tracker exchange

Нові коментарі

Нова тема   Відповісти
Сторінка:   попередня  1, 2
Автор Повідомлення
raddy 
Свій

Востаннє: 15.01.25

2025-01-12 21:24  
BeeBeeEight написано:
Але якщо сидіти через Tor

Набагато складніше, але також можливо деанонімізувати.

BeeBeeEight написано:
або VPN?

Є vpn сервіси (bulletproof/no-log) з багаторічною бездоганною репутацією.

BeeBeeEight написано:
Провайдер буде гнати пакети через них, тобто він не буде знати що це трафік на торенти?

Так, за умови, що користуєтеся актуальним програмним забезпеченням.

ps. До речі, якось мені знадобилося рідке програмне забезпечення (warez), знайшов, і якщо років п'ятнадцять тому його б спокійно мені дали скачати через бітторент (звісно в архіві, з дуже довгим паролем), то тоді вже був мінімум retroshare .
BeeBeeEight 
Частий відвідувач

Востаннє: 14.01.25

2025-01-13 14:26  
Дякую за пояснення. А що якщо пробувати не через tor, а i2p? Я почитав про нього трохи, і так розумію що в цілому класне рішення, але є нюанс, що інші теж мають через нього сидіти, аби ми могли зʼєднатися. Я так розумію, що якщо всі параноїки так будуть робити, то ми хочаб один одному зможемо передавати роздачі. Може хтось ту тему глибше вивчав та може сказати також.
raddy 
Свій

2025-01-13 19:16  
BeeBeeEight написано:
А що якщо пробувати не через tor, а i2p?

В укр. сегменті нічого про i2p не чув, у "сусідів" колись було популярно мати i2p-дзеркала ресурсів.
BeeBeeEight 
Частий відвідувач

Востаннє: 14.01.25

2025-01-14 13:35  
raddy написано:
В укр. сегменті нічого про i2p не чув, у "сусідів" колись було популярно мати i2p-дзеркала ресурсів.

Я так розумію ми про тих самих сусідів говоримо. Я колись давно теж асоціював i2p виключно з руснею, але я ніколи цим не користувався, та не звертав уваги. Я зараз так дивлюсь, в принципі красти сусіди вміють напевно краще всіх на планеті. Тобто, можливо, оці сайти i2p й не дарма існують. В них ще й репресії є від їх так званої держави за що завгодно, тому можливо ще люди приховують все що можуть?

Що я знайшов на цю тему.

• Вікіпедія, звісно: українська, англійська, росіянська (з зірочкою!). Хоча росіянська стаття мені виглядає не сильно більше англійською. Можливо зірочка, бо в них специфічна й Вікіпедія також.
  • Їх сайт: https://geti2p.net/en/about/intro
  • Pull Request на Transmission: https://github.com/transmission/transmission/issues/7230, тут основне я б виділив оце:
    Цитата:
    As seen in this issue: https://gitlab.gnome.org/World/Fragments/-/issues/198 someone asked the maintainer to add support for i2p to fragments because many people want to encrypt and anonymize their traffic and i2p/i2pd is a great solution for that.

For those who don't know, i2p is short for invisible internet project and it has 2 implementations i2p and i2pd. i2pd is very barebones, fast and written in c++, while i2p is an older all in one solution written in java. To my knowledge both of them support the SAM protocol.

Please implement connection over i2p through the SAM protocol in the transmission-daemon so that downstream clients like Fragments can implement i2p features.

Це написано було два місяці тому.

Я розумію, що це може бути дуже складним для більшості людей. Але якщо це буде реалізоване на рівні софту, та щоб ввімкнути достатньо буде десь там в налаштуваннях галочку ввімкнути, ну то це досить не погане рішення, мені здається. Й більшість скоріше за все можна буде навчити, що щоб безпечніше користуватись нашим ресурсом, ото можете використовувати такі клієнти які підтримують це.

Якщо я розумію коректно, то можна буде проста весь торрент-трафік ганяти через i2p, тобто ми один з одним зможемо обмінюватись тим що нас цікавить як й робили, проста воно буде ходити через цю мережу. По суті як й tor, але там воно відчувається як не дуже файне рішення, бо й велике навантаження на мережу, й особисто в мене tor завжди дуже гальмує. Якійсь звичайний сайт може вантажитися хвилини, я не уявляю як торенти через це качати, ще й наприклад 4K Dolby Vision.

Нічого не можу сказати за цю i2p мережу, проста закидую, може ті хто розуміється краще зможуть розібратися та сказати що думають. Бо я так поки що заглянув, ну виглядає не погано та і як потенційне рішення, але треба вивчати.
raddy 
Свій

2025-01-14 17:17  
BeeBeeEight написано:
Я так розумію ми про тих самих сусідів говоримо. Я колись давно теж асоціював i2p виключно з руснею, але я ніколи цим не користувався, та не звертав уваги. Я зараз так дивлюсь, в принципі красти сусіди вміють напевно краще всіх на планеті.

З чого це випливає? Коли РКН почав блокувати основні варезні сайти та торент-трекери, розпочався пошук варіантів відновлення доступу. А оскільки там користувачів і грошей об'єктивно більше, то й робочі варіанти будуть різноманітнішими.

BeeBeeEight написано:
В них ще й репресії є від їх так званої держави за що завгодно, тому можливо ще люди приховують все що можуть?

Коли тут з'явиться свій РКН з нагодою та бажанням все заблокувати, тоді i2p можливо почне розвиватися, але у час війни це проблематично.

BeeBeeEight написано:
Вікіпедія, звісно: українська

Краще дивитися історію змін - актуальний показник популярності статті.

BeeBeeEight написано:
Я розумію, що це може бути дуже складним для більшості людей. Але якщо це буде реалізоване на рівні софту, та щоб ввімкнути достатньо буде десь там в налаштуваннях галочку ввімкнути, ну то це досить не погане рішення, мені здається. Й більшість скоріше за все можна буде навчити, що щоб безпечніше користуватись нашим ресурсом, ото можете використовувати такі клієнти які підтримують це.

Для початку спробуйте "походити" по i2p зараз і порівняти швидкість з тим же tor - цікавого мало.

BeeBeeEight написано:
Якщо я розумію коректно, то можна буде проста весь торрент-трафік ганяти через i2p, тобто ми один з одним зможемо обмінюватись тим що нас цікавить як й робили, проста воно буде ходити через цю мережу. По суті як й tor, але там воно відчувається як не дуже файне рішення, бо й велике навантаження на мережу, й особисто в мене tor завжди дуже гальмує. Якійсь звичайний сайт може вантажитися хвилини, я не уявляю як торенти через це качати, ще й наприклад 4K Dolby Vision.

З чого в i2p буде інакше?
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Відповісти Сторінка:   попередня  1, 2