| Автор |
Повідомлення |
ua_man Попереджень: 2

|
2026-04-21 21:58 |
Солдати на передовій – реквізит Єрмака?
|
|
|
|
 |
serhiiiiii Частий відвідувач

|
2026-04-21 22:08 |
Суд заочно арештував партнера Зеленського, ексзаступника глави ОП Шурму
21 квітня 2026 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику керівника Офісу Президента України і власнику мережі українських та іноземних компаній (близькому родичу колишнього заступника керівника Офісу Президента України).
Про це повідомляє пресцентр НАБУ.
Про кого йдеться?
Прізвищ фігурантів НАБУ не називає, втім із матеріалів справи відомо, що йдеться про Ростислава Шурму та його брата Олега, яких нещодавно оголосили в розшук.
Після затримання підозрюваних та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.
НАБУ нагадує, що особи підозрюються у заволодінні грошовими коштами, призначеними для виплат за "зеленим" тарифом, у складі організованої групи, що діяла на користь низки комерційних енергогенеруючих підприємств, розташованих на тимчасово окупованій території Запорізької області.
Що передувало?
У 2023 році журналісти Bihus.Info випустили розслідування, в якому з’ясували, що Україна, ймовірно, заплатила понад 320 мільйонів гривень за електроенергію із сонячних електростанцій, які розташовані на тимчасово окупованій території Запорізької області.
Деякі із цих компаній пов'язані із заступником керівника Офісу президента Ростиславом Шурмою, зокрема з його братом Олегом Шурмою та колишнім підлеглим.
25 липня 2025 року ЗМІ повідомили, що НАБУ провело обшуки у Шурми в Німеччині.
Згодом цю інформацію підтвердили німецькі ЗМІ. |
|
|
|
 |
Mono2025 VIP

|
2026-04-22 11:59 |
ecover.to, ти не хочеш бути моєю сестрою (по вірі)?))
Ти балакаєш українською, мені це підходить. Тільки лінивий не розмовляє українською. А лінь - це гріх.
Додано через 1 годину 49 хвилин 4 секунди:
Японія гарна!
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2026-04-22 13:48 |
Та ні, у мене хазяйство...
Тут бігають півники каплуни, - вибирай сестру з них,
Додано через 1 хвилину 27 секунд:
|
|
|
|
 |

|
2026-04-22 13:53 |
Розробника НРК для ЗСУ Хакімова можуть депортувати до РФ, де йому загрожують тортури, - правозахисник Захаров.
Відомий волонтер і розробник НРК Аслан Хакімов може бути депортований до Росії.
Про це у соцмережі пише правозахисник Борис Захаров.
Що відомо?
За його інформацією, наразі Хакімов перебуває в ПТПІ і йому загрожує примусове видворення.
Деталі
"У росії Аслану загрожують катування, тривалий термін ув'язнення за підтримку ЗСУ, а може й смерть. Також винахідника можуть спробувати під катуваннями використати для роботи на армію нашого ворога. Навіть, якщо він порушив міграційне законодавство, він має нести за це відповідальність на території України. Видача Аслана Хакімова стала б грубим порушенням прав людини, міжнародних угод, ратифікованих Україною, і національного законодавства", - наголошує Захаров.
До того ж, він нагадав, що Хакімов є батьком 3 дітей - громадян України.
"От цікаво, у нас деякі співробітники ДМСУ і СБУ працюють на ворога, чи просто корисні ідіоти?" - резюмує правозахисник. |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2026-04-23 01:50 |
Війна - це імена.
«Коли мене спитають, що таке війна, я без роздуму відповім — імена»
Максим Кривцов (псевдо Далі) - поет, фотограф, кулеметник ЗСУ. Загинув 7 січня 2024 року в бою на Харківщині.
|
|
|
|
 |

|
2026-04-23 20:27 |
Є висока ймовірність, що Зеленський був прямо дотичний до високої посадової корупції: директорка
Каленюк про корупцію, Зеленського і Єрмака
Виконавча директорка Центру протидії корупції Дар'я Каленюк заявила, що відчуває себе "заручницею" ситуації в Україні через залежність держави від рішень президента.
Про це йдеться в інтерв’ю на YouTube-проєкті "Української правди".
За її словами, виживання держави залежить від дій глави держави, якого, за нинішніх умов, неможливо змінити.
Залежність держави від рішень президента
Каленюк наголосила, що ключові процеси в Україні напряму пов’язані з рішеннями Зеленського. Вона підкреслила, що така ситуація створює відчуття обмеженого впливу суспільства на події в державі.
Окремо вона висловила припущення щодо можливої причетності президента до корупції на високому рівні, зазначивши, що вважає таку ймовірність високою.
"Я себе відчуваю заручником. Я живу в Україні. Виживання держави залежить від того, що робить президент. Президента поміняти ми не можемо. Є висока ймовірність, що президент був прямо дотичний до високої посадової корупції", - наголосила Каленюк.
Роль Єрмака та Офісу президента
У ході інтерв’ю активістка також звернула увагу на вплив колишнього керівника Офісу президента Андрія Єрмака.
"Велика кількість рішень проходить через Офіс президента і через Єрмака", - додала директорка Центру протидії корупції.
За її словами, значна частина рішень формується саме в межах Офісу президента, що свідчить про концентрацію впливу в управлінні державою. |
|
|
|
 |
Mono2025 VIP

|
2026-04-24 18:37 |
ecover.to, отже, ти будеш зловтішатися, якщо раптом вона...? У мене є шкільна подруга християнка (начебто). Вона вже мама двох синів. |
|
|
|
 |
Mono2025 VIP

|
2026-04-26 12:27 |
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2026-04-26 12:34 |
Колекція Порошенка на МІЛЬЯРДИ: що там робить КЛЮЧОВИЙ український шедевр РІПИНА?
|
|
|
|
 |
Mono2025 VIP

|
2026-04-26 12:42 |
ecover.to, про Чорнобиль напиши. Як там тваринам добре без людей.
Іноді думаю, чому я не птах, чому я не слон, чому я мушу належати до цього загалом нікчемного біовиду "людина". Значить, так треба... |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2026-04-26 13:17 |
| Mono2025 написано: | | про Чорнобиль напиши. Як там тваринам добре без людей. |
Ти ж сама можеш написати. Так напиши.
| Mono2025 написано: | | про Чорнобиль |
Там усім було погано. Просто у людей не було вибору - їх усіх виселили.
І у тварин не було вибору. Кого не змогли вбити - ті залишились. Саме так.
Тільки птахи були вільні. Можливо, майже вільні... |
|
|
|
 |
Mono2025 VIP

|
2026-04-26 14:13 |
Все, прощавайте. Ви не дізнаєтеся, чи стане вона моєю сестрою, це була б красива історія... Про всяк випадок, щоб вже точно уникнути ЗЛОвтіхи.
Додано через 3 хвилини 26 секунд:
Стане чи не стане? |
|
|
|
 |
Самійло VIP

|
2026-04-26 14:33 |
|
|
|
|
 |

|
2026-04-26 14:57 |
| ecover.to написано: | | Колекція Порошенка |
Потужно!
Я ненавиджу підарасів януковича, зеленського!
Я поважаю президентів Ющенка, Порошенка! |
|
|
|
 |
GoSha57 Новенький

|
2026-04-26 15:04 |
"100 днів Федорова" - обман та маніпуляція
Слід пояснити окремо про звіт Міши Федорова за його перші 3 місяці на посаді міністра оборони. Бо більшість у цьому “звіті” – брехня та маніпуляції.
Власне, ці 3 місяці виповнилося ще 14 квітня 2026. Саме у цей день я і написав свій “звіт” про його (без)діяльність, ось
Але Міші знадобилося аж 11 днів щоб а) порахувати на пальцях дні; б) почитати мій допис та зрозуміти усі букви; в) написати шось хороше про себе, коханого.
А про що Міша НЕ написав? Звісно, про мобілізацію.
За умови його злочинної бездіяльності, масштаб проблеми лише стрімко збільшується. Найгучніші інциденти сталися саме у період протирання Мішею штанів у дорослому кріслі.
Хоча ні, трохи таки написав. Виявляється, протягом останніх 100 днів єдине, до чого додумалися Федоров у його “радники” для вирішення “проблеми бусифікації” – це заводити кримінальні провадження проти “ухилянтів”. Наразі це поки що штрафи – тобто адміністративна відповідальність. А тепер вони хочуть прямо в тюрму саджати.
Поки міндічі, баканови та єрмаки живуть своє краще життя.
“Закручування гайок” – це все, на що здатні колишні “цифровізатори”.
У яких немає найменшого уявлення про службу в армії, бо ніхто там ніколи не служив. І не збирається.
Дістати кийок товстіше, і лупити ним частіше – ось і вся “стратегічна візія” криворізько-запорізької шпани.
До речі, назва першої команди КВН, до якої приєднався В. Зеленський – “Криворізька шпана”. Це так, до відома.
Ще Міша хвалиться “новими цифровими процесами у SAP”.
Хто не в курсі, то я поясню: у певному сенсі SAP є найдорожчим програмним забезпеченням у Світі. Ліцензія вартує космічних коштів, а використовується у МОУ у кращому випадку на 10%. Так, під час війни Україні її надали безкоштовно. Але після - коштуватиме просто астрономічних грошей.
І відмовитися буде неможливо – до того часу SAP вже стане фундаментом усіх ІТ-систем МОУ. І щоб “спригнути” з голки SAP - треба буде будувати усі системи МОУ знов, з нуля.
Саме для реалізації такого наркоманського трюку “підсажування на голку вендора” - головна лобістка SAP була призначена Федоровим на посаду заступника міністра оборони з питань цифровізації – навіть ще до його призначення міністром оборони.
Тобто це у чистому вигляді продаж корпорації майбутнього України: хабар за це рішення взяли зараз – а розплачуватися будуть наші нащадки.
Хвалився Міша також “приватною ППО”.
Насправді її ідея полягає не у підвищенні ефективності системи ППО, а тупо “розводити бізнес на гроші”.
І якщо так можна було - виникає питання: а навіщо нам тоді загально-національна армія? У якій солдат отримує 20 тис. грн на місяць, але робить рівно ту ж саму роботу, що і “приватна ППО”. Яка, до того ж, невідомо як координується з усією іншою протиповітряною обороною. Чи підкоряється “приватники” командирам ЗСУ? Хз.
Чи розповсюджуються на них Статути ЗСУ? Ой сумніваюся.
Чи можуть вони перестати виконувати свою роботу у разі невиплати зарплати?
Отут можливо.
Про “команду професійних радників” – це навіть смішно. Наприклад, Стернено у чому військовий професіонал, нагадайте? Ну крім блогерства та зборів грошей.
Відкриття “оборонного центру штучного інтелекту” – це історія тупо про нецільове витрачання коштів, яких і так не вистачає. Завідомо тупиковий прожект.
А вихваляння “здійснення експериментальних закупівель на 5 мільярдів грн.” –буквально означає “ми спиZдимо 5 ярдів”. Тому що “спрощені процедури” це - “без тендерів”, “без конкуренції”, “без прозорості” – тобто розпил між “своїми”.
Ну головний прикол з цієї цієї урино-офтальмології: “березень (2026) став рекордним за втратами російських сил – знищено близько 36 тис. військових”.
Хоча, згідно публічних даних Генштабу ЗСУ, “у грудні 2024 року окупанти втратили 48 670 осіб, за січень 2025 - 48 240, за лютий - 36 570, а за березень - 41 160”.
Тобто і не “рекорд”, і не 36 тисяч.
І зовсім не Федорова це заслуга – а ЗСУ. Але Міша вже 7 років грає у цю гру – присвоїти собі заслуги інших. Є сотні прикладів. Починаючи з нібито його розробки “Дія” – яка до 2019 називалася MiйID та розроблялася Агенцією елекронного урядування у 2016-2018 роках.
Шо я хочу сказати усім цим.
Шоумени продовжують керувати країною у її найтяжчі часи.
Міша – це все той самий SMM-фальсифікатор, як і у 2019. Просто масштаб маніпуляцій збільшився.
Для нього завжди єдино важливим було не зробити – а яскраво презентувати. Приписати собі чужі заслуги. “Бачите як гарно сонце зійшло? Це все завдяки мені та моїй команді”
Йому не важливо що відбувається насправді – важливо щоб публіка аплодувала.
І хоча сам Федоров начебто не грав у КВН (чи грав?), але методики чітко вгадуються: “Здаватися, а не бути”. |
|
|
|
 |
Mono2025 VIP

|
2026-04-26 15:21 |
Бог - Садівник. Коли хтось каже ахінею "Бог - Ювелір", знайте: найімовірніше, це каже жидяра та/або друг жидів.
Додано через 2 хвилини 2 секунди:
|
|
|
|
 |
GoSha57 Новенький

|
2026-04-26 15:34 |
Український боксер Великовський допомагає росіянину Біволу готуватися до бою з Айфертом у Єкатеринбурзі.
Український боксер другої середньої ваги Андрій Великовський (21–4–3, 14 КО) бере участь у спарингах із російським чемпіоном WBA, WBO та IBF у напівважкій категорії Дмитром Біволом.
Про це повідомляє Трибуна.
"Проживаю неймовірний етап підготовки у таборі Дмитра Бівола.
Сказати, що тут високий рівень - не сказати нічого. Але найбільше підкуповує атмосфера: професіоналізм у залі та дуже здорове, поважне спілкування за його межами. Дмитро - приклад того, як великий чемпіон залишається справжньою людиною.
Дякуємо за можливість бути частиною цього процесу і переймати досвід у найкращих. Кожна хвилина у цьому рингу йде у скарбничку. Ідемо тільки вперед", - сказав Великовський.
"Йде п'ятий рік повномасштабної війни. Тисячі вбитих, зґвалтованих, закатованих. "Український" боксер допомогає російському в його тренувальному таборі. Тим часом інші "українські" боксери бажають йому успіхів і досвіду. Це абсолютно здорові люди, які, мабуть, мають бронь, толерують цю дичину і будуть свою кар'єр", - пишуть у соцмережі. |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2026-04-26 16:32 |
Марина і Петро Порошенки поділили через апеляційний суд майно на 17 млрд грн
https://zaxid.net/marina_poroshenko_vigrala_v_petra_poroshenka_sud_yak_podilili_mayno_na_17_mlrd_grn_n1635401
| Цитата: | Суд визнав за Мариною Порошенко право власності на:
• 8190 акцій ПАТ ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал» вартістю близько 8,34 млрд грн;
• гроші на рахунках у банках МІБ та «РВС Банк»;
• майже 3,2 млн євро.
Загальна вартість майна, яке вона отримала за рішенням суду, становить близько 8,53 млрд грн.
Натомість у власності Петра Порошенка залишаються:
• колекція живопису вартістю близько 100,4 млн євро, яка налічує 46 творів, серед яких роботи Рубенса, Тіціана, Брейгеля-молодшого, Ренуара, Магрітта, Далі, Айвазовського та Левітана;
• готівка у різних валютах на суму близько 3,19 млрд грн;
• мотоцикл Honda CMX 1100D;
• автомобіль Volvo S90;
• напівпричіп KING TRAILERS GTS443-17.5;
• виплати від швейцарського трасту Sequent Schweiz AG (раніше Rothschild Trust Schweiz) у розмірі 20 млн доларів США.
Загальна вартість майна, яке отримав пʼятий президент України за рішенням суду, становить близько 8,55 млрд грн.
Рішення апеляційного суду набирає чинності з моменту ухвалення, однак може бути оскаржене у Верховному Суді протягом 30 днів. |
|
|
|
|
 |
Night_Hawk VIP

|
2026-04-26 17:23 |
| Mono2025 написано: | | Коли хтось каже ахінею "Бог - Ювелір", знайте: найімовірніше, це каже жидяра та/або друг жидів. |
Ювелірні вироби англійською будуть jewelry. Але кого з викладачів колись не питав - усі казали що це співпадіння 🌚🌚🌚
| Mono2025 написано: | | Іноді думаю, чому я не птах |
| Цитата: | Дивлюсь я на небо — та й думку гадаю:
Чому я не сокіл, чому не літаю?
Чому мені, Боже, ти крила не дав?
Я б землю покинув и в небо злітав,
Далеко за хмари, подальше від світу,
Шукать собі долі, на горе привіту |
| GoSha57 написано: | | "100 днів Федорова" - обман та маніпуляція |
Ого, оце так несподіванка (ні) |
|
|
|
 |

|
2026-04-26 19:08 |
🔴БУТУСОВ НЕ ВИТРИМАВ! Жорстка правда про ВТРАТИ та командирів | Хід Тузова
|
|
|
|
 |
bilyuk Попереджень: 2

|
2026-04-26 19:10 |
❗️Я знаю ЗАНАДТО БАГАТО! 💥КРИВОНОС: РФ воюватиме далі. Провал "ФЛАМІНГО" СПЛИВ НАЗОВНІ |
|
|
|
 |
grecos Частий відвідувач

|
2026-04-26 19:21 |
До чого готуватися цивільним та військовим? Прогноз на 2026. Сергій КРИВОНОС у Рандеву
Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос у «Рандеву» з Яніною Соколовою аналізує найскладніші виклики на лінії зіткнення. Чи готує росія масштабний наступ на Слов'янськ та Краматорськ? Яка реальна ситуація з ресурсами у ворога та чи зможе українська балістика змінити правила гри на полі бою?
У цьому відео обговорюємо:
Прогноз на літо 2026: до чого готуватися цивільним та військовим.
Стратегічний вузол: Слов'янськ та Краматорськ під прицілом ворога.
Чому удари по російських НПЗ є критично важливими для знекровлення економіки москви.
Політичний землетрус в Угорщині: як Петер Мадяр кидає виклик режиму Орбана.
Заяви Дениса Шмигаля про нові ракети та спроможності українського ОПК.
Вибори в США: як це вплине на допомогу Україні.
Мобілізаційні резерви: скільки ще людей здатна кинути в бій росія.
Дивіться глибокий аналіз від військового професіонала про те, до чого готуватися Україні найближчим часом.
Дивіться повний розбір від ФАХОВОГО військового експерта, щоб розуміти, до чого готуватися Україні найближчим часом. |
|
|
|
 |

|
2026-04-26 19:28 |
❗️ КУМИ ВАЖЛИВІШІ за ЄС? Зеленський БОЇТЬСЯ бунту. Буданов готує "план Б"? | Є ПИТАННЯ
Сьогодні обговорюємо, чому Еммануель Макрон та Фрідріх Мерц виступили за надання Україні лише "обмеженого" статусу члена ЄС без права голосу та повного доступу до бюджетів. Що стоїть за заявою голови Офісу Президента Кирила Буданова про те, що ручне управління є головним джерелом корупції. Чому фігуранти "Міндіч-гейту" досі не отримали покарання та як допустили розкрадання сотень мільйонів в "Енергоатомі". Також з'ясовуємо, як так вийшло, що Україна досі не виконала жодного з 10 пунктів плану євроінтеграційних реформ, і що відомо про затвердження Радою ЄС кредиту на 90 мільярдів євро для України.
Чи дійсно Володимир Зеленський свідомо сповільнює шлях України до ЄС? Чи варто чекати на реальне виконання реформ у ДБР та прокуратурі? Які політичні амбіції приховує Кирило Буданов? Коли Україна отримає перший транш із 90-мільярдного кредиту і на що підуть ці кошти?
|
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2026-04-27 16:14 |
|
|
|
|
 |

|
2026-04-27 20:47 |
| ecover.to написано: | | Кирило Буданов — людина миру, яка все життя воює. |
З ким він воює в кабінеті?
Додано через 1 хвилину 56 секунд:
| ecover.to написано: | | Велика історія, розказана вперше |
Блять, який тупий у нас наріт! Знову і знову те саме!
Велич буде видна через 50-100 років, довбойоби і жополизи! |
|
|
|
 |
ecover.to VIP

|
2026-04-27 23:55 |
| ua_man написано: | | який тупий у нас наріт! |
А ти хто такий, щоб судити наш народ?
| ua_man написано: | | жополизи! |
Шоколадна срака смачніша?
Додано через 54 секунди:
Гончаренко в ударі. Кому вигідні фейки про розкол між Зеленським та Будановим?
|
|
|
|
 |

|
2026-04-28 08:05 |
Іди на хуй, уєбан.
Де я захищаю чи возвеличую Порошенка?
Якщо твої кумири, зелена банда, ворюги, зрадники, корупціонери, в цьому винен Порошенко? Довбойоби зелені. |
|
|
|
 |

|
2026-04-28 13:34 |
Явка з повинною "найвеличнішого лідера"
Нещодавня заява Зеленського про те, що будь-яке відведення військ з Донбасу або відмова від територій є державною зрадою, подається у "Єдиному телемарафоні" як апогей патріотизму та непохитності. Заброньовані офісні яструби, ковтаючи лавандовий раф у затишних "окопах" на Печерську, гучно пишаються "незламністю" свого очільника. Але у людей, які звикли аналізувати факти, ця риторика викликає зовсім іншу реакцію – суміш люті та огиди. Де-факто Зеленський щойно дав публічні зізнавальні свідчення у власних злочинах – як давніх, так і свіжих. Навіть не помітивши цього, адже з когнітивним горизонтом у "найвеличнішого" все стабільно.
"Донніленд" від "янєлоха"
Згадаймо 2019 рік. Золоте, Петрівське, Станиця Луганська. Тоді новообрана влада, прикриваючись солодкими гаслами про "мир в очах Путіна", свідомо та наполегливо відводила українські війська від залізобетонних ліній укріплень. Тих самих укріплень, на будівництво яких роками витрачалися мільярди гривень платників податків. Саме тоді народилося епічне "я не лох", кинуте в обличчя добровольцям.
Сьогодні ж, коли політична кон'юнктура змінилася, Зеленський називає аналогічні дії зрадою. Тож виникає логічне питання: чим тоді було те розведення військ та масштабне розмінування акваторії Азовського моря напередодні великого вторгнення? Якщо сьогодні відхід з позицій – це злочин, то події 2019-го – це відкладена явка з повинною. Президент особисто дав процесуально-правову кваліфікацію власним діям семирічної давності. Це і була та сама "зрада", що відкрила ворота окупантам, просто тоді її упаковували у яскраву обгортку "закінчення війни".
Візьмемо свіжу історію з так званим "Доннілендом". Західна преса прямо пише, що українська делегація пропонувала американцям виділити частину Донбасу в окрему сутність із власним прапором та славнем.
Замислімося: чим цей ініційований Зеленським концепт відрізняється від легалізації чергової "народної республіки" на тілі України? Різниця лише в тому, що цього разу ініціатива йде не з Кремля, а з Банкової. Тут теж йдеться про де-факто відвід військ та відмову від юрисдикції, що за логікою самого Зеленського є зрадою. Виходить, що "незламність" закінчується там, де починається можливість кулуарного торгу. Навіть сепаратистські прапорці для презентацій власноруч намалювали – мабуть, ті самі дизайнери, що малюють графіку для президентських виступів. Це не просто торгівля суверенітетом, це підготовка до розчленування країни під виглядом "креативних дипломатичних рішень".
Конституція на паузі
З "Доннілендом" не прокотило – виборцю почали продавати нову "стратегію перемоги". Замість обіцяних "кордонів 1991 року" мета тепер вже не звільнення землі, а просто "вбивати по 50 тисяч ворогів щомісяця". Але давайте подивимося на цю математику без рожевих окулярів телемарафону.
В цій війні на виснаження цифри грають проти нас. Росія має 150-мільйонне населення і мобілізаційний ресурс, який вони готові спалювати безкінечно. Для їхньої мінусової демографії втрата навіть півмільйона людей на рік — це лише суха статистика, яку режим здатний перетравити без загрози власному існуванню. Якщо прийняти їх мобілізаційний ресурс за 25 мільйонів, то для знищення його половини піде 20 років. Для України ж, яка вже посіла перше місце у світі за темпами втрати населення, така стратегія – це демографічне самогубство. Кожен "успішний" звіт про кількість вбитих окупантів має зворотний бік – вимивання нашого генофонду. Якщо ми продовжимо мірятися людським ресурсом з імперією, українська нація просто зникне фізично, залишивши порожню землю для тих, хто виграє цю математичну дуель.
Я вже не кажу про зміст меседжів, які нам пропонується. Держава не може існувати без фундаментального стрижня, без проголошеної ідеї розвитку та захисту. Натомість офіційні особи відкрито заявляють, що наша єдина стратегія – це вбивати по 50 тисяч росіян щомісяця. Вибачте, але це не національна військова доктрина і не державна ідея. У цій парадигмі ми власноруч знищуємо власну моральну перевагу перед світом, перекреслюємо статус країни, яка бореться за свою свободу, і перетворюємося на дзеркальне відображення агресора. Така "доктрина" не здатна об’єднати націю і мотивувати її жити далі – вона веде виключно до тотальної анігіляції суспільства і множення безкінечних кладовищ, на тлі яких лицедії продовжуватимуть читати свої пафосні промови.
І на тлі цієї "математики" корисно згадати, як саме влада готувала країну до оборони. Риторика Банкової тримається на клікабельних гаслах про "пункти незламності" та міфічні "пояси фортець". Нам розповідають про нездоланні лінії оборони, але реальність на Харківщині, Сумщині та Донеччині доводить протилежне: гроші платників податків успішно розчиняються в кишенях "своїх" підрядників а-ля Міндіч, а солдати змушені вгризатися в голу землю під вогнем артилерії та дронів.
Справжню ціну цієї "підготовки" озвучив генерал Сергій Наєв: для елементарної оборони Півдня бракувало щонайменше 200 тисяч мін. Замість тотального мінування перешийків, ми отримали апофеоз саботажу – запуск Іриною Верещук автобусних шатлів на Чонгарі за 10 днів до вторгнення! Це безумство не тільки не покарано, навпаки, Верещук сьогодні – замголови ОП.
Влада цих "незламників" де-факто розмінувала коридори, знявши двері перед російськими танковими колонами, щоб забезпечити "комфортне переміщення" цивільних, яке перетворилося на комфортний марш окупантів. Мости не підірвали, міни не поклали, а сьогодні кишенькове ДБР намагається призначити винними бойових генералів. Це і є найвища форма зради свого народу — підставити армію під удар, а потім судити її за власні прорахунки.
У грудні 2022 року Зеленський в одній зі своїх промов трохи проговорився: Конституція зараз "на паузі". Власне, так і є. ТЦК в балаклавах, які пакують людей у буси, вимагаючи гроші, та понад мільйон заброньованих державників, що грабують, а точніше – ґвалтують знесилену країну, - це і є справжнє обличчя "незламності" в тилу.
Поки Конституція "відпочиває", влада активно заганяє країну в боргову прірву. Bloomberg оцінює післявоєнне відновлення України у 800 мільярдів, але хто дасть ці гроші? Під що? Надра наші потужні державники вже і так відписали Трампу, який волав про 350-500 млрд доларів боргу за допомогу. І є велика підозра, що цей борг, попри свою фейковість, таки був зафіксований у засекречених додатках до угоди.
До речі, як кажуть, справжня логіка ротації "Рєзніков-Умєров" в Міноборони криється не у медійних скандалах "яйця по 17", а у площині великих грошей та юридичного саботажу. Перед звільненням Резнікова Держаудитслужба провела ревізію західної допомоги, який виявив, що під виглядом мільярдів нам часто сплавляли застарілий мотлох і запчастини, реальна вартість яких була вдвічі нижчою за задекларовану. Резніков, як досвідчений юрист, навідріз відмовився легалізувати ці приписані цифри та перетворювати "допомогу" на багатомільярдний суверенний борг України. Саме тому на сцені з’явився Умєров – людина, яка без зайвих запитань підписала аудит, визнавши борг, що за різними оцінками сягав близько 150 млрд доларів.
Чи входив державний борг, підписаний Умєров, у загальні боргові зобовʼязання України перед США за поставки зброї та обладнання військового призначення, невідомо.
Бажання Трампа отримати від України інфраструктуру, надра, і сотні мільярдів доларів боргових зобов’язань було реалізовано шляхом підписання та ратифікації ВРУ Угоди про користування надрами, опублікована версія якої, я впевнений, не розкриває справжні зобов’язання про багатосотенне навантаження на державний бюджет України, що приховали Зеленський, Єрмак, та Свириденко.
Олігархічний бенкет і втрачене майбутнє
А поки країна стікає кров’ю і боргами, "свої" олігархи не відмовляють собі ні в чому. Рінат Ахметов побудував гігаяхту за 500 мільйонів доларів та апартаменти в Монако за 471 мільйон. Мільярд доларів на розкіш під час війни! І водночас він фінансує десятки тисяч бордів про свій "сталевий фронт", купуючи імідж патріота за наші з вами тарифні гроші. НКРЕКП підніме ціни на електроенергію з 1 транвя, викачуючи останні копійки із зубожілого населення для дорого, дуже дорого Ріната Леонідовича. Я ж нічого не плутаю, пан Голобородько обіцяв нам, що олігархів не буде?
А вони є і в них все добре. А ось в українських дітей – погано. Їх майбутнє поставлено на кон. І програно. Третина території замінована, земля вибула з обігу на десятиліття. І найстрашніше — бачимо тотальне знищення масової освіти. Дистанційка маргіналізує націю, перетворюючи дітей на "дистанційних випускників", які завтра не зможуть ні лікувати, ні будувати. Олігархам не потрібна розумна нація, їм потрібні слухняні виконавці. Лобісти-активісти. Саме тому Фонд Пінчука запускає програми рекрутингу ветеранів до Єльського університету – вони вирощують лояльних "вожаків" у західних пробірках, щоб завтра ті захищали їхні монополії у парламенті під виглядом чергових "нових облич". Це ж було вже, нічого нового, тільки тепер це Пінчук буде робити з ветеранами.
Ми маємо нарешті усвідомити: українців системно деномінують як націю. Надра віддані, економіка в руїнах, демографія на нулі. Війну необхідно закінчувати, поки ще є кому жити в цій країні. Дипломатія – це не капітуляція, це мистецтво розумних людей домовлятися заради збереження життя.
Якщо ми не перезавантажимо країну, не відмовимося від диктатури "відосиків" та не перейдемо до жорсткого дипломатичного прагматизму, ресурс нації буде знищено дощенту. І тоді просто не залишиться тих, з ким можна буде укладати новий суспільний договір. На порожній, замінованій землі залишаться лише борги, олігархічні вілли та тіні тих, кого "найвеличніший" обіцяв привести до перемоги, а привів до моргу. Настав час обирати: або життя нації, або нескінченне шоу одного актора на кладовищі. |
|
|
|
 |
Pegass VIP

|
2026-04-29 00:26 |
Президент знав? Невідомі подробиці операції Мідас | УП. Розслідування
| Цитата: | В липні минулого року “Українська правда” вперше розповіла про те, що квартиру друга президента Володимира Зеленського та співвласника студії «Квартал–95» Тимура Міндіча прослуховували НАБУ і САП.
Тоді багато хто скептично поставився до цієї інформації. Однак вже у листопаді, коли в рамках операції “Мідас” антикорупціонери оприлюднили перші фрагменти “плівок Міндіча”, стало зрозуміло не тільки те, що прослушка квартири на Грушевського 9а існувала, а й те, що на плівки потрапила ціла низка топ-посадовців.
Станом на зараз перелік підозрюваних у розкраданнях на енергетиці зупинився на колишньому міністрі енергетики та екс-міністрі юстиції Германі Галущенку. А вже у колишнього керівника офісу президента Андрія Єрмака правоохоронці провели серію обшуків.
Ми не будемо робити великих анонсів, розуміючи як давно українське суспільство чекало на подробиці цієї важливої історії. А також на відповіді на важливі питання: як таке стало можливим і які висновки були зроблені владою, щоб унеможливити існування “шлагбаумів”, зловживань владою і корупції. Корупції на найвищому рівні.
Як нам вдалося встановити, відповідні матеріали, зокрема, великі фрагменти записів задокументованих розмов, давно долучені до процесуальних документів наданих сторонам захисту. До того ж два тижні тому НАБУ і САП через офіс генерального прокурора направили до Ізраїля більше десяти томів матеріалів кримінальної справи в рамках запиту на екстрадицію Тимура Міндіча та Олександра Цукермана.
Тому, схоже, кількість осіб, до яких потрапили матеріали слідства, схоже, стала настільки великою, що днями окремі фрагменти почали “витікати” в мережу. Витікати з метою дискредитації НАБУ і САП, які ці фрагменти і задокументували в рамках найбільшої антикорупційної операції в історії країни.
«Українська правда» публікує першу частину “плівок Міндіча”. |
| Цитата: | 00:00 початок
02:24 Міндіч і Шефір про підозру Чернишову
05:32 Міндіч і Шефір про заставу за Чернишова
10:21 Міндіч і Шефір про повернення Чернишова в Україну
14:20 Міндіч і Шефір про депутатів Кисіля та Сову?
16:00 Міндіч і Шефір про адвокатів Чернишова та про Єрмака
18:35 Міндіч і Шефір про НАБУ
20:00 Міндіч і Шефір про свої відносини та про Татарова
22:06 Міндіч і Шефір про Кабмін та свої вподобання серед ЗМІ
23:16 чому Міндіча та Шефіра турбує застава за Чернишова?
26:14 Міндіч та Наталія про «консерванцію» імовірного кооператива «Династія»
30:00 Міндіч та Наталія про будівництво на ділянці Міндіча
35:26 Міндіч та Наталія про підставу від Чернишова
36:25 Міндіч та Наталія про журналістів, які стежили за будівництвом кооперативу
37:55 власники 3 будинків - Міндіч, Чернишов і Андрій?
40:42 Хто такий «Вова» і кому належить 4 будинок в кооперативі «Династія»?
44:13 Міндіч і Наталія про оформлення маєтків та фінансування
48:08 Міндіч та Умєров про Шмигаля
50:12 Міндіч та Умєров про Firepoint
59:10 Міндіч та Умєров про продаж частки державні контракти на мільйони гривень
01:04:09 Міндіч та Умєров про Марію Доценко?
01:07:23 Міндіч та Умєров про Спейс Центр в Америці
01:07:48 висновки з плівок
|
|
|
|
|
 |
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
|