Автор |
Повідомлення |
ua_man Забанено
|
2024-12-08 20:37 |
«Місто взяли у заручники». В.о. мера Чернігова Ломако заявив, що йде з посади через політичний тиск офісу зеленського
Секретар Чернігівської міськради, виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако в день місцевого самоврядування заявив, що подає заяву про звільнення.
За його словами, керівники військових адміністрацій взяли місто в облогу, заблокувавши роботу дитячих садочків, лікарень, громадського транспорту, виділення допомоги для ЗСУ. Ломако полишає обрану посаду, щоб розблокувати роботу міста. Про це він заявив у своєму відеозверненні.
Джерело: https://censor.net/ua/n3523916 |
|
|
|
|
ambonda Поважний учасник
|
2024-12-08 20:40 |
Росія втратила Сирію: наслідки для України | Юрій Бутусов ВIДЕО
|
|
|
|
|
artem0dzyga Свій
|
2024-12-08 22:48 |
kinderella написано: | Тепер нам партнери кажуть, треба зупинити вогонь, залишити ситуацію як є. |
І пів країни - а може й більше - повністю погоджується.
Додано через 9 хвилин 21 секунду:
kinderella написано: | А для чого було втрачати 43000 патріотів, воїнів, найсильніших людей країни? |
А те що ці життя, не дали силам російських загарбників, захопити усю Україну, це мало? Це не з голодранцями в тапках воювати. Ворог страшний та небезпечний. |
|
|
|
|
ambonda Поважний учасник
|
2024-12-08 23:11 |
artem0dzyga написано: | А те що ці життя, не дали силам російських загарбників, захопити усю Україну, це мало? |
Стопе, а хто це сказав?
В 22 році в Туреччині були ті ж самі вимоги що і зараз з боку московії, тобто можна було погодитись тоді на те що зелений хоче погодитись зараз. І 43000 життів тоді ще не було втрачено. Влада не погодилась, за ці роки нічого не зробила настільки потужного, щоб і без партнерів нищити орків далі, а тепер зе каже, треба погоджуватись! Не десонує!?
Додано через 5 хвилин 4 секунди:
Що зеленський обіцяв перед виборами, що з чортом лисим буде домовлятись, що стане на коліна перед пуйлом.
Чого не домовився? Три роки в нього було. А якщо він зрозумів що не може зробити це, домовитись, шо ситуація не така проста як він думав раніше, чи нацики давлять, так ти ж не тряпка і не лох1
Вийди і чесно скажи людям правду! А він що зробив? Брехав про шашлики, що пуйло не нападе.
І саме головне - не розгорнув війська! |
|
|
|
|
Aniushka Свій
|
2024-12-08 23:58 |
artem0dzyga написано: | І пів країни - а може й більше - повністю погоджується |
Класно їм, тобто патріоти та свідомі вже загинули, їх побратими хочуть мстити і вибити москалів з України. А ухилянти та ті хто устал ат війни кажуть, все, досить навоювались!
Тобто щоб наступну чергу мужиків не мобілізували, більшість населення готові на все. І ви це підтримуєте? |
|
|
|
|
artem0dzyga Свій
|
2024-12-09 02:09 |
Aniushka написано: | Класно їм, тобто патріоти та свідомі вже загинули, їх побратими хочуть мстити і вибити москалів з України. А ухилянти та ті хто устал ат війни кажуть, все, досить навоювались! |
Це не - як ви висловились "класно" - жахливо. Страшне становище. Багато руйнувань. Багато смертей. Не дивуйтеся, що у чималої частки суспільства, може існувати запит, на цілком природну та очевидну потребу закінчити чи зупинити це. Не втомились від війни - нажахані нею. Тим що вона приносить з собою. Війна завжди супроводжує, окрім іншого - безглузде насилля та тваринну жорстокість. Чи страшніша фактична смерть, згуби всього людського у людини?
Aniushka написано: | Тобто щоб наступну чергу мужиків не мобілізували, більшість населення готові на все. І ви це підтримуєте? |
Висловлюсь саме так. Я підтримую зусилля, спрямовані на пошук шляху, який принаймні як перший крок, дозволить людям припинити вбивати одне одного.
Так, певно я не патріот. Певно і не зовсім свідомий. Але я точно ще людина, і тому не позбавлений притаманних їй вразливостей. |
|
|
|
|
ambonda Поважний учасник
|
2024-12-09 02:27 |
Хтось тут розказував, які погані порохоботи, ллють лайно!
Ось, будь ласка, раша наративи пішли, це краще ніж правда про владу?
artem0dzyga написано: | дозволить людям припинити вбивати одне одного. |
Тобто іншими словами, нам хтось невідомий впарює, що наші солдати люди і їхні солдати люди, не терористи, не гвалтівники, не убивці, не агресори, А Люди! І треба щось починати робити, щоб наші люди перестали "вбивати" їхніх "людей" і навпаки.
А те що ми не вбиваємо, а нищимо ворога? А те що якби ці "люди" сюди не прийшли, нічого б не було розбомблено? Ти не думав, непатріот? |
|
|
|
|
famous37 Відео Гуртом - фільмокрай
|
2024-12-09 11:18 |
Aniushka, Війна — це бізнес, де на крові заробляють ті, хто ніколи не тримав зброї. Виробники зброї, військові підрядники, політики — усі вони отримують вигоду, поки звичайні люди вмирають. Локхид Мартін під час війни в Іраку збільшив свої доходи втричі, а витрати США на цю війну перевищили 2 трильйони доларів. Чи стали ці гроші вигідними для солдатів, які повернулись додому в трунах чи з посттравматичним синдромом?
Війна триває доти, доки є фінансування і ті, хто готовий воювати. В’єтнамська війна закінчилася не через військову поразку США, а через масові протести й фінансове виснаження. Армія, яка вважалася непереможною, відступила перед обличчям економічних реалій та суспільного спротиву.
Цинізм війни у тому, що вона потрібна лише тим, хто її не веде. Політики штовхають бідних на фронт, тоді як їхні діти навчаються в Оксфордах і Гарвардах. Згадати хоча б Першу світову: 70% втрат припали на солдатів із сільської місцевості, тоді як еліта збагачувалася на військових постачаннях.
Факт залишається фактом: війна — це не неминучість, а інструмент для отримання прибутку і влади. Вона припиняється не через переговори чи гуманізм, а коли закінчуються гроші або бажаючі вмирати. Бо ті, хто справді її хоче, ніколи самі не підуть на фронт.
😉 |
|
|
|
|
чорненький Частий відвідувач
|
2024-12-09 11:27 |
famous37
Та ви смішний, псевдо філософ-втікач)))
Додано через 1 хвилину 20 секунд:
Вам треба підпис: Зло прийшло у мій дім, а мене нема, я - втік. |
|
|
|
|
|
2024-12-09 11:48 |
чорненький,
Ваші звинувачення звучать, як крик людини, яка сама не знає, за що бореться. Ви називаєте втечею те, що насправді є порятунком і стратегічним рішенням. Хто вам сказав, що кинутись на смерть — це героїзм? Історія показує, що найслабші голосно кричать про чужу "зраду", не роблячи нічого самі.
Факти говорять самі за себе. Під час Голодомору ті, хто залишився, померли мовчки, а ті, хто врятувався, створили українську діаспору, яка підтримувала країну всі 70 років радянської окупації. Понад 8 мільйонів українців покинули свої домівки після 2022 року — і ці люди не втекли, вони продовжують допомагати, надсилаючи мільярди доларів на підтримку економіки. Це не втеча — це розуміння, що життя дорожче за чиїсь порожні звинувачення.
Ви звинувачуєте мене в тому, що я зберіг себе. А де ви були, коли ця країна потребувала вас? Чи були ви на фронті, чи, можливо, ваш "героїзм" обмежується гнівними коментарями? І якщо вам подобається сидіти і засуджувати, то це ваш вибір. Але пам'ятайте: історія запам’ятовує тих, хто діяли, а не тих, хто кричали.
Зло дійсно прийшло у мій дім, але я обрав не померти в його обіймах, а жити, щоб боротися розумом і працею. Бо перемога — це не про крики й обвинувачення, а про дії, які будують майбутнє. І якщо у вас є хоч щось, окрім слів, — покажіть це. Інакше залишайтесь частиною проблеми, а не її вирішення. |
|
|
|
|
чорненький Частий відвідувач
|
2024-12-09 13:44 |
Простирадло/срач читати не буду
Додано через 3 хвилини 14 секунд:
в бідах винні завжди ті хто крав, заплющив очі чи втік, і не важливо яке у них виправдання, впізнали себе?!? |
|
|
|
|
Aniushka Свій
|
2024-12-09 13:54 |
famous37 написано: | Під час Голодомору ті, хто залишився, |
Такої крінжатіни ще не чула! А вони могли кудись виїхати? Їх з сіл нікуди не випускали. Чогось раніше думала, що на толоці освічені люди, знають історію. А тепер бачу, що наріт дійсно хворий пропагандою. |
|
|
|
|
|
2024-12-09 13:59 |
чорненький,
В бідах винні ті, хто десятиліттями розкрадав ресурси країни. За даними Transparency International, Україна у 2021 році посіла 122 місце зі 180 у рейтингу корупції. Системна корупція послабила державу ще до початку війни.
Ті, хто залишили країну, не втекли, а рятували свої родини. За 2022 рік емігранти переказали в Україну 13 мільярдів доларів (дані Світового банку). Це значна підтримка, яка допомагає тримати економіку на плаву.
Замість звинувачень краще направити енергію на реальні дії для спільної перемоги.
Додано через 2 хвилини 59 секунд:
Aniushka
Ваш коментар демонструє брак розуміння історичного контексту. Так, під час Голодомору мільйони українців були заблоковані в селах, і Радянський Союз свідомо використовував голод як зброю геноциду. 'Закон про п'ять колосків', закриті кордони та вилучення продуктів зробили втечу практично неможливою для більшості. Але це не змінює факту, що десятки тисяч українців ще до цих подій свідомо покидали країну, рятуючи свої родини від радянської тиранії.
Наприклад, у 1920-х роках, ще до початку Голодомору, до Канади емігрувало понад 170 тисяч українців, які стали фундаментом потужної діаспори. Ці люди зберегли українську мову, культуру і стали голосом України на міжнародній арені, коли саму країну придушували репресіями.
Називати цей аргумент 'крінжатіною' лише свідчить про поверхневі знання історії. Освічені люди розуміють, що еміграція, навіть у найскладніші часи, була не лише можливістю для частини населення, але й стратегічним кроком, який згодом допоміг Україні вижити. Історію треба читати, а не перекручувати. |
|
|
|
|
ambonda Поважний учасник
|
2024-12-09 14:15 |
famous37
Вся оця ваша писанина дійсно напрягає. Навіщо вона? А щоб заплутати співбесідника.
Ті хто помер від навмисного голодомору, самі винні - каже ваш текст. "Потужна" брехня.
Ці ваші відмазки зрозумілі, але вони марні, ви втікач і ухилянт. У вас є обов'язки громадянина України.
Ви їх не виконуєте. |
|
|
|
|
Kontrnastup Свій
|
2024-12-09 14:28 |
famous37
Припини ганьбити християнство. Соплежуй-писака. |
|
|
|
|
|
2024-12-09 14:37 |
ambonda
Ваш коментар побудований на емоціях, а не на фактах, і саме це є найбільшою проблемою. Давайте розберемо ситуацію чесно та без зайвих емоцій.
1. "Ті, хто помер від навмисного голодомору, самі винні" — це ваші слова, а не моя позиція. Жертви Голодомору стали заручниками радянського терору, який свідомо створив умови, за яких люди не могли вижити. 'Закон про п’ять колосків', конфіскація їжі, блокування сіл, заборона виїзду — усе це призвело до смерті 3,9 мільйона людей (дані Інституту демографії НАН України). Звинувачувати їх у власній смерті — це зневага до пам’яті жертв.
2. "Ви втікач і ухилянт".
Це популістичний совковий ярлик, але чи відповідає він реальності? Понад 8 мільйонів українців були змушені залишити свої домівки через війну у 2022 році (дані ООН). Це люди, які рятували свої родини, зокрема дітей, від небезпеки. Вони не 'втекли', а прийняли складне рішення, щоб вижити і продовжувати допомагати своїй країні. Багато з них працюють і підтримують Україну фінансово, гуманітарно чи професійно. Чи ви вважаєте, що ці люди не виконують своїх обов’язків? Якщо так, то, можливо, варто поглянути на їхній внесок об’єктивніше.
3. Що таке обов’язок громадянина?
Мій обов’язок — це діяти там, де я можу бути найбільш корисним. Захист країни відбувається не лише на фронті, але й у тилу, економіці, медичній сфері. Під час Другої світової війни тил забезпечував армію всім необхідним. Це була не менш важлива частина перемоги. Так само і зараз: кожен бореться на своєму фронті.
4. "Вся ця писанина, щоб заплутати співбесідника".
Насправді, плутає не текст, а небажання слухати і розуміти факти. Ви хочете навісити ярлики, але запитайте себе: які ваші дії? Чи достатньо лише звинувачувати інших? Бо справжній патріотизм — це дії, а не емоційні випади.
Висновок простий: поки ви шукаєте винних, інші працюють і допомагають Україні, кожен на своєму місці. Якщо у вас є бажання змінити щось, почніть із власного внеску, а не зі звинувачень. Бо слова не виграють війни, а от дії — виграють.
З повагою.
Додано через 3 хвилини 43 секунди:
Kontrnastup
Ваші звинувачення й образи не мають нічого спільного з християнством, яке ви, здається, намагаєтесь захистити. У Святому Письмі сказано: 'Не судіть, щоб і вас не судили' (Мт. 7:1). Ці слова нагадують, що будь-яке звинувачення без розуміння ситуації — це гріх гордині, а не прояв праведності.
Крім того, апостол Павло пише: 'Усяка гіркота, і гнів, і лютість, і крик, і лихослів'я нехай будуть віддалені від вас разом із усякою злобою. Але будьте один до одного добрі, милосердні, прощаючи один одному, як і Бог у Христі простив вас' (Еф. 4:31-32). Ваші образи й бажання принизити мене свідчать, що ці слова, на жаль, не відображають вашого підходу.
Якщо ви дійсно вважаєте себе християнином, можливо, настав час задуматися: чи ваша критика будує, чи руйнує? Бо християнство не про напади, а про любов і прагнення до правди. Якщо у вас є щире бажання обговорити істину, я готовий слухати. Але якщо ваші слова керуються лише емоціями, то навіщо цей діалог?
З повагою. |
|
|
|
|
Kontrnastup Свій
|
2024-12-09 14:43 |
До ефесян 2:8-9 UBIO
Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, НЕ ВІД ДІЛ, щоб ніхто не хвалився.
Ти в Біблії читаєш лише ті місця, які тобі подобаються, лестять тобі чи взагалі не читаєш, бо ліньки? |
|
|
|
|
|
2024-12-09 14:48 |
Kontrnastup
Ви цитуєте дуже важливий уривок, і він абсолютно правильний: 'Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився' (Еф. 2:8-9). Однак Біблія — це не окремі вірші, вирвані з контексту, а цілісне вчення, яке показує взаємозв’язок віри та діл.
Апостол Яків каже: 'Бо як тіло без духа мертве, так само й віра без діл мертва' (Як. 2:26). Спасіння дійсно є даром Божим, але істинна віра проявляється у вчинках. Це не суперечить благодаті, а є її плодом. Ісус Христос також говорить: 'Отож кожне добре дерево родить добрі плоди, а зле дерево родить злі плоди' (Мт. 7:17).
Ваш закид щодо читання лише 'зручних місць' говорить більше про ваше бажання осуду, ніж про християнське прагнення до істини. Апостол Павло закликає: 'Нехай слово Христове перебуває у вас щедро: у всій премудрості навчайте та напоумлюйте самі себе' (Кол. 3:16). Це означає, що ми повинні досліджувати Писання повністю, розуміти його в цілісності та застосовувати у житті.
Отже, якщо ваша критика базується на любові до істини, вона має бути будуючою, а не руйнівною. І пам'ятайте слова Христа: 'Чого дивишся на скалку в оці брата свого, а колоди в власному оці ти не чуєш?' (Мт. 7:3).
З повагою. |
|
|
|
|
ambonda Поважний учасник
|
2024-12-09 14:52 |
famous37 написано: | Це популістичний совковий ярлик |
famous37 написано: | Мій обов’язок — це діяти там, де я можу бути найбільш корисним. |
Ця ввша писанина брехня і маніпуляція.
Всьому є визначення. Всі дії громадянина регламентовані в рамках законів і конституції, якщо вони виходять за ці рамки, вчинено злочин, покарання за який визначають правоохоронні та судові органи. |
|
|
|
|
Kontrnastup Свій
|
2024-12-09 14:56 |
famous37
Чого ти викаєш мені? famous37 написано: | Чого дивишся на скалку в оці брата свого |
Хто сказав, що ти мені брат? І свій менторський зверхній тон залиш собі. |
|
|
|
|
|
2024-12-09 14:58 |
ambonda
Ваш коментар апелює до законів і Конституції України, тому відповім, спираючись на чіткі норми права.
1. Обов'язок громадянина щодо захисту Вітчизни:
Стаття 65 Конституції України зазначає:
"Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України."
Однак ця ж стаття визначає, що порядок виконання цього обов'язку регулюється законом. Це включає як військову службу, так і можливість виконання обов'язку через альтернативну (невійськову) службу відповідно до статті 35 Конституції України. Альтернативна служба є правом громадянина, якщо його релігійні чи моральні переконання не дозволяють брати до рук зброю. Закон України "Про альтернативну (невійськову) службу" гарантує це право.
2. Права і свободи громадян:
Стаття 3 Конституції визначає:
"Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю."
Це означає, що держава зобов'язана забезпечувати захист життя та гідності кожного громадянина, навіть у часи війни чи кризи. Життя людини є основною цінністю, і законодавство не ставить цю цінність у залежність від форми виконання обов’язків.
3. Захист через інші форми служіння:
Чинне законодавство дозволяє громадянам виконувати свої обов’язки перед державою через різні форми діяльності, зокрема:
Волонтерство та гуманітарна допомога.
Робота в стратегічно важливих сферах (медицина, логістика, забезпечення безпеки цивільного населення).
Фінансова підтримка (у 2022 році українці за кордоном значно підтримали економіку країни переказами та гуманітарною допомогою).
4. Презумпція невинуватості:
Згідно зі статтею 62 Конституції України:
"Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку."
Ваша суб'єктивна оцінка не може замінити юридичного висновку, адже лише суд має право встановлювати факт порушення закону.
5. Моральний аспект:
Спроба звинувачувати когось у "втечі" чи "ухилянні" без розуміння конкретних обставин є упередженим і маніпулятивним підходом. Патріотизм — це не лише військова служба, а й робота, що спрямована на користь країни. Історія показує, що тилові зусилля не менш важливі за фронтові. Без підтримки економіки, волонтерів, лікарів та інших професіоналів фронт просто не вистоїть.
Висновок:
Ваші звинувачення не мають правового підґрунтя і суперечать принципам Конституції. Захист країни — це спільна справа, яка включає військові, гуманітарні, економічні та інші зусилля. Лише суд може визначити, чи хтось порушує закон, а не чиїсь суб'єктивні оцінки. Тож перед тим, як робити такі заяви, варто спершу переконатися у власній правоті та знанні законів.
З повагою.
Додано через 1 хвилину 26 секунд:
Kontrnastup
Ваш коментар показує небажання сприймати навіть натяк на конструктивний діалог. Я процитував слова Христа, які стосуються не родинних зв’язків, а універсального заклику до саморефлексії. Якщо це викликає у вас роздратування, можливо, причина не в мені, а в бажанні уникнути неприємних для себе істин.
Щодо тону: зверхність — це осуд без фактів. У моїх словах немає нічого, окрім бажання пояснити. Але якщо ви бачите зверхність у цитатах з Євангелія, це вже питання не до мене, а до вашого сприйняття.
З повагою. |
|
|
|
|
Kontrnastup Свій
|
2024-12-09 15:02 |
famous37
Ти не відповідаєш на запитання. |
|
|
|
|
|
2024-12-09 15:04 |
Kontrnastup
Мій тон може здаватися вам менторським, але це лише прагнення відповідати на ваші питання чітко і з фактами. Якщо вам здається, що я звертаюся зверхньо, це, можливо, не через те, як я говорю, а через те, що вам не до вподоби те, що я кажу. Моє завдання — пояснити, а не переконати вас у тому, що ви хочете почути.
З повагою. |
|
|
|
|
Kontrnastup Свій
|
2024-12-09 15:12 |
famous37 написано: | Моє завдання — пояснити |
Твоє завдання - любити. |
|
|
|
|
ambonda Поважний учасник
|
2024-12-09 15:12 |
famous37 написано: | Ваші звинувачення не мають правового підґрунтя і суперечать принципам Конституції. |
Тільку можу ще раз повторити те саме, і де у мене звинувачення і що суперечить конституції, всім видно. Ви постійно брешете.
ambonda написано: |
Ця ваша писанина брехня і маніпуляція.
Всьому є визначення. Всі дії громадянина регламентовані в рамках законів і конституції, якщо вони виходять за ці рамки, вчинено злочин, покарання за який визначають правоохоронні та судові органи.
|
|
|
|
|
|
|
2024-12-09 15:22 |
Kontrnastup
😍
Додано через 4 хвилини 5 секунд:
ambonda,
Будь ласка, надайте переконливі арґументи, підкріплені достовірними джерелами, а також поділіться вашим баченням. |
|
|
|
|
Kontrnastup Свій
|
2024-12-09 15:24 |
famous37
Ні про що. |
|
|
|
|
kinderella Поважний учасник
|
2024-12-09 16:27 |
Ого, які цікаві персонажі тут є!
А вони з порохоботами воюють! Порохоботам не треба казати, іди захищай батьківщину, вони вже там. |
|
|
|
|
ambonda Поважний учасник
|
2024-12-09 17:34 |
ДБРівець Говорущак подав до суду на "Слідство.Інфо" після розслідування про майно його родини
Керівник першого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління ДБР Олександр Говорущак подав до суду на журналістів "Слідство.Інфо", які розповіли про придбання його ріднею майна, що могло коштувати 35 млн грн.
Джерело: https://censor.net/ua/n3524116
Додано через 2 хвилини 11 секунд:
Чинний та ексголова Господарського суду Львівщини вимагали $1 млн хабаря, - НАБУ
НАБУ та САП викрили чинного та колишнього голів Господарського суду Львівщини, які вимагали від представника приватної компанії хабар у розмірі 1 млн дол. США.
Зазначається, що це перше викриття керівника спеціалізованого суду загальної юрисдикції антикорупційними органами.
За цю суму затримані обіцяли забезпечити ухвалення "потрібних" рішень у судових справах Західного апеляційного Господарського суду, а також запобігти замовному вбивству викривача.
Джерело: https://censor.net/ua/n3524159 |
|
|
|
|
artem0dzyga Свій
|
2024-12-09 17:40 |
ambonda написано: | Тобто іншими словами, нам хтось невідомий впарює, що наші солдати люди і їхні солдати люди, не терористи, не гвалтівники, не убивці, не агресори, А Люди! |
А яка вона - людина?) Нескінченна боротьба з еволюційним спадком тваринної природи. Творець та руйнівник. Прекрасне та потворне. Інстинкт та раціо. Невпинні метаморфози від первісного до цивілізації.
ambonda написано: | І треба щось починати робити, щоб наші люди перестали "вбивати" їхніх "людей" і навпаки. |
Будучи достатньо упередженим у цій ситуації, очевидно по об'єктивній причині, насамперед більш зацікавлений у унеможливленні втрати життів, саме з нашого боку.
ambonda написано: | А те що ми не вбиваємо, а нищимо ворога? А те що якби ці "люди" сюди не прийшли, нічого б не було розбомблено? Ти не думав, непатріот? |
Я думаю, щоб ще не настав той час, коли розбомблено буде усе.
ambonda написано: | Тобто іншими словами, нам хтось невідомий |
А хіба, ви не так само приховуєте, обмежуєте, чи корегуєте певні відомості про свою особу у інтернет мережі, пані(чи пані?) ambonda? Багато про кого, тут на толоці, можна сказати, що саме про нього відомо, і чи відповідає це дійсності?)
Додано через 2 хвилини 29 секунд:
kinderella написано: | Порохоботам не треба казати, іди захищай батьківщину, вони вже там. |
Не знав що ви воюєте. Це ж так? |
|
|
|
|
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|