Автор |
Повідомлення |
ivanychkafomin Попереджень: 1

|
2025-03-01 02:39 |
foxdgv написано: | Я скоріше за все вдвічі старший за вас. |
Якщо на цьому сайті ви не прибрехали про свій вік, то боюсь я трішечки старший за вас...
Додано через 1 хвилину 29 секунд:
Michael03 написано: | Вам слід поважати висоповажного президента США Дональда Трампа та бути ввічливим до співрозмовників. |
Підтримую це!
Додано через 3 хвилини 53 секунди:
foxdgv написано: | Навчіться писати свої "думки" з повагою |
Хіба я помиляюсь, і це не ти спершу кинув мені образу? |
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-01 11:10 |
Ми з Путіним хочемо укласти мир, а Зеленський - ні. Він "перегнув палицю" в Овальному кабінеті, - Трамп
Джерело: https://censor.net/ua/n3538613
Додано через 1 годину 11 хвилин:
Україно, Іспанія з тобою, - прем’єр Санчес
Джерело: https://censor.net/ua/n3538618
Додано через 1 хвилину 25 секунд:
Речниця Трампа Левітт звинуватила Зеленського у грубості: Прийшов в Овальний кабінет, говорячи про гарантії безпеки
Джерело: https://censor.net/ua/n3538619
Додано через 1 хвилину 49 секунд:
Бажаю Трампу витримки та мужності у цій нелегкій боротьбі, - прем’єр Грузії Кобахідзе
Джерело: https://censor.net/ua/n3538623 |
|
|
|
 |
marinecvasil Поважний учасник

|
2025-03-01 11:27 |
|
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-01 11:35 |
|
|
|
|
 |
foxdgv VIP

|
2025-03-01 12:14 |
Трампістсько-путінське бидло, Иванушка Фомин, я ж сказав ясно: не смій мені тикати, не в свинарнику.
Я повторюю питання до всієї компанії: яким саме має бути той мир, який ви разом з Трампом тут пропагуєте? Чітко та зрозуміло. Які кордони? Яким має бути статус щодо ЄС та НАТО, яким чином буде досягнуто припинення вогню? |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-01 12:17 |
Стенограма. Заяви Трампа і Зеленського в Білому домі
https://www.holosameryky.com/a/white-house-meeting/7992893.html
Цитата: | Спілкування з пресою президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського в Білому домі, яке відбулася до підписання угоди та закритих перемовин, завершилось різким обміном.
Голос Америки розшифрував і переклав з англійської для вас частину спілкування із пресою, що позначилась найбільш різкими заявами, починаючи із питання журналіста про позицію США щодо російського президента Путіна.
... |
Додано через 2 хвилини 23 секунди:
Суперечка у Білому домі спровокувала дискусії між аналітиками
https://www.holosameryky.com/a/analityky-pro-zustrich-trump-zelensky/7992990.html
Цитата: | Емоційна перепалка у Білому домі 28 лютого під час зустрічі лідерів США та України прокоментували низка американських аналітиків.
Американський історик з Єльського університету Тімоті Снайдер заявив, що “вся ідея досягнення миру була лише приводом для відновлення відносин з Росією”, коментуючи, як він стверджує, відсутність дій з боку команди президента Трампа “щоб спонукати Росію припинити війну”.
“І тому, – пише Снайдер у мережі Х, – як можна очікувати, адміністрація Трампа звинувачує жертву, звинувачує Україну”.
Снайдер нагадує, що “проблема полягає в триваючому російському вторгненні”, а не у ймовірному припущенні, “ніби проблема в тому, що Україна протистоїть російському вторгненню”.
Відомий історик радить застосувати американську силу до агресора, якщо є намір зупинити війну.
“Жорстоке поводження з жертвою не закінчить загарбницьку війну”, – наголошує він.
“Сполучені Штати заспокоюють зло”, – застерігає американський політолог і філософ Френсіс Фукуяма, директор Центру сприяння розвитку демократії та верховенства права Стенфордського університету.
... |
|
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-01 12:24 |
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-01 12:38 |
Трампа накрутили! Дата виборів в Україні. Китай наступний
Додано через 14 хвилин 6 секунд:
Остап Яриш
Журналіст української редакції Голосу Америки
https://www.facebook.com/ostap.yarysh/posts/pfbid02DjfpzJGrz5RJL9ENES2fYeanW5VB6jKp6UC6HLW3gxTG8iYzyvEKBnVwXqNCXQ2Ll
Цитата: | Поки оговтуємось від вчорашнього - коротко про реакцію у США на те, що трапилось в Білому домі. На місці серед колег-журналістів було відчуття залізничної катастрофи - чогось, що зійшло з рейок різко і несподівано, абсолютно вийшовши з-під контролю. Панувала атмосфера цілковитого шоку, при чому через зовсім протилежні причини. Когось приголомшила поведінка Трампа, інших відверто обурили слова Зеленського.
Зараз у США бачу дуже різні враження, але здебільшого їх можна розділити на три частини. Думки зіткані з ефірів американських медіа, коментарів законодавців, аналітиків, та інших заяв по різні сторони дискусії.
1) Зеленський виявив велику неповагу до Дональда Трампа та американського народу. Як мінімум, він повинен вибачитись, як максимум - піти у відставку. Український президент не в позиції щось предʼявляти американцям, і тим паче ставити свої умови. Дональд Трамп прагне якомога швидшого миру, а Зеленський не просто невдячний за це - він довів, що хоче продовження війни та смертей. Дональд Трамп захищає інтереси Америки і не мовчатиме, коли до нього звертаються таким тоном. Сьогодні він проявив справжнє лідерство, поставивши Зеленського на місце - на відміну від Джо Байдена та попередніх адміністрацій.
2) Адміністрація Трампа влаштувала заздалегідь сплановану провокацію і заманила президента України в пастку. Це - чорний день в історії американської дипломатії та Америки в цілому. Білий дім остаточно став майданчиком для поширення російської пропаганди. Президент США зрадив союзників і відкрито пристав на сторону Кремля. Натомість Зеленський проявив гідність і не побоявся дати публічну відсіч погрозам Трампа. Єдиний, хто поводився в Овальному кабінеті по-президентськи - це Володимир Зеленський.
3) Зеленський зробив помилку, яка коштуватиме Україні дуже дорого. Йому забракло мудрості не встрягати в перепалку з Джей Ді Венсом та Дональдом Трампом перед камерами. Якщо ви - лідер країни, якій критично необхідна американська підтримка, влаштовувати публічну суперечку з президентом США в Овальному кабінеті (а особливо з Дональдом Трампом) - дуже погана ідея. Потрібно було зосередитись на підписанні угоди про надра. Ні США, ні Україна від цього не виграли. Єдиний, хто святкує, - це Владімір Путін.
Це з того, що бачив і чув я.
Крім цього, після бурхливих подій в Білому Домі Дональд Трамп коротко поспілкувався з журналістами, а Володимир Зеленський дав розлоге інтервʼю в прямому ефірі для FOX News.
Головні тези:
Дональд Трамп: Я хочу негайного припинення вогню, а Зеленський хоче далі воювати, хоча він не має козирів. В нього є козирі лише разом з підтримкою Америки. Він грає надто самовпевено і хоче підписати нас на це, але ми цього не зробимо. Він повинен погодитись на мир, а не казати “Путін те, Путін се”. Або ви закінчуєте війну, або воюєте далі без карт в руках - і ми подивимось, що у вас вийде.
Володимир Зеленський: Українці дуже вдячні американському народу за підтримку, і ми розраховуємо на дружні відносини надалі. В Білому домі в нас була відверта розмова, як і має бути з партнерами, хоч і напружена. Думаю, що воно не вийшло добре для жодної зі сторін. Ми хочемо миру як ніхто інший, але це має бути справедливий і тривалий мир з гарантіями безпеки. Ми не зможемо просто пробачити Путіна після всього, що Росія скоїла. Чи повинен я вибачитись перед Трампом? Я його поважаю, але я не впевнений, що зробив щось погане, - хоча можливо, дещо було слід обговорити поза камерами. Чи піду я у відставку? Це має вирішувати український народ.
Такі справи. Дивимось, як ситуація буде розвиватись на вихідних - і далі, коли пристрасті трохи вщухнуть. Чесно, не знаю, в який бік це все може повернути. Але так чи інак, на Голос Америки Українською про все розповімо. Дякую, що стежите. |
|
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-01 15:09 |
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-01 15:39 |
ШОК! Трамп і Зеленський зрештою підпишуть сенсаційну угоду для України?! Корчинський та Боргезе
Додано через 51 секунду:
Що відомо про журналіста, який вимагав від Зеленського вдягнути костюм на зустріч з Трампом?
https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cd92lk8yk9zo
Цитата: | Під час бурхливої розмови в Овальному кабінеті президент Володимир Зеленський зіткнувся з допитами та коментарями американського консервативно налаштованого журналіста щодо вибору свого одягу. Питання гардероба передвіщало подальшу суперечку про вдячність і повагу між Дональдом Трампом і українським президентом.
"Чому ви не носите костюм? У вас є костюм? Багато американців мають проблеми з тим, що ви не поважаєте гідність офісу (Білого дому, - ред.)", - запитав репортер.
... |
|
|
|
|
 |
markijankon Новенький

|
2025-03-01 15:41 |
foxdgv
Цитата: | яким саме має бути той мир, який ви разом з Трампом тут пропагуєте? |
Пропонуєте, чи пропагуєте? Щодо прпаганди я не впевнений, щодо пропозицій відповім на поставлене питання - мир має бути міцним та всеосяжним. Чітко? Зрозуміло?
Нажаль, вони будуть такими, якими вони будуть на момент підписання домовленостей (договорняків, угод).
Цитата: | Яким має бути статус щодо ЄС та НАТО |
Статус щодо вступу в ЄС буде у "висячому стані", тобто, ми вас запрошуємо, але не приймаємо. Доречі, це позиція абсолютно не Трампа чи хутіна, а представників ЄС. Вступ в НАТО може бути прописаний в КУ, а може бути і не прописаний, але будуть виставлені такі умови, що буде неможливо прийняти Україну до Блоку. Так а навіщо Вам НАТО, якщо там же американці (кляті пєндоси)?
Цитата: | яким чином буде досягнуто припинення вогню |
Таким же чином, як і у 2019му.
То ж, відповівши на Ваші питання, я б волів би задати свої. Що у Вашому розумінні "Перемога України"? Які на зараз є способи, методи та механізми для досягнення перемоги України? За які ресурси будуть працювать ці механізми, та хто буде їх виконавцем?
Наперед подякував за відповідь. |
|
|
|
 |

|
2025-03-01 15:41 |
foxdgv написано: | Я повторюю питання до всієї компанії: яким саме має бути той мир, який ви разом з Трампом тут пропагуєте? Чітко та зрозуміло. Які кордони? Яким має бути статус щодо ЄС та НАТО, яким чином буде досягнуто припинення вогню? |
Я ніяк не дотичний до адміністрації США, тому нічого чіткого запропонувати вам не маю можливості. Як і ви мені. Медіа спекуляції, прошу утриматись представляти. Але мир має наступити. Тривалий мир. Вимушено - з поступками. Сподівання, що не суто з нашої сторони. На жаль обставини такі, що в найближчій перспективі немає ніяких можливостей військовим шляхом, вже не те щоб отримати кордони у тому вигляді якому вони були до 24.02.22, а й утримати ті що станом на зараз у нашій власності. Чи ви не помічаєте щоденних зведень генштабу? Можливо учорашня поведінка нашого президента підсилить наші спроможності до спротиву кацапським загарбникам? Те що чую від знайомих військових, аж ніяк не вселяє у це сподівання. Гадаєте Європа прокидається? Наведете приклад, такого реального суттєвого пробудження у їхніх оборонних виробництвах. Бо всі ці виступи, заяви, запевнення я теж чую - але того що практично у матеріальній площині може допомогти нам вести ефективну війну в найближчий рік, я не бачу. Може я щось прогледів, і ви мене виправите.
У той же час, ми всі бачимо як активізуються партнери кацапії - припускаю учорашні події лише посилять нахабну самовпевненість, і певного роду взаємодія та підтримка лише посилиться. І так, ну що можна зробити у такій майже безвиході - правильно - посприяти погіршенню відносин з ключовим партнером, від якого йде основна військова допомога. Чи можна було представити свою позицію, не у такій грубій та більш стриманій манері? Думаю що так. Макрон та Стармер тому є підтвердження. Знаходячись у такій подібній ситуації з Трампом, вони змогли продемонструвати свої стриманість, гнучкість та кмітливість які так пасують дипломатичним відносинам. Але Стармер колишній юрист, а Макрон колишній інвестиційний банкір та технократ. До речі, Макрон ще працюючи у банку "Ротшильда", отримав від преси наймення "фінансовий Моцарт". Хто у нас? Відповідь всім відома.... |
|
|
|
 |
markijankon Новенький

|
2025-03-01 15:44 |
ivanychkafomin
Можна заримувати?
Пі... Свинопас. |
|
|
|
 |

|
2025-03-01 15:45 |
markijankon написано: |
Можна заримувати?
Пі... Свинопас.
|
 |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-01 16:22 |
Двоє проти одного. Чому вибухнули Трамп, Венс і Зеленський
https://nv.ua/ukr/opinion/tramp-i-vens-nakinulisya-na-zelenskogo-sich-pro-istorichnu-superechku-v-ovalnomu-kabineti-50494217.html
Цитата: | Я кілька разів продивився відео, щоб зрозуміти, чому саме вибухнули Джей Ді Венс, Дональд Трамп, і можливо, президент Володимир Зеленський їх чимось спровокував.
Але ні, вони використали чисельну і лінгвістичну перевагу рідної мови, щоб публічно принизити його і загнати в кут. Їх було двоє проти одного і вони говорили англійською вдвічі швидше, ніж він. І головне, вони це робили публічно і навмисно, бо якщо б вони хотіли порозумітися, такі розмови вели б непублічно, а й якби публічно, то намагалися балансувати в тональності, якби хотіли дійти згоди.
Зеленський розповів, що Україна намагалася домовитися з Росією з 2014 року, але Путін весь час порушував угоди. Не впевнений, що Венс це знає чи що це взагалі його цікавить. Потім Трамп зробив одну поправку, коли напав Путін на Крим і Донбас, тому що його цікавить лише, чи це було за його президентства чи ні, решта — байдуже.
І потім Зеленський з тим набором емоцій і англійської мови, які в нього лишилися, запитав Венса, що це за дипломатія і з ким домовлятися. Це трохи виглядало як наїзд, але це те, чого чекали Венс і потім Трамп.
Абсолютно цинічна претензія від Венса, що в України проблеми з мобілізацією. Серйозно? Після трьох років війни проти набагато більшої країни в України мають бути проблеми з мобілізацією. Трамп його підтримав і доєднався до побиття по іншим питанням, користуючись статусом хазяїна і носія англійської мови. Пропаганда-турз — це окрема історія, яка мене включила. Приїжджай і побачиш, що таке пропаганда-турз. Виявляється, що у Венса немає жодної поваги до втрат і тієї надважкої боротьби, яку українці ведуть три роки.
Ми знаємо, які в нас проблеми. Але союзники себе так не поводять. Тим більше, публічно.
Це була дворова, огидна спроба побиття президента країни, яка воює, використовуючи усі слабкості, які тільки можливо.
Це просто недостойно Америки.
Гоп-стоп, наїзди і дешеві спроби перекинути відповідальність на українців за те, що в них є якійсь проблеми. І невимовний популізм сподобатися на камери будь-кому.
Ми можемо і маємо домовлятися з адміністрацією Трампа по різних питаннях. Але схоже, це не просто опортуністи, в них червоні труси, проросійська природа. Вони це не визнають публічно, бо це проти Америки, але це реальність.
Думаю, вони матимуть в США великі проблеми, бо одна історія, підтримувати чи не підтримувати Україну фінансово, а інша історія стати на один бік зі злом, Росією, в країні, де є велика антиросійська традиція і де це є частиною національного ДНК.
Але це проблеми Венса і Трампа.
Ми будемо боротися і шукати шляхи далі. Вже три роки це робимо. Чи ми знайдемо ці шляхи з американцями, чи ми їх знайдемо з кимось іншим.
Але такі розмови як ця, просто недостойні Америки. І нас. |
|
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-01 16:28 |
|
|
|
|
 |

|
2025-03-01 16:33 |
Уникатимуть контактів: у Bloomberg відповіли, чи США відмовляться від спроб закінчити війну
https://24tv.ua/svarka-zelenskogo-trampa-yaki-naslidki-mozhe-mati-superechka_n2765224
ОСНОВНІ ТЕЗИ
Адміністрація Трампа не відмовляється від спроб закінчити війну в Україні, але після суперечки з Володимиром Зеленським можуть уникати прямих контактів і збільшити тиск на Київ.
Суперечка може мати серйозні наслідки, такі як аудит американської допомоги Україні, а Європа намагається "зібрати уламки" після інциденту.
В адміністрації Трампа є різні погляди, і деякі вважають, що президентство Джо Байдена підвищило очікування Зеленського щодо фінансування війни.
Адміністрація президента США Дональда Трампа не планує відмовлятися від спроб закінчити війну в Україні. Втім, сварка з українським президентом Володимиром Зеленським матиме певні наслідки.
Ймовірно, після суперечки у п'ятницю, 28 лютого, у Білому домі уникатимуть прямих контактів з українським лідером, а тиск на Київ, можливо, збільшиться. Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на Bloomberg.
Які наслідки можуть бути через суперечку
Як пише Bloomberg, радник адміністрації президента США пояснив, що Вашингтон доклав багато зусиль у спробі досягти угоди щодо закінчення війни, аби зараз відмовлятися. Співрозмовник видання припустив, що США натомість можуть збільшити тиск на Україну та уникати прямих контактів з Володимиром Зеленським.
За даними аналітиків, нещодавня суперечка Дональда Трампа та Володимира Зеленського може спричинити "серйозні наслідки". Можливо, йдеться про аудит американської допомоги, наданої Україні до цього часу, або подібні дії. Хоча, згідно з оприлюдненою інформацією, це не обов'язково виключає будь-які переговори.
Журналісти зазначають, що серед команди Дональда Трампа є і радикальніші погляди з цього приводу. Ще одне джерело, близьке до його адміністрації, у коментарі Bloomberg повідомило, що президентство Джо Байдена нібито "розпестило очікування" Зеленського, що американський народ продовжуватиме фінансувати війну.
Також Bloomberg повідомляє, що наразі Європа колективно намагатиметься "зібрати уламки" після суперечки в Овальному кабінеті напередодні. За словами одного з європейських посадовців, Дональд Трамп вирішив "продати Україну". Кілька інших європейських чиновників назвали провал в Овальному кабінеті засідкою.
Додано через 1 хвилину 33 секунди:
Половина країни не спала після вчорашнього відео з Вашингтону. Ми тримали кулаки за Україну.
І зараз у всіх питання: що робити далі?
Хтось чекав від мене критики Зеленського. Але ні, критики не буде, бо це не те, чого зараз потребує країна.
Я поясню в декількох тезах, стоячи тут, разом з бригадами, які боронять український Південь. Ми сьогодні привезли їм допомогу, яку законтрактували раніше. Бо що б не відбувалося, потрібно продовжувати посилювати українську Армію.
Стосунки України і США — це не стосунки лише Зеленського і Трампа. Це — стосунки двох великих народів, які знають, що демократія і свобода — не пусті слова ні для України, ні для США. І ми не можемо дозволити собі розповсюджувати антиамериканські настрої.
Найперше, про що ми маємо зараз думати — це Збройні Сили України, які внаслідок тих чи інших дій можуть залишитися без постачання американської зброї. І це ні в якому разі не є критикою президента Зеленського, бо єдине, що зараз потребує Україна — це єдності.
Чомусь з інформаційного поля зникає Армія — події на фронті, де є прориви ворога, ситуація із забезпеченням, зникає питання обороноздатності держави. Так не повинно бути.
Ми дуже сподіваємося, що у президента Зеленського є «План Б». Віримо, що після зустрічі в Лондоні та Брюсселі, ми вийдемо з декількома важливими меседжами:
☑️ Єдність Європи. Сподіваємося, що Європа надасть нам зброю, фінансування, посилить інвестиції в оборонну промисловість. Допоможе нам повернути за стіл переговорів наших американських партнерів. Потрібно відновлювати двопартійну підтримку США та парламентську дипломатію. Ми не можемо послаблювати нашу міць.
☑️ Єдність всередині країни. Єдність у парламенті та переформатування Уряду в Уряд національної єдності.
☑️ Третє, що ми хочемо почути: коли і як закінчувати війну? Не ховатися за гарантії безпеки.
Ми маємо зберегти державу. Ми маємо не допустити капітуляцію. Гарантом безпеки України мають бути ЗСУ. Крапка!
Маємо припинити балачки та допомагати Армії.
Петро Порошенко |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-01 16:59 |
Платити США за допомогу під час кривавої війни. Як це було у Британії
https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cgl00w8e013o
Цитата: | Попри те, що в обох світових війнах США та Британія були на одному боці, питання військової та фінансової допомоги і того, чий внесок був вирішальним для перемоги, довгий час кидало тінь на "особливі" відносини двох потужних держав по різні боки Атлантики.
У США було багато тих, хто вважав, що країна має триматися осторонь якихось заокеанських конфліктів, а рішення про допомогу союзникам проходили складний і тривалий процес узгодження. Британські політики так само як зараз українські висловлювали розчарування щодо дій Вашингтону і заявляли, що так союзникам робити не личить.
Загалом деякі події і заяви майже столітньої давності виглядають дуже схожими на повідомлення із сучасної стрічки новин про Україну.
"Я не можу повірити, що це є останнім словом Сполучених Штатів. Я не можу повірити, що нація, чия політика ленд-лізу, яку я сам називав "найбільш безкорисливим актом у світовій історії", вчинить так брутально і жорстко стосовно союзника, який тримав оборону, поки Америка лише готувала свою зброю", - цю заяву Вінстон Черчилль зробив 24 серпня 1945 року.
Тодішній британський прем'єр Клемент Еттлі якраз оголосив в парламенті, що США припиняють наймасштабнішу допомогову програму часів Другої світової війни. Рішення про це американський президент Гаррі Трумен ухвалив після капітуляції Японії.
Одним із наслідків цього рішення американського лідера стало підписання масштабної кредитної угоди між Британією та США наприкінці того ж таки переможного для обох союзників 1945 року. Британія остаточно розплатилася із США за цією угодою лише у грудні 2006 року. А про справедливість та вигідність цієї угоди політики, економісти та історики сперечаються досі.
Втім, це був лише один з епізодів історії двох світових воєн ХХ сторіччя, в яких Британія була одним із головних учасників, відчайдушно шукала гроші, аби покрити свої видатки на ці війни, і знаходила їх у США, своїй колишній колонії, яка здобула незалежність за півтора сторіччя до того.
... |
|
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-01 17:15 |
Зеленський - молодець, але тепер ми в дупі, - полковник ЗСУ у коментарі журналісту Time Шустеру
У Києві після суперечки Дональда Трампа та Володимира Зеленського було дві емоції: гордість за президента та страх за наслідки.
Про це у матеріалі The Time пише Саймон Шустер, передає Цензор.НЕТ.
Ввечері, 28 лютого, журналіст перебував у Києві та був разом із полковником ЗСУ. Вони разом дивилися відео з Білого дому, на якому сперечалися Дональд Трамп і Володимир Зеленський.
Через деякий час військовий сказав: "Молодець".
"Я рідко чув, щоб офіцер хвалив свого головнокомандувача. Але він, здавалося, був щиро вражений", - пише Шустер.
"Він дав відсіч, - сказав він про Зеленського. - Ви повинні це поважати. Потім він знову зробив паузу, дивлячись на екран, і додав: "Але тепер ми в дупі", - додав журналіст.
За словами Шустера, реакція у Києві коливалася між двома емоціями: гордістю за свого лідера, що той протистояв найвпливовішій людині світу, і страхом перед тим, якими будуть наслідки для України, для її військових і її шансів пережити вторгнення Росії.
"Серед помічників і союзників Зеленського ніхто не був настільки здивований ні тим, що він сказав президенту Дональду Трампу, ні тоном Зеленського. У багатьох відношеннях це був класичний Зеленський - гордий, упертий, мужній аж до безрозсудності та рідко здатний мовчки знести образу", - йдеться в матеріалі.
"Що він ще мав робити? Якщо хтось витирає об вас ноги, ви просто повинні сприймати це?" - сказав один із радників Зеленського.
Політичні опоненти Зеленського та багато незалежних аналітиків назвали п’ятничну суперечку в Овальному кабінеті дипломатичною катастрофою, сказав Шустер. |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-01 17:22 |
Зупинка підтримки України, радість Путіна та "головний саботажник" Венс. ЗМІ про візит Зеленського до США
https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cm2j58gn116o
Цитата: | Візит президента України Володимира Зеленського до США та його зустріч в Овальному кабінеті Білого дому з президентом Дональдом Трампом та віцепрезидентом Джей Ді Венсом, яка закінчилася бурхливою суперечкою, стали центральною темою обговорення у ЗМІ.
Преса розмірковує про те, які виклики тепер постануть перед Україною та Європою, пише про можливе повне припинення американської допомоги Україні, "подарунок" для Росії та те, як віцепрезидент Венс став "головним саботажником" союзу Америки з Європою.
... |
Додано через 1 хвилину:
ambonda написано: | Зеленський - молодець |
А посилання на матеріал де? |
|
|
|
 |

|
2025-03-01 17:35 |
Трохи планування та стратегування
Тепер, після такого важкого дня, можна почати роботу над плануванням наступних кроків. А тут роботи ще на цілі місяці.
1. Угода по рідкоземам буде. Вона вигідна обом сторонам, але завдяки публікаціям Politico і ширше американської преси команда Трампа відчула, що воно для них менш вигідне, ніж для України. Тому весь цей дискурс вчорашній явно запустить перегляд цього процесу і самого тексту угоди.
2. Зброя буде. Трамп недарма це сказав перед початком провокацій Венса - це елемент його переговорів, а не нашої співпраці, тому йому це треба з власного інтересу. Проте питання постачання зброї після припинення вогню вже точно буде перекладене на європейців.
3. Росіяни зараз використають цю ситуацію і подадуть Трампу нові пропозиції - і по рідкоземам на окупованих територіях, і по зняттю санкцій в обмін на вигідні контракти, і багато чого іншого. Навіть коли Трамп повернеться до нашої угоди, йому це не завадить підписати гарну угоду і з Москвою.
4. Як сказав сам Трамп після зустрічі, "це було гарне телевізійне шоу". Тому це точно була провокація дуже гарного вивіреного стилю, яка була покликана дати Трампа козирі в переговорах і з Україною, і з росією, і навіть із Європою.
5. Це не вперше, коли ми сваримося з Трампом (вірю, що не востаннє). Тому ми вже маємо розуміти, як працювати - починаємо з особистих контактів, виходимо на взаємопорозуміння з оточенням Трампа, далі вкидаємо туди нову пропозицію (як було з рідкоземами), і розкручуємо на реальну роботу.
6. Сварка з Трампом актуалізувала питання спільної стратегії безпеки з Європою. Момент, коли Штатів не буде, відчувся вчора дуже яскраво, а тому якщо ми хочемо зайти на потенційні переговори з позиції сили, це позиція має бути спільною європейською.
Олександр Краєв — директор програми "Північна Америка" «Української Призми», викладача НаУКМА |
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-01 17:41 |
|
|
|
|
 |

|
2025-03-01 17:45 |
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-01 18:03 |
|
|
|
|
 |

|
2025-03-01 20:06 |
Зеленський має повернутися за стіл переговорів із Трампом, - Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Володимир Зеленський має повернутись до переговорів із Дональдом Трампом після суперечки в Білому домі.
Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на RMF24.
Він не підтвердив і не спростував те, що планує зателефонувати Зеленському і Трампу.
"На мій погляд, якщо хтось і здатний закінчити війну в Україні, то це тільки Сполучені Штати, ніхто інший. Треба повертатися за стіл переговорів, потрібно сідати за стіл переговорів, за цей стіл має повернутися Володимир Зеленський", - вважає польський лідер.
"Він має вести спокійні, конструктивні переговори. Так, це свого роду торг, тому що президент Трамп - великий бізнесмен. Він американський мільярдер ...він діє по-діловому. Я сказав Володимиру, що я вважаю, що нам просто потрібно адаптуватися до цього і шукати з ним порозуміння.
Нам потрібно повертатися за стіл переговорів, потрібно сідати домовлятися. Володимир Зеленський повинен повернутися за цей стіл, спокійно домовитися про таке рішення, яке зробить Україну безпечною. І ми, які є союзниками України та підтримуємо Україну з самого початку, підтримаємо його в цьому", - пояснив Дуда.
Додано через 7 хвилин 36 секунд:
РОЗБІР СКАНДАЛУ: Зеленский був не готовий до ТРАМПА ! | ПолітПросвіта
Цитата: | Чекалкин Дмитро Валерійович - український перекладач, колишній дипломат, шоумен, директор рекламної аґенції «DIVA Production». Окрім української, володіє англійською, івритом та арабською мовою.
З 1992 працював у Міністерстві закордонних справ України. Був першим українським дипломатом на Близькому Сході. Консулом та керівником передової групи посольства України в Ізраїлі.
|
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-01 20:37 |
ЗНИЩЕННЯ ВАГНЕРА, НАТО ЧИ РАДЯНЩИНА, СЕКРЕТИ БИТВ ЗА КИЇВ ТА КУРЩИНУ – ЯК ПОЛАМАТИ ВІЙСЬКОВУ НАУКУ?
|
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-01 21:36 |
|
|
|
|