Флудильня - флуд, питання, новини і т.д.

Нові коментарі

Нова тема   Цю тему закрито
Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 302, 303, 304  наступна
Автор Повідомлення
iwan wan 
VIP

Востаннє: 16.11.24

2016-10-03 22:01  
ярий тверезенник написано:
тре крутити 4 серію для кацапні і ляшні денно і ночно!!!

чого?)
Леля22 
Забанено
Забанено

Востаннє: 07.08.18

2016-10-03 22:35  
Тут ще цікаво... От зараз війна, і як бути тут із заповідями...
Найкращий варіант би був, звісно, зробити так, як пропонував Магатма Ганді. Це був би ідеальний варіант із мінімальною кількістю жертв.
Тобто приходить ворог, ніхто не чинить опору, всі здаються, але залишаються вірними Україні.
Тобто: всі здалися, окупанти, звісно, зробили нас своїми рабами, змушують на них працювати.

А ми всі, всі саботуємо, працюємо навмисно дуже і дуже погано, все їм псуємо.
І ворог таки мусить піти нічого не добившись. Адже: нащо йому така територія, де всі люди налаштовані проти нього, все саботують, працюють навмисно аби як...
Але, на жаль, це утопія...
Бо такого, що всі як один саботували, все одно не буде, неодмінно будуть зрадники, тому це не пройде, а шкода.
Тому доводиться людям воювати.
Robar III 
Забанено
Забанено

Востаннє: 01.05.20

2016-10-03 22:50  
Леля22
скільки мені, ще треба написати на толоці, що ганді не був би таким миротворцем. якби його у свій час не підтримала армія? Без армії він ніхто і звати його ніяк. Довго ще будуть тут ці міфи поширені про його "унікальність" та свій окремий шлях, відмінний від англосакського.

Леля22 написано:

Тобто приходить ворог, ніхто не чинить опору, всі здаються, але залишаються вірними Україні.
Тобто: всі здалися, окупанти, звісно, зробили нас своїми рабами, змушують на них працювати.

А ми всі, всі саботуємо, працюємо навмисно дуже і дуже погано, все їм псуємо.

20-ті роки 20 ст, 30-ті роки 20 ст, 40-ві роки 20 ст.
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-10-03 22:54  
Robar III
Може, й так, не знаю... Я ж кажу це утопія лише тому, що всі люди на це неспроможні, а тільки деякі.
А якби абсолютно всі все саботували - то, думаю, вдалося б.
Ну щоб ворог зробив - всіх би вбив? Ну і хто б працював на цій території?
Йому ж потрібні люди, як рабська робоча сила.
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-10-03 23:01  
Леля22 написано:

Ну щоб ворог зробив - всіх би вбив? Ну і хто б працював на цій території?
Йому ж потрібні люди, як рабська робоча сила.

палабо-поморські слов'яни вам усе розкажуть.
фіцко 
Забанено
Забанено

Востаннє: 17.05.17

2016-10-03 23:10  
Колись у "ГК" прочитав цікавеньке інтерв"ю з дисидентом Валентином Морозом.
Свого часу цей чолов"яга став дуже знаменитий у світі. Не за власні переконання, чи там якусь стійкість духу, як дехто може подумати. А цілком випадково.

Уночі з 27 на 28 квітня 1979 року у Нью-Йоркському аеропорту ім. Кеннеді представники СРСР обміняли п'ятьох кримінальних в'язнів — О. Гінзбурґа, Г. Вінса, В. Мороза, М. Димшиця та Е. Кузнецова — на радянських громадян Вальдика Енгера та Рудольфа Черняєва, незаконно репресованих у США на великі терміни ув"язнення за сфабрикованими звинуваченнями.

В цій п"ятірці мали бути одні тіко жиди. Однак, за підказкою бзєжинського, сша наполягло, щоб до п"ятірки включили дисидента-українця та баптиста.

Отже читаємо. Ну дуже цікаве інтерв"ю

Галицькі КОНТРАКТИ - № 29, липень 2000

"Контракти" зацікавилися Валентином Морозом

ТОМУ, ЩО цей історик і дисидент, перш ніж зайнятися бізнесом, 13 років відсидів у брежнєвських таборах. А потім, втративши через підступність власної дружини у Львові кав'ярню з крамницею, від бізнесової практики перейшов до теорії
Йдучи на зустріч, я спробувала якомога більше довідатися з біографії пана Мороза. Проте в недавно виданому українською мовою "Універсальному словнику-енциклопедії" знайшла згадку лише про голову СПУ Мороза Олександра, а про Мороза-націоналіста, політика-дисидента, який ще за радянських часів був ув'язнений за українську ідею, - ані слова. Пан Валентин, однак, не висловивши великого бажання обговорювати цей словниковий казус, натомість несподівано запропонував "морозівки" - фірмового напою власного виробництва з паприкою та полином. "Щоб почуватися жвавіше".

- Пане Валентине, як ви вибралися з радянської в'язниці?

- Моїм рятівником був Збігнєв Бжезiнський. Він народився на заході України, і безкомпромісно наполягав, що серед обмінюваних в'язнів українець мусить бути. Півроку Союз торгувався. Бо українця - націоналіста і політика - ніяк не хотіли випускати на Захід. Коли я із Бжезiнським після свого визволення зустрівся - півгодини офіційно поговорили у Вашингтоні - навіть пляшки йому не поставив. Не та обстановка, не було як її пропонувати другій людині Америки. У Папи Римського я теж мав аудієнцію. Потім переїхав до Канади, перечекав там дощ та й повернувся. Діаспора й досі вважає, що я дурний. Бо ж я поїхав в Україну: на мізерну платню, на небезпеку. Та звідси я втікати не збираюся.

- А чим ви за океаном займалися?

- Я швидко зрозумів, що в тому світі треба і можна самому давати собі раду. За океан прибув український дисидент, який не казав, що він лише за людські права.
І мій "ринок" відразу з'явився. А там люди розуміють, що якщо людина їздить, виступає, вона ж мусить на якісь гроші їсти, жити.
Потім я почав журнал видавати. Переїхав у Торонто, купив там хату. Почав радіопрограму. І так поступово, поступово... А 1990 року мене пустили додому разом з протестантським пастором. Мав бути "чемним". Та де там! Мітинги, виступи... З 1991 року почав працювати в Поліграфічному інституті. Був навіть завкафедрою. Та керівна робота хоч у навчальному закладі, хоч у підприємництві не для мене: половину часу забирає.
- А як же кав'ярня і крамниця, які були у вас у Львові?

- Взагалі-то я не збирався великим бізнесом займатися, бо як я вже сказав, він поглинає людину повністю. До того ж, коли людина має купу справ, то просто мусить комусь довіряти, на когось покласти частину праці. І ось вам результат: одночасно довелося розпрощатися і з кав'ярнею, і з крамницею, і з дружиною. Мій досвід - і канадський, і український - каже, що провадити підприємництво з кимось - це дуже невдалий варіант. Рано чи пізно такий бізнес тріскає або хтось один викуповує його у своїх партнерів.

- То вас перехитрувала дружина-партнер?

- Надурила, точніше! Рік тривав наш сімейний бізнес. Я ж не знав, що на мене дивилися як на наївного закоханого, якого можна використати. Мені і згадувати про це не хочеться. На щастя, коли ще тодішній міський голова видавав мені списаний із житлового фонду будинок під Замковою горою, він сказав: я знаю тільки вас і на вас одного записую. Мудрий був чоловік. Завдячуючи йому, я хоч свою хату не втратив. Так що колишній вже дружині залишилися тільки крамниця і кав'ярня.
Мене в бізнесі легко обциганити. Я це усвідомлюю і тому навіть відмовився від ідеї продавати свою "морозівку". У Варшаві є відомий політик Єжи Урбан. Видає журнал "Нє" ("Ні", якщо українською) і горілку назвав своїм "Нє". Тож свого часу і я щось таке думав зробити.

- Кажуть, не всі люди потенційно придатні до бізнесу. Ви із цим згодні?

- Я зрозумів, про що ви кажете. Ну, добре, хтось думає: Мороз вірші писав, який з нього бізнесмен? Проте багато відомих бізнесменів не роблять поетичних дурниць, але втрачають свої мільйони в Україні. І немає з кого спитати. Приклад - Ігор Прокіпчук. Він колись виїхав зі Львова. За океаном спонсорує українську футбольну команду, забезпечував американські гастролі театру імені Заньковецької. Витратив на це 22 тисячі канадських доларів. То він теж в Україні збудував якусь міні-фабрику. Записали її на його родича чи на когось іншого. Пропало. Таке сталося з кількома десятками українців з Америки, Канади, Англії. Хто ж сюди поїде, якщо така слава пішла? Ніхто не хоче ставати жертвою незнання законів, та ще й таких, які змінюються щомісяця. Я належу до тих, хто, приїхавши в Україну, справді щиро хотів щось зробити. А місцеві люди, які порівняно з канадцем чи американцем фантастично бідні, розглядали новоприбулих своїх співвітчизників як людей з іншої планети, в яких можна щось взяти-вхопити.

- Але ж інвестиції в економіку все одно потрібні...

- Згоден. Без чужого інвестора і рідного Піночета українська економіка з місця не зрушить. Візьмімо хоча б приклад Чилі. Хай би як нині Піночета критикували, а свою справу в економіці цієї країни він зробив якісно. Сьогодні західні "грошові мішки", які ще вчора проклинали Піночета за фашизм, стоять у черзі, аби інвестувати свої гроші в чилійську економіку.

- То ви що, з бізнесом розпрощалися остаточно? Відтепер жодних бізнесових експериментів?

- Чому ж? Писатиму книжечку "Середній клас в Україні - проблеми формування". Без нього жодного стабільного суспільства не буде. Середній клас - це стабілізатор. Там, де середній клас сильний, бюрократ не має голосу. Мені є з чим порівнювати, бо в Канаді українці і є тим середнім класом. Бідного українця, який би ходив вулицею з подертими штанами, там не побачиш.
А погляньте на наш рідний автентичний "середній клас"! Він як кріпак. По-перше, податкова інспекція і десятки всіляких інших контролерів-хижаків тебе нищать. По-друге, рекет. Тому більшість успішних іноземців-бізнесменів в Україні, по суті, зв'язалися з мафією. Тут можна заробити гроші миттєво. Проте миттєво - це або в тюрму сісти, або застрілять.

- Куди, на вашу думку, рухається нині корабель під назвою "Україна" - на Схід чи на Захід, до демократії чи до авторитаризму?

- Триває поступовий процес демократизації і національного відродження. Ми не йдемо чеченським шляхом: стрілянина і відстоювання самостійності. Драматизму українець ніколи не хоче. Революції - то московський стиль.
Смуга води між нашим і російським кораблем невпинно збільшується по сантиметру на рік. Це неминуче. Я не економіст. Але американська пані Олбрайт сказала таку цікаву річ, що її навіть неекономіст зрозуміє. Чотири країни світу нині під особливим прицілом - Венесуела, Нігерія, Індонезія і Україна. Тобто нас зарахували до дуже відсталих, але дуже багатих і перспективних. Венесуела та Нігерія стоять на "калюжах" з нафтою. Індонезія супербагата мінералами. Україна теж унікальна зона. Другий такий район - Великі озера в Америці. Ліпше нам дати розвинутися, бо аж тоді ми зможемо купувати.

- Просте і майже вічне запитання. Скільки, по-вашому, грошей потрібно людині для щастя?

- Казали колись у тюрмі - "ты меня насмешил до конца срока". Що таке щастя - ніхто не знає. В однієї американки взяли інтерв'ю. А вона бідкається: і за катер ще не виплатила позику, і синові треба на авто. А якусь жінку колись у Союзі запитали, чи щаслива. Вона каже: "Так. Масло у продаж викинули і я купила цілий кілограм". У моїй ще не надрукованій збірці гумору написано: "Що таке щастя? Це коли три дні болів зуб і раптом перестав".

- Ваші діти успадкували батькові гени - політика чи науковця?

- Про власних дітей важко говорити. Це про чужих легко. Син Валентин починав як музикант. Грав на скрипці, на гітарі, на бандурі. Написав кандидатську дисертацію в Едмонтоні про лірників. А потім перейшов на радіо "Свобода". Він не має таких радикальних поглядів, як я. Він швидше ліберал. Веде економічні програми.

- Не шкодуєте, що розлучилися з Канадою?

- Я щасливий, що зустрівся з нею і досі є її громадянином. І не відмовлюся від канадського громадянства хоча б тому, що мій паспорт - це перепустка у світ. Зараз у моїх планах один журнал з Канади сюди перевести. Тут дешевше видавати його разів у чотири.

- Сьогодні ви викладаєте історію у Львівському інституті фізичної культури. Хочете ще раз довести всім, що - всупереч колишній радянській пропаганді - політика і спорт все ж таки тісно взаємопов'язані?

- Тут ректор дуже сприятливий: робить сучасне українське відродження. Колись цей інститут був російськомовний. Сенс для мене - в цій новизні. Я ще викладаю історію в Академії державного управління. Це зовсім нова установа. Я не люблю нарікати. Волію щось взяти і зробити.

- Як відомо, з в'язниць люди здоровими не виходять. Тринадцятирічне перебування в таборах якось позначилося на вашому здоров'ї?

- Я колись займався спортом. Був непоганим футболістом. І це дало мені можливість у тюрмі витримати. Ти знаєш, що можеш, а що - ні. І досі, аби нормально почуватися, мені треба раз на тиждень виспатися без годинника. А тоді я можу щодень скільки треба спати, коли треба встати. Бо ще в тюрмі я зрозумів, що хворим, кволим і слабким бути не можна. Якщо будеш хворим, то вмреш. Я це усвідомив і наказав собі, що хворим не буду - і перестав хворіти. Треба, як барон Мюнхгаузен, вміти витягти себе з болота. Я люблю на природу вискочити, дрова рубати, в якійсь хаті примітивній спати. У Канаді я мав таку хату в лісі, куди приходили вовки і ведмідь.

- Певно, харчуєтеся теж так, аби не зашкодити здоров'ю?

- Я що бачу, те їм. Готує мені господиня. Улюблені страви - вареники і тушена капуста. Вина я не вмію пити. Коли був молодий, професорував, то студенток водив на вино. Любив вино і цукерки. Тепер мені все це не смакує. Легко обходжуся без солодкого. Люблю добрий коньяк, взимку - ром, зокрема ямайський. Як у Франка: "Ой, не жалуй, моя мила, що я п'ю. Тоді будеш жалувати, як я вмру". "Гетьмана" не п'ю, бо дуже дорогий. Ліпше "морозівку" - ще налити келишок?..

Ольга ШВАГУЛЯК-ШОСТАК

Досьє

Валентин МОРОЗ народився 1936 року на Волині. Закінчив історичний факультет Львівського університету. Викладав у Луцькому та Івано-Франківському педагогічних інститутах. За антирадянську пропаганду опинився у брежнєвських таборах, де пробув 13 років. 1979 року його разом з чотирма іншими дисидентами обміняли на двох радянських шпигунів, впійманих в Америці. Докторську дисертацію захистив за кордоном. Викладав у Гарвардському університеті у США. Серед його книжок: "Тверді мелодії", "Лекції з історії України", "Бумеранг". В. Мороз - автор есеїв "Репортаж із заповідника ім. Берії", "Мойсей і Датан", "Серед снігів", "Хроніка опору". В Україні видано такі його книги: "Україна у ХХ столітті", "У пошуках українського Піночета", "Націоналізм ХХ століття". Нині доктор історичних наук, професор В. Мороз облишив підприємництво і працює викладачем.
Постійне джерело у мережі:
http://web.archive.org/web/20010228184408/http://www.kontrakty.com.ua/ukr/gc/nomer/2000/2000-29/29ludi.html
Cleaf 
Забанено
Забанено

Востаннє: 23.03.18

2016-10-03 23:27  
фіцко написано:

Свого часу цей чолов"яга став дуже знаменитий у світі. Не за власні переконання, чи там якусь стійкість духу, як дехто може подумати. А цілком випадково.
Уночі з 27 на 28 квітня 1979 року у Нью-Йоркському аеропорту ім. Кеннеді представники СРСР обміняли п'ятьох політв'язнів — О. Гінзбурґа, Г. Вінса, В. Мороза, М. Димшиця та Е. Кузнецова — на радянських громадян Черняєва та Енґера, колишніх службовців ООН, засуджених у США на великі терміни за звинуваченням у шпигунстві. Жоден з обміняних не знав про це, згоди ні в кого не питали — акція була оформлена як позбавлення громадянства з подальшим видвореннням із країни.
В цій п"ятірці мали бути одні тіко жиди.

Себто, якщо якийсь гой стає популярним у світі, то не за власні переконання чи стійкість духу; то лише випадковість, примха котрогось із представників богообраного народу (як-от Бжезінського).
фіцко 
Забанено
Забанено

2016-10-04 09:27  
Від жида про жидів
Відповідь на питання - "кому на Русі жити добре?"
Спеціально для тих, хто ходить на вибори

леонід ройтман. Інтерв"ю балашову
https://www.youtube.com/watch?v=K2_2KySVPiA
ярий тверезенник 
VIP

Востаннє: 19.11.24

2016-10-04 09:43  
Валя Котик Біблію писали (редагували) інквізитори та інші дегенерати на тронах. А чогось Біблія Острозького набагато ємкістніша за сучасну Біблію...

Додано через 2 хвилини 45 секунд:

iwan wan тому що в четвертій серії показано як імбецили-комуняки вбивали Українських та Польських дітей та жінок і звинувачували в тому УПА... А дурна ляшня з кацапньою і далі дума що те робили справді УПА...
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-10-04 09:59  
iwan wan 
VIP

Востаннє: 16.11.24

2016-10-04 10:14  
iwan wan тому що в четвертій серії показано як імбецили-комуняки вбивали Українських та Польських дітей та жінок і звинувачували в тому УПА... А дурна ляшня з кацапньою і далі дума що те робили справді УПА...

так вони не думають, їм пофіг, вони хочуть Львів, Камянець і ше з половину України в додачу..
ярий тверезенник 
VIP

2016-10-04 10:15  
Леля22 вони кривлять душею бо не в світі багато зла, а в Україні... І ще їм доречно було б махати вудками з агітацією різних партій при цьому і було б гармонійно це.
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-10-04 10:16  
iwan wan
+1. Нічого не змінилось. з часів античності у міжн політиці. Як би себе не переконували наївняки.
ярий тверезенник 
VIP

2016-10-04 10:18  
iwan wan тоді нехай поцілують свого путіна в сраку, а ті другі свого пілсудського...
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-10-04 10:20  
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-10-04 10:21  
ярий тверезенник
Угу-угу, ясно.
Вони сильні дівчата. Тільки чоловіки-слабаки не люблять сильних дівчат.
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-10-04 10:24  
Леля22 написано:
ще їм доречно було б махати вудками з агіта

як скоро, знову коли вас прижмуть до стінки, втечете в оф:?
ярий тверезенник 
VIP

2016-10-04 10:29  
Леля22 бачив я таких сильних дівчат в чехії та італії... потім приїжджають в Україну та волосся рвуть на голові...
фіцко 
Забанено
Забанено

2016-10-04 10:39  
льоня ройтман - хто стоїть за спиною авакова?

гусская мафія в українській владі
https://www.youtube.com/watch?v=HZjLktNSKTo

початок тут https://toloka.to/t71139-2400#837256
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-10-04 13:24  
Robar III
ярий тверезенник
Оце поспілкуєшся тут з такими, як ви, і взагалі жити не хочеться, серйозно... Один негатив від вас.
Тому ухвалюю рішення, щоб себе дарма не травити - припинити ці "дискусії" з вами. На все добре.
ярий тверезенник 
VIP

2016-10-04 14:13  
Леля22 так спілкуйтесь з тими, які вам приємні їх же і так більше. Ніби великий екстаз я отримую від тої писанини що читаю, хоча краще чим на дощ дивитись...
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-10-04 18:32  
Ось, всі ці великі та відомі люди вірили у Бога та Біблії:
Ісак Ньютон (1642-1727): «Біблія вміщує в собі більше ознак достовірності, ніж уся світська історія».

А.Ейнштейн (1879-1955): Можна з впевненістю сказати, що доктрина особистості Бога, який керує подіями природи, ніколи не може бути спростована наукою.

Фарадей (1791 — 1867) — англійський фізик. Він говорив одного разу доповідь на тему про «хімічний аналіз сльози», де, між іншим, виразився, що сльози походять від серця і направлені до серця, так і Біблія походить від Бога і хто від Бога, той слухає її голосу.

Вальтер Скотт (1771-1832 ) англійський письменник, коли лежав на смертному ложі , то сказав синові: «Дай мені Книгу!». «Яку, батьку?». Помираючий підвівся і промовив: «В світі є лише одна книга — це Біблія!» — то були його останні слова.

Кант, філософ, в 1796, на 72-му році життя писав: «Своїм змістом Біблія сама свідчить про своє Божественне походження. Вона відкриває нам в величі і виконанні плану спасіння весь жах нашої гріховності, всю глибину нашого падіння… Біблія найцінніший скарб, без якого я був би в Жалюгідному становищі. Усі прочитані мною книги не дали мені тієї утіхи, що дало Слово Боже в Біблії: Якщо я піду і долиною смертної тіні, не злякаюсь зла, тому що Ти зі мною (Пс.22:4)».

Клайв Льюїс (1898 — 1963): «Я вірю в Бога, як вірю у сонце. Вірю не тому, що бачу Його, а тому що в Його світлі бачу все решту.»

О. І. Герцен (1812 — 1870): «У всякому віці і при різних обставинах я повертався до читання Євангелії і кожен раз його зміст зводило мир і лагідність у душу.»

Авраам Лінкольн (1809 — 1865): «Біблія — це найкращий дар, даний людині Богом. Через цю книгу Спаситель світу звістив усі блага. Без неї ми не могли б розпізнати істину та неправду.»

Авраам Лінкольн: «Я переконаний, що Біблія є найкращим подарунком, яким Бог коли-небудь наділив людину. Все найкраще від Спасителя світу передається нам через цю книгу».

В. Є. Гледстон: «У свій час я знав дев’яносто п’ять видатних людей у світі, і вісімдесят сім з них були послідовниками Біблії. Біблія виділяється своїм походженням і незмірна відстань відділяє її від інших книг».

Джордж Вашингтон: «Неможливо правильно правити світом без Бога і Біблії».

Наполеон: «Біблія — незвичайна книга. Вона жива істота, яка перемагає все що їй протистоїть».

Королева Вікторія: «Я приписую Біблії велич Англії».

Даниїл Вебстер: «Якщо є що-небудь гідне вшанування в моїх думках і стилі, я віддаю честь моїм батькам, які з раннього дитинства вчили мені любов до Священного Письма. Якщо ми будемо дотримуватися принципів, яким вчить Біблія, наша країна буде в стані постійного благоденства. Але якщо ми і наші нащадки знехтувано повчаннями та авторитетом цієї книги, то можна сміливо сказати, що нас спіткає раптова катастрофа і перетворить нашу славу в глибоке ганьбу «.

Томас Карлейль: «Біблія є найвірнішим виразом, коли-небудь висловленою літерами нашого алфавіту, що вийшли з душі людини, через яке, як би Богом відкрите вікно, всі люди можуть подивитися на тишу вічності і розпізнати в далині проблиск давно забутого дому».

Джон Рескін: «Якщо у всьому тому, що я написав є яка-небудь цінність, то це тому, що в дитинстві мати моя щоденно читала мені місця Біблії і щодня вимагала заучувати ці місця на пам’ять»

Чарльз А. Дана: «Ця стародавня Книга незнищенна. І ця наша земля, чим більше ми будемо перегортати її сторінки і вивчати її секрети, тим вірніше вона підтвердить та ілюструє сторінки Священних Писань».

Томас Гекслі: «Біблія є Великою Хартією Бідних та поневолених Людство не може обійтися без неї»

В. Г. Сювард: «Вся надія людського прогресу заснована на постійно зростаючому впливу Біблії».

Патрік Генрі: «Біблія цінніше всіх книг, які коли-небудь були надруковані»

Ю.С. Грант: «Біблія є запасним якорем наших свобод».

Горас Грилей: «Неможливо поневолити розумово або соціально народ, який читає Біблію. Біблійні принципи лежать в основі людської свободи»

Ендрю Джексон: «Книга ця, сер, є скелею, на якій покоїться наша республіка»

Роберт Є. Лі: «У всіх моїх проблемах я завжди знаходив у Біблії світло і силу»

Лорд Теннісон: «Читання Біблії, саме по собі, є освітою».

Джон Квінсі Адамс: «Так велика моя повага до Біблії, що чим раніше діти мої почнуть читати її, тим більше я буду впевнений, що вони стануть корисними громадянами своєї країни і шанованими членами суспільства. Довгі роки я дотримуюся звичаю прочитувати Біблію раз на рік» .

Еммануїл Кант: «Існування Біблії, як книги, є найбільшою користю для всіх людей, коли-небудь випробуваною людством. Будь-яка спроба применшити Біблію є злочином проти людства».

Чарлз Дікенс: «Новий Заповіт є величезною книгою тепер і в майбутньому для всього світу».

Сер Ісаак Ньютон: «Біблія містить в собі більше ознак достовірності, ніж вся світська історія».

В. Гете: «Хай розвивається наукова культура, нехай добре ведеться природна наука в глиб і в широчінь, нехай розум людини розвивається скільки завгодно, але культурного і морального рівня християнства, яке є в Євангеліях, вони не перевершать».

Н.І. Пирогов: «Мені потрібен був абстрактний, недосяжно високий ідеал віри. І взявшись за Євангеліє, якого я ніколи ще не читав, а мені вже було 38 років від роду, — я знайшов для себе цей ідеал».

В.І. Бєлінський: «Є книга в якій усе сказано, все вирішено, після якої ні в чому немає сумніву, книга безсмертна, свята, книга вічної істини, вічного життя — Євангеліє. Весь прогрес людства, всі успіхи в науках, в філософії полягають тільки у великому проникненні в таємну глибину цієї божественної книги … Підстави Євангелія — одкровення істини за посередництвом любові і благодаті «.

Ф.М. Достоєвський: «Господи! Що за книга це Святе Письмо, яке чудо і яка сила, дані в ній людині! … І скільки таємниць дозволених і відвертих! Люблю цю книгу аж! Загибель народу без Божого Слова, бо прагне душа цього слова і всякого прекрасного сприйняття «.

І.С. Нікітін: «Змучений життям суворо, не раз я собі знаходив в словах Передвічного Слова джерело спокою і сил».

А.С. Пушкін: «Я думаю, що ми ніколи не дамо народу нічого кращого Писання … в ньому знаходимо все людське життя. Релігія створила мистецтво та літературу, все, що було великого із самої давнини! … Без цього не було б ні філософії , ні поезії, ні моральності. Англійці мають рацію, що дають Біблію дітям … Мої діти будуть читати разом зі мною Біблію в оригіналі … Біблія всесвітня … Ось єдина книга у світі: у ній усе є «.

Вчені про Біблію

Галілей (1564-1642) — великий італійський фізик і астроном: «Священне Писання ніколи не може ні брехати, ні помилятися; вислови Його абсолютні і є правдою».

Фарадей (1791-1867) — англійський фізик. Він говорив якось на тему про «хімічному аналізи сльози», де, між іншим, висловився, що як сльози виходять від серця і направлені до серця, так і Біблія виходить від Бога, і, хто від Бога, той слухається її голосу ».

Бойль (1626-1691) — відомий хімік: «в порівнянні з Біблією всі людські книги, навіть найкращі, є тільки планетами, які запозичують своє світло і сяйво від Сонця».

Лавуазьє (1743-1794) — засновник точної хімії: «Ви починаєте прекрасну справу», — писав він якомусь Кінгу, який видавав трактат на захист релігії, — виступаючи захисником Об’явлення і автентичності Священних Писань ».

Вагнер (1805-1864) — анатом і фізіолог: «Найбільшу дивну особливість Писання, безсумнівно, складає те, що воно непохитним чином зміцнює переконання в Його Божественне походження того, хто з істинним ретельністю і повнотою відданістю заглиблюється в неї і по ньому перевіряє свої внутрішні і зовнішні переживання ».

Д. Даусон (1820-1901) — геолог, американський вчений: «Коли б ким не була зроблена спроба зобразити історію світобудови, спроба ця не може уявити чого-небудь більш високого і гідного, ніж Біблійне оповідання про творіння».

Беттекс — природодослідник, німецький вчений: «Біблія — дерево, через величну завжди зеленіючу вершину якого, то тихо віють, то могутньо шумлять небесні духовні вітри, — дерево з плодами, які приносять отруєній гріхом людині зцілення, силу, здоров’я і вічне життя».

Бругш (1827-1894) — єгиптолог. Згадуючи про своє дитинство, каже: «Найбільша насолода доставляло в будинку моїх діда і бабусі читання, яка перебувала там, сімейної Біблії, яка була прикрашена численними замітками і перед моїм поглядом захопленим в чарівному світі передавала життя і діяння стародавніх мешканців Сходу. Ця гідна вшанування Книга книг, якою я володію ще дотепер, зачарувала мене, і я приписую їй перше пристрасне бажання з мого боку познайомитися з народами і країнами Сходу ».

Байрон (1788-1824) — поет 19-го століття. «За свідченням сучасників мало хто був так начитаний у Священних Книгах, як Байрон, і у поета не проходило майже жодного дня без того, щоб він не прочитав той чи інший розділ з маленької кишенькової Біблії, яка завжди була при ньому … Біблія постійно лежала на його столі ». І після смерті цього геніального поета, в його Біблії знайшли внесені туди їм власноручно наступні рядки: «У цій святій книзі — таємниця всіх таємниць. О, щасливі серед смертних ті, яким Бог дарував милість слухати, читати, з молитвою вимовляти і благоговійно сприймати слова цієї Книги! Щасливі ті, хто в змозі відкрити двері Біблії і рішуче йти за її шляхами. Але краще було б ніколи не народжуватися тим людям, які читають її лише з тією метою, щоб сумніватися і зневажливо ставитися до неї »(Л. Песталозь. 31).

Г. Гейне (1797-1856) — німецький поет: «Біблія. Справедливо називають її також Священним Писанням. Хто втратив свого Бога, той знову знайде Його в цій книзі, а хто ніколи не знав я Його, на того з неї дихає Боже Слово ».

В.Г. Белінський (1811-1848) — російський критик. З особливою увагою ставився до Євангелія, вважав його «кращою Книгою, де сказано все, що потрібно знати людині». «Є книга, — говорив він,— в якій усе сказано, все вирішено, після якої ні в чому немає сумніву, книга безсмертна, книга свята, книга вічної істини, вічного життя — Євангеліє».

Ф.М. Достоєвський (1821-1881) — російський письменник. У «Братах Карамазових» він каже: «Господи! Що за книга це Святе Письмо, яке чудо і яка сила, дані з нею людині!Точно статуя світу, і людини, і характерів людських; і названо все і вказано на віки віків. І скільки таємниць дозволених і відвертих! Люблю цю книгу аж! Загибель народу без Слова Божого, бо прагне душа його Слова і всякого прекрасного сприйняття ».

Наполеон Бонапарт (1758-1821) — військовий геній під час свого ув’язнення на острові Святої Олени дуже часто читав Біблію. Він висловив наступні великі думки про Слово Боже: «Євангеліє має якусь таємничу силу, щось дивно потужне; теплоту, яка діє на розум і зачаровує серце … Коли ця Книга лежить у мене на столі, … я не втомлююся її читати і завжди читаю з однаковим задоволенням».

Тейлор (1784-1850) — президент Америки: «Біблію треба дати в руки особливо юнацтву.Вона — Лучна шкільна книга в світі. Те, чого я вчився дитям, набагато краще пам’ятаю, ніж те, що читаю тепер, і я бажав би, щоб всі громадяни нашої країни перебували під впливом цієї Святої Книги »(Л. Песталозь. 35).

Лінкольн (1809-1865) — президент Америки: «Біблія — це найкращий дар, даний Богом людині. Через цю книгу Спаситель світу повідомив всі блага. Без неї ми не могли б розпізнати правду від брехні ».

Рузвельт — президент США: «Вчення Біблії так переплітається з нашою цивільної та громадським життям, що неможливо уявити собі людське життя, якщо це вчення відходить від неї. З віддаленням Біблії ми втратимо будь-які підстави ».

Вікторія (1819-1901) — королева Англії: «Ця Книга дала благоденство всього народу і зробила його щасливим».

Кант, філософ, у 1796, на 72-му році життя писав: «Своїм змістом Біблія сама свідчить про своє божественне походження. Вона відкриває нам у величі і виконання плану порятунку весь жах нашої гріховності, всю глибину нашого падіння … Біблія найцінніший скарб, без якого я був би в жалюгідному становищі. Всі прочитані мною книги не дали мені того втіхи, яке дало Слово Боже у Біблії: «Якщо я піду хоча б навіть долиною смертної тіні, не буду боятися злого, бо Ти зі мною» (Пс. 22,4) ».

Вільгельм фон Гумбольдт (1767-1835) писав: «Читання Біблії дає завжди саме дійсне розраду. Не знаю нічого, з чим можна б її порівняти. І Старий і Новий Завіт одно зміцнює душу…»

Локк (1632-1704), філософ, сказав про Біблію: «Бог — її Автор, наш порятунок — кінцева мета, її зміст — істина».

О.С. Пушкін: «Святе Письмо, скільки його не перечитуй, ніж більше їм переймаєшся, тим більше всі висвітлюється і розширюється. Ось єдина Книга в світі: у ній все є!»

Ервін Гейн — доктор філософії: «Жоден народ у давнину не мав настільки глибоких духовних та моральних знань, як ізраїльтяни. Тільки ним за допомогою пророків дарується одкровення згори. Дух Святий брав участь у написанні Старого Завіту точно так само, як Він пізніше надихав письменників Нового Заповіту. «Вбачали його … люди, будучи проваджені Духом Святим» (2Петр.1, 21)».

А. Ейнштейн — вчений фізик і математик, автор теорії відносності часу і простору. У статті «несумісні чи релігія і наука?» … Писав: «Можна з упевненістю сказати, що доктрина особистого Бога, керуючого подіями природи, ніколи не може бути спростована наукою».

І.П. Павлов, радянський учений, академік, який створив вчення про вищу нервову систему та її діяльності, залишався до кінця свого життя глибоко віруючою в Бога людиною, ходив до церкви і надавав їй матеріальну підтримку. Один з учнів і послідовників Павлова пише: «Мені пощастило побувати у них (Павлових) кілька разів в гостях. Серафима Василівна (дружина Павлова) кожен раз зустрічала мене такими словами: «Пан комуніст, чи не пора вам подумати про порятунок своєї душі?»
Тож це повне невігластво виставляти людей, які вірять в Бога, якимось дурниками неграмотними наївними. )
ярий тверезенник 
VIP

2016-10-04 18:57  
ще додати Григорія Клімова: "Бог терпить довго, але карає сильно" (СНІД тощо)
Virake 
Localize Team
Localize Team

Востаннє: 18.11.24

2016-10-04 19:02  
СНІД тощо
то це що, божа кара?
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-10-04 19:14  
Леля22
Знову пішли перекручування? я скидав вже у темі до фільму цитати Енштейна. Він не вірив у бога. Відкрийте хоча б вікіпедію.

Половина з списку політики.... вони, що завгодно говоритимуть, аби їх переобрали. Тому мимо шановна...... знову

А я думав під спойлером буде ця теорія
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-10-04 19:20  
Robar III
Дивіться не захлиніться у своїй злості.
Cleaf 
Забанено
Забанено

2016-10-04 19:21  
фіцко написано:

Від жида про жидів
Відповідь на питання - "кому на Русі жити добре?"

Всім, окрім бідолашних сралінолюбів, що безнадійно намагаються зацікавити когось казками про каліку-педераста йосипа.
фіцко написано:
льоня ройтман - хто стоїть за спиною авакова?

За спиною всіх гоїв стоїмо ми, сини Сіону. Стоїмо та керуємо, стоїмо та керуємо.
Robar III 
Забанено
Забанено

2016-10-04 19:22  
Леля22
вам знову натовкли вашими ж аргументами?! показали, що ви не праві, і тому я злий?!
Леля22 
Забанено
Забанено

2016-10-04 19:34  
Robar III
Нічого ви не показали і доказали...
І не треба доводити існування Бога. Є речі, які не потребують доведення. Якщо ми щось не можемо побачити і помацати, ще не означає, що цього не існує. Любов, наприклад, помацати, не можемо...
А взагалі можна тільки поспівчувати атеїстам... Ви самі опускаєте себе, людину, до рівня тварини...

Додано через 1 хвилину 34 секунди:

І навіть не розумієте цього. Шкода.
Cleaf 
Забанено
Забанено

2016-10-04 19:37  
Хто ти: зрадофіл чи зрадофоб? Дізнатися можна за адресою: http://zradofob.com/.
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Цю тему закрито Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 302, 303, 304  наступна