Автор |
Повідомлення |
11994455 Попереджень: 2
|
2019-04-09 19:27 |
О бачу альтернативна флудильня підїхала ... ловіть
|
|
|
|
|
Anоnymous VIP
|
2019-04-09 20:05 |
Мені все більше толока нагадує управління нашої держави..............боряться з усім що можна тільки не з тим чим треба....ХАХА |
|
|
|
|
don pedro Попереджень: 1
|
2019-04-09 22:32 |
11994455 написано: | альтернативна флудильня |
Так: тут зібрались усі альтернативно обдаровані. Зі мною на чолі. Як їхнім ідеологом, вождем, ідолом та почесним папою римським тутешнього королівства. |
|
|
|
|
11994455 Попереджень: 2
|
2019-04-11 20:15 |
|
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-16 03:14 |
на підставі гірчичника, виданого за цей допис, додав Cleaf назад до списку.
прохання до відвідувачів форуму повідомляти, якщо хтось отримує попередження за розмови з тими, кого нема в цьому списку. сам я за всім не вслідкую. |
|
|
|
|
kryk-v.ya. Попереджень: 1
|
2019-04-16 15:55 |
Virake написано: | прохання до відвідувачів форуму повідомляти |
1936 рік повертається? |
|
|
|
|
Anоnymous VIP
|
2019-04-16 16:25 |
|
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-16 18:33 |
kryk-v.ya. написано: | 1936 рік повертається? | якщо хочете не мати чіткого списку персон-нон-ґрата, а натомість перевіряти це на собі методом несподіваного отримання гірчичників за розмови з ними — прошу пана, можете сюди навіть не заходити. в кожному разі цей список не спонукає адміна до якихось дій, як і не обмежує від вчинення інших, а просто інформує громаду про реальний стан справ настільки, наскільки це можливо зробити для мене. |
|
|
|
|
EvGaS Відео Гуртом - субтитрування
|
2019-04-19 13:37 |
Це взагалі якось все стає мегатупо: тепер ще й потрібно вивчати список людей з ким можна спілкуватися, а з ким не можна.
Завжди ставився і ставитимусь до всіх умовно однаково. Принципово не хочу ділити людей на сорти і категорії.
Додано через 5 хвилин 34 секунди:
Ну дійсно, вже лише у темі 12 нікнеймів, то я тепер маю виписати таблицю і щораз звірятися з нею, коли відповідаю незнайомій людині?
Якось узагалі це сумно.
І судячи з щойнішнього випадку — не працює. І шкодить адекватним людям.
Додано через 2 хвилини 1 секунду:
Реально — лише демотивує. |
|
|
|
|
st_78 VIP
|
2019-04-19 13:46 |
EvGaS написано: | Це взагалі якось все стає мегатупо |
Підтримую. Одні пишуть маячню, інші на ту маячню намагаються реагувати. Набридли як перші, так і другі. |
|
|
|
|
feron9 Забанено
|
2019-04-19 13:48 |
а не може бути, що ці "недоторкані", з якими недозволено дискутувати і є якийсь модератор чи адмін під другим ніком? а як інакше пояснити, що вони можуть матюкатись, погрожувати, порушувати правила і їм за це або взагалі нічого, або максимум попердження на один тиждень.
Або це знайомі "богів" цьго форуму. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-19 13:59 |
EvGaS, насправді все дуже просто. люди, які дійсно тільки недавно дізналися про Толоку (і тому мають недавню дату реєстрації), зазвичай в дискусії не вступають. тому коли ви бачите нещодавно зареєстрованого скандаліста — 90% імовірність того, що це повернувся раніше забанений троль. а якщо ви за таким принципом випадково проігноруєте безневинну людину, то їй від того нічого поганого не буде. так що насправді це дуже хороше рішення — просто адміну слід було одразу оголосити список, а не чекати, що люди самі у всьому будуть розбиратися. |
|
|
|
|
|
2019-04-19 14:07 |
st_78 написано: | Підтримую. Одні пишуть маячню, інші на ту маячню намагаються реагувати. Набридли як перші, так і другі. |
Це легко казати. А от уявіть — у вас людина щось питає, ви їй відповідаєте. Звідкіля вам знати чи можна цій людині відповідати, чи ні?
Вам просто вліплюють гірчичника ні за що.
Вже більша частина активних форумчан з дивними гірчичниками форумом ходить. У деяких темах взагалі когось без зауваження через 2-3 повідомлення важко знайти.
Дуже дивує нинішнє становище, бо скільки років проспілкувався на форумах, і скільки не лаявся — такого дивацтва ще ніколи й ніде не було.
Виходить — з форуму просто поступово підуть саме люди, які відповідають на повідомлення тролів.
Додано через 4 хвилини 24 секунди:
feron9 написано: |
а не може бути, що ці "недоторкані", з якими недозволено дискутувати і є якийсь модератор чи адмін під другим ніком? а як інакше пояснити, що вони можуть матюкатись, погрожувати, порушувати правила і їм за це або взагалі нічого, або максимум попердження на один тиждень.
Або це знайомі "богів" цьго форуму.
|
Ні, це просто банальний наслідок нестачі модераторів спілкування у розділах: лайки і усілякі образливі расистьско-релігійно-сексистські й тощо висловлювання можуть стирчати по дві доби, поки не з’явиться дійсно «живий» модератор розділу і не прибере їх.
А ті модератори, що й так є — мені здаються дуже сильно перевантаженими, бо мають і релізи перевіряти. І з часом «якість» чи то «уважність» перевірки релізів просіла — нині вона доволі умовна порівняно з кількома роками тому.
Додано через 42 секунди:
feron9
* це просто з власних спостережень як воно мені видно.
Додано через 1 хвилину 50 секунд:
Мабуть і сам буду задумуватись про перехід на багатопрофільне відвідування толоки, бо зі свого профілю нормально спілкуватись як є — не можна. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-19 14:11 |
EvGaS написано: | Вже більша частина активних форумчан з дивними гірчичниками форумом ходить. У деяких темах взагалі когось без зауваження через 2-3 повідомлення важко знайти. | більшість із цих несправедливо загірчичених насправді мали гірчичники і до того. EvGaS написано: | з форуму просто поступово підуть саме люди, які відповідають на повідомлення тролів. | або просто перестануть відповідати тролям і проблема зникне сама собою.
Додано через 2 хвилини:
EvGaS написано: | Мабуть і сам буду задумуватись про перехід на багатопрофільне відвідування толоки, бо зі свого профілю нормально спілкуватись як є — не можна. | ну ви хоч самі не розписуйтеся в тому, як збираєтеся порушувати правила. |
|
|
|
|
|
2019-04-19 14:13 |
Virake написано: | насправді все дуже просто. люди, які дійсно тільки недавно дізналися про Толоку (і тому мають недавню дату реєстрації), зазвичай в дискусії не вступають. |
Оце ключове слово — зазвичай.
Але зазвичай — це не завжди і не щораз.
Вже колись створював тему про агресивне ставлення до новачків. Нині теж підтримую думку про те, що новачків, адекватних — не варто обмежувати чи грубо ставитись.
І ще — у різних людей буває нарізно і їм потрібна різна кількість повідомлень, щоб зрозуміти чи адекватний їхній співбесідник. Тому дуже і дуже все якось розмито.
Поки що я бачу — це багато людей здатних на конструктивну бесіду, яких взагалі ні за що образили. Бо тут слово покарали якось узагалі мені до логіки не йде, бо не розумію. |
|
|
|
|
st_78 VIP
|
2019-04-19 14:14 |
EvGaS написано: | Це легко казати. |
Дуже легко. Є сфера відповідальності адміністрації й сфера відповідальності користувача. |
|
|
|
|
|
2019-04-19 14:21 |
Virake написано: | а якщо ви за таким принципом випадково проігноруєте безневинну людину, то їй від того нічого поганого не буде. |
Ну я притримуюсь інакшої думки — лояльності до нових користувачів у спілкуванні.
Байдужість — це теж погано. Особливо якщо врахувати, що на цьому форумі доволі мала кількість людей, які спілкуються. Порівняно з мовчунами.
Виходить — просто нікому буде відповісти людині, коли що.
Додано через 3 хвилини 46 секунд:
Virake написано: | більшість із цих несправедливо загірчичених насправді мали гірчичники і до того. |
Ну не кажіть — я кілька дуже неочікуваних осіб побачив з ними.
Наразі взагалі не можу нікого пригадати з кількома тисячами повідомлень, хто не є модератором і не має гірчичника.
Виглядає як якийсь сайт неадекватів, або ж жовтий дім (воно ж дурка, воно ж божевільня).
Додано через 1 хвилину 43 секунди:
Virake написано: | або просто перестануть відповідати тролям і проблема зникне сама собою. |
Питання: скільки адекватних людей має піти з форуму до тієї миті? |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-19 14:22 |
EvGaS написано: | Але зазвичай — це не завжди і не щораз. | і це не катастрофа. EvGaS написано: | Вже колись створював тему про агресивне ставлення до новачків. Нині теж підтримую думку про те, що новачків, адекватних — не варто обмежувати чи грубо ставитись. | яке ще агресивне ставлення? |
|
|
|
|
|
2019-04-19 14:26 |
Virake написано: | ну ви хоч самі не розписуйтеся в тому, як збираєтеся порушувати правила. |
Ну ми вже й так доходимо до думкозлочину за Орвелом.
Якщо в мене виникає практична і прагматична потреба мати кілька профілів — то не бачу нічого поганого в тім щоб її озвучувати. Якщо це когось заохочує до поганих дій — це знову ж не моя відповідальність і я нічого не порушував.
А думати в мене є право про що хочу, я ж це не роблю і нікого не підбурюю і не закликаю.
Інше питання, що було створено обставини, які мене штовхають на розгляд дій поза правилами. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-19 14:27 |
EvGaS написано: | Ну не кажіть — я кілька дуже неочікуваних осіб побачив з ними. | кого? EvGaS написано: | Наразі взагалі не можу нікого пригадати з кількома тисячами повідомлень, хто не є модератором і не має гірчичника. | ну ще б пак — написати тисячі повідомлень, то ясна річ, що бодай кілька з них вийдуть за рамки правил. |
|
|
|
|
|
2019-04-19 14:33 |
Virake написано: | і це не катастрофа. |
В ресурсу й так не мегабагато релізерів і людей, які додають корисне наповнення сайтові.
Virake написано: | яке ще агресивне ставлення? |
Та було колись 2-3 випадки лайок, ото й створював тему щоб звернути увагу.
Додано через 4 хвилини 56 секунд:
Залишу при собі кого очікував, а кого ні, щоб нікого не ображати і не розчаровувати.
Люди бувають різні — хтось агресивніше реагує, хтось виваженіше. Тим не менш — знову, не хочу ділити на категорії. Бо з певним успіхом можна спілкуватися практично з кожним індивідом.
Virake написано: | ну ще б пак — написати тисячі повідомлень, то ясна річ, що бодай кілька з них вийдуть за рамки правил. |
Ну для кого яка норма.
Можуть бути й святі люди, які й за 20 тисяч повідомлень може нікого не образять.
Але Гуртом — це сайт злісних рецидивістів. XD
Бійтеся їх, і якщо спитають прикурити — тікайте що є сил од тих хуліганів. )) |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-19 14:35 |
EvGaS написано: | Якщо в мене виникає практична і прагматична потреба мати кілька профілів — то не бачу нічого поганого в тім щоб її озвучувати. Якщо це когось заохочує до поганих дій — це знову ж не моя відповідальність і я нічого не порушував. | створення повторних профілів це жорстка підстава для бану. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-19 14:41 |
EvGaS написано: | В ресурсу й так не мегабагато релізерів і людей, які додають корисне наповнення сайтові. | ніщо не заважає цим людям займатися релізерством замість срачів. EvGaS написано: | Залишу при собі кого очікував, а кого ні, щоб нікого не ображати і не розчаровувати. Happy
Люди бувають різні — хтось агресивніше реагує, хтось виваженіше. Тим не менш — знову, не хочу ділити на категорії. Бо з певним успіхом можна спілкуватися практично з кожним індивідом. | я теж маю досвід спілкування з деякими одіозними персонами на цьому сайті і ні до чого хорошого це не призводило. EvGaS написано: | Але Гуртом — це сайт злісних рецидивістів. XD
Бійтеся їх, і якщо спитають прикурити — тікайте що є сил од тих хуліганів. )) | остерігайтеся незнайомців… дійсно щось дике є в цих словах. але це так не тільки на Гуртом. цілий інтернет переповнений анонімними упирями. |
|
|
|
|
|
2019-04-19 15:24 |
Virake написано: | створення повторних профілів це жорстка підстава для бану. |
Але ж на тролів це чомусь не діє.
Додано через 8 хвилин 41 секунду:
Virake
Про розмову у ПП — скажімо, що я дивлюся на проблему і на її вирішення не так як ви. І видно її не так як вам. Скажімо, що в мене перспектива з задзеркалля чи зі дна озера на все це. Осьо й усього.
Додано через 2 хвилини 53 секунди:
Virake написано: | ніщо не заважає цим людям займатися релізерством замість срачів. |
Якщо людина займається релізами і не спілкується й не відволікається — є більша вірогідність що їй усе набридне. Коли дружнє ком’юніті може створювати позитивне ядро за зацікавленостями.
Додано через 3 хвилини 11 секунд:
Virake написано: | я теж маю досвід спілкування з деякими одіозними персонами на цьому сайті і ні до чого хорошого це не призводило. |
Це все залежить від людини і її витримки. Бувають і дуже спокійні люди, яких дістати майже неможливо, навіть якщо вони довго спілкуються з агресивним неадекватом.
Додано через 1 хвилину 24 секунди:
Це просто щодо того, що не варто підставляти власні параметри і власний досвід — майже гарантовано знайдеться хтось гірший і кращий за тебе у чомусь.
Додано через 2 хвилини 51 секунду:
Virake написано: | остерігайтеся незнайомців… дійсно щось дике є в цих словах. але це так не тільки на Гуртом. цілий інтернет переповнений анонімними упирями. |
Ну не знаю. Як на мене — люди є завжди люди. Зі своїми гарними, добрими, поганими і гидкими рисами. Можливо те, що майже завжди очікую одразу ж усього — і найкращого, і найгіршого, і найвірогіднішого — майже й ніколи не дивуюсь.
А анони в інеті — це анони.
Додано через 1 хвилину 44 секунди:
Virake написано: | остерігайтеся незнайомців… дійсно щось дике є в цих словах |
Ну… щось десь так з цього й починав у цій темі, що проти такої концепції, бо вважаю її помилковою. Бо просто погіршуються можливості для позитивного контакту між людьми.
Додано через 14 хвилин 59 секунд:
Взагалі, є така ідея, реалізована на деяких інших форумах: новорічне скидання попереджень користувачам на різдвяні свята.
Для того щоб усі могли якось одне одного пробачити й помиритися.
Схоже що таки працює, бо такої гризанини і негативу як на гуртомі інколи доходить — не спостерігалося. |
|
|
|
|
Медихронал Localize Team
|
2019-04-19 15:45 |
Virake написано: | створення повторних профілів це жорстка підстава для бану. |
Формально, так.
Практично ж, використання механізмів, які дозволили би автоматизувати та/або гарантувати ідентифікацію таких профілів, або ж які би обмежували створення нових профілів - суперечить ідеї відкритого анонімного форуму, яким є Гуртом.
Тому бани за повторний профіль можуть бути лише в результаті висновку модератора, що профіль, на який він звернув увагу, дійсно створений раніше забаненим користувачем. А висновок такий можна зробити лише за ознаками, приклади яких є в шапці.
Крім того такі бани ніяк не лякають тих, для кого цей профіль вже якийсь 38-ий за місяць. Бан профілю може бути неприємним лише давнім користувачам, які мають високий рейтинг, якусь історію релізів, чи щось у такому дусі.
В таких обставинах варіантів небагато: дуже активна модерація (із чим на Гуртом дійсно є проблеми) або ігнорування.
І от що-що, а ігнорування точно спрацювало би, якби воно могло бути тотальне (з боку всіх користувачів). Який сенс падати на підлогу, верещати й дриґати ногами, якщо в кімнаті нікого нема? А от уже таке тотальне ігнорування - неможливе.
Тож проблема тролів ніколи не зникне. Єдине, що може вдіяти користувач: навчитися бачити межу між адекватним обговренням і срачем, і намагатися уникати другого.
Гадаю, Virake, ти постраждав, бо або не побачив, або не звернув уваги на попередження від адміна в конкретному контексті. Ото й уся історія.
Мабуть від цієї теми є користь, яка полягає в зборі інформації про вже знаменитих гуртомівських тролів, але чи скористається нею хтось - відкрите запитання. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-19 17:02 |
Медихронал написано: | Бан профілю може бути неприємним лише давнім користувачам, які мають високий рейтинг, якусь історію релізів, чи щось у такому дусі. | для щонайменше двох людей зі списку це не мало значення. Медихронал написано: | Гадаю, Virake, ти постраждав, бо або не побачив, або не звернув уваги на попередження від адміна в конкретному контексті. Ото й уся історія. | так я ж прямим текстом і написав, що саме це і сталося. Медихронал написано: | але чи скористається нею хтось - відкрите запитання. | без цієї теми люди не матимуть можливості дізнаватися про те, що з кимось не можна розмовляти. |
|
|
|
|
|
2019-04-19 20:22 |
Медихронал
З думкою про модерацію згоден. Потрібна ефективніша структура.
Хоча ще є третій і четвертий варіант: закрити форум або усім піти з форуму.
Додано через 3 хвилини 28 секунд:
Медихронал написано: | Гадаю, Virake, ти постраждав, бо або не побачив, або не звернув уваги на попередження від адміна в конкретному контексті. Ото й уся історія. |
А ще крім нього не помітили попередження я і Арсенфпу, і може ще кого не помітив — це вже статистика вимальовується.
Може й дійсно просто зпакую звідси валізи на невизначений термін. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-19 20:29 |
EvGaS написано: | закрити форум або усім піти з форуму. | і тоді все розповзеться по релізах, як було до того. і посипляться гірчичники за флуд! і казатимуть люди: ну а шо таке, нема ж більше місця для таких розмов. і посипляться гірчичники за неповагу до дій модераторів. най бог береже від повернення до такого. |
|
|
|
|
|
2019-04-19 20:30 |
Virake написано: | і тоді все розповзеться по релізах, як було до того. і посипляться гірчичники за флуд! і казатимуть люди: ну а шо таке, нема ж більше місця для таких розмов. і посипляться гірчичники за неповагу до дій модераторів. най бог береже від повернення до такого. |
Ну так я ж кажу — варіант 4, просто піти. |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-04-19 20:33 |
ну я десь тиждень сюди не заходив, відпочивав. після виборів мабуть теж відпочиватиму. нічого страшного в тому, щоб інколи брати перерву. |
|
|
|
|