Автор |
Повідомлення |
virtus8hur Попереджень: 2
|
2019-06-05 20:17 |
Tarasyk написано: | свіжі соц. опитування показують |
А що свіжі соцопитування показують "Свободі" і "Нацкорпусу" ?
igor911
Те, що ми бачимо в ір-адресах у торрент-клієті, відображає на діаспору а дещо інше. Діаспора - це етнічні українці, які постійно проживають в іншій країні. Але коли українець під час закордонної поїздки користується безкоштовним вай-фаєм у готелі і заходить на гуртом щоб скачати собі на вечір фільм, то такі українці не входять у поняття діаспори, але прапорець відповідної країни у торрент буде висвітлюватись...
Якщо вже казати про умовні діаспору, то тут йдеться восновному про тих, хто нещодавно приїхав на заробітки/навчання чи по сімейним обставинм. До РФ українці їдуть навіть зараз... точної статистики немає, але їдуть. В той час як до Білорусі чи Молдови практично не їдуть. Ось і пояснення. Це ж саме стосується мабуть і "західної діаспори". |
|
|
|
|
Tarasyk Відео Гуртом - фільмокрай
|
2019-06-05 20:49 |
virtus8hur написано: | А що свіжі соцопитування показують "Свободі" і "Нацкорпусу" ? |
"Те, що мертве, померти не може"
Додано через 9 хвилин 51 секунду:
Про важливе:
https://voxukraine.org/uk/sprava-nalivo-shho-dumayut-bilshist-ukrayintsiv-pro-derzhavnij-kontrol-ekonomiki-ta-osobistih-svobod
Політичний компас українців:
Лівий-авторитарний – 73.3% респондентів
Лівий-демократичний – 17.3% респондентів
Правий-авторитарний – 1.0% респондентів
Правий-демократичний- 1.9% респондентів
Рівно на шкалах (нульові значення) – 6.5% респондентів (більшість із них у лівій частині компасу).
Народ, це дно, коли в країні 90% ліваків, та ще й більшість із них з авторитарними нахилами. А капіталістів-лібералів усього 2%.
Давайте краще говорити про те, як це вилікувати, бо якщо такі люди поряд, то немає значення, хто при владі - Зе, Порошенко, Вакарчук чи Черчіль із Рузвельтом разом узяті. |
|
|
|
|
|
2019-06-05 20:55 |
Tarasyk написано: |
Політичний компас українців:
Лівий-авторитарний – 73.3% респондентів
Лівий-демократичний – 17.3% респондентів
Правий-авторитарний – 1.0% респондентів
Правий-демократичний- 1.9% респондентів
Рівно на шкалах (нульові значення) – 6.5% респондентів (більшість із них у лівій частині компасу).
|
Тобто, якщо в Україні й буде хунта, то ліва ?! |
|
|
|
|
|
2019-06-05 21:16 |
virtus8hur, уявіть собі... Стокгольмський синдром, не інакше. |
|
|
|
|
|
2019-06-05 21:33 |
Tarasyk
??? |
|
|
|
|
[IS]-Arminius Забанено
|
2019-06-05 21:37 |
Tarasyk
Давно це стверджую. Та й "демократи" гарно все убивають у нас, то ж не дивно, що ностальгують по "сильній руці". |
|
|
|
|
|
2019-06-05 21:40 |
Вас теж дивує, що 70% людей хочуть нового Сталіна, після усіх радянських репресій і голодоморів? |
|
|
|
|
drymbaUA VIP
|
2019-06-05 21:50 |
|
|
|
|
|
|
2019-06-05 22:18 |
Tarasyk написано: | Вас теж дивує, що 70% людей хочуть нового Сталіна, після усіх радянських репресій і голодоморів? |
Повірте, я ніяк не міг второпати що Ви написали (чи мали на увазі). Та й зараз не до кінця розумію. Треба дохідливіше писати...
З. І. Дозвольте запитати, а Ви часто дискутуєте із живими людьми на подібні теми ? |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-06-05 22:18 |
Tarasyk, як взагалі можна вірити в демократію після останніх виборів? |
|
|
|
|
drymbaUA VIP
|
2019-06-05 22:29 |
Virake написано: | як взагалі можна вірити в демократію після останніх виборів? |
А що не так з самим визначенням "демократія" в даному випадку? Інша річ, що цей вибір більшості мені особисто не подобається. В таких випадках хочеться згадати, не пам'ятаю чий це вислів, що суспільство до демократії повинно дорости... |
|
|
|
|
|
2019-06-05 23:01 |
Virake, так а при чому тут демократія? Вона якраз є, оскільки люди обрали того, кого хотіли, і їм ніхто не забороняв.
Системна проблема в іншому - у тому, що після 70 років совку люди звикли жити за принципами "всьо вакруг калхознає, всьо вакруг майо". Більшість хоче ходити на роботу щоб перекладати папірці з одного столу на інший, і при цьому мати безкоштовну медицину, освіту, низькі податки, низькі комунальні тарифи, високі пенсії, гарні дороги, дешевий проїзд, безумовний базовий дохід і т.п. І у них навіть в голові не виникає думки, що економіка так не працює.
А ще все заборонити - аборти, одностатеві шлюби, наркотики, проституцію, володіння зброєю, вільний ринок землі, вільний фінансовий ринок, ввести жорстку цензуру на радіо і ТБ, а в школах викладати християнську етику і мораль замість критичного мислення, системного мислення, мистецтва ведення перемовин, теорії прийняття рішень, врешті-решт економіки і персональних фінансів.
Тобто люди взагалі не хочуть волі і особистої відповідальності, їм краще, щоб усі рішення приймав замість них хтось інший, а вони будуть весь час бідкатися. Це патерналізм у чистому вигляді.
Усі цінності, заради яких ми так хочемо стати частиною західної цивілізації, просто зневажаються більшістю українців і їм краще, щоб ці цінності були взагалі заборонені. Це як з відомої байки про віслюка і водопій. Можна притягти, але пити не заставиш.
Додано через 19 хвилин 38 секунд:
virtus8hur написано: | Дозвольте запитати, а Ви часто дискутуєте із живими людьми на подібні теми ? |
Досить часто, але в моєму оточенні переважно затяті лібертаріанці. |
|
|
|
|
|
2019-06-06 00:09 |
Tarasyk написано: | Системна проблема в іншому - у тому, що після 70 років совку люди звикли жити за принципами "всьо вакруг калхознає, всьо вакруг майо". Більшість хоче ходити на роботу щоб перекладати папірці з одного столу на інший, і при цьому мати безкоштовну медицину, освіту, низькі податки, низькі комунальні тарифи, високі пенсії, гарні дороги, дешевий проїзд, безумовний базовий дохід і т.п. І у них навіть в голові не виникає думки, що економіка так не працює. |
Зате в багатьох, думаю, вже виникала думка якось знищити олігархічних клас, позбавити його впливу на політику. Ось це європейські цінності, і це повинно зробити "маленького українця" багатшим.
Ви ставите завеликі вимоги до "маленкього українця", в житті так не працює. Світом рухає активна меншість. Нам треба вирощувати еліту, а не маси.
Tarasyk написано: | Досить часто, але в моєму оточенні переважно затяті лібертаріанці. |
Нехай будуть лібертаріанці, але участь у дискусіях вчить, що люди думають по-іншому, і якщо ви хочете щоб вас правильно зрозуміли, треба говорити/писати так, щоб правильно спрамувати думку.
От я не міг зрозуміти як пов'язаний "стокгольмський синдром" і ліва хунта ?! Я навіть думав. що то не відповідь на запитання, а просто якийсь стьоб. |
|
|
|
|
ChornyiLisnyk Новенький
|
2019-06-06 00:14 |
|
|
|
|
|
|
2019-06-06 01:10 |
ChornyiLisnyk
Ви - режисер-аматор ?
Творчість у вас порожня, якщо чесно. |
|
|
|
|
[IS]-Arminius Забанено
|
2019-06-06 08:11 |
Virake
|
|
|
|
|
ChornyiLisnyk Новенький
|
2019-06-06 09:17 |
virtus8hur
Та який я режисер, просто помітив що на українському ютубі немає подібних каналів з такою тематикою,
може кому сподобається |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-06-06 11:06 |
Tarasyk написано: | так а при чому тут демократія? Вона якраз є, оскільки люди обрали того, кого хотіли, і їм ніхто не забороняв. | саме так. демократія у нас була. і завдяки цьому в нас більше не буде України. Tarasyk написано: | А ще все заборонити - аборти, одностатеві шлюби, наркотики, проституцію, володіння зброєю, вільний ринок землі, вільний фінансовий ринок, ввести жорстку цензуру на радіо і ТБ, а в школах викладати християнську етику і мораль замість критичного мислення, системного мислення, мистецтва ведення перемовин, теорії прийняття рішень, врешті-решт економіки і персональних фінансів. | але ж як спритно ви всі ці речі в один ряд поставили, так ніби без легальної проституції не може бути і легальної зброї. не демагогствуйте, пане Tarasyk, тут же все таки не одні лохи зібралися. |
|
|
|
|
dexterboy11 Поважний учасник
|
2019-06-06 11:14 |
Tarasyk написано: | Системна проблема в іншому.... Більшість хоче ходити на роботу щоб перекладати папірці з одного столу на інший, і при цьому мати безкоштовну медицину, освіту, низькі податки, низькі комунальні тарифи, високі пенсії, гарні дороги, дешевий проїзд, безумовний базовий дохід і т.п. І у них навіть в голові не виникає думки, що економіка так не працює. |
Така проблема є скрізь де є живі люди і люди звичайно казли.
Та чомусь ці наші відсталі ледачі казли виїжджаючи за кородн перетворюються на капіталістичних робочих комашок і пашуть там у дві зміни як папи Карло, за платню меншу ніж високодостоні західні громадяни (які до речі теж у своїй більшості не замислюються над тим як працює економіка).
Я не дуже добре знаю які настрої панують серед небожителів ліберталіанського IТ олімпу. Але очевидно що з хибними уявленями про реальність у них теж усе гаразд.
Просто для статистики наведу приклад. У мене шестеро двоюрідних братів та сестер. П'ятеро з них виїхало з України, шостий готується незабаром одружитись і разом із жінкою їхати на Польщу заробляти гроші. душероздераюча історія про зубожіння
Усім цим чудовим людям із моєї родини просто непощастило народитись в українському селі на Вінничині. І після завершення своїх технікумів та ПТУ вони пробували шукати кращого життя у Вінниці та Києві. Але кожного разу виявлялось що то життя у режимі самознищення.
Одна сестра працювала медсестрою і на початках по два тижні жила на робочому місці у київській поліклініці. Потім спобувала жити з такими ж бідолахами у гнилій хрущовці. Коли стало зрозуміло, що зарплатні медсестри ледве вистачає навіть на те щоб пересуватись Києвом та їздити раз на тиждень до мами в село, вона виїхала в Росію до дядька (для особливо упоротих скажу, що це було ще задовго до війни). Виїжджала спочатку на роботу, а потім і на завжди. Зараз вона одружена, має сина Кіріла та екзистенціальну кризу.
Інша сестра теж у Росії. Виїжджала туди на початку 2000х місіонеркою від церкви п'ятидесятників. Зараз має на далекому сході Росії мережу приватних шкіл англійської мови. Має там чоловіка Сашу та дочку Анну. Після початку війни почали розмірковувати над переїздом у Львів або Київ. Основна причина вагань - управління бізнесом. Про те щоб почати свою справу в Україні навіть не думають.
Один з братів десь у кінці 2000х відтарабанив два роки на контракті у ЗСУ і зрозумів, що так далі жити не можна. Зараз крутить гайки у автомайстерні у США. Планує одружуватись і емігранткою зі сходу України яка працює там якимсь менеджером на меблевій фабриці. Цей братело виїжджав до США у рамках фермерської програми з переймання досвіду. Зараз працює фактично за спеціальністю. Єдина відмінність, що ремонтує не трактори, як вчили у технікумі, а траки американських перевізників (серед яких теж тьма українців). Працює на пів легально, оформлений, як якийсь циганський біженець. Утримує тут в Україні маму з татом, та молодшого брата (того що гострить лижі на Польщу). Регулярно каже: "Сука, я так хочу додому приїхати, хоча б на тиждень, батьків побачити, на рибалку з тобою сходити. Але бляха, якшо я звідси виїду то вже не повернусь".
Ще один брат у Польщі на фабриці пластикових вікон. Недавно приїжджав, розповіда що на тлі польских працівників має там VIP репутацію. Каже, що коли їхав у відпустку то шеф мало не благав: "Але ж ти тільки повертайся!".
Ще одна знайома філологиня (не родичка вже) із одного українського універу кинула тут академічну діяльність щоб навчати англійської мови польських дітлахів. Останнього разу коли я у неї запитував, що тобі платять в університеті то це здається було 2 600грн.
Я - будівельник у невеличкій приватній фірмі. Якщо зібрати десь в одному місці усі конструкції, які я перепустив через свої руки за останні 15 років, то це буде нехрінова така гора. І усі ці конструкції кожного дня слугують та забезпечують комфорт певній кількості громадян України. Але я не знаю як довго я ще зможу опиратись пропозиціям: "Давай сюди, до нас. Будеш робити те ж саме, а отримувати утричі більше". І чи варто взагалі таким пропозиція опиратись?
Але це все вторинне. Толокійська еліта й далі може спокійно собі насміхатись над неіснуючим зубожінням, дискутувати про те які ці люди ледачі патерналістичні казли, змінювати правопис та будувати повітряні замки з трансцендентного патріотизму на зло усім кацапам.
Дякую за увагу. |
|
|
|
|
[IS]-Arminius Забанено
|
2019-06-06 11:33 |
Ще один націоналіст плаче за сильною рукою.....
І чого я не здивований...
Додано через 2 хвилини 49 секунд:
dexterboy11
Тут один націоналіст, що писав про неіснуюче зубожіння, сам перед цим писав, що не може купити пк бо комплектуючі подорожчали.
Додано через 2 хвилини 5 секунд:
Virake написано: | ніби без легальної проституції не може бути і легальної зброї |
Не може. Бо так і буде в думках крутитись "заборонити.....заборонити....заборонити..." |
|
|
|
|
drymbaUA VIP
|
2019-06-06 11:37 |
Комусь виходить бавитися в трудову еміграцію не встаючи зі свого улюбленого домашнього крісла, як-от мені... А комусь ні. Моє щире співчуття, що доводиться родині поневірятися по світах, а решті бути в думках на чемоданах. Через оті переїзди ламаються сім'ї, дружні стосунки. Це неправильно, м'яко кажучи. Сподіваюся, це зміниться. |
|
|
|
|
Arsenfpu Відео Гуртом - фільмокрай
|
2019-06-06 11:41 |
[IS]-Arminius написано: | Тут один націоналіст, що писав про неіснуюче зубожіння, сам перед цим писав, що не може купити пк бо комплектуючі подорожчали. |
А я згадую одного пана, який пакував речі у кращі світи (чи то у США, чи, ближче, до Польщі), бо тут все ..., а при цьому питав поради яку версію iphonа і де придбати
Додано через 1 хвилину 26 секунд:
drymbaUA написано: | Сподіваюся, це зміниться. |
Зараз тенденція уже інша: виїжджають не члени родин, а цілими сім'ями. Оце кепсько... |
|
|
|
|
[IS]-Arminius Забанено
|
2019-06-06 11:42 |
Arsenfpu написано: | одного пана, |
Я такого не застав |
|
|
|
|
|
2019-06-06 11:43 |
[IS]-Arminius
Це було років два тому. |
|
|
|
|
[IS]-Arminius Забанено
|
2019-06-06 11:57 |
Arsenfpu
Не володимирко раптом? |
|
|
|
|
|
2019-06-06 12:52 |
[IS]-Arminius
Не буду наговорювати, бо не пам'ятаю.
Хотів сказати про інше: не завжди Неньку покидають від "зубожіння"... |
|
|
|
|
Virake Localize Team
|
2019-06-06 13:58 |
dexterboy11 написано: | Толокійська еліта й далі може спокійно собі насміхатись над неіснуючим зубожінням | про те, що стандарти життя в Україні низькі (порівняно з рештою Європи) відомо давно і цього факту ніхто не заперечує. заперечують, що в цьому винна якась ефемерна (наголошую: ефемерна) «влада», а не цілком конкретні люди, які голосують за зниження комуналки. [IS]-Arminius написано: | Тут один націоналіст, що писав про неіснуюче зубожіння, сам перед цим писав, що не може купити пк бо комплектуючі подорожчали. | комплектуючі ПК в Україні дійсно дорожчі ніж, скажімо, в тій же Польщі (де вони дорожчі ніж у США). але я їх таки купив — тут, за українськими цінами. так що зубожіння є, але тільки тоді, коли нема бажання працювати. [IS]-Arminius написано: | Не може. Бо так і буде в думках крутитись "заборонити.....заборонити....заборонити..." | в цьому немає жодної логіки. хіба ви не розумієте, що всі перераховані питання є різними за своєю суттю і до них не можна застосовувати однаковий підхід? бо так же і про армію можна казати (і казали): якщо ми мирна країна, то армія нам не потрібна. але це маячня — так само, як і бездумна легалізація всього під ряд. |
|
|
|
|
|
2019-06-06 14:03 |
Virake
Логіка??? Ні, головне шоу і цирк, а зміст кого цікавить...
ЗЕлень робитиме з'їзд у ботсаду, Вакарчук - на горі.
Єдиний практичний результат з такого розуміння і підходу до політичних процесів - це затолочені газони, обскубані дерева та поцуплені квіти та й усе |
|
|
|
|
drymbaUA VIP
|
2019-06-06 14:52 |
Цитата: |
На співбесіді.
- Назвіть свої досягнення.
- Ну в мене є повна колекція бегемотиків з кіндерсюрпризів.
- І то всьо?
- Ну ще є пінгвінчики, але там двох бракує до колекції.
|
|
|
|
|
|
|
2019-06-06 14:59 |
|
|
|