Автор |
Повідомлення |
famous37 Попереджень: 1

|
2025-03-22 12:09 |
foxdgv, чому Ви використовуйте мову ненависті і образи? Це навпаки спонукає вашого співрозмовника на негатив і агресію.
Додано через 3 хвилини 37 секунд:
foxdgv написано: | Я так і не почув твоєї версії закінчення війни? |
Війна, як кожна до цього закінчиться за столом перемовин. Я десь читав, що в понеділок збираються в арабів і можливо буде припинення вогню та перемир'я. Я не знаю, що вони обговорюють і яким буде перемир'я. Побачимо, що і як.
Додано через 2 хвилини 39 секунд:
Надіюсь на справедливий мир для України, що означає відновлення всіх територій і покарання агресора, а не чергові «Мінські угоди». |
|
|
|
 |
foxdgv Забанено

|
2025-03-22 12:10 |
Я в СРСР народився та виріс. В тій армії служив. Для мене мало що змінилося. Тоді я мав, згідно статуту, чіткі інструкції. Вже 40 років пройшло, але я пам'ятаю:
Під час воєнного стану до громадян, які будуть спіймані під час вторгнення зі зброєю в руках, звичайні судові процедури не застосовуються - вони мають бути знищені на місці.
Громадяни, які займаються ворожою пропагандою, не підлягають звичайній судовій процедурі - мають бути знищені на місці за рішення місцевої відповідальної за порядок особи.
--------------
Я ображаю? Та ні! Я легко розстріляю тебе, ворога України - за порушення Законів України під час воєнного стану. Ти сховався тут за анонімністю? Це нічого. Попизди ще трішки, я назбираю матеріал та відправлю до СБУ. Буде тобі демократія.
ненормативна лексика, систематичні образи, погрози вбивством, видано ssTAss |
|
|
|
 |

|
2025-03-22 12:14 |
foxdgv, я родився в Україні після 1991 року. Тому я довідувався ваше життя з книжок і телепередач, родичі лише скаржилися на важке совкове життя, яке і з приходом незалежності України не ставало легше. Таке враження, що де був совок, там повинні страждати люди, а не жити. |
|
|
|
 |
foxdgv Забанено

|
2025-03-22 12:29 |
Так і не пизди. Мені 60, я знаю той світ. Але тобі не буду "скаржитися". Баранам з двома прямими звивинами у мозку немає сенсу щось доводити та розповідати.
Я вже казав, сиди в офісі, натягнувши памперс. Війна закінчиться без тебе. Але не смій танцювати на кістках загиблих воїнів та порушувати Закони України. |
|
|
|
 |

|
2025-03-22 12:37 |
foxdgv, В Україні образи та приниження гідності людини можуть порушувати кілька законів, залежно від контексту:
1. Адміністративна відповідальність
Стаття 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) – "Дрібне хуліганство"
Передбачає покарання за нецензурну лайку, образи та інші дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян.
Штраф: від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51–119 грн) або громадські роботи до 60 годин, або адмінарешт до 15 діб.
2. Цивільна відповідальність
Стаття 297 Цивільного кодексу України – "Право на повагу до честі та гідності"
Кожен має право вимагати спростування неправдивої інформації та відшкодування моральної шкоди, якщо його образили чи принизили.
3. Кримінальна відповідальність
Стаття 161 Кримінального кодексу України – "Порушення рівноправності громадян"
Якщо образи пов’язані з національною, релігійною або іншою дискримінацією, можливе покарання – від штрафу до 8 років позбавлення волі (залежно від наслідків).
Стаття 355 ККУ – "Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань"
Якщо образи супроводжуються погрозами або примусом.
Залежно від ситуації, постраждала сторона може звернутися до суду або поліції для захисту своїх прав. |
|
|
|
 |
foxdgv Забанено

|
2025-03-22 12:42 |
Я попередив. Наразі маю займатися програмуванням. Навідміну від тебе, ледаря, в мене купа роботи. Зрозумів куди йти? Правильно зрозумів. За руським кораблем та твоїми хазяями - Путіним та Трампом. |
|
|
|
 |
ivanychkafomin Попереджень: 1

|
2025-03-22 16:26 |
foxdgv написано: | Таке, як і має бути згідно з офіційною позицією держави. Територія України має бути звільнена повністю. Рівно за п'ять хвилин після того, як останній окупант перейде кордон, можна починати перемовини стосовно решти питань. |
Достатньо офіційна позиція від глави держави.
"У нашої армії не вистачає сил": Зеленський зробив заяву про звільнення територій
https://tsn.ua/ato/u-nashoyi-armiyi-ne-vistachaye-sil-zelenskiy-zrobiv-zayavu-pro-zvilnennya-teritoriy-2713935.html
Зеленський заявив про необхідність пошуку дипломатичних рішень для повернення окупованих території.
Президент України Володимир Зеленський заявив, що армії бракує сил, аби повернути всі окуповані території. Тому це варто робити дипломатичними шляхами.
Про це глава держави сказав японському інформагентству Kyodo News.
У публікації йдеться, що відповідаючи на запитання, Зеленський "відверто визнав, що важко повернути силою деякі окуповані Росією частини країни, включно з Кримом, який Росія анексувала 2014 року".
Цитата: | "У нашої армії для цього не вистачає сил. Це правда. Ми повинні знайти дипломатичні рішення", – висловився президент України. |
Водночас він акцентував, що такі кроки можна буде розглядати "лише тоді, коли ми будемо знати, що ми достатньо сильні", аби Росія не могла почати нову агресію проти України.
Зеленський заявив, що Україна ніколи не визнає російськими окуповані території на юридичному рівні
https://galinfo.com.ua/news/zelenskyy_zayavyv_shcho_ukraina_nikoly_ne_vyznaie_rosiyskymy_okupovani_terytorii_na_yurydychnomu_rivni_431753.html
Президент США Дональд Трамп розуміє, що Україна на юридичному рівні ніколи не визнає контроль Росії над своїми територіями. І тому в контексті мирного процесу територіальне питання буде найскладнішим.
Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час під час відеоконференції з журналістами.
Він запевнив, що українські дипломати максимально захищатимуть інтереси України. Президент розповів, що у своїй розмові з лідером США він пояснив, чому Україна не може завершити війну з Росією на контактній лінії. Він нагадав Трампу, що є міста, села та інші населені пункти, які буквально "розрізані" цією лінією. "Трамп це розуміє": Зеленський заявив, що Україна ніколи не визнає російськими окуповані території на юридичному рівні
Цитата: | "Якщо в деяких місцях ви будете залишати цю лінію, ви просто залишите міста або села без життя. Ніхто не повернеться в половину міста. І якщо десь люди повернуться, то це буде Берлін. Я сказав чесно президенту Трампу: "Чи хочемо ми варіант Берліну, чи хочемо ми багато таких міст?" – передав розмову з Трампом глава держави.
|
За словами Зеленського, Трамп погодився з тим, що Берлінська стіна – це не варіант для завершення війни. Тому це питання ще буде обговорюватися.
Президент також зазначив, що, на його думку, повне припинення вогню з Росією вже наближається. І щоб можна було далі обговорювати питання закінчення війни, потрібно спочатку досягнути цього "ceasefire". Після цього будуть обговорюватися території.
На переконання Зеленського, якщо США насправді будуть дуже сильно намагатися добитися повного припинення вогню, вони це зроблять.
Цитата: | "Тому, що від нас є точна добра воля. І Європа вся, всі ми підтримуємо це... Ми нікого не боїмося, ми все це пройдемо, але це найлегший зараз момент дипломатичних зусиль з тих моментів, які на нас чекають", – зазначив Володимир Зеленський. |
Зеленський назвав позитивний результат переговорів зі США в Саудівській Аравії
https://tsn.ua/politika/zelenskiy-nazvav-pozitivniy-rezultat-peregovoriv-zi-ssha-v-saudivskiy-araviyi-2793186.html
Український президент нагадав, що від самого початку підтримував позицію США про безумовну тишу.
Зустріч української та американської делегацій в Саудівській Аравії, яка повинна відбутися 24 березня, принесе позитивний результат, якщо наблизить повне припинення вогню.
На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Чехії Петром Павелом.
Цитата: | "Я думаю, що було б добре, щоб зустріч закінчилась якимось результатом, який наблизить нас до повного припинення вогню. Ми цього хочемо. Ми будемо готові бути дуже швидкими та предметними", — сказав він. |
Український президент нагадав, що від самого початку підтримував позицію США про безумовну тишу, і зазначив, що проблема зовсім не пов’язана із бажанням української сторони.
Цитата: | "Ми не будемо проти будь-якого формату та кроків до безумовного припинення вогню", — додав Зеленський. |
За його словами, першим кроком у цьому напрямку може бути тиша в небі або умови, які проговорював президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови.
Цитата: | "Він [Дональд Трамп] мені передавав, про що вони говорили з Путіним — щоб не бити ракетами або іншою далекобійною зброєю по енергетичних об'єктах та іншій цивільній інфраструктурі. Є запитання щодо іншої цивільної інфраструктури — яка кількість об'єктів, що саме. Тому я думаю, що наша технічна команда буде готова зі списком об'єктів і напрямків", — повідомив президент. |
Зеленський планує проінформувати Ердогана щодо української готовності до швидкої дипломатії
https://interfax.com.ua/news/general/1055794.html
Цитата: | "Сьогодні ж запланована розмова з Президентом Туреччини Ердоганом – хочу поінформувати про нашу позицію щодо тиші та щодо готовності до швидкої й чесної дипломатії заради завершення війни", - сказав Зеленський у вечірньому зверненні у п'ятницю. |
Потрібно рухатися до миру й гарантій безпеки: Зеленський заявив про підготовку нових завдань для української дипломатії
https://espreso.tv/viyna-z-rosiyeyu-potribno-rukhatisya-do-miru-y-garantiy-bezpeki-zelenskiy-zayaviv-pro-pidgotovku-novikh-zavdan-dlya-ukrainskoi-diplomatii
Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна готує нові завдання для своєї дипломатії, аби забезпечити необхідні умови для тиску на РФ
Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.
"Продовжуємо нашу роботу й на дипломатичному напрямку – для того, щоб якнайшвидше забезпечити всі необхідні умови для тиску на Росію, для реального миру. Очікую доповіді української делегації, що працювала в Саудівській Аравії, і готуємо нові завдання для нашої дипломатії", - сказав президент.
Зеленський наголосив на необхідності рухатися до миру, гарантій безпеки й готовності Києва швидко працювати з партнерами.
Цитата: | "Потрібно звільняти наших людей. Ми налаштовані працювати максимально швидко з нашими партнерами. Головне – це здатність наших партнерів забезпечити готовність Росії не обманювати, а реально завершувати війну", - резюмував він. |
Водночас Зеленський наголосив, що наразі необхідно збільшувати можливість української зброї долати російські РЕБ та протиповітряну оборону. Усе, що буде досягнуто для безпеки зараз, працюватиме на Україну протягом років і десятиліть.
Додано через 3 хвилини 50 секунд:
Зеленський зробив заяву щодо окупованих українських територій https://glavcom.ua/country/politics/zelenskij-zrobiv-zajavu-shchodo-okupovanikh-ukrajinskikh-teritorij-1043649.html
Зеленський: Ми не можемо повернути всі наші окуповані території, ми адекватні
Президент України Володимир Зеленський наголосив, якщо розцінювати ситуацію адекватно, то наразі у військовий спосіб ми не можемо повернути окуповані теритоії, однак Україна ніколи не визнає їх російськими. Про це український президент розповів в інтерв'ю британському журналісту Пірсу Моргану.
Цитата: | «Ми не можемо втратити мільйони людей за результат, який ще не гарантований. Водночас ми не будемо порушувати конституцію та визнавати окуповані території російськими. Так, ми знаємо, що це тимчасово. Тимчасово окуповані території. І тому юридично, попри бажання Путіна, Україна ніколи не визнає окуповані території російськими», – заявив президент. |
Зеленський також наголосив, що підтримки партнерів недостатньо, щоб повністю витіснити російську армію з українських території.
Цитата: | «Ми повернемо (території – ред. «Главком») Це може бути комбінований підхід. До прикладу, на полі бою та дипломатичний. Але ми все одно повернемо наші землі. Бо ми праві і не порушили жодного аспекту міжнародного права та моралі», – підкреслив Зеленський. |
Нагадаємо, що глава української держави дав інтерв'ю британському журналісту Пірсу Моргану, в якому заявив, що готовий сидіти навпроти російського диктатора Путіна за столом переговорів, якщо це буде єдина конфігурація для досягнення миру в Україні.
Додано через 33 хвилини 4 секунди:
Ну капець!
Додано через 1 хвилину 4 секунди:
З ким мені тепер сперечатися?  |
|
|
|
 |
user2222 Попереджень: 1

|
2025-03-22 19:42 |
Є тут два блаженних зелебота. Які доказують що Зеленський спасає Україну, не краде, не будує диктатуру, не вчиняє злочинних дій. |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-22 19:44 |
Зробимо Україну винною знову!
Овальна пастка.
Додано через 1 хвилину 11 секунд:
Юля Юріна - Церковка
|
|
|
|
 |

|
2025-03-22 20:23 |
foxdgv написано: | Я в СРСР народився та виріс. В тій армії служив. Для мене мало що змінилося. Тоді я мав, згідно статуту, чіткі інструкції. Вже 40 років пройшло, але я пам'ятаю:
Під час воєнного стану до громадян, які будуть спіймані під час вторгнення зі зброєю в руках, звичайні судові процедури не застосовуються - вони мають бути знищені на місці.
Громадяни, які займаються ворожою пропагандою, не підлягають звичайній судовій процедурі - мають бути знищені на місці за рішення місцевої відповідальної за порядок особи.
|
foxdgv написано: | Я легко розстріляю тебе, ворога України - за порушення Законів України під час воєнного стану. |
Відповідальність у разі порушення законів під час дії режиму воєнного стану, передбачена законами України - не срср! Довб***б, ще й великими літерами написав! Зайвий раз демонструє, що з тих придурків совок так просто не видвориш, якщо це взагалі можливо - нейтралізувати цю інфекцію без залишку.
Цитата: | Кримінальна відповідальність
Державна зрада (ст. 111 ККУ) – до довічного ув’язнення.
Диверсія (ст. 113 ККУ) – до 15 років або довічне ув’язнення.
Колабораційна діяльність (ст. 111-1 ККУ) – до 15 років позбавлення волі.
Дезертирство (ст. 408 ККУ) – до 12 років ув’язнення.
Мародерство (ст. 432 ККУ) – до 10 років позбавлення волі. |
Цитата: | Адміністративна відповідальність
Порушення комендантської години або правил військового стану (ст. 185, 185-1 КУпАП) – Штраф від 170 до 510 гривень. Також можуть бути застосовані виправні роботи або адміністративний арешт на термін до 15 діб.
Порушення правил мобілізації (ст. 210, 210-1 КУпАП) – штраф від 17000 до 25500 гривень. |
Додано через 5 хвилин 57 секунд:
🔥Зеленський повторює Путіна? Шокуючі паралелі від Софії Федини | ПолітПросвіта
|
|
|
|
 |
Arsenfpu Відео Гуртом - фільмокрай

|
2025-03-22 20:24 |
famous37 написано: | у мене старлінк. Електромобілі не підходять для мене поки |
Це виглядає як: у мене є велосипед, а автомобіль я не купую, бо я дуже непокоюсь за долю пінгвінів на зникаючих льодах Антарктиди
Немає єврів на се діло - так і скажіть, а то "хай вони до мене доростуть"
Хоча удаваний пацифізм і чесніть - речі по різні боки дороги... |
|
|
|
 |

|
2025-03-22 20:26 |
Вибори в Україні БУДУТЬ / З НАТО поставили крапку | КЛОЧОК TIME
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-22 20:40 |
Хлопчик Петя вдарив молотком по пальцях трудовика і отримав п'ять. Принаймні, йому так почулося. |
|
|
|
 |

|
2025-03-22 21:03 |
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-22 21:54 |
Іванку, там матеріал російською мовою.
Додано через 19 секунд:
Таки подарую тобі кокошник.
«Банда» Комарницького радіє: як нардепи легалізують схематоз
|
|
|
|
 |

|
2025-03-22 22:24 |
ivanychkafomin, я той канал Ісландія бачив на Ютюб. Коли відкрив відео, то він дуже прозеленський, подібно до телемарафону мовить. То що виходить, що він працює на того хто на лапу дає, тому пів мільйона підписників?
ecover.to, а ви теж звідти від них?
Додано через 2 хвилини 26 секунд:
Arsenfpu, нині електромобілі, ще потребують перевірки часом і покращення технології, тому паливні стабільніші поки що. А Ви що думаєте? |
|
|
|
 |

|
2025-03-22 22:45 |
famous37 написано: | А Ви що думаєте? |
Що теж немаю коштів на теслу  |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-22 22:52 |
Війна Трампа проти «незгодних»: ексжурналіст «Голосу Америки» про звільнення і медіакризу в США
Від фанатів Кремля до "наших" в Капітолію: політика оточення Трампа щодо України
|
|
|
|
 |
Night_Hawk VIP

|
2025-03-22 23:35 |
foxdgv написано: | Наразі маю займатися програмуванням. |
І на чому програмуєте?
(коли вийдете з бану, дайте відповідь, дуже цікаво) |
|
|
|
 |

|
2025-03-22 23:49 |
ecover.to написано: | Іванку, там матеріал російською мовою. |
Політтехнолог Зеленського Петров працював на російські спецслужби та заявляв, що ЗСУ обстрілюють мирних жителів Донбасу у 2015 році. ВIДЕО
Політтехнолог президента України Володимира Зеленського Володимир Петров у 2015 році звинувачував ЗСУ в обстрілах мирних жителів Донбасу та співпрацював із кремлівським пропагандистом Гремом Філліпсом.
Як повідомляє Цензор.НЕТ, Філліпс неодноразово з'являвся в ефірі програми Петрова "Люмпен шоу", де розповідав про "беспредел" і "фашистів" у Києві після Революції Гідності 2014 року. Окрім того, він заявив Петрову про постійні обстріли Донбасу із боку українських підрозділів та вбивства мирних мешканців регіону.
Цитата: | "Я можу привітати всю українську армію, яка стріляє по мирних містах. І ось вам людина каже, що там немає жодного "ополченця". Тобто коли ви стріляєте по Донецьку, то ви влучаєте просто в людей", – робить висновок Петров зі слів кремлівського пропагандиста та повторює наративи російських спецслужб. |
Джерело: https://censor.net/ua/v3469054
ecover.to написано: | Таки подарую тобі кокошник. |
ivanychkafomin написано: | Значно цікавіше, звідки він у вас. Спалили.  |
|
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-23 13:45 |
ivanychkafomin написано: |
Політтехнолог Зеленського Петров працював на російські спецслужби та заявляв, що ЗСУ обстрілюють мирних жителів Донбасу у 2015 році. ВIДЕО
Політтехнолог президента України Володимира Зеленського Володимир Петров у 2015 році звинувачував ЗСУ в обстрілах мирних жителів Донбасу та співпрацював із кремлівським пропагандистом Гремом Філліпсом.
Як повідомляє Цензор.НЕТ, Філліпс неодноразово з'являвся в ефірі програми Петрова "Люмпен шоу", де розповідав про "беспредел" і "фашистів" у Києві після Революції Гідності 2014 року. Окрім того, він заявив Петрову про постійні обстріли Донбасу із боку українських підрозділів та вбивства мирних мешканців регіону.
|
Нажаль не всі свідомі, що зелена шобла, група бандитів та зрадників. |
|
|
|
 |

|
2025-03-23 13:57 |
ambonda
О, як діла там, в агенції?  |
|
|
|
 |
ambonda VIP

|
2025-03-23 15:40 |
діла у прокурора-москаля |
|
|
|
 |

|
2025-03-23 15:55 |
ambonda
Порошенят пакують? Це добре... |
|
|
|
 |
Oleh123 Попереджень: 1

|
2025-03-23 16:59 |
не сци піздьониш, прийде час плісняви. Я тобі нагадю, урод зелений.
п.2.2, видано ssTAss |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-24 01:06 |
Агент Краснов (Трамп) | Україна перемогла Бельгію
Мокрик. Небезпечні ілюзії про перемирʼя та переговори. Наші люди у окупації
00:00 Вступ
03:30 Як будувати відносини з адміністрацією Трампа?
13:50 Заяви Віткоффа
20:30 Обороноздатність Європи
24:00 Переговорний процес
32:00 «Перемирʼя» та збільшення повітряних атак росіян
39:00 Знову про Віткоффа
44:30 Ідея з миротворцями
55:00 Наші люди у окупації Додано через 7 хвилин 54 секунди:
Сурков. Чому так жваво обговорюють інтервʼю путінського ідеолога про Україну
https://www.bbc.com/ukrainian/articles/ckgzxzg02m9o
Додано через 11 хвилин 23 секунди:
ivanychkafomin написано: | Володимир Петров |
Коротко!!! Читав, бачив, чув... Не збираюсь тут щось спростовувати, чи когось тут виправдовувати. Я довіряю людям із свого оточення. Це, напевно, тільки ти ніколи не змінювався?
Якщо тобі щось “непонятно” то поцікався біографіями Порошенка, Тимошенко, Гончаренка та багатьох інших. Не буду тут всіх перераховувати.
Додано через 2 хвилини 7 секунд:
Пора вже зрозуміти, хто такі Трамп і його “команда”. |
|
|
|
 |

|
2025-03-24 01:34 |
ecover.to написано: | Це, напевно, тільки ти ніколи не змінювався? |
Та чого ж - цей персонаж навіть дуже гнучкий...
ivanychkafomin написано: | Тим часом Петров в інтерв’ю розповідає про проституток чи що нюхав кокаїн. Називає себе кимось середнім між авантюристом та аферистом. Зізнається, що давав гроші на лікування дитини заради піару. Стверджує, що по роботі здатен на все, крім убивства чи сексу з неповнолітніми та чоловіками. Жалкує, що не взяв участі в Революції гідності, бо «не довелось бросить булыжник в голову менту». Вважає, що Україні не потрібно закінчувати війну. Він спеціально підтримує такий образ, адже для його роботи добре бути поганим. Як, знову ж, визнає сам Петров, реакція на негатив краща та цікавіша. А його інформаційне агентство колись навіть називалося B&D (bad — «поганий», «злий»). |
ivanychkafomin написано: | Якщо ви все ще сумніваєтеся, хто такий Володимир Петров, він сам охарактеризував себе на фоні скандалу з каналом «Рада»: «Я не людина, я — чудовисько [...] Я людина з прозорими, майже не існуючими моральними межами [...] І як в людях живуть маленькі чудовиська, так у мені, в чудовиську, живе людина. І, коли всі намагаються контролювати й виховувати своїх чудовиськ, я намагаюся в собі виховати і виростити цю людину». |
Додано через 12 хвилин 10 секунд:
ecover.to написано: | Пора вже зрозуміти, хто такі Трамп і його “команда”. |
США дали задній хід / Трамп просить повернути дітей | КЛОЧОК TIME
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-24 01:44 |
Тобі вже пропонували легалізуватись. Тільки тоді ти матимеш право судити інших.
Легко бути віртуальним іванушкою і знущатись, наприклад, з foxdgv. Підло! Ти ж не дитя?
Ти, напевно, парторгом був?  |
|
|
|
 |

|
2025-03-24 01:49 |
ecover.to написано: | Тільки тоді ти матимеш право судити інших. |
Я і так його маю. Чи ти можеш забрати його?
ecover.to написано: | Легко бути віртуальним іванушкою і знущатись, наприклад, з foxdgv. Підло! Ти ж не дитя? |
Ну поплач хлопчику!
ecover.to написано: | Ти, напевно, парторгом був? Happy |
Патологоанатомом. |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2025-03-24 13:31 |
Шок від загальної картини. Що викрило інтерв'ю Стівена Віткоффа
https://nv.ua/ukr/opinion/nova-strategiya-pereozbroyennya-yevropi-zerkal-rozpovila-shcho-robit-fridrih-merc-50500250.html
Цитата: | Я не знаю, як ви, але історія з портретом тримала мене в ступорі весь ранок
Я вирішив витратити час і передивився інтерв'ю спецпредставника президента США Стівена Віткоффа повністю.
І я в шоці.
Не від цинізму, ми виросли за ці два місяці й цим вже нікого не здивуєш. (Хоча так і не зрозуміло, у який момент ми перейшли від риторики
Росія — країна-агресор до порівняння України з ХАМАСОМ, а там є і таке).
Шок — від загальної картини, яка вимальовується в головах людей, що реально впливають на світ. Уже навіть не важливо, як ми дійшли до цієї точки. Але по тому, як саме вони моделюють реальність в Україні, добре видно глибину зсуву у зовнішньополітичному мисленні найбільшої економіки планети.
Стівен Віткофф — не просто чиновник. Це, ймовірно, найдавніший і найближчий друг Дональда Трампа в нинішній адміністрації. Вони знайомі ще з 1980-х, коли Віткофф був юристом у справах нерухомості, а Трамп — його клієнтом. Їхній зв’язок давно став особистим. І сьогодні саме Віткофф виконує найделікатніші доручення президента. Він озвучує не лише своє бачення, а й настрій у самому центрі нової політики США.
В кінці посту — повна розшифровка блоку, що стосується України і окремих цитат Стівена Віткоффа. Якщо маєте час — раджу прочитати.
Якщо ж коротко, то в інтерв'ю Віткофф називає головною темою цієї війни «п’ять регіонів», де відбулися «референдуми», на яких «80−90% людей висловилися за те, щоб бути під владою Росії». У його риториці немає жодного сумніву в легітимності цих процесів — це називається «волевиявленням». Натомість слова «окупація» чи «анексія» не вживаються взагалі.
Фактичну анексію територій він описує як «повернення»: «Росія повернула ці п’ять регіонів. У неї є Крим. Вона отримала те, що хотіла». Це формулювання — не випадковість. Воно відображає те, як конфлікт бачиться з Вашингтона: як вже вирішене питання, яке потрібно політично зафіксувати, але проблемою на цьому шляху є «слон в кімнаті» — Конституція України.
Далі - пряме порівняння: вступ України до НАТО прирівнюється до присутності ХАМАС на кордоні з Ізраїлем. У цій логіці - Україна не має права на безпекові союзи, бо це «загроза».
Прямо звучить майже погроза щодо проведення виборів, мовляв «Україна буде подолана», Володимир Зеленський може не втриматись, бо «проти нього — ядерна держава з населенням у чотири рази більше». І «зараз — найкращий час укладати угоду», оскільки «Путін протягнув руку через стіл» Дональду президенту Трампу.
Що цікаво, Віткофф впевнений, що весь час війни американці «терпіли цензуру», яка не дозволяла їм «почути іншу сторону». Тобто — Росію, яку тепер треба вислухати, тому що світ давно хоче бачити, як США і Росія «роблять добрі справи разом»: координують енергетику в Арктиці, ділять морські шляхи, постачають LNG-газ до Європи, розвивають штучний інтелект і ведуть діалог щодо Ірану. |
Текст інтерв'ю та цитати про Україну Такер Карлсон: Отже, Росія, Путін, який перебуває при владі вже 25 років, був послідовним протягом усього свого президентства в одному ключовому вимогу — щоб НАТО припинило просування до її кордонів. І зокрема, щоб Україна — найбільша країна, що межує з Росією — не стала членом НАТО. І, наскільки я розумію — я в цьому переконаний — це досі залишається центральною вимогою. Крапка. Жодної України в НАТО — інакше миру не буде. Це так само, як Ізраїль не хоче мати ХАМАС біля своїх кордонів. Вони цього не хочуть. Чи можуть Сполучені Штати це гарантувати?
Віткофф: По-перше, я вважаю, що головне питання в цьому конфлікті - це так звані чотири регіони: Донбас, Крим. Ви знаєте ці назви — Луганськ, і ще два інші. Це російськомовні регіони, там проводилися референдуми, на яких переважна більшість людей висловилася за те, щоб бути під владою Росії. На мою думку, саме це є ключовим питанням у конфлікті.
Карлсон: І Росія вже контролює ці території. Фактично, з російської точки зору, деякі з цих територій вже є частиною Росії.
Віткофф: Так, це так, але це завжди й було основним питанням. І, знаєте, ніхто не хоче про це говорити. Це як «слон у кімнаті». Суть у тому, що в Україні є конституційні обмеження щодо того, що саме вона може офіційно поступитися, коли йдеться про відмову від територій. Але Росія де-факто контролює ці регіони. Питання в тому, чи визнає світ ці території російськими? Чи зможе Зеленський політично вижити, якщо визнає це? Це — центральне питання в усьому конфлікті.
Щодо НАТО — я думаю, що Зеленський і його права рука Єрмак в основному вже погодились із тим, що Україна не стане членом НАТО. Було багато розмов про те, чи може Україна все ж отримати так звані «гарантії по п’ятій статті» — мається на увазі стаття 5 Статуту НАТО, яка передбачає колективний захист усіх країн-членів — чи може Україна отримати щось подібне від США або європейських країн без формального членства в НАТО.
І, як на мене, це ще обговорюється. Але загалом, якщо мова про мирну угоду з Росією, то, я думаю, вважається вже прийнятим, що Україна не буде членом НАТО. Це переважно вже визнано.
…
Карлсон: Позиція Росії полягає в тому, що він (Зеленський) не обраний, і тому ми не можемо підписати з ним будь-який договір. Як ви думаєте, вибори будуть в Україні?
Віткофф: Так
Карлсон: Ви так думаєте?
Віткофф: Так, вони відбудуться. Буде. Вони на це погодилися. Вибори в Україні будуть. І я з тобою згоден. Думаю, Зеленський старається з усіх сил. Я думаю, що він у дуже, дуже важкому становищі, але він протистоїть ядерній державі. І він також протистоїть нації, населення якої в чотири рази перевищує його. І тому він повинен знати, що він буде подоланий. Зараз для нього був найкращий час укласти угоду. Президент Трамп може укласти з ним найкращу угоду, яку він коли-небудь досягне.
Карлсон: Я звинувачую Зеленського, цю людину за його поведінку у Вашингтоні кілька тижнів тому. Але я також звинувачую того, хто інформував його перед тим, як він увійшов у Овальний зал, хто підказав йому діяти таким чином. І очевидно, що якісь люди так і зробили, незалежно від того, була це Саманта Пауер чи хтось інший. Як ви думаєте, він звертається до реалістичних, яснооглядних людей, які дбають про добробут України.
Віткофф: Не вдаючись до імен, я розмовляв з кількома європейськими лідерами. І сказав їм, що чим більше ви заохочуєте його не проявляти ініціативи за мирним столом, тим більше ви припускаєте, що допомога продовжуватиметься без будь-яких умов. Ніхто не каже, що ми не повинні допомагати Україні сьогодні чи у відбудові потім, але… Це має бути з певними умовами.
Якщо ми збираємося дати багато грошей Україні, ми хочемо почути бізнес-план того, як це буде вирішено. Тому що це нежиттєздатний бізнес-план, якщо вони не мають плану того, як це буде вирішено. Ми просто не можемо вічно давати гроші. Тому що вони будуть розбиті. Врешті-решт, і ми це, обговорювали в адміністрації, ви можете отримати ризик будь-якого виду ядерної дії, навіть тактичної ядерної дії.
Я маю на увазі, навіть якщо це не великий вибух бомби, просто тактична ядерна, зброя вразить фондові ринки в усьому світі.
Карлсон: Ну, їх не використовували 80 років, їх використовували рівно двічі в історії людства.
Віткофф: Ви не можете допустити цього. І хоча я вважаю, що ми повинні досягти справедливої угоди щодо України, ми не можемо дозволити цій країні втягнути нас у Третю світову війну. І це не я, це не моя політика, це політика президента Трампа.
Карлсон: А що, в біса, відбувається з Лігою Європи? Кір Стармер каже, що ми надішлемо британські війська. Вся їхня армія менша, ніж Корпус морської піхоти США. Країна економічно гине. Усі ці країни економічно гинуть. Що вони собі думають? Що це? Це демонстративна позиція чи це поза?
Віткофф: Ну, я думаю, що це поєднання позиції та пози, а також поєднання спрощення ситуації. Я думаю, що існує така думка, що ми всі маємо бути схожими на Вінстона Черчилля. Росіяни збираються маршем по Європі. До речі, я думаю, що це абсурдно. У нас є щось під назвою НАТО, чого не було у Другій світовій війні.
Карлсон: Думаєш, росіяни хочуть марширувати Європою?
Віткофф: 100% ні.
Карлсон: Правильно! Я відчуваю, навіщо їм це? Я б не хотів мати ці країни, наприклад, навіщо їм воно треба?
Віткофф: По-перше, навіщо їм поглинати Україну? З якою метою?
Карлсон: Точно!
Віткофф: Їм не потрібно поглинати Україну. Це було б як окупація Гази. Чому ізраїльтяни дійсно хочуть окупувати Газу до кінця свого життя? Вони цього не роблять. Там хочуть стабільності. Вони не хочуть з цим мати справу. Вони отримали, вони повернули ці п’ять регіонів. У них є Крим, і вони отримали те, що хотіли. Так навіщо їм більше? Путін дуже розумний хлопець. Знаєш, хтось в адміністрації сказав мені: ну, ти маєш дивитися, бо він колишній співробітник КДБ. Тож я сказав: гаразд, який висновок? Ну, він колишній хлопець КДБ, можливо, він буде маніпулювати вами.
І я сказав, дивіться, ось як я це бачу. У старі часи в КДБ йшли лише найрозумніші люди в країні. Ось хто йшов у КДБ. Він супер розумний хлопець, гаразд? Ви не хочете віддавати йому заслуги в цьому, це нормально. Але я віддаю йому за це належне. Він дуже обізнаний. То чи варто ігнорувати це?
Карлсон: Отже, є переговори, які ведуться між Східною Європою, між Росією та Україною, центром яких ви, очевидно, є, але також ведуться неофіційні переговори у Вашингтоні, де у вас є багато людей, які мають економічні інтереси у цій війні. Давайте будемо чесними. Звичайно, ідеологічні інтереси та весь Вашингтон були мобілізовані для боротьби з Росією. Ми воюємо з Росією через нашу проксі Україну. І тут з’являється президент Трамп, натискає на гальма, наче стоїть на гальмах. Але чи це вирішить все?
Віткофф: Я вважаю, що так. Хто не хоче мати світ, де Росія та Сполучені Штати спільно роблять добрі справи? Думають про те, як інтегрувати свою енергетичну політику в Арктиці, ділити морські шляхи. Можливо, надсилати LNG газ до Європи — разом. Можливо, співпрацювати над штучним інтелектом, якщо ми зможемо подолати міграцію технологій. Хто не хоче бачити такий світ?
Як щодо того, що президенти можуть говорити один з одним про Іран, де Росія має певний вплив.
Я маю на увазі, хто не хоче бачити такий світ? Як на мене, це так логічно.
Карлсон: Я пристрасно хочу побачити такий світ. Це звучить чудово. Але ніхто цього не хоче у Вашингтоні.
Віткофф: Знаєте, думаю, суть у тому, що люди прив’язуються до певної установки або підходу, тому що раніше вже її підтримали. І їм важко від цього відступити. Так, зараз це справді так.
Але подивіться, якого прогресу ми досягли в Росії. Ми досягли величезного прогресу.
Подивіться лише на той прогрес, якого ми досягли щодо Росії. Ми досягли колосального прогресу. Це, без перебільшення, величезно.
Як, скажіть, Путін намагається маніпулювати мною або іншими, хто, можливо, веде з ним переговори? Насправді це Путін, який тягне руку через стіл і каже президенту Трампу: «Я готовий зробити ось це». І тепер президент це приймає. І він каже: «Дозвольте, я скажу, що готовий зробити я». І він готовий залучити Зеленського до розмови.
Він спілкується з Макроном, розмовляє зі Стармером, говорить із норвежцями та фінами.
Мені здається, раніше ніхто з них між собою не говорив. Ви можете уявити війну, яка триває вже три з половиною роки, — і ніхто не говорить?
Карлсон: До речі, все невідворотно йшло до ядерного конфлікту.
Віткофф: Саме так. Або ж росіяни просто перемололи б їх звичайними засобами. У будь-якому разі - для України це поганий сценарій.
Це теж не має жодного сенсу. Росіяни переважають їх у чотири рази за чисельністю населення. Вони або перемололи б їх поступово, або, не дай Боже, могла статися якась тактична ядерна ескалація.
Я просто думаю, що нам потрібно зрозуміти, які там справжні умови. Це складний конфлікт. Вони були в суперечці ще з Другої світової війни. У Росії є відчуття, що Україна — це фальшива країна, що вони просто склеюють у таку мозаїку, ці регіони, і це, на мою думку, основна причина цієї війни, що Росія вважає ці п’ять регіонів своїми по праву після Другої світової війни. Це те, про що ніхто не хоче говорити. Ну, я кажу це вголос. Як ми вирішимо цю проблему, якщо не вирішимо центральну проблему, яка лежить в основі конфлікту? Що Хрущов просто зробив їх частиною України.
Карлсон: Так. Я думаю, що Хрущов був українцем. Дивовижно. Про Курськ: Путін не хоче нікого вбивати У Курську, де українські війська оточені. І вони потрапили в пастку, і президент не хоче, щоб усіх вбили. Але Курськ — це лише початок цього, тому що є 2000-кілометровий кордон між Україною та Росією, де російські та українські війська ведуть, не знаю, 50, 60, 70, може, 80 збройних сутичок уздовж цієї лінії - в абсолютно різних умовах.
Путін запитав мене на зустрічі: «Що мені робити в конкретному районі, де ми оточили людей, а вони не хочуть здаватися? Мені їх убити? Як змусити їх здатися? Я не проти не вбивати всіх. Я буду радий, якщо вдасться змусити їх підняти білий прапор, якщо вони погодяться капітулювати». Про портрет Президент Путін замовив чудовий портрет президента Трампа у провідного російського художника і фактично подарував його мені та попросив віднести його додому президенту Трампу, який я приніс додому і доставив йому.
Про це писали в газеті, але це був такий благодатний момент, і я розповів мені історію, Такер, про те, як, коли у президента стріляли, він пішов до місцевої церкви, зустрівся зі своїм священиком і помолився за президента, не тому, що він був президентом Сполучених Штатів, він міг стати президентом Сполучених Штатів, а тому, що він дружив з ним і молився за свого друга.
Це було, я маю на увазі, чи можете ви уявити собі сидіти там і слухати такі розмови? І я прийшов додому, передав це повідомлення нашому президенту та доставив картину, і він був явно зворушений цим.
Такий зв’язок ми змогли відновити, до речі, за допомогою простого слова під назвою «спілкування», яке багато хто сказав би, знаєте, я не повинен був мати, тому що Путін — поганий хлопець. Про цензуру Я не вважаю Путіна поганим хлопцем. Це складна ситуація, та війна. Знаєте, це як шлюб. Я маю на увазі, що ви можете звинувачувати іншу людину скільки завгодно, але ви теж причетні до цього. Так що це просто факт. Це просто така природа людини.
Наприклад, навіщо намагатися запобігти тому, щоб американці почули іншу сторону, від розуміння конфлікту в його сукупності, а не лише його частин, а всього, наприклад, чому, чому цензура спрямована на те, щоб ми не знали, що насправді відбувається? А це те, що ми терпіли. Цензура. Ми терпіли медіа, які, ви знаєте, всі марширують разом. |
|
|
|
 |
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|