Відкриваємо порти для uTorrent`а

Нові коментарі

Нова тема   Відповісти
Сторінка:   попередня  1, 2, 3, 4, 5, 6
Автор Повідомлення
TheKondrat 
Новенький

Востаннє: 04.02.25

2025-01-30 16:46  
Пане raddy , спеціяльно глянув:
за січень:
Вхідний, байт 933.2G
Вихідний, байт 354.13G
Всього, байт 1.29T

Додано через 5 хвилин 20 секунд:

ну російський так, він і на Водафоні не працював. Але на Водафоні приєднувались європейські і світові піри, бо знову ж таки показувало, що порт відкритий. А тепер, що на Київстарі закритий, що на Водафоні.

Додано через 2 хвилини 20 секунд:

Я ще думаю, може я щось собі на компі поламав?
raddy 
VIP

Востаннє: 21.02.25

2025-01-30 21:00  
TheKondrat написано:
Але на Водафоні приєднувались європейські і світові піри, бо знову ж таки показувало, що порт відкритий.

Не факт, з відкритим портом будуть як вхідні з'єднання, так і вихідні. З закритим, тільки вихідні.

TheKondrat написано:
А тепер, що на Київстарі закритий, що на Водафоні.

Знайомий кілька місяців безкоштовно користувався білим айпі на київстарі, поки в його домі було мало клієнтів.

TheKondrat написано:
Я ще думаю, може я щось собі на компі поламав?

Спробуйте щось популярне роздати, наприклад, убунту - https://ubuntu.com/download/alternative-downloads
TheKondrat 
Новенький

2025-02-01 14:24  
Коротше кажучи, замовив собі за 50 грн статичний айпі. Користі нуль. Як був сірий айпі так і лишився (тільки тепер він постійний, а не динамічний). Порт закритий. Віддачі немає.
selb 
Відео Гуртом - підтримка та поширення
Відео Гуртом - підтримка та поширення

Востаннє: 22.02.25

2025-02-01 15:01  
TheKondrat
Треба було замовляти "білий" IP, а не "статичний".

"Білий" IP і "статичний" - це різні речі.
"Статичний" не обов'язково "білий".
Але "білий" майже завжди статичний.

Статичність/динамічність IP практично ні на що не впливають.
Значення має лише чи IP зовнішній ("білий") чи ні (NAT, "сірий").
TheKondrat 
Новенький

2025-02-01 16:18  
шановний selb , що значить "треба було замовляти"? У кого треба було замовляти? У Водафона немає послуги "білий айпі". У Водафона є тільки послуга "статичний айпі", я її і спробував.

І про все це я писав ще в найпершому своєму пості. Читайте обговорення з початку.

TheKondrat написано:
пан Koful писав про білу адресу. Але як її у того Водафона випросити? У них за 50 грн є послуга статичного айпі, я дзвонив оператору, той каже, що торренти - це піратство, можуть не працювати (хоча кілька днів тому і раніше все ще працювало) і що динамічний айпі для роботи торрента навіть краще ніж статичний. Хоча в деяких джерелах пишуть, що саме статичний потрібен. А в інших пишуть, що статичний і білий - то різні речі.
raddy 
VIP

2025-02-01 17:04  
TheKondrat написано:
Коротше кажучи, замовив собі за 50 грн статичний айпі. Користі нуль. Як був сірий айпі так і лишився (тільки тепер він постійний, а не динамічний). Порт закритий. Віддачі немає.

Тобто адреса, яку ви бачите в налаштуваннях роутера (або терміналу), відрізняється від адреси, яку ви бачите на https://2ip.ua ?
ekz0rcyst 
Свій

2025-02-01 22:37  
TheKondrat
"Біла" вона ж "Real" IP, може бути як статична так і динамічна, і тут теж є ньюанс. Наприклад як в мене, IP "біла", статична але в налаштунках WAN-порта мого роутера IP присвоюється через DHCP (динаміку).

Тепер, що це все значить, - статична IP чи динамічна, - різниця в тому чи зміниться вона з часом, бо є термін оренди, і через певний час вона може бути іншою.

А "біла" чи "сіра" вказують на унікальність, "біла" та статична як в моєму випадку дає мені можливість мати доступ до моєї домашньої мережі з будь-якої точки світу.

Не забувайте що провайдери можуть блокувати p2p трафік, або "різати" кількість доступних пірів/сідів. У мене в місті є такі, - починаєш щось вантажити, якийсь популярний реліз, з Гігабітним каналом, з "білою" статичною IP, - ну і спостерігаю як сіди та піри спочатку з'явились в достатній кількості і швидкість пішла 600-900Мбіт, а потім десь за секунд 20, до якоїсь кількості "обрізаються" і вище 200Мбіт зась. І це не поодинокий випадок. Тому навіть "біла",
статична IP не завжди панацея.

Ще сам провайдер може порти блокувати, і знову ж таки, - в договорі оферті на сайті провайдера прямо і пишуть які блокують, хоча цей момент можна перевірити в томуж сервісі 2ip.ua, ще можна уточнити у сапорта провайдера. Тому тільки вивчати, що там у конкретно вашому випадку.

Додано через 12 хвилин 43 секунди:

На сайті Vodafone прочитав про послугу "статична IP-адреса".

Що таке статична IP-адреса?

Підвищення безпеки інтернет-банкінгу, можливість прив’язати логін до IP-адреси.
Необмежений доступ до ігрових онлайн-сервісів.
Використовуйте свій комп’ютер як хост для свого сайту.
Вартість послуги – 50 грн/міс.

Якщо відштовхуватись від 3-го пушкту то IP таки "біла". Перевірити це можна, за допомогою сервісу https://2ip.ua як пише пан raddy трохи вище.
raddy 
VIP

2025-02-03 04:12  
ekz0rcyst написано:

Не забувайте що провайдери можуть блокувати p2p трафік, або "різати" кількість доступних пірів/сідів. У мене в місті є такі, - починаєш щось вантажити, якийсь популярний реліз, з Гігабітним каналом, з "білою" статичною IP, - ну і спостерігаю як сіди та піри спочатку з'явились в достатній кількості і швидкість пішла 600-900Мбіт, а потім десь за секунд 20, до якоїсь кількості "обрізаються" і вище 200Мбіт зась.

З'єднання з пірами при цьому вихідні чи вхідні?
ekz0rcyst 
Свій

2025-02-03 16:41  
raddy
Не впевнений, - завантажував qBittorrent-ом
Як зображено на скріншоті, тільки в моєму випадку все ок.
TheKondrat 
Новенький

2025-02-03 19:47  
Отже, проблему з Водафоном таки вдалось вирішити.
По-перше, після розмови аж з третім оператором таки вдалося вияснити, що нещодавно Водафон перейшов на NAT мережу, оператор сказала, що ще в грудні, але в мене порти закрились тільки наприкінці січня. І що раніше вони безкоштовно давали білі айпі, а тепер тіки сірі.
По-друге, послуга "Статичний айпі" - це таки білий айпі, але після її активації вона чомусь правильно не активувалась. І оце тіки сьогодні після подання заявки в техпідтримку і кількох днів очікування у мене увімкнувся статичний білий айпі за 50 грн. Чого не активувалась одразу - не ясно. Обіцяли передзвонити, але так і не передзвонили, просто сьогодні побачив, що нарешті увімкнувся білий айпі.
raddy 
VIP

2025-02-03 20:08  
ekz0rcyst написано:
Не впевнений, - завантажував qBittorrent-ом

Саме тут тільки вихідні з'єднання. Швидкість завантаження ~63 Мебібайт = ~500Мбіт
ekz0rcyst 
Свій

2025-02-04 07:08  
raddy
І що далі?
TheKondrat
Дуже добре.
raddy 
VIP

2025-02-04 16:46  
ekz0rcyst написано:
І що далі?

Думав, що історії з "обрізанням" швидкості - це про поточного провайдера.
Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години

Нова тема   Відповісти Сторінка:   попередня  1, 2, 3, 4, 5, 6