Автор |
Повідомлення |
ssTAss Загальний модератор Толоки
|
2017-11-10 23:49 |
Цитата: | Отримав докір від родича, що я «занадто критичний до нашого радянського минулого». Наводжу злегка відредаговану відповідь:
Я розповім про розподіл Німеччини на Західну і Східну — хто який протегував і в якій краще жилося людям. А потім — про розподіл Кореї на Південну і Північну, з такими ж наслідками. І про напад на Угорщину в 56-му, на Чехословаччину в 68-му, на Афган у 79-му... Згадаю про Придністров'я, Абхазію, Південну Осетію, Крим...
А на Криму я зупинюся докладніше — розповім про підлий, зрадницький удар у спину, про Будапештський меморандум, про "зелених чоловічків", яких там спочатку "не було", а потім, виявляється, були, про їх медалі "За визволення Криму" з датами від 20-го лютого (коли Янукович ще й не думав втікати), про "ми були готові застосувати ядерну зброю" проти нашої країни, яка цю свою зброю раніше віддала "їм" в обмін на гарантії своєї безпеки...
І дуже, дуже докладно буду розповідати про найбільший штучний Голодомор в історії людства, організований "найпрогресивнішим у світі режимом" на території України і Кубані (більшість жителів якої були Українцями, і яка свого часу була частиною України - див. мапи 18-го року і перепис 26-го). Розповім про розстрільний "Закон про 5 колосків", про те, як у людей відбирали всю знайдену провізію (навіть приготовлену!), про кордони НКВС, що блокували людей у вимираючих селах, про ешелони українського зерна на експорт, покажу світлини та кадри хроніки — щоб ніколи, НІКОЛИ мої діти й онуки про це не забули, завжди пам'ятали, хто це з нами зробив, і унеможливили повторення!
А ще — розповім про колективізацію, розкуркулення, насильницьку депортацію цілих народів, репресії 37-го, «розстріляне відродження», червоний терор, особливі трійки НКВС, масові розсилання, дитячі (!) концтабори, дам почитати "Архіпелаг ГУЛАГ"... Узагалі - дам почитати як ставилися до того режиму видатні радянські діячі науки й культури, які творили не завдяки, а всупереч тій системі, і якими так пишаються ті, хто асоціює себе з "совком".
А коли мова зайде про "велич" радянської медицини, науки і освіти - просто дам порівняльну статистику по дитячої смертності, середньої тривалості життя, рівню наркоманії та алкоголізму, кількістю патентів і Нобелівських лауреатів, рейтинги ВНЗ світу...
Та багато ще про що розповім - і про закриті кордони, і про порожні полиці, і про талони на їжу... Щоб мої нащадки дуже добре знали - від чого ми так біжимо і до чого НІКОЛИ, за жодних умов не можна повертатися. І щоб своїм дітям/онукам теж це передали!
От скажи - якими досягненнями режиму можна виправдати все це пекло?! Коли я чую щось на кшталт "в Союзі було й багато хорошого", для мене це рівносильно вихвалянням кулінарних властивостей гівна лише тому, що воно тепле.
І коли ти наступного разу заговориш про "наше минуле" - знай, що я ні на секунду не забуваю про все те, що тут написав!
Георгій Кістяків |
|
|
|
|
|
kryk-v.ya. Попереджень: 1
|
2017-11-11 13:20 |
ssTAss
супер,нема слів...
я прожив 20 років в срср і деякі речі дуже добре памятаю...ну і репресії не оминули нашу сімю...
і у нас ще є обєкти,що хочуть його назад і кричать що тоді було жити добре,хіба що тим хто ці репресії проводив,і допомагав...а таких є багато ще... |
|
|
|
|
ПатріотUA Забанено
|
2017-11-12 01:06 |
новина від кривавого пастора
для сірожи та інших зацікавлених поцріотичностурбованих осіб
Цитата: | Росія почала стягувати до кордонів України військові сили, які хоче "перефарбувати" під миротворців ООН.
Про це розповів у суботу журналістам у кулуарах з'їзду політичної партії "Народний фронт" секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"З точки зору того, що Росія хоче перефарбуватися з агресора на миротворця, - це дійсно серйозна небезпека. Більше того, хочу сказати, що в прикордонних регіонах на сьогодні з Росії уже підвезена техніка, пофарбована у відповідні кольори, і відповідні каски тощо. Тому це є небезпека", - сказав Турчинов.
При цьому він вважає, що унеможливити реалізацію задуму Росії має ухвалення Верховною Радою закону про реінтеграцію Донбасу. |
від себе додам інфу, яка навряд чи є секретом для української розвідки, хоча і приховується від українців
в/ч в якій служить мій шкільний товариш повністю укомплектована за штатами військового часу. Майже щоденно - тривога з повною бойовою викладкою та маршем на аеродром і послідуючим "атбоєм"
так шо сірожа, іди у нац.гвардію. Не зривай мобілізацію. Захисти турчинова, Європу і мене від Путіна
|
|
|
|
|
Python VIP
|
2017-11-12 01:16 |
ssTAss
Скажімо так, якщо в СРСР було погано, це зовсім не означає, що неможливо зробити гірше, ніж тоді (і дуже часто саме так і відбувається). Питання ж не в тому, щоб виправдати Голодомор і репресії безкоштовною освітою й медициною чи навіть радянським підйомом української літератури (що в наш час здебільшого замовчують), а в тому, щоб не зробити гірше, ніж було в останні десятиліття існування СРСР (коли масштаби репресивних дій влади були вже досить далекими від ленінських-сталінських). Це не виправдання всіх попередніх злочинів режиму (та й, зрештою, і той період був далеко не ідеальним), а просто нижня планка, нижче якої опускатися не слід. |
|
|
|
|
ПатріотUA Забанено
|
2017-11-12 03:04 |
Python написано: | Скажімо так, якщо в СРСР було погано, це зовсім не означає, що неможливо зробити гірше, ніж тоді (і дуже часто саме так і відбувається). Питання ж не в тому, щоб виправдати Голодомор і репресії безкоштовною освітою й медициною чи навіть радянським підйомом української літератури (що в наш час здебільшого замовчують), а в тому, щоб не зробити гірше, ніж було в останні десятиліття існування СРСР (коли масштаби репресивних дій влади були вже досить далекими від ленінських-сталінських). Це не виправдання всіх попередніх злочинів режиму (та й, зрештою, і той період був далеко не ідеальним), а просто нижня планка, нижче якої опускатися не слід. |
до того, як генсеком став міша мєчєний, у СРСР було зовсім навіть і не погано, як на мене
шось не пригадую репресій у останні 20 років існування СРСР. Напевно пан kryk-v.ya. про інший, якийсь йому лише відомий "срср" дописує
але то приказка, а казка попереду
туткай нещодавно дехто, знаний, як бубка гоп - волохатий безштанько, нанюхався мундісу та почав підцибувати із переможною новиною про "поліпшення інвестиційної привабливості України"
отже чергова Переможна Перемога Фантастичної Країни, яку зафіксував Патріотичний Мундіс
поки що Україна лише на другому місці, але як справедливо підмітив пан Python:
"...це зовсім не означає, що неможливо зробити гірше..."
за рівнем смертності Україна поступається лише ПАР
http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?t=100&v=26
деякі бовдури, які досі не хочуть бути патріотами (на жаль в Україні є і такі), вже кажуть, що між "поліпшенням інвестиційної привабливості України" та "другим місцем у рейтингу смертності" є якийсь зв"язок.
от дурні зрадофіли.
Це просто совпадєніє
таке ж совпадєніє, як "безвізовий режим із ЄС 2017" та "безслідне зникнення більше ніж п"яти тисяч дітей цього року". У нас і раніше зникали люди, але це ж не було підставою зв"язувати ці зникнення з безвізовим режимом, н-д з ізраїльом.
Так що нема ніякої кореляції
і вообше - не розхитуйте будку |
|
|
|
|
hetzendorf Забанено
|
2017-11-12 03:14 |
Python написано: | просто нижня планка, нижче якої опускатися не слід |
Чуваче, ти не повіриш, але зараз оця-о «нижня планка» досяжна кожному, й тобі персонально, зара я навчу.
Отже, влаштовуєшся на роботу кудись на копійчану зарплатню, але з можливістю мінімум півдня байдики бити. Перед тим, як зайти до супермаркету тупцюєш під ним мінімум хвилин 40, але чим довше — тим вищою відчувається «нижня планка, нижче якої опускатися не слід» ^__^ Закупаєшся хлібом найпростішим, молоком, найдешевшою вареною ковбасою, овочі та яблука — вишукуєш спеціально попсовані ^_^ Пиво, спиртне — теж найдешевше. Сир — раз на тиждень. На свята можеш побавити себе копченою ковбаскою, апельсинками-мандаринками. Інтернет вимикаєш, мобілку викидаєш. На телеку лишаєш 3 програми, кольори теж вимикаєш. ^_^ Машину купуєш якусь стару совкову розвалюху й щовихідних під нею лежиш. А, ледь не забув: під кінотеатрами, якщо показують якусь новинку — так само годинку тупцюєш, перш ніж до каси навідатися, Інтернету ж нема — пам'ятай це! Одяг, взуття — вишукуєш найнезручніші, найпотворніші й найбридкіші моделі. Про джинси забуваєш — не личить совіцькому чоловіку носити «штані ймовірного супротивника» ^_^ На квартиру складаєш заповіт на користь держави або якогось олігарха. І якщо кімнат більше, ніж прописано членів родини — пускаєш жити якусь циганку чи бомжа.
Це так би мовити мінімум, але перші приємні хвилі ностальгії якийсь час триматиме. Пізніше може ще якісь цікавинки згадаю. |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-11-12 18:35 |
Дискусія про принади совєтів зазвичай безплідна, оскільки:
- прихильники наводять приклади, так би мовити, "базового забезпечення", котре належалося навіть ледарям
- противники ж наводять приклади порушення прав людини.
Перші не розуміють других, бо якщо мені досить того базового забезпечення, то чого би я піднімав голос, отже і нема підстав мене переслідувати. Отже і порушень прав толком ніяких не було.
Як казав один з президентів США за часів совєтів, "вам пощастило, що ви не знаєте, наскільки погано ви живете" (цитата неточна).
Додано через 3 хвилини 46 секунд:
При цьому ж тамте "базове забезпечення", за моєї пам'яті, навіть у 1986 році треба було вистояти у таких страшних чергах... Мене з пісочниці забирала якась сусідка і тримала в черзі за яйцями, щоб їй дали більше в одні руки.
Гроші були у всіх, тільки за них толком не було що купити. Дефіцит страшний, в ЦУМ привезли різне барахло, котре донедавна ще лежало в шафі збираючи пилюку... Якась страшного вигляду кавоварка, котра віддавала смак металу в напій, і інші схожі вироби. Бабця потягнула діда, щоб ліктями працював розпихаючи чергу... Набрали тих товарів "щоб було".
Додано через 2 хвилини 8 секунд:
Кому цікаві причини - нафта сильно подешевшала і краник валютних надходжень совєтів прикрився. У той же час, допомога братським соціалістичним країнам продовжувала надходити. З моїх особистих контактів зі старшими словаками - ті шкодують, що не встигли на шару побудувати автобан через цілу країну, бо щебінь присилали совєти щедро. У той час як свої громадяни вистоювали в страшних чергах за будь-чим.
Додано через 7 хвилин 35 секунд:
Ну і в тій дискусії ще варто уточнити (якщо є бажання взагалі зв'язуватися з такими співрозмовниками), в якому рангу забезпечення була сім'я співрозмовника. Якщо їхати у Львові по Стрийській вниз, то коло парку перед чортовим колесом є будинок, де знаходився магазин спецзабезпечення. Там продавали не за гроші, а за спецталони (не плутати з талонами на цукор, масло і т.д. в останні роки жевріння совєтів). Оті спецталони і були справжніми грошима совєтів, а не ті фантики для простого люду. Тільки от спецталони видавали членам політбюро, каральним загонам КДБ і таким подібним людям. Зрозуміло, за чим ностальгія. Реалій життя тих, хто купував за карбованці в звичайних магазинах, вони і не знали толком...
Додано через 7 хвилин 54 секунди:
Ну і не забуваємо, що і в останні десятиліття совєтів була така штука як каральна психіатрія, Афганістан... Також посадили людей на безумний термін за вивішення жовто-блакитного прапора (а відпустили чомусь не у 1991, а лише під час помаранчевої революції - питання хто прийшов до влади у 91?).
Додано через 1 хвилину 31 секунду:
Ну а про гоніння на євангельських віруючих - не впевнений, що тут якраз та аудиторія, котрій це буде цікаво, та при бажанні можна легко нагуглити.
Ось хіба що один із прикладів: http://www.istpravda.com.ua/articles/2017/10/27/151384/
Додано через 19 хвилин 51 секунду:
Що таке ото "базове забезпечення"? У всіх була якась робота. За неї належалося, наприклад, 100 карбованців. Облишмо питання доцільності тієї роботи - ринок показав її ціну. Наприклад, на Херсонщину везли з середньої Азії бавовну на комбінат. Треба комусь зараз в таку далечінь везти? А тоді ось везли. Ринкові умови змусили той комбінат закритися, звісно.
Вигнати працівника було важко, треба було щоб людина або скоїла якийсь злочин, або не знаю що. Тунеядців ловили в кінотеатрах і треба було мати довідку, що ти працюєш в нічну зміну, аби тебе не забрали. Тому працювали всі, а от як працювали - то вже інше питання. Одиниці пробували робити щось самостійно, та їх клеймили "фарцовщиками" і був такий підрозділ ОБХСС, котрий відкривав на них кримінал. Тобто підприємництво викорінювалося. Це породило оте покоління людей, котрі звикли толком не працювати, зате отримувати свої 100 карбованців... І якщо з колишніми працівниками КДБ все ясно - вони вибрали свій шлях... То з отими що звикли на шару діставати 100 карбованців найважче розмовляти...
Додано через 10 хвилин 54 секунди:
Ну а про те, що Західна Україна повинна дякувати совєтам за визволення......... І за побудовані заводи......
Додано через 11 хвилин 34 секунди:
Ледь не забув - замість наповнювати полиці потрібними людям товарами (навіть туалетного паперу толком не було!), кошти йшли на війну. Ось тут можна почитати перелік бойових дій по всьому світу за участі совєтів: http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_5490/8994b618b6adffbf6dcbf614a1f2f7309fd7e6d1/
Це оті "іхтамнєт", тільки мусили зафіксувати в законі, щоб вони могли згодом через кілька десятків років все ще отримувати підвищені пенсії за військові злочини. |
|
|
|
|
don pedro Попереджень: 1
|
2017-11-12 18:49 |
marchelloUA написано: | Наприклад, на Херсонщину везли з середньої Азії бавовну на комбінат. |
Херсонщина то ще пусте. Везли і на Франківщину.
marchelloUA написано: | Тобто підприємництво викорінювалося. |
Не тільки. Влада щемила і тих, що просто хотіли мати більше і легше та жити у кращих умовах. Скажімо, були обмеження на розміри будинків.
marchelloUA написано: | про гоніння на євангельських віруючих |
Весь час залякували жахливими сектантами. |
|
|
|
|
ssTAss Загальний модератор Толоки
|
2017-11-12 19:42 |
|
|
|
|
|
ПатріотUA Забанено
|
2017-11-12 19:50 |
|
|
|
|
|
Cleaf Забанено
|
2017-11-12 23:22 |
Яке падло видаляє дописи людей та покидає маячню кацапа? |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-11-13 08:34 |
Якщо буде бажання почитати західну аналітику замість пропагандистських відео, то ось англійською інформація про вплив здешевшання нафти у 1980 на світові економіки, в тому числі ussr https://en.wikipedia.org/wiki/1980s_oil_glut
А так як те, що робили в совєтах руками, західним покупцям в голову не приходило купувати, то іншого суттєвого джерела валюти толком і не було. Сировинна економіка з точки зору валютних надходжень. Мати відвагу у цьому зізнатися перед самим собою прихильникам совєтів важко, тож легше все валити на Горбі, котрий "про%&#в усі полімери". |
|
|
|
|
Ярпен Оцифрування книг Гуртом
|
2017-11-13 09:07 |
Cleaf написано: | Яке падло видаляє дописи людей та покидає маячню кацапа? |
І це не вперше. То робиться систематично, трясця.
marchelloUA написано: | Якщо буде бажання почитати західну аналітику замість пропагандистських відео, |
Ги. Хвіцька та західна аналітика. Та ще й американською мовою. Посміявсь. |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-11-13 12:05 |
Ярпен
Замість доносити інфу до конкретного індивідуума, що в даному випадку є невдячною справою, намагаюся це робити для широкого загалу. Окрім цього, вказана вікі стаття є також на общєпанятній мові, причому в даному випадку не перекручена через політичний чинник.
Додано через 24 хвилини 48 секунд:
Ще згадав важливе, до речі наболіле навіть нині. В совєтах серед простого люду, котрий не отримував спецталони, було в ходу вкрай важливе для життєдіяльності слово "дістати". Не в плані дістати когось, а дістати щось - товари та послуги. Будь-який начальник бази (а також його родичі та знайомі), овочебази чи паливно-мастильних матеріалів, був кимось привілейованим на зразок теперішнього "айтішника що працює на закордон". Гроші самі по собі, оті для простого люду карбованці, не мали ціни, а от якщо я можу своєю владою виділити комусь путівки на море, а мені взамін дефіцитні запчастини (навіть ніпелі до ровера були дефіцитом і їх крали!), то це становище можна було назвати "влаштувався в житті". Тобто крали на своїй роботі і міняли на вкрадене з іншої роботи - і це вважалося не те що нормою, а розумним, навіть мудрим і практичним життям.
До речі, чому наболіле навіть нині - бо досі зустрічаю людей, в котрих проскакує слово "дістати" (щось). Зразу після цього легко копнути глибше і побачити збережений екземпляр гомо-совєтікуса (не плутати з гомогеями).
Додано через 3 хвилини 10 секунд:
Після об'єднання Німеччини західні німці нарікали, що зі східними співпрацювати вкрай важко через оту совєтську ментальність... |
|
|
|
|
|
2017-11-13 12:35 |
|
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-11-13 16:08 |
marchelloUA написано: | В совєтах |
Також ця система породила цілі покоління людей, котрі навіть не маючи доступу до розподілу цінних товарів/послуг, вважають за нормальний вислови типу "цього не купуй, це тато з роботи принесе". При цьому слово "принесе" використовується в значення "вкраде". При цьому крадіжкою це в сім'ї не вважається, а навпаки - позитивною якістю господаря, котрий здобуває щось корисне для сім'ї. При цьому корисне - умовно кажучи. Ок, якщо на "Світочі" це корисний шоколад, то в якійсь диспетчерській на електростанції - це можуть бути перфокарти, які потім використовуються як папери для записів або матеріал для аплікацій. Байдуже! Навіть якщо це якась залізяка, котра буде захламляти підвал, гараж чи балкон - зате приніс додому! |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2017-11-13 17:57 |
Цікаві у вас тут дискусії. Дивлюсь моя майже 9-ти місячна відсутність, якось нічого не змінила. А казали, немов-то я срач влаштовую.
Здоровенькі були, толоківчани. |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-11-13 18:10 |
Robar III
І вам не хворіти. |
|
|
|
|
|
2017-11-13 18:28 |
Robar III написано: | нічого не змінила |
А люди взагалі не змінюються. |
|
|
|
|
Романтик 777 VIP
|
2017-11-13 18:58 |
ПатріотUA написано: |
для тих кому цікаві не тільки анекдоти про Радянський Союз
коротенько про те, куди зникли продукти харчування та товари широкого вжитку при горбатому? |
А все ж таки треба проаналізувати, що тоді робилось. Я й сам не раз чув. як висипали зерно в річку, виливали солярку в 90-х. Ці масштаби злочинів були велетенські. А потім почали по-швидкому прихватизовувати майно, заводи і все різати, вивозити на металобрухт.
Я вважаю, що треба збирати всі свідчення простих людей на дії керівників, бандитів і це коли-небудь має бути розслідувано, а винні покарані з повною конфіскацією майна і майна їх нащадків, які незаконно його успадкували. З тих часів і по-випливали олігархи, які стали політиками і далі все крадуть і крадуть, бо в них бандитська душа і по-іншому вести бізнес вони вже не вміють!
Я не думаю, що саме КДБ розвалювало совок, швидше за все вони хотіли здійснити переворот, що і спробували зробити, але людей, які могли б взяти владу не тремтячими руками просто не було, бо "камсамольскі работнічкі" були нінащо нездатні - не було людей здатних правильно керувати державою в таких умовах, одночасно незаперечно підкоряючись КДБ-істам. |
|
|
|
|
EvGaS Відео Гуртом - субтитрування
|
2017-11-13 19:01 |
З прочитання останньої сторінки тік зрозумів те, що «ПатріотUA» педалює пропаганду комунізму.
Robar III, marchelloUA, don pedro, спробую щастя в темі ще через деякий час. |
|
|
|
|
[Captain] Попереджень: 1
|
2017-11-13 19:11 |
Robar III написано: | Цікаві у вас тут дискусії. Дивлюсь моя майже 9-ти місячна відсутність, якось нічого не змінила. А казали, немов-то я срач влаштовую. |
ніфіга собі скільки часу минуло. хоча може тому що ми спілкуємося, просто не тут) |
|
|
|
|
marchelloUA VIP
|
2017-11-13 19:18 |
|
|
|
|
|
kll1 Забанено
|
2017-11-13 19:19 |
|
|
|
|
|
Krest0 VIP
|
2017-11-13 19:22 |
Robar III написано: |
Цікаві у вас тут дискусії. Дивлюсь моя майже 9-ти місячна відсутність, якось нічого не змінила. А казали, немов-то я срач влаштовую.
Здоровенькі були, толоківчани.
|
Здоровенький був, козаченько. Як справи? |
|
|
|
|
[Captain] Попереджень: 1
|
2017-11-13 20:47 |
kll1
гагагагага |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2017-11-13 21:05 |
kll1
Тобто кілька повідомлень , які мали вирішити кілька питань все ламають? Ти видно не застав мене до березня місяця тут.
Krest0
Знаходжусь в зоні АТО, з червня місяця, б'ємо п...ню. Хоча ці паскуди, "гарно" дотримуються мінських домовленостей.....
Додано через 1 хвилину 9 секунд:
Завтра у відпустку їду. Матиму кілька днів відпочинку.
Додано через 3 хвилини 33 секунди:
don pedro написано: | А люди взагалі не змінюються. |
Ніхто ж не заперечує. |
|
|
|
|
Krest0 VIP
|
2017-11-13 21:10 |
Robar III написано: | Знаходжусь в зоні АТО, з червня місяця, б'ємо п...ню. |
Бажаю тобі влучних пострілів, а тебе щоб ворожі кулі оминали. Я так розумію ти там на рік, так? |
|
|
|
|
Robar III Забанено
|
2017-11-13 21:12 |
Krest0 написано: | Я так розумію ти там на рік, так? |
Можливо трохи менше, чутки різні ходять. А контракт на 3 роки підписав. |
|
|
|