Автор |
Повідомлення |
volodyagrachenko VIP
|
2025-01-11 14:19 |
21jumpstreet написано: | Все, кіно поступово переходить на бік зла. |
Не обовязково
Цитата: | Я затятий русофіл, тож цей роман припав мені до душі. Він нагадав мені "Лимонова" Еммануеля Каррера, нон-фікшн Пітера Померанцева, політичні трилери Роберта Гарріса, документальні фільми Адама Кертіса та холоднокровну логіку "Великого інквізитора" Федора Достоєвського. Мені сподобалося товариство Баранова, його похмурий цинізм, самосвідомість і гострий політичний аналіз. Крім усього іншого, роман слугує бадьорим повторенням ключових подій недавньої російської історії. Через Баранова та його взаємодію з Путіним та іншими особами "Чарівник Кремля" уявно переносить нас у крісло російської влади і формулює низку ідей про Росію, які здаються правдоподібним, але тривожним підсумком того, у що насправді можуть вірити її правителі.
І хоча не обов'язково знати це, щоб насолоджуватися книгою, сам Баранов явно заснований на реальній людині. У їхніх біографіях є значні відмінності, але Баранов - це впізнаваний портрет людини на ім'я Владислав Сурков, політик і стратег, який супроводжував Путіна на шляху до влади. У своїй незамінній книзі "Нічого правдивого й усе можливо" Померанцев доводить, що розуміння Владислава Суркова є ключем до розуміння сучасної Росії. Сурков, за його словами, є підлим, але блискучим постмодерністським Макіавеллі, який, як і Баранов, перетворив російську політику на величезне реаліті-шоу за участю свого господаря, Путіна. Свідченням успіху роману Да Емполі є те, що книга має успіх як художній твір, але той факт, що вона ґрунтується на реальності, додає холоду, який залишається ще довго після того, як ви відкладете її. |
Рецензія на "Чарівник Кремля" Джуліано да Емполі - народжується цар
Вигадана історія життя тіньового інсайдера Кремля пропонує моторошний погляд на путінську Росію
https://www.theguardian.com/books/2024/jan/04/the-wizard-of-the-kremlin-by-giuliano-da-empoli-review-a-tsar-is-born |
|
|
|
|
21jumpstreet VIP
|
2025-01-11 14:38 |
roseintherain
Червоний горобець |
|
|
|
|
roseintherain VIP
|
2025-01-11 14:42 |
21jumpstreet
ага. я той фільм не дивився, а по тб натрапив якраз на сцену де був він у цьому образі. його походу навмисне взяли і так загримували |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|