| 

| Автор | Повідомлення |   
		| -Star-Lord- Відео Гуртом - підтримка та поширення

Востаннє: 31.10.25

| 

|  2025-10-29 23:17 |  
				| corega
 	 | -Star-Lord- написано: |  	 | треба слухати з оригіналом, і від того відштовхуватися | 
 ось для прикладу зробив три доріжки, щоб було зрозуміло, коли тональність неправильна:

правильна тональність
 неправильна тональність
 оригінал

https://fex.net/uk/s/stszcby

Уже розібрані. Процедура така:

1. Закидаєте все в програму, де працюєте (3 доріжки)
 2. Вмикаєте неправильну і оригінал
 3. Вмикаєте правильну і оригінал

Неправильна тональність проявляється найбільш помітно на фрагментах з музикою, я думаю, ви зрозумієте, що не так, коли прослухаєте приклади
 ---
 Також для тих, хто не розуміє, що таке "ефект зламаного піаніно" в 5.1 доріжках. Це саме проблемний центр, який відрізняється тональністю від інших п'яти каналів
 |  |   
		|  |  |   
		|  |   
		| corega Свій

Востаннє: 30.10.25

| 

|  2025-10-30 17:03 |  
				| -Star-Lord-
Дякую, що все так докладно розписали. Прослухав ваші доріжки. Так, та що з неправильною тональністю, в ній музика звучить трішки як заторможено. В діалогах особливої різниці не почув. Але ж в інструкції по обробці звукових доріжок, якою я користуюся вже дуже давно, чітко написано, що "перетягати" звукові доріжки потрібно тільки без збереження тональності і рекомендується для цього (у випадку перетяжки 25 в 23,976 фпс) eac3to і команда slowdown, а перетяжка зі збереженням тональності - це "погано і неправильно" і "проблеми у такій доріжці будуть завжди, але не завжди вони будуть явними" і робити це слід лише в поодиноких випадках. Я це все запам'ятав і робив як написано, наврядчи ту інструкцію писали люди, які на тому не розуміються. А зараз побачив від вас дуже багато повідомлень, що в тому чи іншому релізі неправильна тональність - от і виникло запитання. Як мені здається - так, вона (тональність) не правильна і доріжка має трішки приторможений звук, але ж зроблена вона "як рекомендується", а ваша хоч і звучить ідеально, але містить якісь невидимі артефакти. Поправте, якщо я не правий. Я не експерт, просто такий зробив висновок на основі прочитаного.
 |  |   
		|  |  |   
		|  |   
		| -Star-Lord- Відео Гуртом - підтримка та поширення

Востаннє: 31.10.25

| 

|  2025-10-30 17:35 |  
				| 	 | corega написано: |  	 | А зараз побачив від вас дуже багато повідомлень, що в тому чи іншому релізі неправильна тональність - от і виникло запитання. | 
 в тому і прикол, що там роблять перетяжку зі збереженням тональності

| corega написано: |  	 | "проблеми у такій доріжці будуть завжди, але не завжди вони будуть явними" і робити це слід лише в поодиноких випадках | 
 саме залишкові 5% і є поодинокі випадки, які виявляються тільки при прослуховуванні з оригіналом, тому кожна доріжка індивідуальна, і треба кожну перевіряти, бо невідомо як її привели до 25фпс. Але якщо люди хоча би, завжди будуть робити через eac3to і команду slowdown це в 95% відсотках буде правильно, а навіть це не робиться

Додано через 3 хвилини 9 секунд:

| corega написано: |  	 | не правильна і доріжка має трішки приторможений звук, але ж зроблена вона "як рекомендується" | 
 а 25фпс яким способом робили? не думали, що і в ту сторону можна робити по різному? теж могли зробити зі збереженням, розумієте?

| corega написано: |  	 | а ваша хоч і звучить ідеально, але містить якісь невидимі артефакти | 
 а ви думаєте переганяти з NTSC в PAL і потім назад, додає якості для доріжки? плюс це запис з тб, ще на цьому етапі якість втрачається. А ще це був 44100, ще і на цьому етапі трішки погіршився звук
 |  |   
		|  |  |   
		|  |  Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години 

|