Автор |
Повідомлення |
TheKondrat Новенький

|
2025-01-30 17:46 |
Пане raddy , спеціяльно глянув:
за січень:
Вхідний, байт 933.2G
Вихідний, байт 354.13G
Всього, байт 1.29T
Додано через 5 хвилин 20 секунд:
ну російський так, він і на Водафоні не працював. Але на Водафоні приєднувались європейські і світові піри, бо знову ж таки показувало, що порт відкритий. А тепер, що на Київстарі закритий, що на Водафоні.
Додано через 2 хвилини 20 секунд:
Я ще думаю, може я щось собі на компі поламав? |
|
|
|
 |
raddy VIP

|
2025-01-30 22:00 |
TheKondrat написано: | Але на Водафоні приєднувались європейські і світові піри, бо знову ж таки показувало, що порт відкритий. |
Не факт, з відкритим портом будуть як вхідні з'єднання, так і вихідні. З закритим, тільки вихідні.
TheKondrat написано: | А тепер, що на Київстарі закритий, що на Водафоні. |
Знайомий кілька місяців безкоштовно користувався білим айпі на київстарі, поки в його домі було мало клієнтів.
TheKondrat написано: | Я ще думаю, може я щось собі на компі поламав? |
Спробуйте щось популярне роздати, наприклад, убунту - https://ubuntu.com/download/alternative-downloads |
|
|
|
 |
TheKondrat Новенький

|
2025-02-01 15:24 |
Коротше кажучи, замовив собі за 50 грн статичний айпі. Користі нуль. Як був сірий айпі так і лишився (тільки тепер він постійний, а не динамічний). Порт закритий. Віддачі немає. |
|
|
|
 |
selb Відео Гуртом - підтримка та поширення

|
2025-02-01 16:01 |
TheKondrat
Треба було замовляти "білий" IP, а не "статичний".
"Білий" IP і "статичний" - це різні речі.
"Статичний" не обов'язково "білий".
Але "білий" майже завжди статичний.
Статичність/динамічність IP практично ні на що не впливають.
Значення має лише чи IP зовнішній ("білий") чи ні (NAT, "сірий"). |
|
|
|
 |
TheKondrat Новенький

|
2025-02-01 17:18 |
шановний selb , що значить "треба було замовляти"? У кого треба було замовляти? У Водафона немає послуги "білий айпі". У Водафона є тільки послуга "статичний айпі", я її і спробував.
І про все це я писав ще в найпершому своєму пості. Читайте обговорення з початку.
TheKondrat написано: | пан Koful писав про білу адресу. Але як її у того Водафона випросити? У них за 50 грн є послуга статичного айпі, я дзвонив оператору, той каже, що торренти - це піратство, можуть не працювати (хоча кілька днів тому і раніше все ще працювало) і що динамічний айпі для роботи торрента навіть краще ніж статичний. Хоча в деяких джерелах пишуть, що саме статичний потрібен. А в інших пишуть, що статичний і білий - то різні речі. |
|
|
|
|
 |
raddy VIP

|
2025-02-01 18:04 |
TheKondrat написано: | Коротше кажучи, замовив собі за 50 грн статичний айпі. Користі нуль. Як був сірий айпі так і лишився (тільки тепер він постійний, а не динамічний). Порт закритий. Віддачі немає. |
Тобто адреса, яку ви бачите в налаштуваннях роутера (або терміналу), відрізняється від адреси, яку ви бачите на https://2ip.ua ? |
|
|
|
 |
ekz0rcyst Свій

|
2025-02-01 23:37 |
TheKondrat
"Біла" вона ж "Real" IP, може бути як статична так і динамічна, і тут теж є ньюанс. Наприклад як в мене, IP "біла", статична але в налаштунках WAN-порта мого роутера IP присвоюється через DHCP (динаміку).
Тепер, що це все значить, - статична IP чи динамічна, - різниця в тому чи зміниться вона з часом, бо є термін оренди, і через певний час вона може бути іншою.
А "біла" чи "сіра" вказують на унікальність, "біла" та статична як в моєму випадку дає мені можливість мати доступ до моєї домашньої мережі з будь-якої точки світу.
Не забувайте що провайдери можуть блокувати p2p трафік, або "різати" кількість доступних пірів/сідів. У мене в місті є такі, - починаєш щось вантажити, якийсь популярний реліз, з Гігабітним каналом, з "білою" статичною IP, - ну і спостерігаю як сіди та піри спочатку з'явились в достатній кількості і швидкість пішла 600-900Мбіт, а потім десь за секунд 20, до якоїсь кількості "обрізаються" і вище 200Мбіт зась. І це не поодинокий випадок. Тому навіть "біла",
статична IP не завжди панацея.
Ще сам провайдер може порти блокувати, і знову ж таки, - в договорі оферті на сайті провайдера прямо і пишуть які блокують, хоча цей момент можна перевірити в томуж сервісі 2ip.ua, ще можна уточнити у сапорта провайдера. Тому тільки вивчати, що там у конкретно вашому випадку.
Додано через 12 хвилин 43 секунди:
На сайті Vodafone прочитав про послугу "статична IP-адреса".
Що таке статична IP-адреса?
Підвищення безпеки інтернет-банкінгу, можливість прив’язати логін до IP-адреси.
Необмежений доступ до ігрових онлайн-сервісів.
Використовуйте свій комп’ютер як хост для свого сайту.
Вартість послуги – 50 грн/міс.
Якщо відштовхуватись від 3-го пушкту то IP таки "біла". Перевірити це можна, за допомогою сервісу https://2ip.ua як пише пан raddy трохи вище. |
|
|
|
 |
raddy VIP

|
2025-02-03 05:12 |
ekz0rcyst написано: |
Не забувайте що провайдери можуть блокувати p2p трафік, або "різати" кількість доступних пірів/сідів. У мене в місті є такі, - починаєш щось вантажити, якийсь популярний реліз, з Гігабітним каналом, з "білою" статичною IP, - ну і спостерігаю як сіди та піри спочатку з'явились в достатній кількості і швидкість пішла 600-900Мбіт, а потім десь за секунд 20, до якоїсь кількості "обрізаються" і вище 200Мбіт зась.
|
З'єднання з пірами при цьому вихідні чи вхідні? |
|
|
|
 |
ekz0rcyst Свій

|
2025-02-03 17:41 |
raddy
Не впевнений, - завантажував qBittorrent-ом
Як зображено на скріншоті, тільки в моєму випадку все ок.
 |
|
|
|
 |
TheKondrat Новенький

|
2025-02-03 20:47 |
Отже, проблему з Водафоном таки вдалось вирішити.
По-перше, після розмови аж з третім оператором таки вдалося вияснити, що нещодавно Водафон перейшов на NAT мережу, оператор сказала, що ще в грудні, але в мене порти закрились тільки наприкінці січня. І що раніше вони безкоштовно давали білі айпі, а тепер тіки сірі.
По-друге, послуга "Статичний айпі" - це таки білий айпі, але після її активації вона чомусь правильно не активувалась. І оце тіки сьогодні після подання заявки в техпідтримку і кількох днів очікування у мене увімкнувся статичний білий айпі за 50 грн. Чого не активувалась одразу - не ясно. Обіцяли передзвонити, але так і не передзвонили, просто сьогодні побачив, що нарешті увімкнувся білий айпі. |
|
|
|
 |
raddy VIP

|
2025-02-03 21:08 |
ekz0rcyst написано: | Не впевнений, - завантажував qBittorrent-ом |
Саме тут тільки вихідні з'єднання. Швидкість завантаження ~63 Мебібайт = ~500Мбіт |
|
|
|
 |
ekz0rcyst Свій

|
2025-02-04 08:08 |
raddy
І що далі?
TheKondrat
Дуже добре. |
|
|
|
 |
raddy VIP

|
2025-02-04 17:46 |
ekz0rcyst написано: | І що далі? |
Думав, що історії з "обрізанням" швидкості - це про поточного провайдера. |
|
|
|
 |
Sereg_K Частий відвідувач

|
2025-06-25 10:22 |
orest_music написано: | Якщо у Вас з'явилася проблема із закритим портом |
Добрий день!
Підкажіть, будь ласка, як визначити, є у мене проблема з закритим портом чи ні?
Якщо деякі торренти залітають за лічені хвилини, а інші - простоюють по 3-4 доби, то справа не у закритому порті, я правильно розумію? |
|
|
|
 |
Koful VIP

|
2025-06-25 15:11 |
Sereg_K написано: | Підкажіть, будь ласка, як визначити, є у мене проблема з закритим портом чи ні? |
Подивіться який порт використовується у вашому торент-клієнті
потім перевірте ТУТ чи відкритий цей порт |
|
|
|
 |

|
2025-06-25 15:43 |
Koful написано: | потім перевірте |
Та воно мені показує, що всі порти (принаймні, ті, що я пробував) закриті. При цьому торренти завантажуються. Не всі, звичайно. Але то, мабуть, через інші причини
 |
|
|
|
 |
Koful VIP

|
2025-06-25 16:27 |
Sereg_K написано: | всі порти (принаймні, ті, що я пробував) закриті. При цьому торренти завантажуються. Не всі, звичайно. Але то, мабуть, через інші причини |
Закритий порт може підключатись лише до відкритих портів, тобто якщо ви бачите в роздачі сідує 20 і з них лише 1 з відкритим портом то качати ви зможете лише від цього 1 сідера в якого відкритий порт.
Користувач з відкритим портом може підключатись до усіх
Користувач з закритим портом може підключатись лише до тих в кого відкритий порт.
Якщо ваш провайдер надає вам білу (статичну) IP-адресу але інтернет виходите через wi-fi роутер то по замовчуванню ви знаходитесь за NAT (порт закрито). Треба зайти у відповідний розділ в налаштуваннях на роутері і відкрити потрібний вам порт для локальної ІР-адреси з якої хочете роздавати торенти
P.S. з вашого скрішоту видно що в релізі Need For Speed є 26 сідерів з яких відкритий порт лише у 7 - з них ви й качаєте
P.P.S. ну і не забувайте про те що на роздачі можуть бути орки з сусідньої недокраїни а таких вже може блокувати ваш провайдер (навіть якщо у вас відкритий порт) |
|
|
|
 |

|
2025-06-25 17:56 |
Koful написано: | Якщо ваш провайдер надає вам білу (статичну) IP-адресу але інтернет виходите через wi-fi роутер то по замовчуванню ви знаходитесь за NAT (порт закрито). Треба зайти у відповідний розділ в налаштуваннях на роутері і відкрити потрібний вам порт для локальної ІР-адреси з якої хочете роздавати торенти |
Ні, у мене сірий ІР.
Скільки я не копався у налаштуваннях роутера, але налаштувань NAT я там не знайшов.
Інструкцій для налаштувань NAT для свого роутера Netis N4, я також знайти не зміг. Хоча, ШІ стверджує, що NAT у ньому є, як і у більшості сучасних роутерів |
|
|
|
 |
Koful VIP

|
2025-06-25 18:15 |
Sereg_K написано: | Ні, у мене сірий ІР. |
тоді нема сенсу в цій розмові
запросіть у провайдера "білий" ІР, зараз майже усі в Україні дають його безкоштовно але лише за запитом, виключення лише бариги типу Kyivstar і йому подібним - там треба окремо платити за нього |
|
|
|
 |

|
2025-06-25 19:04 |
Koful написано: | виключення лише бариги |
Так, мій барига вимагає 100 грн на місяць за білий ІР))) |
|
|
|
 |
roseintherain VIP

|
2025-06-26 19:31 |
Sereg_K
у Волі 120 а так важкувато роздавати з nat |
|
|
|
 |
krotyk Свій

|
2025-06-27 13:04 |
Koful написано: | тоді нема сенсу в цій розмові |
А використання VPN розв'язує проблему закритих сірих портів? |
|
|
|
 |
rsv95 Частий відвідувач

|
2025-06-27 14:35 |
krotyk
Можете спробувати.
Наприклад використовую ProtonVPN із gluetun (все в Докері).
Proton відкриває вам порт на своїй зовнішній ІР, який просто перенаправляється напряму у контейнер з qBittorent
Кому потрібна допомога - пишіть в особисті
Ось такий конфіг в мене
gluetun-proton-ua:
image: qmcgaw/gluetun
container_name: gluetun-proton-ua
restart: always
cap_add:
- NET_ADMIN
devices:
- /dev/net/tun:/dev/net/tun
volumes:
- ./gluetun:/gluetun
environment:
- UPDATER_PERIOD=1h
- HEALTH_VPN_DURATION_INITIAL=120s
- DOT=off
- BLOCK_MALICIOUS=off
- BLOCK_SURVEILLANCE=off
- BLOCK_ADS=off
- VPN_SERVICE_PROVIDER=protonvpn
- VPN_TYPE=wireguard
- WIREGUARD_PRIVATE_KEY=you_key_here
- HEALTH_TARGET_ADDRESS=google.com
- PORT_FORWARD_ONLY=on
- SERVER_COUNTRIES=Ukraine
- VPN_PORT_FORWARDING=on
- VPN_PORT_FORWARDING_UP_COMMAND=/bin/sh -c '/usr/bin/wget -O- --retry-connrefused --post-data "json={\"listen_port\":{{PORTS}}}" http://127.0.0.1:8080/api/v2/app/setPreferences 2>&1'
ports:
- 8080:8080
qbittorrent:
image: lscr.io/linuxserver/qbittorrent:latest
container_name: qbittorrent
network_mode: "service:gluetun-proton-ua"
depends_on:
- gluetun-proton-ua
restart: always
environment:
- PUID=1000
- PGID=1000
- TZ=Europe/Kyiv
- WEBUI_PORT=8080 |
|
|
|
 |
Koful VIP

|
2025-06-27 14:35 |
krotyk написано: | А використання VPN розв'язує проблему закритих сірих портів? |
Залежить від конкретного сценарію. Ось як це працює:
Що таке «сірі порти»?
Це порти, які:
- закриті провайдером або роутером
- не мають явної заборони але не пропускають трафік (наприклад через NAT, CG-NAT або фаєрвол).
Що робить VPN
Оминає обмеження провайдера:
- Якщо ваш інтернет-провайдер блокує або не дає прямий доступ до портів (через CG-NAT), VPN створює тунель і весь трафік йде через віддалений сервер.
Таким чином вхідні з’єднання можуть працювати:
- якщо VPN підтримує Port Forwarding (не всі підтримують).
- вихідні з’єднання (наприклад, до серверів і служб) — працюють нормально.
Чи можливо відкрити порти через VPN:
- деякі VPN-сервіси, як-от AirVPN, Mullvad, Private Internet Access, дозволяють порт-форвардинг — це дозволяє використовувати вхідні підключення (наприклад, для торрентів, SSH, ігор, хостингу тощо).
- ви отримуєте публічну IP-адресу на VPN-сервері й можете відкривати порти на ньому.
Тобто по суті відповідь на ваше питання - ТАК, VPN розв'язує проблему закритих сірих портів але тут потрібно сісти і самому вникнути в логіку як це працює інакше самі ви це не налаштуєте |
|
|
|
 |
raddy VIP

|
2025-06-30 23:55 |
Koful написано: | запросіть у провайдера "білий" ІР, зараз майже усі в Україні дають його безкоштовно але лише за запитом, виключення лише бариги типу Kyivstar і йому подібним - там треба окремо платити за нього |
)) Серйозно?, можете назвати п'ять відомих (хоча б в масштабах області) провайдерів, які надають статичну ай-пі адресу безкоштовно? |
|
|
|
 |
Koful VIP

|
2025-07-01 00:14 |
raddy написано: | )) Серйозно?, можете назвати п'ять відомих (хоча б в масштабах області) провайдерів, які надають статичну ай-пі адресу безкоштовно? |
я вам не ChatGPT, вам треба - ви й шукайте собі. Ось те чим користуються я та мої друзі, у всіх білий ІР надається безкоштовно.
lanet.ua
best.net.ua
maximuma.net
Впевнений, якщо пошукати добре то ще більше можна знайти. Сьогодні не 2005 рік коли провайдерів мож було порахувати на половині однієї руки |
|
|
|
 |