Автор |
Повідомлення |
Mono2025 Частий відвідувач

|
2025-08-10 19:57 |
Ліна Костенко заборонила концерти її поезії у Львові: у чому причина
8 серпня письменниця оприлюднила звернення, в якому зазначила, що львівські концерти рекламуються і розпродаються без її відома та без офіційного дозволу на публічне виконання віршів.
Вона навела приклад київського вечора, який відбувся 30 червня 2025 року у Жовтневому палаці.
Тоді, навіть попри те, що погодження відбулося вже в процесі підготовки, організатори виконали дві ключові вимоги: затвердили з нею програму і концепцію, а також передали на ЗСУ 470 тисяч гривень від прибутку з квитків.
За словами поетеси, у випадку з львівськими вечорами жодна з умов не була дотримана.
https://www.rbc.ua/rus/news/lina-kostenko-zaboronila-kontserti-yiyi-poeziyi-1754820383.html
Додано через 2 хвилини 7 секунд:
Не бував я у Львові жодного разу...
Додано через 21 хвилину 54 секунди:
ivanychkafomin написано: | Так ви ж вже поінформовані про моє бажання отримати відповідь. Чи я ще можу отримати її. |
Яку відповідь? |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-08-11 00:45 |
Ось так воно в реальності:
На війні загинув художник-анархіст Давид Чичкан
https://hromadske.ua/viyna/249403-na-viyni-zahynuv-khudoznyk-ta-anarkhist-davyd-chychkan
Цитата: | Про це повідомило об’єднання «Комітет Спротиву» та правозахисник і військовий Максим Буткевич.
За даними «Комітету Спротиву», 8 серпня Чичкан зазнав важких поранень, коли відбивав штурм російської піхоти на Запорізькому напрямку. Зранку 9 серпня він загинув від поранень у віці 39 років.
«Давид створював навколо себе унікальну атмосферу та швидко вмів знаходити підхід до людей будь-яких поглядів та систем моралі, залишаючись вірним власним переконанням. Вважав, що справжні анархісти мають ділити найважчі труднощі, що переживає їхній народ. Його загибель — величезна втрата для нас», — зазначили в організації.
Давид Чичкан народився у родині художників Іллі Чичкана та Тетяни Ілляхової. Художню практику розпочав на початку 2000-х років, долучившись до творчого угруповання «А. Е.». Працював у форматах графіки, живопису, стріт-арту, перформансу, а також політичного плаката.
Виставки художника неодноразово зривали його політичні опоненти. Востаннє це сталося у січні 2024 року, коли Одеський національний художній музей скасував заплановане відкриття виставки «Зі стрічками і прапорами». Противники стверджували, що Чичкан у своїх роботах прирівнював українських захисників до російських військових.
А лютому 2017-го більше десятка людей увірвались до приміщення, де показували роботи художника, завдали тілесні ушкодження охоронцю, розгромили експозицію та викрали чотири картини. |
Давид Чичкан загинув на Запорізькому напрямку. Художник та військовий отримав поранення не сумісні з життям
https://suspilne.media/culture/1087500-david-cickan-zaginuv-na-zaporizkomu-napramku-hudoznik-ta-vijskovij-otrimav-poranenna-ne-sumisni-z-zittam/ |
|
|
|
 |

|
2025-08-11 16:43 |
ecover.to написано: | Ось так воно в реальності: |
Сподіваюся, гриби у тебе краще виходить збирати. Не люблю гриби. |
|
|
|
 |
ivanychkafomin Попереджень: 1

|
2025-08-11 16:45 |
Mono2025 написано: | Сподіваюся, гриби у тебе краще виходить збирати. |
І всі ми знаємо, які самі це гриби...  |
|
|
|
 |

|
2025-08-11 18:52 |
Хто тут ще є "цікавий" - Arsenfpu? Я зараз засну...
Додано через 8 хвилин 18 секунд:
Трамп прагне отримати Нобелівську премію миру "більше за все на світі" - екс-радник президента США
Байден прагне вдало сходити в туалет і солодко поспати "більше за все на світі" - українці
Відчуй різницю!
Додано через 1 годину 54 хвилини 39 секунд:
Звичайно, команчі мали, крім мексиканців, ще й білих полонених, яких було теж досить багато. Їх захоплювали в поселеннях біля Далласа, Остіна та Сан-Антоніо (одного хлопця схопили аж у східній частині Техасу). А ще ж були й полонені з інших індіанських племен. ...
Єдиною, для кого я зробив виняток, стала німка. Команчі назвали її Сухіохапіте, що означало "Жовте Волосся Між Ногами" (але зазвичай її називали просто Жовте Волосся). Я не знав, як до неї ставилися рідні. Але добре знав, що для команчів вона була ніким - невидимкою, нижчою істотою. Вона цілими днями відшкрябувала шкури, тягала хмиз та воду, викопувала дику картоплю... |
|
|
|
 |
Night_Hawk VIP

|
2025-08-11 22:50 |
Mono2025 написано: | Команчі назвали її Сухіохапіте |
А потім можливо навіть нащадки цієї німкені назвали в честь Команчів цілий ударний вертоліт. О, незвідані шляхи, повні див та пригод... |
|
|
|
 |
ua_man Попереджень: 2

|
2025-08-12 10:18 |
"Снарядний завод в Україні не добудований через бюрократію", - Rheinmetall
Наразі темпи зведення заводу боєприпасів в Україні просуваються не так швидко, як би хотілося.
Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Папперґер під час презентації звіту компанії за шість місяців, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Лігу.
Як зазначається, німецьке підприємство Rheinmetall в Унтерлюсі з потужністю 350 000 снарядів на рік уже готують до технічного запуску, тоді як українське досі в стадії будівництва.
"Перший контракт з української сторони підписано. Поки що я незадоволений темпами роботи, але причина не лише в нас. Ви знаєте, що ми будуємо новий завод - і в Україні ми почали приблизно в той самий час, що й у Німеччині. У Німеччині ми вже готові, а в Україні - ще ні. На жаль, рівень бюрократії в Україні дуже високий, і це мене не радує", - сказав він.
"Але є й позитив: тепер вони хочуть подвоїти потужності першого заводу. Це гарна новина. Ще один плюс - вони готові рухатися далі та збільшувати обсяги виробництва, але зараз бракує фінансування", - додав Папперґер. |
|
|
|
 |

|
2025-08-12 10:19 |
Самійло написано: | ясно, черговий дурень думкою багатіє.... |
Це і тебе стосується. На жаль.
Самійло написано: | https://youtube.com/watch?v=RLnYuVGWLsE |
Ти хочеш перемоги України, і при цьому ти атеїст? Бог не дає перемоги атеїстам. |
|
|
|
 |

|
2025-08-12 14:12 |
Провівши 49 обшуків в НАБУ, опричники Зеленського спромоглися лише на вигадану історію з Дагестаном, хоч мова йшла про Узбекистан, - Шабунін.
СБУ поширювала розшифровку аудіозапису детектива НАБУ, інкримінуючи його батькові продаж коноплі у Дагестан. Втім, на файлі чітку чути, що мова про Узбекистан.
Про це пише у фейсбуку голова ЦПК Віталій Шабунін, інформує Цензор.НЕТ.
"Памʼятаєте про "Дагестан", в який батько детектива НАБУ нібито хотів продати зерна коноплі? Саме за це СБУ закрило в СІЗО детектива (який документував Міндіча)", - акцентує увагу він.
Шабунін також публікує очищений від шумів файл, на якому добре чутно, що йдеться про Узбекистан (а не "Дагестан").
"Саме тому в останніх комунікаціях СБУ дає текст, а не аудіо. "Дагестан" опричники Зеленського там "почули", бо детектив і його батько за походженням з того регіону (тож "вийшло" дуже зручно). Малюк свідомо вводив в оману журналістів, намагаючись легалізувати атаку на НАБУ/САП, які "посміли" розслідувати друзів Зеленського", - йдеться у повідомленні.
Також голова ЦПК зазначає, що політична частина СБУ все більше діє в дусі раннього фсб.
"В підсумку: провівши 49 обшуків, бʼючи детективів і роздираючи повіки (щоб розблокувати телефон), закривши людей в СІЗО, опричники Зеленського спромоглися лише на вигадану історію з Дагестаном. А ще вас вразить кількість людей (і ресурсу) залучених в спецоперацію влади проти НАБУ/САП. Це про пріоритет президента воюючої країни…
ДБР, ОГП, політична частина СБУ, київські суди - це клептократично/авторитарні ракові пухлини, які кожна влада ніжно захищає і якими користуються", - резюмує Шабунін. |
|
|
|
 |
Arsenfpu Відео Гуртом - фільмокрай

|
2025-08-12 14:28 |
ua_man написано: | раннього фсб |
І звідки він те знає?  |
|
|
|
 |

|
2025-08-12 15:56 |
Єрмак провів закриту зустріч зі студентами: компліментарних питань не було, що дратувало главу ОП, - ЗМІ
Закрита зустріч Єрмака зі студентами Що відомо
Глава ОП Андрій Єрмак 1 серпня провів закриту зустріч зі студентами Київської школи економіки (KSE), Українського католицького університету та Києво-Могилянської академії.
Про це йдеться в матеріалі Економічної правди, інформує Цензор.НЕТ.
Видання описує, що зустріч пішла не зовсім за планом - студенти не обмежували себе в нетактовності та різкості, а відповіді Єрмака були емоційними.
Студенти у спілкування з журналістами припускають, що ініціатива щодо зустрічі походила з Офісу Президента, адже відповідальні в ОП за взаємодію з молоддю почали шукали контакти органів студентського самоврядування університетів ще до голосування за повернення незалежності НАБУ і САП.
Проте Єрмак заявив, що зустріч планувалася задовго до цього.
Глава ОП, відповідаючи на питання студентів, заявив, що голосування за ліквідацію незалежності НАБУ та САП застало його в Туреччині, де проходила зустріч делегації РФ та України.
Також, за його словами, він до кінця не бачив президентський законопроєкт №13533 про повернення повноважень НАБУ та САП.
Відповідаючи на питання іншого студента щодо посилення впливу ОП та "утворення паралельної гілки влади" в Україні Єрмак сказав: "Так склалося, що все, що відбувається в країні, – все робить офіс, але в реальності це далеко не так. ... Офіс сьогодні робить те, що йому доручає президент, виконує координуючі функції. Якщо б не оці правила політики, я взагалі людина результату. Мені говорити про себе, що я зробив, є не дуже органічно, але без цього сьогодні неможливо. Коли був перший обмін людей, з цього моменту почалися маленькі, потім більші (інформаційні) атаки".
Він сказав, що помилки під час історії з ліквідацією незалежності НАБУ і САП були.
"Але є помилки, які стосуються всіх, і я вважаю, що те, що сталось, це помилка усіх, і я впевнений, що усі вийшли переможцями з цього. І президент, і парламент, і громадянське суспільство, молоді люди, які вийшли (на протест)", - додав Єрмак.
Журналісти, які були присутні на спілкування, зазначили, що молодь не ставила компліментарних запитань, що дратувало главу ОП, голос якого ставав "дедалі агресивнішим".
"Я ще раз говорю, що хтось десь там, я бачив у публікаціях, хтось там говорив, що я на це впливаю, потім абсолютно не кореспондуюча норма про те, а тут я щось те роблю. Я не хочу виправдовуватися, мені нема за що виправдовуватися, я хочу вам сказати, що багато склалося факторів, що все сталося. І не треба сьогодні забувати, що кожен депутат, який пропрацював шість років, сьогодні має свою позицію у кожній фракції", - відповів він на уточнююче запитання одного зі студентів.
Попри намагання модераторів перевести розмову на тему міжнародних відносин, студенти продовжували ставити питання про протести, Офіс президента, НАБУ і САП.
Глава ОП, відповідаючи на питання, сказав, що не вважає, що Офіс Президента перебуває у "бульбашці":
"Безумовно, ми усі і я читаємо українські медіа, я особисто читаю міжнародні медіа, я спілкуюсь із журналістами. Для всіх це дуже важливо. Безумовно, іноді люди, які тільки сидять у соцмережах, у них складається не реальне уявлення. Можливо, цього недостатньо? Напевно".
Також Єрмак відповів на питання, які можна впровадити зміни для мінімізації узурпації влади.
"Ми сьогодні, коли ввели військовий режим, юридично, конституційно маємо право, і військові, між іншим, багато разів про це говорили, обмежити багато. Але президент вирішив цього не робити і чомусь про це ніхто не говорить. Це в Конституції прописано. ... Сьогодні дуже важливо знайти баланс: зберігати інституції, демократію і так далі і водночас не забувати, що є війна. Головним запобіжником є те, що як тільки це стане можливо, будьте впевнені, цей президент скаже: "У нас вибори президента відбуваються тоді; вибори парламенту тоді; регіональні вибори тоді". Цей президент точно не буде триматись за крісло", - сказав глава ОП.
Коментуючи ситуацію із конкурсом на посаду керівника БЕБ, Єрмак сказав, що це зовсім не його повноваження та він не має відношення до цього. |
|
|
|
 |
Night_Hawk VIP

|
2025-08-12 22:46 |
ua_man написано: | Видання описує, що зустріч пішла не зовсім за планом - студенти не обмежували себе в нетактовності та різкості, а відповіді Єрмака були емоційними. |
Заділи планетарне его завгоспа, замість спитати про погоду і яку музику він слухає, так бачу.
ua_man написано: | що те, що сталось, це помилка усіх, і я впевнений, що усі вийшли переможцями з цього |
Перемога.
ua_man написано: | Попри намагання модераторів перевести розмову на тему міжнародних відносин, студенти продовжували ставити питання про протести, Офіс президента, НАБУ і САП. |
Ахаха, а чого тоді не запросили когось із міжнару?)
Як же це жалюгідно. Хоча справедливості заради - годі собі уявити щоби хтось із папірєдніків таку зустріч взагалі планував проводити. Цей мабуть вдруге теж не проведе)) |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-08-13 00:59 |
|
|
|
|
 |
ivanychkafomin Попереджень: 1

|
2025-08-13 03:51 |
|
|
|
|
 |

|
2025-08-15 11:11 |
Українська армія загрузла в радянській системі ухвалення рішень, - WSJ
У перший рік повномасштабного вторгнення РФ військові Сил оборони не раз перегравали незграбну російську армію, покладаючись на імпровізацію та рішучість воїнів на місцях. Проте за три роки українські військові знову повернулися до більш жорсткої та вертикальної системи ведення бою, коріння якої сягає радянських часів.
Як інформує Цензор.НЕТ, про це пише The Wall Street Journal.
Зазначається, що це викликає розчарування через зайві втрати та негативно впливає на моральний дух цивільних і мобілізацію. Без реформ звички радянського типу можуть підірвати здатність утримувати оборону проти Росії.
Офіцери та піхотинцї скаржаться на централізовану культуру командування, яка часто карає ініціативність та призводить до марних втрат. Генерали наказують здійснювати фронтальні штурми з мізерними шансами на успіх та відмовляють військовим, які просять про тактичний відступ для збереження людей.
"Втрати накопичуються в операціях, що мають незначне стратегічне значення", - зазначають автори.
"Наша армія тримається переважно завдяки ініціативі людей до рівня командира батальйону", - заявив майор Олексій Пастернак, який вважає, що верхівка потребує термінових змін.
Протягом останніх днів невеликі групи російських військ прорвали українську оборону в критичній точці на сході Донеччини, скориставшись браком піхоти в Україні.
Журналісти зазначають, що армія РФ страждає від набагато більших проблем, оскільки їхнє командування ставиться до людей як до одноразового матеріалу. РФ просувалася протягом двох років великою ціною. Проте Україна не може компенсувати свої втрати так само легко, як Росія. |
|
|
|
 |

|
2025-08-15 17:31 |
Починається найцікавіше. А поки чекаємо виходу Доні, можна послухати пісню
Dolly Parton - Two Tickets To Paradise
|
|
|
|
 |

|
2025-08-15 19:14 |
ua_man написано: | Українська армія загрузла в радянській системі |
Звісно... бачили ми "планування" американців в Афганістані. Чого лише на своїх базах не полишали тим бармалєям: від патронів до літаків.
Одне діло теорія і навчання, а інше справжня війна. |
|
|
|
 |
Night_Hawk VIP

|
2025-08-16 16:11 |
Arsenfpu написано: | бачили ми "планування" американців в Афганістані |
І взагалі там в Америці негрів лінчують (с) |
|
|
|
 |

|
2025-08-16 17:15 |
Night_Hawk
І знають, що ми тут найкорумпованіша країна у світі  |
|
|
|
 |
andegamm Свій

|
2025-08-17 19:13 |
Привіт. Підкажіть, будь ласка, яким чином деякі користувачі, маючи в списку активних роздач лише 5-10 фільмів (зазвичай це новинки), щоденно в статистиці Віддано (зеленим кольором) мають 300-600 ГБ?
Розумію, що новинки гарно роздаються, але все одно значення трохи завеликі.
Причина в приховуванні роздач поза межами налаштувань Толоки чи це якась накрутка або щось інше, чого я не розумію? Дякую! |
|
|
|
 |
Night_Hawk VIP

|
2025-08-17 22:28 |
andegamm
Вітаю. Ну зараз фільми в 1080р і вище в хорошій якості важать доволі багацько, при постійних бажаючих можна і більше за день роздати, особливо якщо є канал на гігабіт і клієнт цілий день піднятий. Я іноді більше терабайта віддати можу і це в більшості відбувається за рахунок лише кількох роздач 🤷♂️ |
|
|
|
 |
andegamm Свій

|
2025-08-18 09:10 |
Night_Hawk
Дякую за відповідь. Мабуть, я щось роблю не так, або ж є щось, чого не знаю (можливо, налаштування qBittorrent). Експериментував та завантажував ті самі фільми, а також намагався завантажувати новинки одразу після того, як додали роздачу. Ноутбук зазвичай увімкнений 24/7, і в мене гігабітний канал, але рідко коли бачив більше ніж 100-200 ГБ за добу.
Перенесу все на окремий міні ПК, тоді ще раз проаналізую. |
|
|
|
 |
Night_Hawk VIP

|
2025-08-19 00:29 |
andegamm
Якщо роздаєте по вайфай, то краще перейти на дротове, навіть якщо канал 5ГГц. Ще вартує перевірити чи відкриває клієнт порт через UPnP - я про це вже багато років знаю, але недавно мені не йшла закачка саме через це))
По qBittorrent думаю не треба нічого додатково, лише перевірити порт. Ну хіба ще ліміти поставити на швидкість і кількість з'єднань аби роутер не напрягався зайвий раз.
Але такий об'єм відданого як у Вас - це теж непогано, я б сказав 🤷♂️ |
|
|
|
 |
EginKaman Частий відвідувач

|
2025-08-19 11:08 |
andegamm написано: | 100-200 ГБ за добу. |
В мене така кількість була при каналі в 100 Мб/сек, перейшов на інший тариф в 200 Мб/сек. Зараз можу і 500 ГБ на добу роздати, залежить від самих роздач.
Комп підключений по Wi-Fi 5Ghz, в qBitTorrent стоїть обмеження в 13.6 Мб/сек, щоб не забивати канал. |
|
|
|
 |
andegamm Свій

|
2025-08-19 11:51 |
Night_Hawk написано: | Якщо роздаєте по вайфай, то краще перейти на дротове, навіть якщо канал 5ГГц. Ще вартує перевірити чи відкриває клієнт порт через UPnP - я про це вже багато років знаю, але недавно мені не йшла закачка саме через це)) |
Зєднання дротове, але треба поглянути "порт через UPnP" вперше про це чую)
EginKaman написано: | Зараз можу і 500 ГБ на добу роздати |
Напевне я дійсно мало актуальних медіа тримав на роздачі.
Додано через 7 хвилин 45 секунд:
Хоча може причина і в кількості медіа, оскільки під це було виділено лише 1ТБ.
Треба зробити опитування (якщо такого ще не було) скільки в середньому місця в Сідерів. Склалось враження, що в всіх більш менш активних це +10ТБ.
В моєму розумінні для гарної домашньої бібліотеки в 1080p потрібно 10-20ТБ ( і це в більшосмті ті медіа, котрих не знайдеш на наших офіційних сервісах) |
|
|
|
 |

|
2025-08-19 15:21 |
andegamm написано: | Хоча може причина і в кількості медіа, оскільки під це було виділено лише 1ТБ. |
В мене зараз десь 4-5ТБ під це виділено, за останній рік пару HDD вилетіли, що скоротило десь на 1.5 ТБ можливе місце.
В планах взяти пару нових HDD на 4 ТБ і в майбутньому перейти на NAS, щоб не тримати компа увімкненим. |
|
|
|
 |
andegamm Свій

|
2025-08-19 18:32 |
EginKaman написано: | В планах взяти пару нових HDD на 4 ТБ і в майбутньому перейти на NAS |
NAS це мрія) я поки відклав ідею купівлі.
Наразі буду розширяти до 3-5 ТБ за рахунок SSD та міні пк на n100, а згодом доберусь до NAS на основі пк |
|
|
|
 |

|
2025-08-19 22:36 |
andegamm написано: | NAS це мрія) я поки відклав ідею купівлі. |
В мене теж, вже декілька років ніяк не можу реалізувати) |
|
|
|
 |
andegamm Свій

|
2025-08-20 08:55 |
Є тут хтось, хто користується Unraid?
Дуже цікаво почути ваші думки, як він вам для NAS. Мене він зацікавив, бо має простий та зрозумілий інтерфейс і можна додавати диски поступово, навіть якщо вони різного об'єму.
Наче інші системи теж так можуть, але мені вони здаються складнішими для дому. Розкажіть, будь ласка, як вам Unraid у реальному житті. |
|
|
|
 |

|
2025-08-20 20:03 |
Вже завтра Рада голосуватиме за "захист друзів президента" від покарання за корупцію, - Шабунін
21 серпня Верховна Рада розглядатиме законопроєкт, яке дозволить захищати посадовців від покарання за корупцію.
Про це повідомив голова правління ЦПК Віталій Шабунін, інформує Цензор.НЕТ.
"Вже в четвер Рада голосуватиме чергову схему захисту друзів президента від покарання за ТОП-корупцію. Законопроєкт #11228-1 вносить зміни в ст. 43 КК: заподіяння шкоди (в тому числі державі) НЕ буде злочином, якщо вчинене особою, яка виконувала контррозвідувальне завдання", - йдеться в повідомленні.
Шабунін розповів, як це працюватиме "на прикладі Міндіча".
"СБУ призначає друга президента "конфідентом" — оформлюють участь у конфіденційному співробітництві. Зробити це СБУ може навіть заднім числом! Коли НАБУ впритул підійде до умовного Міндіча (наприклад, за корупцію на дронах) СБУ заявить, що він є "агентом", розкриття його діяльності шкодитиме нацбезпеці, а сам він підлягає держзахисту. Все, корупція умовного друга президента формально перестає бути злочином, кінець розслідування.
Рівно так само можна буде відмазати, наприклад, Чернишова", - пояснив голова ЦПК.
За словами Шабуніна, спроба знищити НАБУ та САП засвідчили цілі Зеленського - "врятувати своїх друзів від тюрми" та "переобратися без зайвих скандалів". |
|
|
|
 |
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|