Новинки кіно

Нові коментарі

Нова тема   Відповісти
Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 296, 297, 298
Автор Повідомлення
volodyagrachenko 
VIP

Востаннє: 11.01.25

2025-01-11 14:19  
21jumpstreet написано:
Все, кіно поступово переходить на бік зла.

Не обовязково

Цитата:
Я затятий русофіл, тож цей роман припав мені до душі. Він нагадав мені "Лимонова" Еммануеля Каррера, нон-фікшн Пітера Померанцева, політичні трилери Роберта Гарріса, документальні фільми Адама Кертіса та холоднокровну логіку "Великого інквізитора" Федора Достоєвського. Мені сподобалося товариство Баранова, його похмурий цинізм, самосвідомість і гострий політичний аналіз. Крім усього іншого, роман слугує бадьорим повторенням ключових подій недавньої російської історії. Через Баранова та його взаємодію з Путіним та іншими особами "Чарівник Кремля" уявно переносить нас у крісло російської влади і формулює низку ідей про Росію, які здаються правдоподібним, але тривожним підсумком того, у що насправді можуть вірити її правителі.

І хоча не обов'язково знати це, щоб насолоджуватися книгою, сам Баранов явно заснований на реальній людині. У їхніх біографіях є значні відмінності, але Баранов - це впізнаваний портрет людини на ім'я Владислав Сурков, політик і стратег, який супроводжував Путіна на шляху до влади. У своїй незамінній книзі "Нічого правдивого й усе можливо" Померанцев доводить, що розуміння Владислава Суркова є ключем до розуміння сучасної Росії. Сурков, за його словами, є підлим, але блискучим постмодерністським Макіавеллі, який, як і Баранов, перетворив російську політику на величезне реаліті-шоу за участю свого господаря, Путіна. Свідченням успіху роману Да Емполі є те, що книга має успіх як художній твір, але той факт, що вона ґрунтується на реальності, додає холоду, який залишається ще довго після того, як ви відкладете її.

Рецензія на "Чарівник Кремля" Джуліано да Емполі - народжується цар

Вигадана історія життя тіньового інсайдера Кремля пропонує моторошний погляд на путінську Росію
https://www.theguardian.com/books/2024/jan/04/the-wizard-of-the-kremlin-by-giuliano-da-empoli-review-a-tsar-is-born
21jumpstreet 
VIP

2025-01-11 14:38  
roseintherain
Червоний горобець
roseintherain 
VIP

2025-01-11 14:42  
21jumpstreet
ага. я той фільм не дивився, а по тб натрапив якраз на сцену де був він у цьому образі. його походу навмисне взяли і так загримували Happy
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Відповісти Сторінка:   попередня  1, 2, 3 ... 296, 297, 298