з якої вони чкурнули. Тож державі стратегічно невигідно вкладатися в спортсменів, а спортсменам — лишатися в країні.
dexterboy11 написано:
Це коли ви олімпіаду дивитесь по телевізору то вам здається що то патріотична місія, що все так гарно і урочисто. Що це бої гладіаторів і все таке. А насправді спорт, здоровий спосіб життя і патріотизм це все різні речі. Бо людина що має за мету досягти довершеності у певному виді спорту, частіше за все робить це не з думкою про державу і не з наміром бути здоровим. Але мабуть потрібно хоч трошки дружити хоча б з фізкультурою, аби це зрозуміти.

От-от. Кому потрібне здоров'я, той за свої гроші йде в портзал і там качає біцепси. Патріоти, мабуть, більш зацікавлені в якихось освітніх проектах. А великий спорт — це коли країна сидить з пивасиком перед телеком і, типу, ми здобули. Це давно вже і не патріотизм, і не пропаганда здорового способу життя, а просто бізнес, який держава за інерцією продовжує підтримувати бюджетними коштами.
Qualcuno 
VIP

2019-07-11 21:08  
///
kryk-v.ya. 

2019-07-11 21:35  
Панове та полегенько...ви вже цілі твори друкуєте... Wide grin Wide grin Wide grin
hetzendorf 
Забанено
Забанено

2019-07-11 21:55  
dexterboy11 написано:
Ось на, штудіюй, нещастя.

Ні, ти здається не зрозумів поставленого питання. Бо то все якесь бла-бла-бла на вільні теми. Ну гаразд, доведеться розжувати. Запитання: який кінцевий продукт того [професійного, видовищного] спорту? Продукт, що дається нам у відчуттях, що їх, як відомо, людина має 5: зір, слух, нюх, смак та дотик. Продукт, що можливо передати наступним поколінням, як спадок чи надбання. Запитання дуже-дуже просте, ще й сформульоване максимально настільки конкретно, що детальніше нікуди.
Gin_ger 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.08.19

2019-07-11 22:41  
Цього разу прийдуть голосувати прихильники "партії шарія". Не знаю, що вони хочуть там сказати, але… Приходять на виборчі дільниці почитати програму тої партії (програми ще не надруковані). Запитують, чи точно "партія шарія" буде в бюлетені для голосування…
Отакої! Sad (1) Sad (1) Sad (1)
dexterboy11 
Поважний учасник

2019-07-11 22:52  
Qualcuno
Не зрозумію ніяк, вам українська держава треба, чи просто довести що я тупий? Так я хочу помаленьку зварити жабку, щоб вона не відчула болю і спокійно, щасливо пережила українізацію. Бо якщо будемо варити швидко то є ризик отримати Україну в п'ять областей і працювати на польських панів. Якщо не будемо ту жабку взагалі варити то швидше за все отримаємо те ж саме. Чого хочете ви? Федеративну Україну і штрафувати кацапів на Волині?

Arsenfpu написано:

Є такий: повна свобода використання мов! Нагадую, що окрім російської у нас ще мається угорська, болгарська, румунська. Повний консенсус!

Маю питання: де Ви в Україні за ці 30 років бачили "насільствєнную украінізацію" (яка очевидно і призвела до нашого убого життя у бур'янах Happy )? Бажано конкретні приклади.

Оце гарно я з тими бур'янами придумав. Як вас торкнуло)

Насильної українізіції немає. Є лунатики з обох боків. На емоціях яких розігрівається мовне питання перед кожними виборами. І купа зайвого срачу й ненависті як насідок. І це все зовсім не вирішує цього нещасного мовного питання.

Саме такими кроками як українізація кіно й потрібно рухатись. Повиннен бути цікавий, бажаний продукт українською.

Arsenfpu написано:
будемо сидіти і очікувати появи раз у 20 років нових Океан Ельз

Схоже ви таки погоджуєтесь що чекати доки у бур'янах народиться черговий Океан Ельзи це не дуже класноHappy Але у країні де творчісттю важко заробляти, по-іншому бути й не може. А можливість заробляти творчісттю в першу чергу залежить від рівня добробуту, освіти і культури (так принаймі кажуть, я не перевіряв). Потрібно пояснювати про те що наприклад корупція у цьому ключі може бути неменш важливішою за мову для розвитку української музики?

Python
Приблизно так само можна довести що ваша улюблена художня книжка це зайвий порожняк. Як притомній людині кажу вам що ви помиляєтесь на рахунок спорту. Але строчити про це мені реально ліньки. Бо це буде довга історія яку ті хто в темі і так розуміють, а ті для кого спорт це щось далеке то і не зрозуміють швидше за все.

hetzendorf
Давай ше 4 по 12 на турніку і хочаб 2 по 15 на брусах, бо дрищі анімешні то все неправда!

P.S. Все любі друзі. Покидаю вас як мінімум до наступного вихідного. Сильно не пишайтесь, то не працює Happy
Qualcuno 
VIP

2019-07-11 23:12  
///
Arsenfpu 

2019-07-11 23:19  
dexterboy11 написано:
Насильної українізіції немає

Але Ви чомусь впевнені, що саме українізація призвела до бідування народу коло порожніх холодильників.
dexterboy11 написано:
На емоціях яких розігрівається мовне питання перед кожними виборами

Мовне питання ніяк до виборів не прив'язане. Зокрема, ще палкіше воно горітиме і у вересні, і в лютому.
dexterboy11 написано:
І це все зовсім не вирішує цього нещасного мовного питання.

Так-так. Як тільки ми "згладимо кути" так воно й вирішиться. Звісно, не на нашу користь, але то таке...
dexterboy11 написано:
Саме такими кроками як українізація кіно й потрібно рухатись. Повинен бути цікавий, бажаний продукт українською

О тут повний ГИ! Адже скрізь волають (зокрема влада, яку Ви привели), що оці впроваджені папєрєдніками заборони - це зло, погано, непотрібно! То скоро ми такий продукт побачимо, шо гей-гей!

dexterboy11 написано:
Схоже ви таки погоджуєтесь що чекати доки у бур'янах народиться черговий Океан Ельзи це не дуже класноHappy Але у країні де творчісттю важко заробляти, по-іншому бути й не може. А можливість заробляти творчісттю в першу чергу залежить від рівня добробуту, освіти і культури (так принаймі кажуть, я не перевіряв). Потрібно пояснювати про те що наприклад корупція у цьому ключі може бути неменш важливішою за мову для розвитку української музики?

Ви неправильно зрозуміли. Я тут говорив не про бур'яни, а про частоту появи такого роду музики за умов повної русифікації музичного простору. Далі, російський музичний ринок розвинутий, бо там нема корупції? Ню-ню! Happy

У час своєї відсутності, утвердіться у своїй думці, що перепоною добробуту українців є українізація чи навіть українськість загалом Happy
hetzendorf 
Забанено
Забанено

2019-07-11 23:24  
dexterboy11 написано:
На разі ж у нас крім мовного питання нічого не вирішується.

dexterboy11 написано:
І це все зовсім не вирішує цього нещасного мовного питання.

Слухай-но, то воно вирішується чи не вирішується? Давай чи то хрестика знімай, чи труси вдягай.
dexterboy11 написано:
На емоціях яких розігрівається мовне питання перед кожними виборами.

Ніфіга воно на виборах 2014 року не розігрувалося. Ані на президентських, ані на парляментських. Та й усі ці 5 років нікого воно особливо не турбувало. Якщо не рахувати тих, хто знімав усіляких сватів. І вигулькнуло воно, як тільки вискочила ота зелупа, як Гриць із конопель. Бо зачаїла образу за сватів і всі ці роки виношувала помсту.
dexterboy11 написано:
Давай ше

Давай будь мужиком і визнай, що таки ніц немає. Симулякр. Хоча ні, навіть симулякру — й того немає. Абсолютний нуль. А відсутність симулякру — то не фігура мови, я правду кажу. Кому цікаво — можу пояснити.
dexterboy11 написано:
дрищі анімешні то все неправда!

Додано через 41 секунду:

dexterboy11 написано:
Все любі друзі. Покидаю вас як мінімум до наступного вихідного.

Krest0 
VIP

Востаннє: 07.12.23

2019-07-12 00:35  
Почитав я вибірково кілька коментарів. Не буду вирізати окремі цитати, а просто висловлюся.
Щодо мовної політики, то dexterboy11 має певну рацію. Не треба розділяти українців на основі мови, бо так ми можемо перетворити потенційних союзників у заклятих ворогів. Як я вже казав раніше, серед російськомовних жителів України теж є немало патріотів України. Багато з них добре розуміють українську мову і зовсім не проти, щоб вона розвивалася. Можуть навіть підтримати її розвиток тим чи іншим чином. Наприклад, ходять у кіно або на виступи україномовних гуртів чим надають фінансову підтримку цим напрямам. Або ж можуть долучитися до збору коштів на українські локалізації. Також особисто зустрічав російськомовних батьків, які намагалися сприяти тому, щоб їхні діти добре вивчали українську мову по принципу, що як ми нею погано розмовляємо, то хоч наступне покоління буде нею добре володіти.
Чому вони не розмовляють українською мовою уже інше питання. Причини можуть бути різними. Із найочевидніших, які не записують російськомовних одразу до ворогів:
1) Важко. Думаю, тут нікому не треба пояснювати, що між російською і українською мовою є дуже багато розбіжностей і в лексичному, і в морфологічному, і в фонетичному аспектах. От я наприклад чудово розумію російську мову. Писати можу дуже грамотно нею, бо коли пишеш, то є вдосталь часу, щоб подумати над граматикою. Проте мені дуже незручно розмовляти російською, оскільки я нею рідко коли розмовляв протягом свого життя. Це так само працює і в іншу сторону. Наприклад, один мій приятель із російськомовної сім'ї. Навіть більше скажу, у них сім'я по національності росіяни. Після подій 2014 року він користується тільки українською мовою в переписці. Доволі грамотно пише. Проте розмовляє тільки російською, бо в нього така сама проблема, як у мене щодо російської.
2) Соромляться. Чомусь серед багатьох людей панує думка, що як ти не зможеш одразу розмовляти чистою українською мовою, то краще й не починати, бо тільки псуєш мову і ганьбишся. Вважаю це не дуже розумним підходом, але такі випадки частенько трапляються.
3) Недостатньо україномовного оточення.

Також українізацію неможливо провести миттєво. Цей процес повільний, бо важко відучити людей від того, до чого вони вже звикли і поглинали дуже багато років. Особливо це стосується мови. Вимогами від пересічних людей тут нічого не доб'єшся. Єдиний дієвий спосіб це сприяти розвитку української мови. Щоб люди її чули частіше. Щоб вона була корисною.
Держава зі свого боку уже зробила все можливе за допомогою законодавчих ініціатив: обов'язковий українських дубляж в кінотеатрах та на телебаченні. Обов'язкова квота на україномовну музику на радіо в 35%. Обов'язкове ЗНО з української мови для того, щоб отримувати вищу освіту. Навіть реклама має бути озвучена українською (уже навіть в youtube реклама звучить українською мовою). Книговидавництво теж переважно україномовне.
Процес запущено, але відчутний результат скоріше за все буде уже від наступного покоління. Можна процес дещо прискорити, але тут вже все залежить тільки від нас. А тут способів багацько. Деякі з них приємні.
1) Якомога частіше користуватися українською мовою всюди. У побуті, у мережі.
2) Привчати своїх дітей до української мови.
3) Допомагати фінансово на зборах коштів для озвучення відео чи локалізації ігор.
4) Самому займатися перекладами та озвученням на волонтерських засадах.
5) Ходити в кіно.
6) Ходити на концерти україномовних гуртів. Або хоча б на youtube чи музичних мережах їх слухати, це допомагає їхньому просуванню.
7) Купувати ігри в Steam (тоді розробники частіше дозволяють локалізувати свої ігри).
8) Купувати книги з українським перекладом.
9) Підтримувати релізи на толоці. Особливо звертати увагу на релізи, які мало людей підтримують.
10) Дивитися український youtube. Зараз вже є дуже багато україномовних каналів із найрізноманітнішою тематикою. Можна знайти цікаві канали - підписатися на них та періодично переглядати нові відео. Також корисно проявляти якусь активність. Ставити вподобайки під добрими відео. Залишати коментарі. Поширювати. Для авторів перегляди та коментарі є стимулом продовжувати працю, а нових глядачів ставатиме більше завдяки активності.
11) Те саме стосується і соціальних мереж. Якщо користуєтеся facebook, то там теж є україномовні спільноти. Можна пошукати щось цікаве. Принцип той самий, що і з youtube.
12) Виставити український інтерфейс всюди, де це можливо. У Windows, у браузерах, у соц. мережах, на телефоні.
Qualcuno 
VIP

2019-07-12 01:17  
///
Krest0 
VIP

2019-07-12 01:32  
Qualcuno
Там же не про мову розмова була, а про те, хто чим займається. Світоліна он ділом зайнята, а не байдики б'є, а отже до неї претензій не має бути, судячи з тієї статті.

Додано через 7 хвилин 45 секунд:

Щодо другої статті, то я ні про які поступки меншинам не казав. Я казав, що російськомовні жителі України мають право розмовляти російською мовою, якщо від них законом або посадовими обов'язками не вимагається розмовляти державною мовою. Записувати їх за це автоматично ворогами неправильно.
Qualcuno 
VIP

2019-07-12 01:49  
///
Krest0 
VIP

2019-07-12 01:58  
Qualcuno написано:
За Світоліну я думку не зміню. Тут говорили про роль спорту, спортсмени подають приклад. Як тенісистка Світоліна ок, як одномовна українка - приклад для мільйонів українців, яких тут дехто хоче повільно переварювати, доволі суперечливий.

Так, приклад подає. Тільки от не щодо мовних вподобань, а щодо заняття спортом.
Всім байдуже як вона говорить. Її завдання ракеткою махати. І саме цей процес цікавий публіці.
Є звісно такі спортсмени, які можуть подавати небажаний приклад для українців. Усик наприклад. Але там через те, що у нього рот не затикається. І той рот безперервно транслює хохляцький спосіб мишлення.
Arsenfpu 

2019-07-12 09:39  
Krest0 написано:
Не треба розділяти українців на основі мови, бо так ми можемо перетворити потенційних союзників у заклятих ворогів. Як я вже казав раніше, серед російськомовних жителів України теж є немало патріотів України.

Згоден, не треба. Розділяють якраз противники будь-яких спроб українізації.
Krest0 написано:
Багато з них добре розуміють українську мову і зовсім не проти, щоб вона розвивалася

Але без них, тобто іншим так - це класно, але до мене не лізьте! Happy Тут можна привести приклад ставлення пересічного громадянина до віри: так, я не проти Бога, Пасхи, Різдва але виконання заповідей (основи тієї Віри) - це не до мене, обмежусь яйцями (українськими пісеньками), пасочками (кіном з українським дубляжем) Happy
Krest0 написано:
Також особисто зустрічав російськомовних батьків, які намагалися сприяти тому, щоб їхні діти добре вивчали українську мову по принципу, що як ми нею погано розмовляємо, то хоч наступне покоління буде нею добре володіти.

Це звичайний батьківський глузд, який полягає у тому, щоб власна дитина мала більше шансів у своєму подальшому житті. Бізнес і нічого особистого. Ніякої любові до солов'їної тут немає.
Krest0 написано:
Чому вони не розмовляють українською мовою уже інше питання.

Бо не хочуть, бо не "жме". Банальне пояснення: уявімо, що вони потрапили в Австралію і там без англійської ти не матимеш жодних соціальних та економічних перспектив. Тому, хочеш, не хочеш, але змушений будеш вчити. В Україні можна не знати не те що української, а навіть російської (Закарпаття) і нічо - живеш.
Krest0 написано:
3) Недостатньо україномовного оточення.

Воно й не з'явиться, бо ми начебто маємо максимально "зглажувати та незагострювати", забезпечувати комфорт усім. Усім тим, хто не спілкується українською. Тобто, не стимулюючи, не вимагаючи, не створюючи - де візьметься оточення?
Krest0 написано:
Також українізацію неможливо провести миттєво

Звісно, не можливо, навіть за бажання. Тобто, навіть якщо ми зараз шалено візьмемось за це питання, максимально закручуючи гайки, то процес триватиме не один 10-ок років. А за тих дрібних кроків, що зараз маємо із постійними намаганнями відкотитися назад, то ніколи.
Krest0 написано:
Держава зі свого боку уже зробила все можливе за допомогою законодавчих ініціатив: обов'язковий українських дубляж в кінотеатрах та на телебаченні. Обов'язкова квота на україномовну музику на радіо в 35%. Обов'язкове ЗНО з української мови для того, щоб отримувати вищу освіту. Навіть реклама має бути озвучена українською (уже навіть в youtube реклама звучить українською мовою). Книговидавництво теж переважно україномовне.

Те, що зробила Держава - це лише початок. Насправді, це мало, це основи, як мінімум треба домогтися виконувати все це.
Krest0 написано:

Деякі з них приємні.
...
...
...

Це все кльово. Але це наче рибалці розказувати, що аби піймати рибку треба вранці вставати, а звечора прикормлювати і т.п. Він і так це знає - заохочувати його не треба. Тобто, Ви доносите тим, для кого українська не чужа, що треба бути ще більш українським. А усі інші? Їм Ваші заохочення до дупи. Їм комфортно і так, їм ще зручніше життя хочуть зробити. Цим нічого для українізації Ви не доб'єтесь на загал.
Gin_ger 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.08.19

2019-07-12 12:27  
Sad (1) Sad (1) Sad (1)

Нас мало. Нас, может быть, трое… (с)
Нас много. Нас может быть четверо. (с)

Панове! Це про вас!
Вас завжди буде мало…
Вибачте, що цитати на москальській мові…
Wide grin Wide grin Wide grin

https://www.youtube.com/watch?v=POnWyZ3LHOc
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Цю тему закрито Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 125, 126, 127 ... 531, 532, 533  наступна